• 2010-02-03, 21:51
  • 0

 

Såg ni detta? Jag hoppas det.

Amerikansk dokumentär från 2004. För att undersöka effekterna av att leva på snabbmat bestämmer sig Morgan Spurlock för att enbart leva på mat från Mc Donald’s under en månad. Han genomgår kontinuerliga läkarkontroller och såväl hans fysiska värden som hans mentala hälsa försämras kraftigt under experimentets gång. Spurlock tar också en närmare titt på skolornas matkultur och hittar intressen som inte alltid sätterokumentär från 2004. För att undersöka effekterna av att leva på snabbmat bestämmer sig Morgan Spurlock för att enbart leva på mat från Mc Donald’s under en månad. Han genomgår kontinuerliga läkarkontroller och såväl hans fysiska värden som hans mentala hälsa försämras kraftigt under experimentets gång.

Fy fan säger jag. Såg den här dokumentären för några år sen men blev sittandes ändå. Fattar ni vilken skräpmat vi vräker i oss…. Testet han gör är skrämmande. 30 dagar ska han bara leva på mc donalds. 11kg fetare, deppression, högt kolesterol, skrumplever och massa höga värden. Livsfarligt.

Fattar ni vad som händer med kroppen om man lever på snabbmat och skitmat.  Helt obegripligt att man utsätter sina barn att bli tjocka. Vet att det är enormt tufft för de stackars familjerna med överviktiga barn. (obs. nu menar jag farlig fettma. Inte mullig, rund.)

Många familjer lever med farlig fettma, då  brukar också barnen vara överviktiga. Ser man ner i deras kundvagn ligger det rena skitmaten. Ingenting nyttigt. Kroppen behöver näring. Inte skitmat. I desa fall handlar det deffenitivt inte om ”nån slags genetisk sjukdom”. Aldrig i livet.

Det är vårat ansvar som förälder att se till att våra barn inte hamnar i det helvete som det är för dessa barn. Rena misshandeln. Jag vet att det finns massa barn därute som lider av sin farliga övervikt. Jag tycker så fruktansvärt synd att de ska behöva genomlida de helvete som det faktiskt är. Och- det är vårat fel som förälder. Ingen annans.

Jag är varken dietist eller hälsorådgivare men detta handlar om sunt förnuft.

2010-02-03 Mitt liv

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar för Lindex  Hej på er!  Just nu är vi på Stena Danica för ett roligt event med Stena Line och är väg mot Fredrikshamn. Janne är med och vi får…