• 2015-09-05, 16:32
  • 5

Fläskfilegryta med champinjoner, dijonsenap och grädde. Den är så galet god så jag måste göra den om och om igen. Det är väldigt roligt när ni bloggläsare kommer fram och nämner ofta den här grytan.

I bland serverar jag grönsaker till, ibland sötpotatis eller varför inte hasselbackspotatis en lördagkväll?

Här kommer receptet för er som inte testat.

DSC_0524

Fläskfilégryta 4 pers

ca 7oo g fläskfile

2 tsk dijonsenap

1 paprika

1 vitlök

1 chalottenlök

1 msk tomatpure

Färska champinjoner

1msk kalvfond, eller efter smak.

Lite honung

3dl Grädde

1 dl creme fraiche

salt peppar

Lite cayenpeppar

Gör så här: 

Stek köttet i mindre skivor, krydda. Fräs lök med vitlök, paprika. Stek champinjonerna för sig-  lägg i allt i grytan. Tillsätt resten- låt koka ihop, sänk plattan och koka under i ca 10 minuter.

Man kan servera med vad som helst, sötpotatis är också gott och nyttigt. Det enkla kan vara det godaste, den här grytan är enkel men vansinnigt god.

DSC_0519-670x445

Bon Apetit!

2015-09-05 Recept

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Hej på er! Hoppas ni har en fin lördag, jag vaknade 9 i morse, alltså hur skönt är det att bara sova ut hur länge man vill, jag hade sån…

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två…