• 2016-02-06, 16:16
  • 5

Macarons med olika fyllningar kan vara den godaste kondisbiten jag vet, förutom chokladbiskiver. För ganska många år sedan hittade ni mest bakverk på bloggen. Har alltid älskat att baka, det är både roligt och ett stort intresse och köket är min bästa plats hemma. Men efter att lagt på mig ca 10-12 kg fick jag nog. (Alltid kunnat äta det jag velat men efter 35 hände något) Jag bestämde mig för att fortsatt baka, laga mat men på raw, lowcarb, sockerfritt och mer naturliga ingredienser istället. Som kroppen mår så mycket bättre av. Det finns massor med kul att göra och nu har även tjejerna börjat göra godsaker i köket utan socker.

Men. Ibland vill jag göra något smaskigt onyttigt, kul om man tex har kalas eller bjuda hem någon. Man kan ju bjuda på både och.

Detta var första gången jag gjorde macarons, har aldrig vågat mig på dessa innan. Utseendet talar för sig själv. Man ska inte vara stressad när man gör dom och man behöver en varsam hand. Vet att man helst ska ha silicon istället för bakplåtspapper eftersom dom ska bort direkt efter ugnen. Fastnar snabbt annars, men det gick ganska bra med en vass kniv.

Inspirationen är från Leila bakar! Jag gjorde en vanlig smörkräm och lade i lite kakao och 2 msk Nutella.

DSC_2339

Vispa äggvitorna, sedan häller du i sockret sakta och vispar så du får en fin maräng, toppig smet.

DSC_2345

Spritsa ut små runda som femkronor ungefär.

DSC_2347

Låt dom stå 15 minuter före ugnen, ingen sprack faktiskt. Förutom när jag klantade mig efter.

DSC_2348

Rör ihop allt till krämen medan kakorna är i ugnen. Janne tyckte bilden nedan såg ut som något annat men jag dreglar, haha!

DSC_2355

DSC_2372

Inte dom finaste men ofattbart gott! ;)  Krispiga, frasiga och sega i mitten.

DSC_2396

Äter man en bra kost på veckorna är att det är gott att ta något man känner för till helgen. Utan dåligt samvete, annars tar jag ingen.

Här i Göteborg är det grått och regn men vi har precis varit ute en runda. Nu blir det Jannes goda köttfärspasta (bönpasta) sedan ska jag lägga upp bilderna från gårdagen som var en lyckad och mysig kväll med vänner.

KRAM alla fina läsare! Här laddar vi för mellon, älskar dessa veckor nu när det drar igång!! Vem hejar ni på?

2016-02-06 Recept , ,

Relaterade inlägg

Har ni julskinka kvar sedan jul? Det finns massor man kan göra! Jag hade en ganska stor bit kvar och skar ner den igår. Nu räcker det med julsmörgås även om det…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Hoppas ni har en fin lördag, jag vaknade 9 i morse, alltså hur skönt är det att bara sova ut hur länge man vill, jag hade sån…

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två…