• 2010-02-03, 14:17
  • 0

Som ni säkert  förstått är detta ingen ”bantarblogg”. Självklart är jag mycket för nyttig mat och träning men också en livsnjutare ut i fingerspetsen. Bakar alltid med riktigt smör och socker och skulle aldrig falla mig in i att ta ”lightprodukter”, men det väljer man självklart helt själv. Ta då hellre en mindre bit av kakan, träna och motionera så kan man äta vad man vill istället. Nästan iaf. :)

Jag kunde inte låta bli att baka en underbar kladdkaka idag. Vilken kärlek! Doften, smaken och den avkopplingen det ger. Jag känner mig liksom helt lugn.  Alla har vi våra stunder, laster. Min har alltid varit att baka. Sedan få bjuda sina kära på en bit kärlek är inte fel alls!

Recept på ”Kladdig kladdkaka med tobleroneglasyr”

50g smör

2 ägg

1dl farinsocker

0,5dl matolja

2,5dl mjöl

4 msk kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

50g mörk kvalitetschoklad 70%

Sätt ugnen på 175grader. Smörj och bröa en löstagbar form. Vispa ägg och sockret poröst. Rör ner smöret och olja i äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vanilöjsocker och salt och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och strö över grovt hackade chokladbitar.

Grädda kakan i ca 30 minuter. Den här kakan blir mustigt god av den mörka chokladen. Jag tycker det är väldigt gott men om man vill ”spetsa till” den med något sött kan man smälta ner tex. toblerone i ett vattenbad sedan hälla det på kakan. Lite florsocker på, samt lättvispad grädde.

Njut!

Vem står emot en underbar nygräddad kladdkaka….

..inte jag iaf! :)

2010-02-03 Mitt liv

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar för Lindex  Hej på er!  Just nu är vi på Stena Danica för ett roligt event med Stena Line och är väg mot Fredrikshamn. Janne är med och vi får…