Matsalsrummet

Hej hopp!

DSC_0458

Sent inlägg som vanligt men då har ni ju ett morgoninlägg klart iaf. 🙂 Jag skulle kört PW före frukost i morse men var tvungen att sätta mig vid datorn för att fixa det tekniska här inne som hade strulat. Janne skrev tidigt i morse lite försiktigt ”Gumman jag tror kanske du missat något med ditt inlägg för det känns som om slutet inte är med.”

Haha! Ni som läste innan vi fixade ordning detta måste trott jag somnat vid datorn i natt. Det var väldigt kort och konstigt inlägg. Sedan har jag  varit utan min underbara cafe grande Electrolux som blivit något tokigt med ett tag.  I morse tog jag äntligen tag i det. KAN inte vara utan den så nu hoppas jag dom fixar den på lilla verkstan så vi kan dricka bästa kaffet igen.

Sen var det dags för ta emot alla kunder på salongen. Måndag är också alltid mycket mail, mycket sms, mycket missade samtal. Puh. Måste snart anställa både assistent och städerska.

Webbshopen- Håll ut vänner, det är nära nu! Men så mycket som ska fixas,  men åh vad jag gillar den! Den är verkligen så mycket jag och Terece….. så fin den blev tycker vi!

Dessutom ska jag spela in ett TV program på en ort i veckan men som tur är har jag knappt hunnit fundera eller bli nervös. Det ordnar sig nog.

Inredningsbilden ovan är från när vi var i Kina. Vi hittade en helt fantastisk butik och jag tar mycket inspiration från allt mellan himmel och jord. För första gången i mitt liv får detta växa sig fram och ingen stress, men nu börjar vårt hem ta form. Hinner väl bli helt klart när det är dags att flytta ihop med Janne haha <3

När jag lade upp bilder på matrummet som blev klart igår så fick jag mycket frågor på instagram. Johannatoftby heter jag där och uppdaterar ofta om ni vill följa.

Därför kommer jag skriva det här så får ni svaren direkt.

Here we go. Äntligen körde vi igång förra helgen. Värdens snällaste och duktigaste Malin hjälper mig! (Jag hjälper henne med annat så ni inte tror hon bara kommer och sliter. Bäst att förklara 😉

DSC_0739

Taddaaa! Jag klarar INTE av det mönstret. Tycker inte alls den är rolig  men förstår om andra tycker sånt mönster är fint. För dom tycker säkert min stil inte är fin. Det är ju det som är så kul. ”Vi gillar olika”. Man ska måla, tapetsera något man tycker om och trivs i.

Jag vill ha en röd tråd genom hela mitt hem. Jag gillar att allt går i samma stil sedan behöver det inte vara exakt. Men här har vi stora, öppna ytor som går ihop med varandra och då gillar jag det är enhetligt på väggarna.

IMG_6859-0.JPG

Förra helgen rev vi ner den och det var ett mindre roligt jobb. Vilket jäkla pill. Små millimeter bitar som lossnar haha, man ser knappt en ände men vi kämpade på.

DSC_0783

Jag har kalklitir i många rum och det bästa är att ta ner tapeten om den är mönstrad och som den här- tjock sammet så allt lyser igenom. Värt jobbet!

Sedan var Malin här och spacklade, slipade, spacklade igen och slipade. Sedan målade hon första omgången i lördags och andra tog vi igår. ÅH SÅ FINT DET BLEV. Jag älskar den gråa.

DSC_0837

bild-55

Kolla tejpen… hon är så grym på fixa raka kanter, målar även över med vitt så blir det en snygg och skarp kant och ingen färg som flyter ut. Supersupersnyggt! Dessutom vid balkongdörrarna, det ramar in mer.

bild-54

Och äntligen blev det klart. Men två helger tog det och det är inte så illa ändå.

DSC_0871

DSC_0882

IMG_7446.JPG

Jag har lute primo i dom andra rummen som är mörkare grå. I det här matrummet ville jag ha något ljusare så vi blandade en jätteljus/nästan vit med lute primo. Jag fick mycket hjälp av duktiga Annelie som svarar er i chatten om ni vill få hjälp. Just nu är hon på inredningsmässa i paris. Nej, jag är inte alls avis.  

Men så fort hon är tillbaka så kommer hon hjälpa er om ni har frågor. Inreda.com och klicka in er på kalklitir för att hitta dom färgerna jag målar med. Man målar med en bred pensel, inte roller. Det ska vara små penseldrag så det blir den slitna looken”. LOVE it.

DSC_0943

Lite skillnad när allt börjar bli klart. Zebramattan är min pappa som fixat. Finns annars i dom flesta möbelaffärer. Gillar djurmönstrat, byta av är fint.

Sköna stolar nästan som
fåtöljer, från Ikea . Matsalsbordet- åh jag är kär i det som jag köpte av Elisabeth på design by e. Hon har målat och fixat detta och kolla tassarna. Chippen dale. SÅ fint. Hon är jätteduktig. Jag gillar blanda nytt och gammalt i hemmet.

DSC_0697

DSC_0974

På väggarna kommer det bli bland annat en fotovägg med fina foton och ramar.

DSC_0912

Sidebordet är by leonnie och vi hade ordnat rabattkod men eftersom annelie är på mässan så var det svårt dom här dagarna. För om något skulle strula skulle vi kanske inte kunna fixa det. Håll ut ett par dagar! Mycket annat bland annat min stora champagneskål och den turkosa vasen på sidebordet är också hennes.  Det är roligt att hitta saker man verkligen faller för pladask.

DSC_0834

Som detta ovan tex. 😉  Inreda.com har hennes fina saker.

bild-1

Alltid färska blommor och jag har Voluspa i alla rum. Doftar ljuvligt och är vackra att se på. Lampan bakom är TineK.  Spegelbrickan och kopparljusen är By leonnie. Vasen med blommor gammal från chilli har jag för mig. Skålarna turkosa med plommon, Indiska.

DSC_1014

DSC_0970

Kristallkronan ska hänga längre ner och jag slet med en kedja igår men fick inte till rätt längd.

bild-2

DSC_0922 2

Hoppas ni kan få lite inspiration, det är underbart med inredning och det är ”min avkoppling” här hemma.

Har jag missat några frågor? Skriv på så ska jag försöka svara.

Dags att sova och hoppas ni får en fin morgon.

Puss och kram

 

 

 

 

 1. Vill bara skriva att du har ett fantastiskt fint hem. Vilken bra smak helt i min stil. Älskar grått vitt och svart..ditt matrum andas lyx och flärd.
  måste nog ta efter lite.
  Kram till dig fina Johanna

 2. God morgon <3
  Så snyggt så det är inte klokt. Wow, du har verkligen grymt fin smak.
  Känner för att blåsa ur hela huset och börja om *haha*
  Längtar massor till webbshopen öppnar. Hoppas det är snart.
  Stor kram och ha det fint

 3. Otroligt vackert hem! Stilrent, men fortfarande varmt, personligt och hemtrevligt! Så roligt att du bjuder på dessa bilder! Kram

 4. FAN VA SNYGGT, rent ut sagt!!!! Jag är ju en av dom som gillade tapeten som va innan men jag tycker detta är minst lika snyggt 🙂 Du har väldigt bra inredningssmak tycker jag, kul att se hur du får ordning. Dig skulle jag haft och gjort iordning vårt hus! Ha en toppendag! Kram Lotte
  http://www.lotte4.blogspot.com

 5. Åh Johanna så fint det blev..underbart matrum, såå snyggt! Älskar din inredningsstil och kan inte se nog 😉 Spännande med tv-inspelning 🙂 Tack för alla bilder!

 6. Johanna!
  Vill bara att du ska veta att jag tycker att du är den bästa bloggaren. Jag följer många bloggare omkring ett tjugotal, men din blogg sticker verkligen ut med din ärlighet samt du är så positiv, och du har även en snygg smak på inredning med. Du ger en massa energi och det smittar av sig. Du svarar oftast på allas kommentar. Ja nu har jag öppnat mitt hjärta punkt slut./L

 7. Borde nog kolla ip adr på de som alltid svarar så fort efter att någon inte tycker som du de kommer VÄLDIGT tätt tycker autoreply annars är det ju inte så många kommentarer på en dag. Nu sist kom det tre stycken inom samma timme misstänksamt.

 8. Hej Johanna!
  Säger som alla andra, vilket otoligt vackert hem du har. Måste även säga tusen tack till alla fina tips du delar med dig av. Så mycket fint jag hittat tack vare din underbara blogg.
  Lycka till med allt i ditt liv.
  Stor kram
  Maria 🙂

  1. Tack alla! <3

   Den är från en bloggläsare faktiskt 🙂 Jag skrev i bloggen för ett par år sedan att jag letade efter en just sådan.
   Så hörde en snäll läsare av sig och jag åkte sedan i snöstorm till Örebro för att köpa den.

   Älskar den! Kolla tradera, blocket mm och hoppas du hittar!

   Kram Johanna

 9. Hej Johanna! Jag har precis börjat läsa din blogg och tycker den är väldigt inspirerande, jag älskar inredning och tycker du har väldigt fint hemma hos dig!
  Jag tänkte höra lite med dig om färgen som du målat på väggarna. Jag tänkte beställa hem lite färg men är lite osäker på vad jag ska köpa, jag gillar färgen san saccaria men tycker den är liite för ljus, skulle vilja ha något mellan den och lute primo. Såg att du hade blandat två olika färger o funderar på att blanda ivory och lute primo jag med 🙂 men jag kan uppleva lute primo som liite grön, vill höra med dig om du tycker att den har någon grön färg i sig? För jag vill gärna ha den riktigt grå 🙂 vad tycker du jag ska göra? Kram rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..