• 2014-08-08, 08:43
  • 4

God morgon på er!

Förra  veckan när jag var i Göteborg gjorde jag en jordnötspaj som jag gärna vill ge er recept på. Jag hittade den i en gammal tidning jag hade i mina gömmor, ni måste bara göra den om ni gillar jordnötssmak och vill bjuda på något gott. För den är nämligen GALET god. Livsfarlig och det räcker med en pyttebit. Många frågar efter mina gamla recept och jag kommer börja lägga upp då och då. =)

DSC_0330

Jordnötspaj 

Pajdeg

200 g jordnötssmör
50 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl muscovadosocker, ljust

Fyllning:

200 g mjölkchoklad
2 äggulor
3msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i minst 30 minuter.

2. Grädda i 180 grader i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt.

3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned äggulorna en i taget. Blanda i jordnötssmöret, rör till en jämn smet.

4. Vispa grädden lätt ihop med vaniljsockret.

5. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå svalt ett par timmar. Jag hade den även i frysen. Dekorera med jordnötter och choklad.

DSC_0355

DSC_0343

DSC_0326 2

Mums! En blandning av snickers och chokladmousse.
Lite gott måste man unna sig i ibland. Trevlig fredag så länge!

Puss

2014-08-08 Recept , ,

Relaterade inlägg

Har ni en skön söndag? Vilken fin välgörenhetsmiddag på Lindholmen vi var på igår, ni kan se filmer på min instastorie, klicka på min profilbild på instagram kommer man dit. Johanna Toftby…

  Vi sitter och tittar på Ensam mamma söker och som alltid snurrar mina minnen i huvudet. Tittar ni? Inte blir det bättre när Lisa-Marie plötsligt säger: – Mamma, kommer du ihåg…