• 2015-12-19, 10:00
  • 6

Vill tipsa er om en jättegod kycklinggryta vi gjorde igår. Jag fick receptet av pappas Lena för längesedan, har även skrivit om den för några år sedan på bloggen. Det är smak av apelsin och curry, ni kan inte ana vilken god gryta det blir av smakerna. Igår blev vi sugna och svängde ihop den igen.

Kyckinggryta med curry och apelsin 4 pers 

3 kycklingfiléer, stek i mindre bitar

Färska Champinjoner

1 msk Curry

1 Gul lök

4 dl Grädde

1 msk Tomatpure

Rivet skal från en apelsin, pressad apelsinsaft

Salt, svartpeppar

Kokosolja

Gör så här:

Strimla kycklingen och stek i kokosolja om man har hemma. Salta, peppra. Ta upp kycklingen, fräs hackad lök ihop med curryn. Stek champinjonerna i bitar och lägg sedan i resten. Häll på grädden och sänk plattan. Lägg i tomatpuren, pressa saften från en apelsin samt rivet apelsinskal. (Finrivet.) Låt koka på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.

Servera med ris eller sallad. Vi brukar även ha skålar med jordnötter och annanans. Det blir galet gott och brukar få toppenbetyg! Smakar inte mycket curry, det blir en annan speciellt god smak när det är apelsin i!

Vi var hemma igår och grejade för fullt, granen är på plats, tjoho! Alltid lika skönt när den passar julgransfoten, jag tröttnade på att den välte och åkte och köpte en som är som betong i golvet förra året, haha! Inga mer vältande granar.

IMG_8293.JPG

IMG_8286.JPG

Tomten vaknade från garaget =)

 

 

Relaterade inlägg

Har ni julskinka kvar sedan jul? Det finns massor man kan göra! Jag hade en ganska stor bit kvar och skar ner den igår. Nu räcker det med julsmörgås även om det…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Hoppas ni har en fin lördag, jag vaknade 9 i morse, alltså hur skönt är det att bara sova ut hur länge man vill, jag hade sån…

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två…