Resetips, träningsbok och mycket plugg!

Hej vänner!

Nu är jag på tåget och har haft en bra men intensiv dag hemma i Skövde. Helt underbart att krama om tjejerna och vi har haft det supermysigt även om det gått snabbt. Jag vet knappt vad det är för dag och måste fokusera på studier så mycket jag orkar för att inte komma efter men har ändå fått en hel del gjort idag. Jag började med att jobba några timmar på salongen i morse. Härligt att också släppa allt och ta hand om kunderna så hjärnan får tänka på något annat än leder och muskler.

Ni som kanske är nya här på bloggen- jag läser just nu andra delen i PT-utbildningen och vill arbeta med hälsa och friskvård framöver för att kunna hjälpa andra att må bättre. Jag kommer dock fortsätta som frisör men gillar utmaningar och varför jobba mindre när man kan jobba ännu mer?  Skoja. Jag kommer dra ner något på frisöryrket, även om jag älskar det så är det tufft för kroppen och då blir det bra att arbeta med friskvård vid sidan om och kombinera.

Jag började med att hjälpa Marilyn fixa lite lockar i håret i morse. Det klart att jag fixar vad som helst när hon frågar och mami är hemma. 😉 Pappa är kanske inte lika duktig på hår men annars brukar Lisa-Marie alltid vilja träna men det var härligt att vi hann med lite mys även i morse. Om några dagar ses vi igen.

Det tar inte alls långs stund med ghd som man enkelt böjer lite vågor med. Det höll hela dagen även fast hon hade idrott (handbollsträning efter skolan så hon tvättar inte håret två ggr) Tips- När man har lockat- rör det inte. Låt det svalna först innan du rör i det- felet oftast många gör och det raknar efter en stund. Spraya lätt underifrån.

Titta här då vem som kom in på salongen i fm och hälsade på!

Min fina, fina vän Terece från Love forever! Hon var i Skövde för att hälsa på en butik och vem vet, vi kanske får dessa underbara kläder hit snart. Eftersom jag hade kund och hon skulle vidare hann vi bara kramas och säga hej men vi ses nästa helg igen.

Dagens GT där jag är med och tipsar om resor! Visst längtar man lite nu när det kom mer snö…

Vi har några härliga resor planerade i vår och sommar. Jag och tjejerna kommer bland annat åka till Turkiet i maj där jag kommer göra ett jobb, men mer om det i dagarna så hoppas jag att ni åker med! =) I juni är det Italien, också en rolig jobbresa där även Janne kommer åka med men även några bloggläsare vet jag som bokade när vi skrev om detta. Så kul vi ska ha!!!

Efter några timmar på salongen satte jag mig och pluggade… Marilyn tänder alltid ljus när hon läser sina läxor, vilket hon gör flera timmar varje kväll. Jesus vad mycket dom har i åttan… Jag gjorde som hon och sedan körde jag igång.

Det är ju ganska mysigt ändå och en del fastnade till slut…

Till något helt annat-

Förra året och hösten 2012 tränade jag en del för Michael Hansson som blev min PT. Han är grymt duktig och vi körde mycket pulsbaserad styrketräning. Jag älskar det! Det har mänga fördelar bland annat- Ju högre intensitet desto mer kalorier att förbrännas per tidsenhet. Sedan gillar jag pass där man kör aktiv vila och du kan även köra tex CrossFit på 20 min (ännu mindre) och sedan klart. Viktigt är dock att variera sin träning. Vi ska bli starka!

Michael tipsade mig då om deras Dvd ”functional training” där även Annika Sjöö som är hans fru är med. Jag vet inte hur många tusen faktiskt som körde den tillsammans här på bloggen. Vi var många och så roligt vi hade det! =) Det enda du behövde var ett golv och sedan in med skivan. Pang så hade du ett 40 min riktigt jobbigt och roligt pass hemma i vardagsrummet. Tjejerna kör fortfarande den hemma nån gång i veckan och det är kul när man kan göra bra pass om man inte hinner iväg och träna.

Dessutom har nu Annika släppt en grym träningsbok som just handlar om pulsbaserad styrketräning. ”Forma kroppen, bli starkare och bränn fett. Det ger dig också en riktig stark och användbar kropp, förebygger skador samt hjälper dig att klara vardagens utmaningar.

Du kan välja mellan 12 olika träningspass som bara tar 10-30 minuter att genomföra. Grymt va?!  En tävling här inne kommer framöver där du kan vinna några ex av denna träninsgbok så håll utkik. Annika och jag är förresten nominerade  i samma kategori ”Årets träningsblogg” och jag önskar henne lycka till! HÄR hittar ni hennes blogg.

Nu är jag visst framme!

Puss på er så länge

 

 1. Hej johanna! Du har en riktigt bra och fin blogg. Du lyfter fram och ger positiv och god härlig energi Du ser den lilla människan i det här, som vill som mkt men inte riktigt orkar och behöver mer stöd, då finn du där.
  Tack för att DU finns här!
  Tyvär har jag sett andras bloggar som nedvärderar andras bloggar, känns mer desperat och dumt i mina ögon eller så är man helt enkelt bara socialt ointelligent.
  Tur att du utbildar dej nu, så du ”kan” ..eller får hjälpa oss här på bloggen på ett bra sätt. Tack för att du sprider kunskap, värme och en härlig energi. Hoppas du vinner för det är du så värd. kram.

 2. Gå in och titta på Tone it up.com Där är det 2 jätteinspirerande och härliga tjejer från USA som lägger uåå träningsschema varje vecka. Pass på ca 30 min. Jätebra när man tränar hemma.
  Ha en bra dag, kram

 3. Johanna du är såååå fin i den rosa tröjan, var har du köpt den? cerise kanske den är? kramar, ser fram emot en ny utmaning av dig!

 4. Har röstat såklart på den bästa träningsbloggen/bloggen jag vet 🙂
  Har även spridit ordet vidare. Håller tummarna. Tränings filmen har jag hemma och den är grym. Perfekt att köra hemma om man inte kan ta sig iväg. Spanade på boken igår med, blir nog till att köpa hem den 🙂 Hoppas du får en härlig lördag <3 Kramen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..