• 2016-03-05, 10:00
  • 18
Helvetesnatt med migrän

God morgon!

När jag skulle lägga mig igår kände jag att en kraftig huvudvärk var på väg. Tyvärr åt jag lite godis som jag är helt hundra på  triggade igång den ännu mer, som sedan blev migrän. Tog Sumatriptan men det hjälpte knappt. Hemsk natt! Hämtade Marilyn redan vid halv elva och även L-M hade jag kontakt med så det var lugnt, annars kan ju sånt trigga igång när man spänner sig.

Vid 03 trodde jag huvudet skulle explodera och man tror ju man ska dö! Till slut somnade jag av ren utmattning och när jag vaknade i morse vågade jag knappt känna efter. Ni vet känslan, man tänker ganska negativt, irriterad för att huvudvärken förstörde hela min natt, arg för att jag vaknade med smärta och arg för att den finns där. Arg för att den jävla smärtan förstör. Men dom tankarna gör allt bara värre förstås, lätt att man hamnar i en ond cirkel och kroppen blir ännu mer spänd.

Jag låg kvar i sängen och bestämde mig för att googla upp Migränyoga. Bilden ovan är lånad från Yogobe.com ”Yoga kan vara lika effektivt som migränmedicin säger Yogaläraren Per Söder”

Sagt och gjort. Jag klev upp, satte mig på golvet och gjorde migränyoga och meditation, övningar som man kan göra både akut, när man känner att det är på gång eller i förebyggande syfte. Eldandning. (Självklart förstås svårt i början men ju mer man tränar ju bättre blir man)

IMG_6427.JPG

Det är vetenskapligt bevisat att yoga har effekt mot huvudvärk. Det ökar blodflödet till hjärnan, ger djup avslappning och avspänning vilket hjälper mot stress. Dessutom skapar det balans i kroppen, det finns så många fördelar som jag gillar! Att andas rätt är ju även bra för så mycket, immunförsvaret, stress, smärta, depression… listan är lång.

Har ni mediterat någon gång? Man går verkligen in i sig själv, fokuserar på andningen och man kan faktiskt visualisera bort huvudvärken.

Det gjorde jag idag med hjälp av en fantastik meditationsövning som jag hittade på Yogobe.com där Per Söder visar och gör övningen. Man gör den ”tillsammans”. Man tänker bort huvudvärken i bilder och ut genom kroppen. Jag hittade lugnet, andningen och tekniken med just djupandning kan vara svårt i början, men när man hittat den är det magiskt. Vilket lugn han utger! När jag reste mig upp var attacken som var på väg igen borta. Hemska smärtan över pannan var borta, den hade försvunnit ur min kropp ner mot golvet. (Djupt, jag vet men det funkar.)  Jag kände mig glad, positiv och tänkte bara positiva tankar.

Det funkade. Visst är det heeeeelt fantastiskt?!

DSC_0034

Nu känner jag bara att den ”har varit där” i pannan, men själva smärtan är borta. Det här blir en bra dag, det är bara jag som kan bestämma hur den blir. Jag tänker positiva tankar, försöker inte streta emot om smärtan kommer igen. Då vet jag hur jag ska andas och slappna av. Har vilat en stund efter som man ska, men nu ska vi äta frukost och ta tag i lördag. Jag har alltid tyckt om Yoga och Meditation men tränar tyvärr inte så ofta, nu ska jag lägga in det mer under veckorna i min vanliga träning.

Kram!

Kommentarer

Jennie 2 år sen

Usch, lider oxå av migrän och har blivit hjälpt med öronakupunktur. Nu var det *peppar, peppar* några månader sedan sist. Älskar yoga men har oxå problem med andning och meditation. Har panikångest och du anar inte hur många yogalektioner som jag fått hjärtklappning, yrsel och panik av. Och ALLA tycker att det är så avslappnande… Känns skönt att inte vara ensam om att bli stressad av att slappna av och känna in kroppen vilket jag tror är mitt största problem. Kram Jennie

Maria 2 år sen

Jag köper migräntabletter i storburk från USA. Dom är kanonbra!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

ÅH DET lät spännande ;) Vad heter dom? Vill du hellre maila, [email protected] kram johanna

AnnaE 2 år sen

Yoga är verkligen balsam för själen. Har hjälpt mej väldigt mycket! :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Verkligen, jag är dålig på att träna Yoga när jag tränar så mycket annat men ska absolut ta in det mer nu.

Monica Nacka Sthlm 2 år sen

Botox i pannan hjälper mig , bästa jag har gjort !!
Finns tom med att man kan få på recept,men jag har betalat själv, går fortare så, och snygg panna får man på köpet;) och utan migrän o huvudvärk.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Absolut! Det gör jag redan, men dags att fylla på. Botox hjälper musklerna slappna av, många som bli hjälpta med hemsk värk.
Jag har även lagt i käken ibland, det gör också mycket.

Kram!

maj Svensson 2 år sen

Hej!
Hoppas att din migrän blivit bättre, vet hur jobbigt det kan vara <3
Tycker så om denna sida <3
Jag vill tipsa vart jag shoppar märkesvaror, resor, mkt BILLIGT
http://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=mgm

När jag handlar på internet kan jag gå in på denna sidan för att få tillbaka pengar när jag handlar :) Här har jag tjänat mycket pengar…..
http://www.refunder.se/bjud-in/5524ec9c9221e
En liknande sida som jag oxå använder är den här:
http://gratisbio.se/?RecruiterID=302794
Hoppas ni får användning av tipsen <3
Eller så handlar jag bra deal på : http://letsdeal.se/r/45051/100

Pernilla Eklund 2 år sen

Hej. Lider med dig ! Hatar verkligen anfallen. Är också övertygad om sockerboven. Äter sällan socker men ibland blir det och då får jag alltid migrän. Även vid sömnbrist. Jag har provat det mesta men nu ”peppar peppar ” har jag ökat omega till högdos och även betakaroten. Sprayar även magnesium morgon och kväll.
Hälsningar Pernilla

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja, det är HEMSKT!!
Jag sprayar mkt med Magnesium den från Holistic. Nu när anfallen kommer kör jag mycket och tycker det hjälpte bra.

Tack snälla för dina tips!

Ha en fin lördag, kram Johanna

Karin 2 år sen

Jag har själv haft migrän i många år.
Jag tror inte på godiset med Coca colan.
Rödvinet kvällen inann kanske för stark ost.
Sen spänningen med att vänta på dottern som är ute.
Finns bara en sak som hjälper paondil vatten mörkt rum och sova.
Gå och kolla upp blodtrycket.Kan vara högt fast man är slank och vältränad.
Ha en fortsatt bra lördag.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej!
Nej rödvinet mer än ett dygn innan retar inte så sent som det kom igår.
Har varit med om detta innan, är huvudvärken på gång kan jag INTE äta socker!
Det är verkligen riktigt skit. Kom strax efter jag ätit godis och känner igen det sedan flera gånger innan. Socker är hemskt för migrän.
Kollar blodtrycket och tack och lov bra!
Men tack ändå!

Nej, Panodil hjäper inte mot migrän ;)
Nu är allt borta efter suttit med migränyoga en gång till.
Fantastiskt vad avslappning, meditation och yoga hjälper!

Ha en fin lördag du också!

Emely 2 år sen

Jag tränar yoga varje dag (mer eller mindre). Jag har trots det inte helt vant mig vid djupandning då min kropp ofta reagerar i form av hög puls och jag får lite svårt att andas. Detta förklara de med inre stress, oro och sorg. Då ska man låta blir tills vidare. Men man kan givetvis försöka sig på lite ibland och kanske inte så länge och intensivt. Man ska mest ”andas som vanligt” och försöka fokusera på nuet. Yoga är ju superbra träning för i princip allt! Och har man väl börjat med det kan man inte sluta!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Så kan det vara. Stress …
Jag var med på en meditation en gång för många år sedan. Jag fick rusa ut från rummet, hade hjärtsken, yrsel och mådde skit!
Men det är ett tecken på att kroppen är stressad.
Efter ett tag började jag igen och sedan dess har det gått bra. Man kan behöva träna på att andas och komma ner i varv.

Har du testat träna andas med näsan?
Det är jätteviktigt att du inte andas högt upp utan längre ner.

Härligt att du ändå gillar yoga!!

Kram Johanna

Barbro 2 år sen

Migrän är inte något man inte tycker om-men att dricka lite extra vatten och komma ut i friska luften är ju bra.
Yoga går jag på och det har hjälpt mej att kunna slappna av och koppla ifrån måsten.
Synd att du inte är lite närmare så kunde vi ta en pw tillsammans.
Ha en bra lördag med dina tjejer också.
Kram
Ps har du testat något av recepten du har fått från mej ? Ds

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Härligt att du mår bra av yoga!

Ha en fin lördag du också!
Kram Johanna

Cilla 2 år sen

Vill bara ge ett litet tips. Eftersom migräntabletter är ganska dyra (ca 90kr för två) Så finns det även billigare på apoteket. Dessa provade jag och fick besked om att det skulle vara samma. Dessa hjälper inte mig ett dugg, medan Oripan hjälper varje gång. Så kolla noga och testa olika.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack snälla!
Jag har dom utskrivet på recept så slipper den kostnaden …
Jättedyra annars.
Jag ska försöka bli hjälpt med yoga och meditation istället för tabletter.

Kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…