Annicas blodtransfusion. Tack för att just du ger blod!

Två påsar blod har Annica fått idag. Hon hade dåliga blodvärden så dom ville fylla på inför cellgifterna på måndag. Hon skrev till mig hur tacksam hon var att det finns blod att få. Det förstår man när man behöver det . Vet ni vad hon frågade när vi pratade om hon ev skulle skriva om detta? ”Tröttnar dom inte på mig tror du?”

IMG_6736.JPG

Vad jag svarade förstår ni nog. Många vill veta hur hon har det. Hon förmedlar energi, styrka och en inställning som vi tar till våra hjärtan. Vi känner henne inte bara som ”CancerAnnica” som hon tror. Vi känner henne som inspiratörAnnica! <3

Just nu är det ganska intensivt med sjukhusbesök och cellgifter mm , hoppas ni också vill läsa. För jag  tror hennes historia har satt sig fast i många, många hjärtan.

Så, här kommer hennes inlägg för idag.
Kram Johanna

//

Tack finaste DU för att just DU gav ditt blod till mig!
Idag vaknade jag av smärta. Det gör väldigt ont, det ska jag inte sticka under stolen med. Men tack vare bra smärtlindring så funkar det. Fick sova rätt vettigt i natt och personalen på Sahlgrenska är verkligen toppen! Idag skulle vi få åka hem. Men 2 timmar i bil, det känns! Så underbart för detta helgrymma hotell hade lovat oss en natt till. Så nu ligger jag här och bara vilar upp mig för hemfärd imorgon! Och det känns SÅ skönt att komma från sjukhuset. Ska tillbaka dit på måndag igen för att spendera 5 dagar med cellgifter.

IMG_6746.JPG

Så grym känsla att komma ut i det vackra vädret! Innan vi fick åka hem fick jag blodtransfusion. Jag hade för dåliga blodvärden inför cellgifterna på måndag! 2 påsar fick jag! Har alltid hört om detta förut om människor i min närhet som lämnar blod men aldrig fått blod själv. Men jag inser verkligen hur viktigt det är. Då det verkligen kan rädda mångas liv! Tack snälla du som gav blod till mig! I mitt fall fick jag blod från 2 personer. Jag får själv inte ge blod då jag är sjuk men min älskade krille har länge tänkt göra det. Så nu bestämde han sig på direkten och anmälde sig själv på sjukhuset som blodgivare! Tänk att ca 10 minuter tar det att lämna blod och det ger mig och alla andra chansen att få må bra!

IMG_6745.JPG

Med mig hem fick jag en hel ”godispåse” som de kallar det med smärtstillande! Så jag hoppas att jag kan hålla undan smärtan med detta. Titthål brukar ju vara ganska lugnt, men ena hålet blev större plus att de tagit bort både äggstocken och STORA förändringar så doktorn sa att det kommer göra ont! Och antagligen ännu ondare imorgon. Fått förbud på att bära tyngre än ett mjölkpaket.

När man opererats och har i grunden tumörer i kroppen ökar riskerna för blodproppar. Så nu ska jag spruta mig själv i låret varje dag. Jag som tycker sånt där är lite läbbigt fick först öva… På en apelsin.., hihi! Smarta sköterskor! Så vi övade och sen fick jag även sätta sista sprutan på mig själv! Det gick faktiskt bra!!

IMG_6735.JPG

Nu har vi kommit till hotellet och när vi kommer fram till rummet står det en UNDERBAR blombukett på bordet av självaste Johanna! Tack älskade vän! ❤️️Den är SÅ fin!

IMG_6733.JPG

Och hotellet hade fixat nytt fruktfat! Ni är underbara! Och nu har de även meddelat för att jag ska slippa gå ut och äta när jag har ont bjuder de mig och älsklingen på mat som vi kan ta med upp på rummet. Snacka om underbara människor!

IMG_6734.JPG

Vet inte hur jag ska kunna tacka!!! Skönt att komma hit och ladda batterierna för hemfärd imorgon till prinsarna. Som jag längtar! Pratade med minstingen förut och han sa säkert 30 gånger ” hej mamma” på tfn och sen ”älkar dig”! Längtan är enorm! Men nu, nu ska jag bara vila!

❤️️kram från mig

 

 

 

 

 1. Fina Annica. Klart vi vill läsa om dig o familjen trots att vi inte känner varann. Jag är inte blodgivare, tyvärr, för jag klarar inte att bli tappad…. men tur många andra kan. Du är värd allt som ges av folk runt dig och jag tänker inte på dig som CancerAnnica….utan som en kvinna som det trots allt lyser om och som ger mig ett leende då o då när jag läser på Insta eller här, för du verkar ha din humor kvar.
  Bamsekramar

 2. Söta fina Annica du
  är i mina tankar varje dag.
  Sen jag började läsa om
  dig och din sjukdom
  Började följa dig på insta
  så har jag blivit en mycket
  mer ödmjuk och ännu mer
  tacksam för allt jag har.
  Stor kram till dig A ❤️

 3. Ja, man är så tacksam för blodgivarna. Känner igen sprutorna. Det fixar du. Smart av sköterskorna me apelsinen. Är väl jättebra att vi alla får inblick i hur det är att ha cancer, hur behandlingarna går till. Kämpa på o dela me dig när du orkar och kan. Styrkekramar !!

 4. Vi tröttnar INTE på dig Annica! Skönt att höra att du fått lämna sjukhuset. Ja visst är det fantastiskt att folk ger blod!

 5. Du är verkligen grym Annica, en riktig kämpe som kommer att bli ett lysande exempel på hur man kan övervinna allt. Självklart vill vi följa din resa dit.

 6. Annica! Du sk inte tänka så….att vi inte vill läsa för om vi inte hade velat läsa så hade vi nog inte surfat in och läst just dina inlägg. Man kan ju välja liksom och jag och många många med mig väljer att läsa dina.
  Du verkar vara en fantastisk kvinna. Att du delar med dig av din historia är djupt rörande och oerhört generöst. Tack för det!
  Du ska veta att vi är många som tänker på och följer dig/er i er kamp mot ”äckelcancern”. Du är en sann kämpe! Vila och återhämta dig så gott du kan. I morron får du träffa dina små prinsar ❤️
  Stor kram

 7. Vi tröttnar inte på dig fina Annica! Du är så stark och ger även oss mycket glädje och värme. Vi ”älkar” dig. Kraaaam

 8. Heja dig, Annica !! Du är en kämpe och tro aldrig att vi tröttnar, däremot så stöttar vi dig så mycket det bara går 🙂

 9. Underbara Annica känner inte dig men det räcker att jag följer din kamp och ser villken underbar människa du är Jag ber Gud varje dag för dig du ska vara frisk och leva många lyckliga år med dina underbara barn och fantastisk man som är din kämpe .Tack Johanna att vi får läsa och följa underbara Annica du är riktigt bra människa. Du är i goda händer på Salgrenska jag var där för 7år sedan när donerade njuren till min syster verkligen bästa läkare bästa personalen underbara man känner sig som prinsessa även om det är dåligta dagar och oroligheter de hjälper att man känner sig trygg.Underbara Annica månda kramar till dig och din mamma med hon är underbar och allt blir bra .

 10. Vi tröttnar inte, och vi vill läsa om dig. Jag tänker på dig och önskar varje gång du skriver att det ska vara positiva besked.
  Kram

 11. Ååh fina Annica inte tröttnar vi på dig <3 du är en sådan otrolig fin kvinna som orkar att dela med dig av ditt liv! du finns i mina tankar och berör mig väldigt mycket<3<3 underbart att du har en sådan fin och omtänksam vän som Johanna<3

  Kram Pia H

 12. Styrkekramar till dig fina Annica <3
  Vi tröttnar aldrig på dig, du är en riktig kämpe och jag tänker på dig varje dag.
  Kram <3

 13. Du är en fin kämpe och en fantastisk kvinna. Jag tröttnar aldrig på dina inlägg♥ Tänker på dig♥ Det här kommer gå bra♥
  Många varma kramar Alexandra

 14. Det fantastiska är att människor utan lidande är blodgivare! Alltså, de flesta är ju friska och det krävs ju som blodgivare. Oj, så många påsar blod jag gett till patienter genom åren från andra människor. Otroligt egentligen nu när jag läser ditt inlägg kämpande Annika!!! Jag är själv sjuk men i kroniska sjukdomar och dina inlägg får mig att kämpa! Tårar nu. Kram

 15. Jag tröttnar inte! Tycker att det är fantastiskt att du vill och orkar dela med dig. Hoppas att du klarar dig genom smärtan och att det går bra nästa vecka. Du berör och jag lovar att ta vara på livet precis som du. Kramar

 16. För mig betyder det så himla mycket att du delar med dig av din positiva inställning! Din styrka är enorm och mina tankar är hos dig och din familj varje dag. Kramar till er alla

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..