• 2015-03-11, 23:53
  • 15
Vikten av att klippa ihop ert löshår

Måste visa snygga Beatrice som är en utav mina stamkunder. Igår var hon hos mig på salongen i Skövde och när vi ses brukar det ta ett antal timmar för det ska tas ur gamla extensions, sedan färgar vi utväxten och sedan sätter vi in nytt hår.

Jag vill verkligen peppa er frisörer/kunder att färga mer med ljusfärger. Man måste inte bara bleka upp håret för att få det ljust. Joicos färger är fantastiska och jag blir lika imponerad varje gång. Beatrice har jag ljusfärgat flera år och vi brukar använda oss av natur som blir den här guldiga vackra tonen. ”Naturligt blond men ändå inte blekt”.

Nu kände hon för en förändring när det gäller nyansen av det blonda. Så kul att man kan göra stora förändringar när det gäller blondskalan fast ändå inte varken bli mörkare eller ljusare.

IMG_6412

Bilden längst upp är den guldiga tonen och bilden ovan är den nya. Jag lade i en  kallare botten, UHLP+ 1/3 UHLN 12% och på längderna lade jag nyansering med toning silver/beige. För att få den isigare och kallare.

Den här gången satte vi i små tunna vaxfästen istället för micro från Toupema Belgal. I hennes hår sätter jag 115 stycken och jag brukar sätta väldigt högt upp vid tex sidorna för att det inte ska blir ett ”hål längst fram”.

Sedan klipper jag självklart ihop allt. För det är verkligen en självklarhet. Jag blir helt matt när jag ser långa ”tampar, slingor” som hänger som stripor och ingenting är i hopklippt. Man får två frisyrer. Först din egna längd som ett lock och sedan den långa längden under.

SNÄLLAAAAA gå inte omkring så där. Gå tillbaka! Be din frisör klippa ihop det. Annars är man inte tillräckligt duktig att göra extensions och det är inte snyggt någonstans med för långt hår som hänger i tampar. Man ska även borsta sitt löshår med en svinhårsborste morgon och kväll så får du ”ihop det snyggare”.

Eller också när man gör hos någon som inte sätter i med godkända, riktiga vaxfästen. Glömmer aldrig den här förlängningen som jag fick ta ur på en tjej som hade gjort det på en salong nere i Göteborg. Jag stod i många timmar och det var rent klister som inte gick bort.

Galet.

20120104-120005

Ta reda på vart håret kommer ifrån… annars kan det bli väldigt tråkigt.

Visst är det kul med ny färg fast ändå i blondskalan?

IMG_6453

Tack för en trevlig dag snygging!

IMG_6417

Nu ska jag krypa ner efter en lång dag på Main. I kväll har jag och Janne suttit på avalon med datorn och planerat olika lösningar för Webhandel.

Jobb i Skövde i morgon och på kvällen ska jag och tjejerna gå ut och äta med en fin vän och hennes barn.

Natti natti zzzzz

 

Kommentarer

Jennie 2 år sen

wow skillnad! viktigt veta om håret och hur man sköter det!
http://www.hairextensionsguiden.se

Helena 3 år sen

Har ljusfärgat mig i massor av år och stormtrivs med det. Blir en mycket naturligare och mjukare färg. Ha en bra dag.

Sara 3 år sen

Åh kan du inte fråga var hon köpt den där päls capen? Och jag färgar också mitt hår blondare istället för att bleka det. Så mycket bättre!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Visst är den fin! :)
Absolut, sk försöka komma ihåg och fråga det.
kram Johanna

katja 3 år sen

otroligt bra jobb! :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack!

lena 3 år sen

Vad hände med ditt samarbete med Theres Almering? Var hittar man de håret nu.
Ha en fin dag.
Lena

Svar på kommentaren:
Lotta 3 år sen

Hört talas om Google? ;)
http://loveforeverhair.se

Johanna Toftby 3 år sen

Hej Lena!

Som jag skrivit tidigare (eftersom du skriver här en del verkar du ändå ha koll på namn och mina inlägg mm) har jag avslutat det samarbetet.
Ha en fin dag du också :)

mvh Johanna

lena 3 år sen

Ja då får jag be om ursäkt att jag besvärat dig med onödiga frågor. Kommer inte o upprepas. Läser inte så ofta längre. Var inget illa menat från min sida.

lena 3 år sen

Ja då får jag be om ursäkt att jag besvärat dig med onödiga frågor. Kommer inte o upprepas. Var inget illa menat från min sida i alla fall.

Lena

Ulrika 3 år sen

Hej!
Super fin färg! Jobbar själv som frisör fantastiskt jobb:)

Läser ofta din blogg och fick för mig att du hade tagit in eget löshår…har jag läst helt fel!? Eller varför använder du inte de!?
Ha en bra dag!
Kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Hej Ulrika!
Tack :)
Vad kul! Vilken salong är du på?

Jag har skrivit om det innan men inte lätt att hålla ordning på allt. Men nej, jag har valt att avsluta det samarbetet.

Ha en fin dag du också!
kram Johanna

Ulrika 3 år sen

Hej Johanna!
Tack för ditt svar och ursäkta min nyfikenhet;)
Jag äger en salong som heter HairWig i Lund o sedan 1.5 år hyr jag även in mig på en salong i byn där jag bor. Ombyte förnöjer;)
Önskar dig en fantastisk trevlig helg och njut av en hel del frisk luft och kanske en del solstrålar!
Stor kram Ulrika
På instagram AXELINAOCHAXEL

Lotte 3 år sen

Vilken snygg färg hon fick :-) Det ser naturligt ut.
Hoppas du får en riktigt bra torsdag – snart helg igen ju, galet!
http://lotte4.blogspot.se

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Idag har jag fikat med Anitha, Annicas kära mamma. Vi bestämde vi skulle ses i Göteborg eftersom jag ofta är där och Anitha bor i Borås sedan ett litet tag. Anitha och…

Innehåller reklam och annonslänkar för Kicks och Ellos  Slår vi värmerekord den här månaden? Vilken sommarvecka vi har framför oss, ska ju bli ännu varmare i veckan. Lördag ska vi på ett…

Visst är det kul med snygga hundprylar? Nu är det äntligen premiär för The dashingdogs.se som har massor med fint till våra fyrbenta älsklingar. Jag älskar deras fina bäddar, kolla in kylbäddarna nu…