• 2015-03-26, 22:27
  • 9

Halloj vänner!

Igår kväll var vi med på auktionsmiddagen för Ronald McDonalds hus i Göteborg. Tusen tack för en underbar kväll med mycket skratt, tårar men framförallt- Insamlingen. Sedan den 10 mars har det pågått nätauktion med unika objekt där pengarna som samlas in går oavkortat till ”13 nya rum” på huset. För det behövs fler rum och många familjer som inte får plats. Igår var avslutningseventet där Peder Lamm auktionerade ut ytterligare föremål. Det var vackra tavlor, upplevelser mm och det dyraste objektet gick för 140.000kr!!!

“Det finns idag drygt 340 Ronald McDonald Hus i fler än 50 länder. Husen gör det möjligt för familjer med svårt sjuka barn att få vara tillsammans i en trygg och hemlik miljö, där barnen behandlas på specialsjukhus. Vi tror att barn läker bättre med sin familj nära!”

Till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, remitteras sjuka barn från hela landet. I Ronald McDonald Hus, som ligger strax intill, kan de få bo tillsammans med sina familjer under påfrestande behandlingsperioder, oavsett om sjukhusvistelsen sträcker sig över ett par dagar, veckor, månader eller längre.

I Huset har familjerna möjlighet att sova i en skön säng, laga sin egen mat, tvätta sina kläder och kunna koppla av i en hemlik och trygg miljö. Att kunna samla kraft mellan de tuffa behandlingstillfällena på sjukhuset är viktigt för både föräldrar och barn. I Huset träffar man också andra familjer i liknande situation och därmed ges möjlighet att dela erfarenheter och finna nya vänner  för både föräldrar och syskon.

Nilfisk var en utav sponsorerna och jag och Janne var med under middagen igår för att göra skillnad. Det var en fantastisk kväll där också biljetten vi köpte gick till insamlingen. Kayo var konferencier, Stefan Odelberg trollade och underhöll, Peder Lamm höll i auktionen, Stefan Andersson uppträdde mfl.  Jag blev väldigt berörd när vi fick se filmen där Sara och Christian berättade om när deras son William fick ett nytt hjärta och var allvarligt sjuk. Dom berättade hur viktigt det var för dom att bo nära sjukhuset, få vara tillsammans och nära sin son,  hur mycket Ronald Mc Donalds hus betytt.

IMG_7420

DSC_0564

Här har vi precis fått se den starka filmen och dom berättar tiden på sjukhuset.

DSC_0592

Det var trevligt att få träffa er. Jag beundrar barn och föräldrar som lever med allvarliga sjukdomar, dom är riktiga hjältar. Letar efter filmen vi fick se igår och tänkte lägga upp den här för er men hittar den inte just nu. Man blir så berörd. <3

IMG_7418

DSC_0561

IMG_7416

Kayo intervjuar Anna-Karin Norrman som är eldsjälen i detta projekt!

DSC_0548

DSC_0531

Fining <3

DSC_0584

Janne med våra trevliga bordsgrannar.

DSC_0571

DSC_0588

Idag har vi fått ett fantastiskt mail där Anna-karin berättar att hennes mål var att samla in 300 000kr men vet ni vad dom fick in? 

629 150 kronor!! Så grymt! 

Vi fick också en inbjudan om att åka till huset och hälsa på en dag och göra ett studiebesök för att se hur dom lever i RMH på nära håll. Jag kommer definitivt åka dit och hälsa på, kanske vi här inne kan bidra med något. Vi är ju många läsare, kanske ni känner någon som har behov av att få bo där. Tänk om vi alla hjälper till med något litet så pengar finns till att bygga 13 nya rum s fler familjer får plats. <3

Jag ska även ta reda på armbanden man kan köpa..

 DSC_0583

Vill du stödja Ronald McDonalds verksamhet?

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något….

– Sätt in en summa på bg 5187-8767

– Ge ett bidrag eller starta din egen insamling på betternow/org/se/rmdhus-gbg och sprid detta i dina sociala nätverk: ”många bäckar små…” det fungerar verkligen!

– Swisha en valfri summa till oss. Vårt swish-nummer är: 123 178 0501

– SMSa GBGHUSET till 72970 och du skänker 50 kr till utbyggnaden som kommer förse oss med 13 nya familjerum

– Skänk pengar till en uppskattad Husmiddag för våra gäster (ca 3000 kr) – kontant eller via bankgiro eller swish

Att lägga ett bidrag i bössan nästa gång du är på McDonalds går givetvis alltid också bra! Dessa pengar går oavkortat till Ronald McDonald Barnfond,  vars syfte är att bygga fler Ronald McDonald Hus samt hjälpa befintliga hus att bygga ut till tillräcklig storlek.

 

2015-03-26 Mitt liv

Relaterade inlägg

  Vi sitter och tittar på Ensam mamma söker och som alltid snurrar mina minnen i huvudet. Tittar ni? Inte blir det bättre när Lisa-Marie plötsligt säger: – Mamma, kommer du ihåg…