• 2015-07-02, 17:15
  • 20

Hallå på er i högsommarvärmen! Nu vill vi svalka oss med god glass men samtidigt är det roligt om det är någorlunda nyttigt, eller hur? När jag fyllde år fick jag en underbar bok med rawfoodrecept från mina tjejer. Den är så bra! Köpt den om ni hittar den, boken heter Rawsome! Författaren heter Erica Palmcrantz Aziz. Boken har massa fina recept, snygga bilder och ni anar inte va mycket gott. Desserter, glassar, milkshakes och juicer. Delar med mig av ett enkelt recept jag testade igår.

Jag älskar kokos och fastar gärna för dom receptet. I den här glassen är det få ingredienser och går snabbt att fixa.

Kokosglass med lingon (Den kombon…!) 

2 1/2 dl frysta lingon

3/4 dl kokosgrädde (jag tog något mer) Kokosgrädde är det tjocka som lägger sig högst upp i kokosmjölken. Krämig och helt underbar.

1-2 msk kokospalmsocker (Jag tog 1 msk och det räckte) Kokossocker sänker GI och är betydligt bättre än vanligt socker.

Jag lade även i extra kokos.

Mixa ihop allt i en mixer och ställ i frysen.

Njut! 

DSC_0359-2

Glassen smälte något när jag sprang och letade efter kameran, men den blir precis som vanlig glass. SÅ GOD!

DSC_0373-2

Satt ute och tog ett glas rosé till. Svensk sommar och en skön kväll.

IMG_4214

Morgonrundan i morse, galet att vädret kan vända så snabbt. Underbart!

Inte långt kvar på den här dagen, sedan tar jag 6 veckors semester. ;) Kommer dock inte ta semester från bloggen och andra samarbeten jag har förstås. Ni kommer få ännu mer inlägg här nu och det kommer hända mycket roliga grejer.

Kram!

 

2015-07-02 Johanna Toftby, Recept

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Hej på er! Hoppas ni har en fin lördag, jag vaknade 9 i morse, alltså hur skönt är det att bara sova ut hur länge man vill, jag hade sån…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Hoppas ni har en fin lördag, jag vaknade 9 i morse, alltså hur skönt är det att bara sova ut hur länge man vill, jag hade sån…

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två…