Operation för Annica på fredag och nu har hon frågor till er

Hej vänner! Annica har ett inlägg till er, hon är jätterädd just nu. Hon har mycket frågor och funderingar om detta. Kanske ni kan hjälpa henne? Är det någon av er läsare som opererat in en Port-a-cath? Jag har försökt lugna henne mycket, för oss ”utanför cancer” kanske inte just den grejen är jobbig. Men för henne är det så mycket ”sjukt och ännu mer cancer än det hon redan har”.

IMG_8804.JPG

Vi stöttar henne här inne och alla andra som kämpar!

Massa kramar Johanna

//

Nu närmar det sig nästa steg i min sjukdom. Ett jobbigt moment jag fasar för. Något jag är jätte rädd för. På fredag ska jag operera in en så kallad port-a-catch eller venport som det heter på svenska. Det är en dosa man opererar in vid bröstet som underlättar när man bla får cellgifter eller tar blodprover etc. Allt för att slippa ta cellgifterna genom de små kärlen i armarna. Jag vet jag är jätte löjlig när det gäller detta. Men att bli drabbad av cancer, att ens säga ”jag, Annica har cancer” var verkligen fruktansvärt.

IMG_8806.JPG

Nästa steg var att tappa håret ytterligare ett jobbigt moment i min cancersjukdom. Sen nästa steg var cellgifter och nu det här! Allt påminner mig HELA TIDEN om att jag är sjuk sjuk sjuk. Det är liksom känslan som gör allt jobbigt! Att man aldrig kommer ifrån det. Jag känner mig så frisk och allt detta runt omkring påminner mig att så är inte fallet.

När jag fått cellgifterna genom armarna har det många gjort jätte ont. Så hastigheten på droppet på cellgifterna har de fått minska för att det ska göra mindre ont. Det har tagit längre tid. Jag har fått sitta med stora värmekuddar utanför kärlen allt för att göra det gör mindre ont.

IMG_8805.JPG

Dessa cellgifter jag får är oerhört kärlretande så i längden är det inte bra att ta de i armarna. Dessutom kan kärlen gå sönder på långsikt. Och jag vet i mitt fall hoppas man ju på att jag kan ta cellgifter länge länge för just nu fungerar de så bra. Så det är ett nödvändigt ont. Men för mig är detta en skräck. Jag googlar, ser bilder, jag drömmer tom mardrömmar om det på nätterna.

Det finns även andra alternativ som cvk, men det är inget bra alternativ för mig som är småbarnsmamma. Då går det slangar utanför huden. Man kan lätt få infektioner i den och med små hoppande och klängande barn är det ett alternativ som jag absolut hoppar över.

IMG_8807.JPG

Jag är en sån där tjej som om jag får tex en finne kan jag inte låta bli att pilla. Hur i all världen ska jag kunna låta bli att trycka på denna dosan som ska in i huden. Hur ska jag kunna sova när jag alltid sover på magen? Kommer den dära runda dosan hoppa fel då? Syns den jättemycket som på de bilderna jag sett? Känns den? Gör den ont? Tusen frågor… Och kanske är det många där ute som känner igen sig och sen insett att det var verkligen piece a cake?

IMG_8808.JPG

(Bild lånad från google)

Snälla skriv här på kommentarer och peppa mig! Jag behöver all pepp jag kan få i det här! Har ni bilder på era som ni kan visa mig? Jag har ju varit med om såå mycket dessa 2 år som cancersjuk men detta känns ett bland de jobbigaste momenten (konstigt nog)! Från och med fredag börjar jag ta in hösten genom att ta fram mina halsdukar och sjalar. Allt för att inte visa min venport!

Vet jag klarar det, men har lite för många tokiga funderingar just nu. Dessutom har jag blivit vrålförkyld så har jag riktigt tur kanske de inte kan operera in en på fredag!Hjälp, vad knäpp jag är!

Kram från Annica

IMG_8802.JPG

 

 1. Hejsan Annica,

  Jag har haft en port a cath, och jag tyckte att den var väldigt smidig, syntes ingenting utanpå inte alls som på bilden.

  Jag har spenderat många timmar på Sahlgrenska pga av att jag är svårstucken av alla behandlingar som jag gjort.

  Jag hoppas att du vågar sätta in en och ditt val är helt rätt, välj inte den som sitter utanpå. Jag resonerade precis som du då jag jag själv hade en liten när jag hade min. Då du gör behandlingen så kommer du ju ha en slang men den tejpade jag fast riktigt innan jag gick hem efter behandlingen.

  Hoppas du blivit lite klokare på detta, har du någon mer fråga är det bara att fråga på.

  All lycka till dig!

  Kram Sandra

 2. Hej Annika. Det här kommer du att fixa jag arbetar själv inom sjukvården och har sett många patienter med just porta cath det underlättar jätte mycket för dig bara att slippa alla stick . Du behöver inte tänka på att det syns man har ju alltid en tröja eller skjorta på sig. Ingen kommer att märka det jag lovar . Många kramar Marita

 3. Hejsan Annica,

  Jag har en kronisk sjukdom och spenderat många timmar och dagar på Sahlgrenska, eftersom det blev svårt att sticka mig så fick jag en port a cath inopererad.

  Den är grym, sitter där den ska och det är lätt att sticka med den, behöver aldrig leta efter kärl som de fick göra på mig. Jag valde en port a cath för att slippa en slang som alltid hänger ut, det kommer ju sitta en slang där när du gör behandling men efter behandling kan du ju välja att ta bort den eller ha kvar den, så slipper man att bli stucken igen, det gjorde jag.

  På sjukhuset tejpade dom om detta bra då jag har små barn.
  Den syntes ingenting utanpå mig, kände jag där så naturligvis kände jag den men den var aldrig ivägen för mig.

  Hoppas du har fått lite svar på dina frågor, fråga gärna om det är något mer du undrar över.

  All lycka till dig!

  Kram Sandra

 4. Detta fixar du Annica- min svärmor hade en sån och tyckte det var bra ( för hon var svårstucken ).
  Jag önskar dej all lycka till och ska hålla tummarna hela fredan för dej och dina nära o kära.
  Kram och ha en sån bra dag som du kan.

 5. Du behöver inte vara rädd Annica,det kommer gå fint att sätta in porten ska du se. Jag fick för ett par veckor sedan veta att min mamma har obotlig cancer 🙁 och för 2 veckor sedan skjutsade jag in henne på KSS i Skövde för hon skulle få en sån port. Hon säger att det var ingen fara alls,hela ingreppet tog 13 min sen var det klart. Det som tar längst tid är förberedelserna sa hon.
  Jag tänker på dig!

  Kram och lycka till! <3

 6. Finaste Annica. Du kämpar för att du är en kämpe och du är en vinnare. Nej, vi har aldrig träffats, men på det sätt du skriver (och jag läser allt även om jag inte kommenterar allt) så skriver jag kämpe för det är vad jag kan få fram av ditt sätt att skriva. Ja Kämpen lägger sig oxå och blir liten emellanåt, men tar sig upp och framåt.
  Jag vet inget om venport, men jag följer en annan kämpe till kvinna Lotta Grey ”vimmelmamman” och jag tror hon har många bra svar till dig. Hon har en blogg, som är avskalad och stark. Och hon vann sin strid över helvetessjukdomen. Vad gäller pilla o peta på den när du sover eller så, du får sova med vantar på =)
  Kram lilla vän och låt vinden blåsa i håret och känn din styrka.

 7. Det heter Port a cat. Jag hade en inopererad under min senaste vistelse på sjukhus när jag fick ta stora doser kortison under längre period och mina vener var helt sönderstuckna.
  Det var inte läskigt alls, tyckte snarare att det var skönt att ha den där lilla dosan där de enkelt kunde ge mig all medicin och näring utan att sticka sönder mig.
  Vid ett tillfälle innan jag fick min portacat försökte de sticka mig mellan tårna för att få till en infart och det gjorde så jäkla ont!
  Du behöver inte vara rädd, du fixar det!! Kram

 8. Älskade Annika!
  Jag har en port a cart inopererad just nu. Det är inte alls komplicerat. Jag lovar dig. Jag finns om du vill prata eller skriva. Jag pm dig på facebook mitt mobilnummer. Jag har haft flera porta Carter under flera år. Ring gärna mig eller skriv om du har frågor. Bamse kram Susanne

 9. Annica, det kommer att gå så bra så <3
  Min dotter på 7 år har Leukemi, och har en "port". Första veckan var hon "stel" i nacken pga obehaglig känsla där slangen går upp i halsen, men det släppte igen. Hon vill inte att man pillar på den då det är väldigt hård/spänt där dosan sitter, men det bli bara bättre och bättre med det oxå. Efter ett tag tänker du inte på att den sitter där.
  Dottern sover oxå på mage, utan problem 🙂

  Detta är ju så mycket smidigare än en cvk.

  All styrka till dig Annica, detta är en bagatell om man jämför med allt annat som har med denna skit sjukdom att göra <3

 10. Det är inga problem Annica. Jag var oxå orolig inför den operationen. Det gick mkt bättre än jag trodde. Jag fick inte cellgifter så ofta som du har fått. Du har gått igenom så otroligt mkt så detta fixar du ”lätt” Bara fråga på. Vi är säkerligen många som gått igenom cancerbehandling o vet hur tankarna går. Har du fått prata med kurator? Vet inte hur själva cellgifterna påverkar dig rent fysiskt med värk och så. Ett tips är att använda värmefilt när värken är som värst. Förstår att tankarna snurrar och mkt att ta in och oro inför kommande behandlingar. Jag var helt nojig över håret. Dumt så här i efterhand. Det växer ju ut 🙂 Att allt är som vanligt är så oerhört viktigt när man är sjuk. Massor me styrkekramar.

 11. Hej finaste du❤️Du fixar detta med och du ser vad många Goa hälsningar du får om just detta ☀️Du är en figther Annica håller tummar o tår som jag brukar och skickar massor av Kryakramar, det kommer att gå jättebra ska du se❤️
  Kramiz o Varmt Lycka till ❤️☀️❤️☀️

 12. Hej Annica
  Jag var som du livrädd för att sätta in venporten (januari i år) men det gick snabbt och smärtfritt. Den är perfekt att ha under cellgiftsbehandling eftersom det går lättare att få in droppet och man behöver inte vara så stilla som jag tror du behövt när du fått dropp i armen. Hur den sitter är olika på alla, min har kommit ganska långt in under nyckelbenet så den syns inte alls o efter en månad har man glömt att den sitter där, inga problem att sova på magen mer än första veckan.
  Lycka till, tänker på dig
  Kram Annika

 13. Kära du försök slappna av o ej tänka för mycket j likadan tänk en dag i tager o allt dom gör är för att få dej bra j också gjort en del ingrepp o dom varit lättare än man trott o vi människor är ju bra på o anpassa oss
  stor kram o ta det lugnt o fint.

 14. jag har själv en shunt som sitter inopererad i mitt huvud för att ta bort vätskan som samlas där sedan min hjärnblödning. Jag känner min slang vid ena sidan av halsen och sedan sitter en sak som känns genom huden bakom örat. Men är inget obehag med den. Har jobbat där vi hade patienter med port a’ cuth, de har varit nöjda o slippa bli sönderstuckna i sina kärl. Eller som du skrev slippa obehag vid dropp. Tror att du kommer tycka den är bra, men be att få prata med läkaren innan o ta upp dina frågor du har. Lycka till!

 15. Tänk vad bra Annika…..Blodprover kan tas utan att det gör ont och du slipper ömhet i blodkärlen som gärna blir efter där en venflon nål har suttit. När du har dropp är du mer rörlig. Det kommer att underlätta för dej.Det blir suveränt!!! DU är bäst❤️

 16. Älskade annika! Jag kan ju inte ens försöka förstå de du går igenom. Men jag önskar att om jag skulle drabbas av cancer , så vill jag vara som du! Stark,positiv och helt fantastisk!

 17. Hej Annica!
  Även jag är en av dem som följer dina inlägg. Jag arbetar som sjuksköterska sedan över 20 år. Den erfarenheten som jag har av port a cath är enbart positiv. Speciellt för dig som är hemma mycket och ändå behöver ”stickas” ofta för både provtagning och för behandling. Porten sitter stabilt under huden. Du behöver inte vara orolig för att den ska rubbas om en av barnen ger dig en klumpig jättekram eller springer på dig. Du kan med gott samvete sova på magen. Det är ett tjockt membran som man lätt sticker igenom. Man håller fast den lilla dosan , tar en liten nål som är böjd i 90 grader och trycker till. Det går inte att sätta den fel. Detta kommer du att klara galant.
  Tänker mycket på dig. STOR KRAM från Issa

 18. Hej Annica.
  Har erfarenhet av denna port-a-cath, då vår son hade cancer som liten, den var rätt ny då, men kan berätta att det var det bästa som finns, finns bara fördelar med den, syns inte något under huden, det är nog bara du som vet var den sitter. och ärret bleknar också med tiden, du kan sova hur du vill och leva ett så bra liv du kan med den. så tveka inte att sätta in den, du slipper massa slangar och sladdar som du kanske skulle ha med en cvk. med tanke som du nämnde med små barn. önskar dig stort lycka till med operationen, den går snabbt. Kramar till Dig

 19. Kära Annica,
  Du vet att den sätts in för att hjälpa dig och underlätta för dig. Jag har ingen erfarenhet av sånt så jag kan inte trösta på det sättet, men jag är övertygad om att det blir lättare än du tror att ha den. Den kommer att hjälpa till för att besegra cancern. Massa styrkekramar och försök se den här venporten som en vän som ska hjälpa dig.❤❤❤

 20. Hej Annica!! Jag förstår så väl din oro då jag är i liknande sits som dig med obotlig cancer. Jag har en venport inopererad och den ger mig inga besvär alls. Den sitter stabilt under huden. Syns inte så mycket som bilden du har, mer att man kan ana den. Spänner jag halsmusklerna så kan man se slangen. Venporten är ett bra hjälpmedel som kan sitta i många år. Hoppas detta lugnar något 🙂
  Lycka till med allt!!
  Varma kramar Cissi

 21. Hej Annica!
  Jag tror inte du behöver vara orolig, det är väldigt smidigt med port-a-cath och det är väldigt skönt att slippa slang i armvecket och är även bättre än CVK om man skall få flera behandlingar med återhämtningsdagar emellan. Jag fick en när jag behandlades för min cancer och det funkade bra. Man vänjer sig vid att den sitter där och den störde mig inte särskilt mycket. Har man lite längre avbrott mellan behandlingarna ibland så behöver den spolas med koksaltlösning med jämna mellanrum och sedan fyllas med heparin för att den inte skall sättas igen och bli obrukbar.
  Visst, den har lämnat ett par ärr, men det betyder ju inget i sammanhanget.
  Hoppas ingreppet går bra.
  Vi ber för er och tänker på er! Kram

 22. Hej Annica,

  jag har ingen personlig erfarenhet av PAC men har däremot som sjuksköterska mött många patienter under årens lopp som haft en. Det är så smidigt med en PAC. Ingreppet går snabbt och än så länge har jag inte stött på någon som upplevt det som smärtsamt eller på annat vis påfrestande. När du väl har den på plats kommer du att känna en stor lättnad över att slippa otaliga nålstick. Själva dosan är liten och anas knappt under huden. Jag har aldrig stött på någon patient som upplevt smärta när man sedan sätter nålen i PAC-dosan. Det är ett fiffigt gummimembran som man sticker in nålen i. När den väl sitter på plats så ska den bytas var 5:e dygn. I övrigt kan man ta blodprover via den och ge intravenösa läkemedel. Behöver den inte användas så drar man nålen. Det är mänskligt att känna rädsla för nya saker som man ska utsättas för. Jag tycker att du är oerhört stark och imponeras över hur du håller modet uppe genom allt det tuffa som du och din familj går igenom. Lycka till med operationen nu. Det kommer att gå hur bra som helst. Styrkekramar! <3 / Lena

 23. Hej,
  Min erfarenhet, från när min pappa fick en PAC, är mycket positiv. Jag upplevde att det för honom blev en lättnad. Enkelt ingrepp som gjore mycket därefter smidigt. Styrkekram

 24. Hej Annika! Jag arbetar på sjukhus och möter patienter i stort sett dagligen med port a cath. Min upplevelse av det är att de är tacksamma över att de fått den insatt just för o slippa bli stucken i armar och händer hela tiden. Visserligen slipper du inte stick tyvärr men är övertygad om att du inte ångrar att du får en insatt.

 25. Tveka inte! Annika, en venport kommer bara underlätta för dig. Till en början kommer det vara lite ömt över området, men efter tidigare operationen du gått igenom kommer en inläggning av en venport vara ”piece of cake”. Kör på bara, du fixar detta!!

 26. Hej Annica! Jag minns att de var en stor lättnad för min pappa när han fick sin PAC. Hans blodkärl stack ofta all världens väg och sprack, det var nästan värre än allt annat. Du fixar det här! Det kommer vara värt att ha satt in den här, det är jag övertygad om. Stor kram till dig du tappra krigare med änglaansikte ❤️

 27. Hej!
  Jag har haft en PaC (venport) och jag är sjuksköterska=SSK . Jag tyckte att den var bra att ha. Det var ömt- inte ont- längre än vad jag trodde när jag ”bara” varit SSK. Jag sov inte på den sidan de första 2-3 veckorna. Men sen märkte jag den inte mer än när jag duscha. Det var en hemsk bild du hittat- hur mycket den syns beror på hur smal man är och var den sitter.
  Jag antar att Johanna kan se min mail om du har fler frågor?
  Styrkekramar till Dig!!

 28. Hej! Fick detta inopererat i juni, har fingerat väldigt bra. Gjorde lite ont i en vecka ca men känns inget när jag får cellgifter. Syns inte och känns inte om man inte tar precis på den. Man kan ligga på mage utan problem. Ett ca 4 cm långt ärr är det som syns! Fråga mig gärna mer om du vill! Jag är i samma situation som du! /Elin i stöpen

 29. Hej Annica. Jag har en port a cath sen okt 2010. Opererades för äggstockscancer då och fick min port innan cytostatika behandlingarna påbörjades i nov 2010.
  Lätt ingrepp under lokalbedövning. Kanonbra infart för cytostatika, vätskedropp, antibiotika mm. Plus möjligheten att slippa bli stucken i armvecken för blodprovstagningar.
  Jag har fortf port a cathen kvar då jag behöver använda den till provtagn o ev medicinering vid infektioner el annat som tillstöter. Har reumatisk värk o diabetes med.
  Lycka till kram Lotta

 30. Hej Annica!
  Du skall vara glad för att dom sätter in en porta cart, jag hade cancer för 20 år sedan och då satte dom in en. Det var det bästa som hände, dom behövde aldrig ta några prover eller något mer än genom porta carten. Den var toppen. Men när allt var över tog dom bort den mot min vilja, den är ju alltid bra att ha. Ett stort lycka till, jag följer din blogg noga men aldrig skrivit till dig tidigare. Men tänkt på dig jag vet vad du går igenom, eftersom jag själv har haft cancer fast det är 20 sedan.

 31. Man kan be kirurgen at placera ”dosan” lite längre nedåt armhålan till – då syns den inte lika väl…
  Du kommer att fixa det galant!

 32. Såååå många bra kommentarer och pepp! Tack från hela hjärtat!!! Ni är BÄST!
  ❤️️❤️️Bamsekram från mig Annica❤️️

 33. Jag har en port inopererad. Att få porten var en befrielse för mig:) jag kan bada, träna och leva normalt utan att ha en piccline på armen. Allt har funkat perfekt, min syns knappt förutom ett ärr. Själva ingreppet var relativt enkelt, men jag blev väldigt blå samt hade lite smärtor efter Op.
  Det är gott att ha en infart klar då du kommer för behandling. Lycka till med allt nu det kommer gå toppenbra. Kram Carolin

 34. Jag har sedan ett och ett halvt år sedan en port och det funkar jättebra. Det kommer gå jättebra och det underlättar oerhört och in fusionen blir ochså behagligare!
  Lycka till

 35. Hej Annica

  Jag har haft en port inopererad. Det var läskigt först, men underlättar vardagen jättemycket. Visst känns det att den sitter där och så, men jag upplevde inte att den var ivägen. Mitt i allt annat blev det en liten bagatell att hantera. Lycka till och många kramar till dig!

 36. Va bra att så många har kunnat ge dig bra råd vad gäller din nästa op, jag vill bara önska dig att allt går bra ocg ge dig massor med styrkekramar<3

 37. Hej Annika! Jag arbetar om sjuksköterska och har inte haft någon subcutan venport själv. Däremot kan jag dela med mig av mina patienters syn på porten och där är det otroligt många som uttryckt en stor lättnad när de fått porten. Många slipper att bli stuckna i armarna för provtagning då man istället tar blod direkt från porten. När den inte används för stunden har man inga slangar utanpå huden vilket många patienter tycker är väldigt skönt. Dessutom kan man då simma och duscha precis som vanligt eftersom dosan är skyddad under huden. Min systerdotter fick en port inopererad när hon var sjuk och det underlättade mycket för henne under hennes sjukdomstid. Hur mycket dosan syns är olika. Men min erfarenhet är att den inte syns särskilt mycket alls. Men å andra sidan är det kanske skönt att inte ha slang som syns på utsidan hela tiden som när man har en central venkateter (CVK).
  Stort lycka till Annica! Jag håller alla tummar för dig!

 38. Hej Annica!
  Har följt dig i din kamp och jag imponeras av din styrka och tapperhet.
  Du är otroligt stark och positiv. Min mamma var oxå cancersjuk så jag vet hur det är att stå sidan om och känna sig maktlös. Man vill så gärna hjälpa till och ta bort smärtan och oron.
  Min mamma fick oxå en sådan dosa inopererad och hon tyckte den var jättebra…..slippa allt stickande i armen…hon var ju alldeles blå efter varje gång och öm.
  Du kommer fixa detta Annica, du ska inte vara orolig, även om jag fårstår att du inte kan låta bli att känna oro.
  Kommer gå jättebra.
  Tänker på dig, kram Annika

 39. Min kompis fru hade en sådan , gick så mycket lättare så allt kommer gå fiiiiiint imorgon
  Tänker och sänder kraft här i cyberspace, heja dig , kram från Alingsås

 40. Hej Annica!

  Jag är följare av Johannas blogg och har också följt och läst dina känslosamma inlägg och din kamp mot cancern. Du är stark! Måste jag börja med att säga. Sänder en massa pepp till dig, detta fixar du!

  Min man gick igenom två omgångar cancer – och är nu friskförklarad måste jag tillägga, sedan många år tillbaka, vilket vi såklart är väldigt tacksamma för! Jag har sett hans resa och hans kamp mot cancern. Hans upp och nedgångar och illamående med mera. Cancer är en riktig jävel rent ut sagt.
  Men hursomhelst det var inte det jag ville komma till…

  Min man fick en sådan port a cart (eller hur det stavas) inopererad och han tyckte det var bra. Tror att det kommer att underlätta för dig med. Visst syns den litegrann så, i och med att den sitter där under huden. Men jag minns inte att han direkt störde sig på den. Läkarna idag är så duktiga och noggranna så det kommer gå bra för dig med.

  *Kram och lycka till! Helena

 41. Min syster fick en port inopererad när hon fick svår leukemi för 24 år sen.
  Hon har den kvar fortfarande (rekord i Sverige) och det funkar utmärkt.
  Eftersom hon åker till Sahlgrenska för att ta prover lite då och då fortfarande så är hon tacksam för sin port.
  Framför allt är hon tacksam till Gud att hon lever, hon hade 5% chans att överleva, enl läkarna.

  Gå gärna in på hennes hemsida: borno.se

  Du finns i mina böner!

 42. Annica ♥ Jag ser att du vill ha pepp från andra som har en”pac”. Jag har ingen. Men jag har vårdat många patienter som fått en när alla behandlingar krävt det. Jag har inte träffat någon patient som klagat. Snarare brukar reaktionen vara lättnad och att det är praktiskt.
  Jag tror du kommer klara det fint – för att du kämpar på och är stark och för att du inte gör det själv – Gud är med dig.

 43. Hej Annika! Fick en port inopererad för drygt 3 år sen innan min stora cancer op. Vet att jag tänkte det var som en övning innan den riktiga operationen. Ja , man kan tänka på så många olika sätt. Men förstår din känsla över att vilja var ifred också. Men hur som helst gick det bra med porten. Så gulliga på postop och bra smärtlindring, Sen blir det ju ett sår så det känns ju men mitt läkna rätt fort . Jag kan ligga på mage och har inte ont av den. Klar jag skulle velat att den inte var där. Vill inte ha urringat, men I sommar har jag faktiskt kunnat strunta i det lite grann. Den har ju helt klart varit bra att ha när jag fått cytostatika. Ha det nu så bra du kan imorgon. Tänker på dej! Kram Berit

 44. Heja dig Annica! Jag är en 23år tjej Och min mamma fick cancer förra hösten, det var absolut det värsta som kunde hända mig då min mamma är mitt allt, hon har varit starkt rakt igenom och nu är hon på bättringsvägen. Jag frågade henne om de där när dem sätter in ”dosan” i brösten, hon sa att du inte behöver vara rädd för de. Det var ingen fara!
  Det värsta för henne var inte håret på huvudet utan hennes ögonfransar, kanske inte så peppande att höra. Men lika bra att veta att de kanske försvinner också, men dem kommer tillbaka! Tycker ni är lika fina oavsett hår eller utan hår, ögonfransar eller utan ögonfransar.
  Blev ingen uppmuntrande kommentar, men kanske skönt att höra att du inte är ensam om din kamp.
  Håller tummarna för dig Annica! kramar

 45. Hej. Jag har inte själv drabbats av denna hemska sjukdom, men tyvärr förlorade jag en vän i dagarna efter en kamp mot cancern… Är kanske inte så mycket till behjälplighet men något jag tipsade henne om vid behandlingarna av cellgift va att använda en lerring (som Anna Hall’en säljer) Det hjälpte min vän mot biverkningarna av cellgifter. Hon slapp den enorma trötthet, illamående mm. Önskar dig all lycka till och hoppas operation och tillfrisknande går utan problem, tappa aldrig tro och styrka. ❤️️

 46. Annica. Tänker på dig ofta. Du är en otroligt fin och modig kvinna.
  Har du läst boken Kraften av Rhonda Byrne? Om inte så vill jag tipsa dig om denna♥ Skulle även vilja att du googlade på orden: bikarbonat, ph, cancer. Detta är något jag tror på. Att inte låta cancercellerna leva i en sur el söt miljö…
  Många tankar och kramar till dig♥♥♥

 47. Hej Annica, tänker ofta på dig. Operationen och att leva med venporten fixar du!!! Tänk på alla fördelar att de ”slipper” sticka dig i armarna osv!!! Du fixar detta!!! Kram Erika

 48. Hej Annica .min dotter fick leukemi när hon var 8 år och hon va livrädd för sprutor och att bli stucken varje gång jon skulle få cellgifter så att operera in en portacath va super bra .mycket lättare att få medicin och ta prover.hoppas det går bra för dig kram

 49. Fina Annika måste jag börja med att säga. Jag vet hur jävligt du mår och vilken rädsla du har. Min vän Anna hade en sådan port och den hjälpte henne oerhört mycket sa hon jämt. Stora styrkekramar och energi till dig.

 50. Min farmor hade haft bröstcancer som spred sig, och avled av bukspottkörtelcancer, läste något år efter att det går bota nästan all cancer med marijuana sprutor som inte innehåller det ämnet som gör en hög, det ska vara effektivt och man blir troligast frisk inom 8 månader. Medicinen heter Charlottes Webb, och tas via injektion. Går att behandlas för i USA och typ länder som tillåter medicinskt marijuana. Är ju bra iallafall att försöka.

 51. Hej, jag opererade in en venport i januari och det är det bästa beslut jag tagit. Är extremt svårstycken och behöver ta blodprover ofta och har flera operationen framför mig och undersökningen som kräver en infart. Själva porten syns inte alls mycket beroende på hur mycket ”fett” man har på kroppen och hur mycket porten bäddar in sig ” fettet” Ibörjan syns den ju mycket men efter ett tag så syns den inte lika mycket. Ibörjan gjorde det rätt så ont att röra armen men efter 1 vecka så kunde man röra armen ordentligt. Och det är inge problem att sova på magen. Du kan göra precis vad du vill med porten och den kommer inte hindra dig 🙂
  Lycka till med operationen!
  På min blogg har jag skrivit en hel del om min port och där finns bilder
  (Emelieberglindsplace.devote.se )

 52. Hej! Har följt dej några månader här på bloggen , Min dotter har cancer så jag har levt med cancer i ca 2,5 år, Min dotter fick en port inopererad när hon började med cellgift för 2,5 år sedan , Det har fungerat bra , Livet med cancer går ju upp o ner, Nu är det rätt mycket ner , Hon har haft lättare gifter sen i våras men måste börja med cellgiftet igen för det har dykt upp tumörer i levern. Hon gillar inte att tappa håret igen , men vi klipper det kanonkort så blir det inte så stora tussar, Operatioen kommer att gå bra , tänk så skönt att slippa alla stick . Kramar <3 <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..