• 2010-02-01, 11:19
  • 0

Hej kära läsare!

Idag är det första dagen för mig här på amelia!  Detta inlägg kommer vara betydligt längre än de jag annars skriver. Men måste ju liksom förklara vem jag är. Så jag hoppas du orkar läsa! :) Det kan också vara något struligt här i början eftersom allt kanske inte riktigt fallit på plats. Kommentarer finns tyvärr inte möjlighet att skriva men om ett tag kommer även den funktionen att öppnas. Mail direkt till mig kommer däremot finnas till höger om bloggen alldeleles strax!

Jag har tills igår bloggat på mama.nu men nu har barnen växt upp och jag är oerhört glad och tacksam över att få blogga här hos er. Livet är fullt av utmaningar! För er som inte känner mig tidigare ska jag självklart berätta vem jag är och vad ni kan förvänta er i min blogg.

Jag heter Johanna Toftby, är 36 år och bor i Skövde med mina två tjejer Lisa-Marie 12 år och Marilyn 10 år. Arbetar som Frisör på DIVA här i Skövde och älskar mitt jobb otroligt mycket. Till vardags när jag inte arbetar blir det mycket fix här hemma med mina underbara flickor. De dansar och spelar fotboll så det tar en del tid, men det är ju otroligt kul att få ta del av sina barns intresse. Att få se dom växa upp och bli sina egna individer är en gåva.

Mina nära och kära betyder mycket. Min fina stora familj och mina underbara vänner- älskar er!

Här hemma blir det mycket matlagning då jag älskar nya recept och står gärna en stund i köket. Inte bara för goda matens skull utan för den sköna avkopplingen jag tycker det är. Det ger mig energi!  Vi älskar även musik och pianot och gitarren kommer ofta fram. Som barn ville jag bli kantor men den drömmen har jag ännu inte tagit tag i. :)

De dagar barnen är hos sin pappa (som också bor i skövde) är självklart inte det man önskade från början. Att ta ett beslut om att gå isär är som att riva sönder ett hjärta mitt itu. Ångesten tog långt tid att komma över för att man inte ”lyckades hålla ihop familjen”. Men samtidigt måste livet gå vidare. Barnen måste få en så bra tillvaro som möjligt ändå.

Jag har en passion för inredning och är stolt över att jag faktiskt lärt mig att tapetsera i höst. Mitt hem är min borg och älskar hemmakvällar med mys och mat. Är nog ganska gammalmodig tror jag som gillar de där ”traditionella”. Åh som jag älskar familjelivet! Tvåsamheten är ju det mest underbara som finns. Att få dela sitt liv med någon man älskar, att bara få höra någon som grejar i ett annat rum, sitta och prata natten lång i köket om allt eller inget. Ligga på golvet med barnen och spela spel. Att få somna in i någons armar.

Nu skrattar jag åt mig själv. Låter som om jag är lyckligt gift -oh i wish! Ha ha skämt o sido. Jag är ju jättesingel faktiskt. Det låter så enkelt med kärlek men det-är-ju-skit-svårt! När man träffar någon som man tycker om ska det inte vara svårt. Det ska bara kännas PANG- jag vill dela mitt liv med den här människan. Men det är ju det som är komplicerat….på nåt sätt. Ja ja, ni fattar nog. :)

Min blogg kommer handla om just mitt vardagslivs här hemma. Jag uppdaterar flera ggr om dagen. Att förmedla energi, att få dela med mig av mina erfarenheter. Alla har vi något i ryggsäcken och det är just det man lär sig av att gå vidare. Att få dela med mig av lite ”mammapepping”. Självklart kommer det också bli lite Frisyrtips så klart. Och recept. Massor av mat & bak!

Sommaren 2008 deltog jag i TV3 ”Ensam mamma söker”. Jag lärde känna mycket människor och vi hade en otroligt härlig sommar. Det har varit en fantastisk resa på många sätt. Jag började bla.blogga på mama som nog var det bästa som kunde hända. Är så tacksam för det. 

Just det! Missa inte blåsningenTV3 om ni vill ha lite kul. Söndagen den 28 februari. Jag är huvudvittne till ett rån. Som inte riktigt går som det ska. Galet!

Jag hoppas vi ska få en härlig resa här inne, häng med för nu kör vi!

Kram Johanna

2010-02-01 Mitt liv

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar för Lindex  Hej på er!  Just nu är vi på Stena Danica för ett roligt event med Stena Line och är väg mot Fredrikshamn. Janne är med och vi får…