• 2015-08-04, 16:48
  • 29
Änglar visst finns dom! Dag två för Annica

Här kommer Annicas gästinlägg från Sahlgrenska. Cellgifter dag 2. Det är också något helt annat hon vill berätta nedan. För exakt en vecka sedan fick hon mardrömsbeskedet. Cancern hade spridit sig på flera ställen. Hon hamnade rakt ner i svarta hålet och istället för den sista semesterveckan med sin man och barn, så skulle hela denna veckan istället tillbringas på sjukhus för att få cellgift. Vilket är ett måste för att ta dö på cancern, ändå vet dom inte om det kommer fungera.

Jag grät när jag fick reda på alltihop, satt i bilen och funderade på vad jag kunde göra för Annica och hennes familj. Vad kan man göra för att underlätta för henne tänkte jag. För att underlätta vardagen lite. Jag smsade och frågade om hon skulle bli inlagd och stanna kvar varje dag i Göteborg eller om hon skulle pendla hem till Skövde. 4 timmar i bil varje dag isf.

Hon svarade att hon klarar inte av att stanna där på kvällarna för hon vill och behöver träffa sina barn- Hon vill hem! För annars känner hon sig ännu mer sjuk. Det var då jag kom på att detta måste vi kunna lösa på något annat sätt. Om hon själv vill. Jag frågade henne om hon kanske kunde tänka sig att bo på hotell denna veckan istället, i Göteborg. Med hela sin familj! Jag kollade om dom kanske ville bo tillsammans några dagar, för att Annica skulle få vara nära sina tre barn, samla kraft tillsammans med familjen. I stället för att pendla fram och tillbaka från Skövde-Göteborg.

images

Sagt och gjort. Hon visste knappt vad hon skulle svara på den frågan för hon förstod nästan inte. Jag sa att jag har mycket kontakter och framförallt känner jag fina Terese på Spar hotell, även min svägerska Louise som jobbar där. Jag ringde upp Terese och berättade alltihop. Jag frågade om hon kunde tänka sig på något sätt att hjälpa till med något. Min önskedröm var …. tänk om …den underbara sviten på 80 kvadrat med pool och flera rum var ledig. Önska måste man alltid få.

Terese har ett hjärta av guld. Hon hade läst Annicas starka inlägg dagen innan om hennes tuffa besked, hon hade nämligen tänkt ringa upp mig om dom kunde hjälpa till med något. Vi tänkte samma.

Förstår ni! Jag grät glädjetårar när Terese talade om att dom självklart vill hjälpa till! Annica och hennes familj skulle få bo i den fina sviten den här veckan istället, tre nätter i Göteborg på Spar hotell i majorna. Dom ville gärna hjälpa henne, Terese sa också att dom gör detta för  hon vill, det behöver ens nämnas på bloggen.


Jag vet att Annica har varit väldigt ledsen för att hennes barn blev drabbade den här sista semesterveckan, hon mådde dåligt över att dom skulle få tillbringa på sjukhus istället för bara vara lediga och njuta av sol och semester. 

Jag vill därför nämna detta. <3 TACK snälla Terese och Louise för allt. För att ni gjort den här veckan betydligt lättare för Annica och hennes familj. Ni är änglar. 

Här kommer hennes inlägg dag två från Sahlgrenska!  Grät igen när jag läste henne ord. Detta berör så mycket så mycket…

KRAM alla //Johanna TACK Annica för så fina ord.

Idag är dag 2 på min cellgiftsbehandling! Vi kom hem igår sent på kvällen till Skövde och jag bad mamma att vår minsting Samuel som är 2år att han skulle vara vaken tills vi kom hem! Hade inte träffat honom på hela dagen och ville träffa honom för idag skulle vi åka jättetidigt. Även de andra barnen ville vi såklart träffa och krama om men de är stora och oftast vakna vid den tiden. Jag skulle in på Thoraxröntgen 9:30 i Göteborg så jag åkte hemifrån 07! 4 timmars sömn är ett big no no när man ska genom denna behandling! Den är tuff!

IMG_3308.JPG

Idag tog cellgifterna halva tiden ca 2 timmar! Så idag tog jag med mig mina böcker jag skriver till barnen. Det är inget jag har börjat med nu när jag är sjuk, utan det är som ”dagböcker”, där jag skriver ibland vad som händer kring de, vad de säger och gör för roliga saker! Så roligt att bläddra tillbaka och läsa för några år sedan. Det blev mer panik med Samuels! För när jag fick veta mitt besked var han 6 månader och jag hade inte börjat skriva en bok. Och om det var som de sa då att jag inte hade så många år kvar.. ville jag hinna skriva även hur mycket den lilla vackra knodden betyder för oss! Sidorna där omkring funderar jag på att slita ut, men kanske är det bra! Att de finns där?! Det är många jobbiga tankar, mycket känslor men oerhörd mycket kärlek!

IMG_3307.JPG

Jag saknar barnen jättemycket när jag är borta en hel dag, så sova på sjukhus när jag KAN åka hem även fast resorna blir jobbiga speciellt i en sån här behandling. Så är det lätt värt det! Kramarna som jag får hjälper mig mer än cellgifter inuti! De styrker mig så mina barn. Så nu till det jag bara MÅSTE BERÄTTA OM!!!!

Förra veckan mitt i allt mörka, kom det fram ett stort ljus. Allt för att den här resan, denna jobbiga vecka skulle bli bättre! Krille har sin sista semestervecka och vi hade betydligt andra planer än åka och ta cellgifter! Ja vem har inte det? Det passar väl aldrig in i livet? Man vill inte, men måste! Men våra små barn får lida för bara att behöva fixa och trixa med barnvakter (även fast familjen ställer upp mer än möjligt) så känns det tungt för oss alla! Men mitt i allt detta kom det in fler änglar i våra liv! Jag kallar de för ”spar Hotel änglarna”! Terese ❤️️ på Spar hotel i Majorna har haft kontakt med Johanna❤️️ och vi får nu, ja håll er i för detta är för ”good to be tru” (fast det är Sant!!) 3 nätter i deras SVIT, för mig, krille, Elias, Gabriel och Samuel! Helt otroligt overkligt! Allt för att vi ska kunna få tid med familjen under behandlingen.

IMG_3313.JPG

Jag vet att den här behandlingen är tuff, för det jobbigaste av allt är att vi inte heller vet om den funkar.  Men en dag i taget. Men som detta skingrar tankarna! När vi kom in i denna enormt vackra svit på 80kvm häpnade vi! Detta är så oerhört stort! Vi har försökt att pussla ihop vår vecka för att kunna få allt flyta på, att jag skulle sitta 4 timmar per dag i bilen, för att träffa mina barn, kan vi istället träffas här, få njuta av varandra! Och om eller när mitt illamående börjar så får de ändå den här veckan en ”bra” vecka trots det som komma skall.

Mina barn kallar detta för ”sweeten”, och ja absolut det är väääääldigt sweet att få vara här efter man har fått i sig andra gångens cellgifter. Vi hade ALDRIG kunnat ha råd med detta eller inte ens ett dubbelrum för familjen i 3 nätter! Vi har så vi klarar oss, men efter varit sjukskriven delvis i snart 2 år och varje ”ute mat” räknas försöker man prioritera rätt. Och för mig är det givetvis familjen! Vi har det bra, det är inte SÅ jag menar, men just denna chansen att ”få en plats där vi kan hämta kraft tillsammans i allt det jobbiga” är helt underbart.

IMG_3314.JPG

Och detta underbara hotell vill nog egentligen inte att jag skriver nåt så här och ”gör reklam”, för det enda de vill är att få mig och min familj att orka mer och få vara tillsammans och att jag kan hämta kraft i en helt fantastisk underbar svit med de jag älskar istället för motorvägen i en bil:) jag är av hela mitt hjärta SÅ tacksam till Terese på spar hotel och Johannas svägerska Louise ❤️️som även hon jobbar där och gjort helt underbart vackert här! Vi kände oss MER än välkomna!

Nu ska jag och mannen lägga undan våra telefoner och ta en date! Äta på restaurang (vill egentligen inte ens lämna rummet), och sen tillbaka hit och bara njuta av den underbara utsikten och bubbla i poolen, bara HAN och JAG! I morgon kommer våra tre livs underverk hit.  Skulle vilja skicka med massor bilder härifrån, för vet inte vart jag ska börja fota!

IMG_3315.JPG

Men har LOVAT min 9-åring att inte lägga ut så många bilder! Hans motivering va: ” mamma, snälla lägg inte ut några bilder på sweeten på Facebook eller instagram, för jag vill kunna se det med egna ögon”! Och det klart jag bara måste hålla det löftet! (Han följer mig på instagram)! Så ni får massa fler bilder i morgon, ska bli så underbart att träffa dem.

Har inte träffat dem sen igår (pga vi fick åka så tidigt imorse) Så imorgon eftermiddag kommer de hit! Farmor ❤️️ åker med de på tåget hit och då ska vi bara mysa alla 5! Hoppas jag mår bra då så kan vi ha såååå roligt! Oavsett går allt lättare på nåt sätt när det finns så fina änglar som fångar upp och hjälper till! Tack av hela hjärtat! Imorgon kommer mer bilder när mina prinsar kommer hit! Kärlek från mig till er och TACK för allt pepp ni ger! Betyder oerhört!

Johanna ❤️️ du är verkligen en ängel du också! Är SÅ tacksam över ALLT du gör för mig och min familj! Du är Så äkta! Tack av hela hjärtat! Love från fisen ( Johanna kallar mig för sötfisen på sms)

Kram från ”sparadiset”


Gabriel, Elias, Samuel om ni ser detta! Det är väldigt sweet detta, längtar tills imorgon!!! ❤️️

 

Kommentarer

Morsan 3 år sen

Verkligen ett jättetack till Spar hotell som fixade denna vistelse för fantastiska Annika och hennes familj. Men den som förtjänar mest kramar är Johanna som tog initiativ till att göra familjens vecka bättre. Du är en så varmhjärtad människa och jag upplever lycka över det du fixar för din vän, både med hår men också annan omtanke. Stor kram till både dig Johanna och Annika. Och du Annika, det här ska gå bra. Njut nu av härlig hotellvistelse med familjen.

Jenny 3 år sen

Din styrka Annica!!! Så enastående kvinna har jag nog aldrig mött/läst om ❤️ Du fixar det, så är det bara ❤️ Kram på dig

Katarina 3 år sen

ALLA STYRKE KRAMAR jag har till dig Annica och din fina familj!

Lotta 3 år sen

God is not done with you yet!

Han har Hela dig i sina händer.

Helena Ollinen 3 år sen

❤️Älskade Annica sitter och ber för dig❤️Har tänt mitt Annica ljus❤️Stor stor ️styrkekram till er från mig❤️❤️❤️

Magnus H 3 år sen

Grymt bra gjort Johanna :-)

Och mer kramar till dig Annica <3

Anna 3 år sen

Sitter med gåshud och tårar i ögonen när jag läser inlägget. Både av sorg för att jag är tagen av vad du tvingas gå igenom och av glädje för att det finns människor med stora hjärtan som vill hjälpa till att göra det de kan för att underlätta för dig i denna jobbiga tid. Förstår att det är guld värt att få vara nära sin familj och på detta sätt får ni ju fler timmar på dygnet tillsammans. Skickar många styrkekramar till dig och hoppas ni får en mysig hotellvistelse.

Lena 3 år sen

Styrkekramar i massor till dig Annica❤️❤️❤️ Jag tror att du har ännu fler änglar omkring dig som kommer ta dig igenom detta!

carina H 3 år sen

Men vilken fin ängel du är Johanna, detta hotell var precis vad Annika med familj behöver just nu. sänder många styrkekramar till Annika och önskar ett bra slut på denna vecka, jag blir så rörd när jag läser detta inlägg, det rann faktiskt tårar på min kind.

ZRJ 3 år sen

Hvilke fantastiske engle :-)
Annica ta ikke bort sider i børnenes bøger. Du har skrevet det fra hjertet og har betydet noget for dig da du skrev det. Vigtigt for dig at fortælle og så er det vigtigt for børnene at kunne læse og huske :-)

Cina 3 år sen

Styrkekramar ❤

Anna 3 år sen

Styrkekramar! ❤️

Loella 3 år sen

All kärlek ich styrka till dig och din familj Annica. Låter fantastiskt att du får umgås med din familj istället för att sitta i en bil. Sparadiset är fantastiskt, där kommer ni kunna ha det underbart.
Jag håller alla tummar jag kan för att det går bra för dig. Du är stark!
Många kramar till dig ich din familj.
Och Johanna du är ju bara hur go som helst som fixade detta!! ET är vänner det.

Camilla 3 år sen

Styrkekramar till dig fina Annica <3 du och din familj är så värda denna vistelse i sviten.
Vad fint gjort av Terese, Louise och Johanna att ge er denna chansen att få dessa dagarna tillsammans, slippa åka fram och tillbaka, det är guld värt.
Kram <3

Margareta 3 år sen

har väl alltid trott O älskat änglar. O nu får man se att dom finns på riktigt Man blir så glad ända in i hjärtat att så fint händer många Kramar till er alla Sköt om er. Margareta

Pernilla 3 år sen

Det är du/ni så värda❤️Styrkekramar till Er!

Jeanette K 3 år sen

Jag finner inga ord… Änglar finns verkligen!
Jag önskar dig all lycka till Annica, och att du kickar den där jävla skitcancern dit pepparn växer.
Och Johanna, du har ett grymt stort hjärta!
Kram till er båda

Ingrid 3 år sen

Vackra Annica, du om någon är värd detta. Ta hand om varandra. Ni är så fina ihop du och din man. Tänker på er och skickar massor av kramar.
Vilken fin vän du har i Johanna

Hanna 3 år sen

Lyssnade precis på Josh Grobans ”you never Walk alone”… Å det gör du sannerligen inte! Tänker på er!

AnnaE 3 år sen

Så underbart snällt av dej Johanna och fixa detta! :) ♡

Kram till dej och kram till fina Annica

malin 3 år sen

hej. Du är en sån stark och positiv tjej, mitt i allt jobbigt. Ni är en sån fin familj, lycka att du har dom! Vad glad jag blir för din och er skull att ni får vara tillsammans på hotellet vilken bra lösning, det blir kul och mysigt för småkilllarna. Tänker på er. kram från Malin

Lena 3 år sen

Söta fina Annica…. detta med sviten är väl DU om någon värd!
Ta hand om er varandra….. vi tänker på dig!

Marita 3 år sen

Fina goa Johanna ❤️
Som har ett hjärta
av guld. Tänker så på
dig och din fam A ❤️

Agneta 3 år sen

❤️

Susanne 3 år sen

Änglar finns ❤️❤️❤️ Ha det underbart i sweeten med din fina lilla familj❤️
Kramar❤️

Annette 3 år sen

Sviten är ju helt underbar:). Så underbart av Johanna och Spar Hotel, ni har verkligen hjärtan av guld som fixat detta. Så glad att du Annica slipper lägga tid på resandet utan istället får vara i den härliga sviten och ladda för behandlingen. Tänker så mycket på dig och dina kära. All styrka till dig. Kram

Terese 3 år sen

Hej Annica! Vad roligt att du och maken trivs i sviten. Ta nu hand om varandra, njut av stunden och försök ladda inför dagarna. Kram Terese #fuckcancer

Svar på kommentaren:
Annica T 3 år sen

Älskade Terese! Snälla, om du har vägarna förbi innan vi checkar ut på fredag! Eller om Louise kan! Har ni möjlighet att träffa oss så jag får ge er en jättekram! Ni kan inte förstå HUR MYCKET detta betyder! För mig, för min älskade man som idag höll på somna bland bubblorna i badkaret och våra älskade prinsar som kommer imorgon! Allt tack vare er! Jag bara måste få träffa er! Få ge dig en TACK kram! Detta kommer vi aldrig glömma! Resan är lång och tuff men detta kommer vi alltid bära med oss! Det bästa är att jag har 2 himmelskt underbara kvällar kvar mitt i allt annat elände! Tack❤️️❤️️❤️️

anneli 3 år sen

Annica, jag håller alla tummar o tår att du fixar denna monsterbebehandling och Johanna, du har ett hjärta av guld, verkligen ett hjärta av renade guld !!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Massor av er underbara läsare har hört av er och undrat om ni kan hjälpa Annica och hennes fina familj sedan hon skrev sitt senaste blogginlägg. HÄR. Därför kommer maken Krilles Swish och…

I onsdags, två dagar före studenten hade jag bokat in storstädning med HomeMaid! Så skönt att få hjälp med en riktig storstädning när jag hade fullt upp med allt annat som skulle…

Oj oj vilka dagar. Eller vecka rättare sagt. Idag är det stora balen för alla studenter i Skövde, så kul tradition att ha den två dagar efter studenten. Då har man något…