• 2016-05-02, 21:25
  • 23

Ta er tid att läsa det här inlägget, det är starkt. Jag kan inte sätta ord för hur mycket Annica betyder för oss. För så många hon kämpar, trots hennes cancer som hon själv fightas med finns hon för andra som är sjuka. Hon ville klara av loppet på 5 km. Trots 45 omgångar med cellgifter (!) genomförde hon loppet för den här skitsjukdomen och för er alla som betalat in avgifter för att hon skulle springa med just er nummerlapp. Över 31.000 blev det till cancerfonden hon sprang i mål för. Jag tycker vi grattar henne ordentligt, för hon är den starkaste jag känner och borde hyllas för hennes insats och hennes engagemang för cancerforskningen. Titta alla 256 startlappar som hon sprang med. Fantastiskt.

Stort GRATTIS Annica, du gjorde det! 

IMG_2204.JPG

//

Igår gjorde jag något som förändrade en stor bit av mitt liv. Kan låta överdrivet, men målet jag hade satt för mig själv klarade jag. Och det kändes så alldeles underbart i hela hjärtat! JAG SPRANG FÖR LIVET! VI SPRANG FÖR LIVET!

Efter jag sprungit 5 km kom jag tillsammans med 255 andra människor i mål. Och alla vi kom i mål samtidigt. Jag bar er på mig. Och jag är så oerhört tacksam att jag fick den äran att springa för just dig. Har fått så fina mail och livsberättelse skickat från er alla, i samband med att ni anmälde er. Det satt inte utanpå när jag sprang i mål då jag tänkte på er alla jag sprang för.

IMG_2207.JPG

Så många som får kämpa i den här eländiga SKITCANCERN, som inte klarar själva att springa. Så många som bor för långt borta för att kunna vara med. Jag sprang för er. Men jag sprang även för de som inte finns med oss här längre. Jag vägrar säga som så många tidningar skriver ”de som förlorat kampen”! För kamp de har vi varje dag. Varje gång vi öppnar ögonen och andas . Varje gång vi lägger oss så har vi gått igenom en hel dag ofta med oro, där SKITcancern varje dag försöker ta över. Men den fighten klarar vi. Vi kämpar allihopa! Så de som har gått vidare har INTE förlorat , de har vunnit varendaste gång då de valde att kämpa vidare istället för att ge upp, trots det var så fruktansvärt sjukt kämpigt så valet att ge upp kan ibland kännas som det enklare alternativet.

IMG_2205.JPG

Jag sprang för er. Jag sprang för era familjer, där livet måste gå vidare även fast det är omänskligt kämpigt. Där man inte kan se en fortsättning utan den man älskar, där cancern valde att ta över den man älskars kropp. Jag sprang för min familj och för mig själv. Jag sprang för ett hopp om att även jag kan få en framtidstro. Ett hopp om att få ett friskt liv som mig den glada Annica igen.

Genom att tack vare alla dessa pengar går forskningen vidare, så jag har en chans att få vinna mer tid med min familj. Där jag får chansen att se Samuel börja skolan och mina stora barn Elias och Gabriel ta studenten. Att jag kan få bli gammal tillsammans med mitt livs största kärlek, min Krille. Få sitt på en bänk med hans gråhåriga huvud i mitt knä, där jag får sitta och beundra hans vackra ansikte som åldrats och fått många fina rynkor som ger ett kvitto på att vi levt ett långt liv tillsammans. Och få skratta åt livet vi har tillsammans där och då, se tillbaka att detta med all cancer var ”bara ett jobbigt avklarat kapitel” . Kristian är min alldeles egna hjälte. Han sprang bredvid mig hela tiden och peppade mig hela vägen, ingen är som han, det kan jag sannerligen lova. På min andra sida hade jag min underbara svärfar Pelle. Å vad de peppade mig. Är så tacksam!

IMG_2206.JPG

När det blev jobbigt så hade jag redan innan förberett och placerat ut människor, ja riktiga fighters utmed spåret. De som nu gått vidare. Jag sprang för dem. Jag rabblade de högt var och en, så Krille och Pelle skulle veta vilka vi sprang lite extra för. En sträcka var fick de. De blev så tydligt och känslosamt. Och när det blev som allra jobbigast då sprang jag för min älskade pappa som finns i himlen. Jag tror han var med mig extra mycket då. Tror han stod där och gav mig stafettpinnen att springa lite extra åt honom. Det kändes så.

IMG_2210.JPG

Foto: Magnus Hallqvist

Och förbi mig i spåret sprang en av er gulliga bloggläsare, jag vet inte vem du är. Men du anar inte hur mycket du peppade mig, precis där och då när jag behövde det som mest. Du är fantastisk!

När vi närmade oss mål stod hejaklacken redo och bokstavligt talat drog mig in i mål genom deras hejarop. Då kom gråten. Jag kunde inte hejda mig. Jag klarade det/ VI klarade det! Tack vare min älskade man, min fina svärfar, alla som stod utmed spåret, och alla ni som följde med mig utmed hela loppet genom alla 256 nummerlappar. Det var så oerhört varmt, men jag hade bestämt mig. Jag skulle springa hela loppet, och ni skulle vara med mig hela vägen genom alla nummerlappar som hängde på överkroppen. Har man lovat då har man. Och då kan inte 45st omgångar cellgifter förstöra det löftet. Jag sprang inte för någon tid, eller att någon ska klappa mig på huvudet. Om jag inte hade sprungit för alla er, då hade jag bara tagit 2,5 km, för min form är katastrof. Jag sprang för livet, för att vi alla ska få en chans till ett friskare liv och att cancern ska FÖRGÖRAS! Så oerhört trött på skiten om jag ska vara ärlig.

IMG_2208.JPG

Foto: Magnus Hallqvist

IMG_2209.JPG

Foto: Magnus Hallqvist

Tack för äran, att jag fick chansen. Att ni litade på mig. Tack för alla fina vackra mail och pepp. Ni är fantastiska, såväl Johannas bloggföljare och mina insta och Facebookvänner men även min familj och mina nära vänner . Jag är rik som har er alla.

Nästa år OM jag mår liiiite bättre, då vänner, DÅ tar vi milen! Det är ännu mer pengar till cancerforskningen och då vill jag ha med mig er på resan.

 

 

Kommentarer

Marie Olsson 3 år sen

Fantastiskt vilken styrka du har! Jag beundrar verkligen dig Annika! Vet vilken ångest denna diagnos medför, har en dotter som drabbades av malignt melanom för en tid sedan. Håller alla tummar och tår för dig. Styrkekramar till dig!

Anna Gustafsson 3 år sen

Finner inga ord… Din styrka är enorm, du är så inspirerande, så vacker, så jäkla fantastisk!! Tack för allt du gör! All kärlek till dig o din familj !! Kämpa på! Kram

Maria 3 år sen

Så grymt bra gjort!!!!
du är helt fantastisk :))))

Sara 3 år sen

Blir så berörd av din text Annica, och din mammas. Tänker ofta på dig och familjen! Det kommer gå bra det här! Kramar!

Christina 3 år sen

Grattis du fantastiska människa!!! Du imponerar!! Din styrka, jävlar anamma o din enorma kärlek både till livet o till andra människor kommer att ta dig långt! <3<3<3
Kramar o Kärlek från mig

Anne 3 år sen

Du är verkligen helt fantastisk Annica! Stor KRAM till dig!

Veronica 3 år sen

vilken kämpe och vilken gåva du är som så genuint delar med din kamp och lyfter allas kamp mot cancern så som bärare som anhörig. Du är en förebild för många och jag är imponerad av dig! Jag hejjar för dig och jag ber för dig . Nästa år ska ja va med att springa milen som om jag ska krypa i mål , för dig och för alla som kämpar var dag med detta .
Stor kram

Melinda 3 år sen

Stark du är Annica, du kommer att spö skiten ur den jävla cancern! Och vilka fina ord från mamma Anitha <3

malin 3 år sen

Du är fantastisk Annica<3

Birgitha 3 år sen

Å, blir alldeles tårögd av din starka berättelse, vilken fantastisk tjej du är❤️

Katja 3 år sen

Ja, vad säger man? Amazing!

Johanna 3 år sen

Du är helt otrolig!!!! En sån hjälte som kämpar dig igenom alla hinder. En stor förebild. Tänker på dig o din familj.kram

Ewa-Marie Almberg 3 år sen

Grattis du starka kämpande Annika! Du är fantastisk! Woow!!!!!
Så starkt gjort av dig och du fixade det!!
Tänker på dig så mkt och att du peppar så många i din situation!!
Bamsekram <3

Madde 3 år sen

Så grymt bra gjort. En riktig kämpe och en förebild för så många. Blir så peppad av att läsa dina inlägg Annica.

Lena 3 år sen

Du är en sån stor kämpe❤️ vilken kämparglöd! Grattis till ditt lopp!
Varm Kram Lena

Linnea 3 år sen

Du är en sån kämpe, blir så imponerad!! Vilken familj du har och vilket hjärta DU har!! Du ska klara det här!!!! Många kramar till dig och din familj Annica <3<3<3

Anitha Zandelin Bergqvist 3 år sen

När jag stod där ute vid spåret och såg min älskade tös komma, såg hur trött hon var, men såg också att det strålade av glädje om henne, för att hon orkat, då blev jag både stolt och rörd. Jag vet ingen i hela världen som kämpar som min Annica.
Jag såg också tre goa killar, Annicas söner, Elias, Gabriel och minstingen Samuel, såg dem vara med i barnens paprikalopp i Spring för livet. Den lille treåringen sprang hela 1 km som var barnens bana, trots att farfar fanns vid sidan redo att lyfta upp honom. Näe, den lille sprang och ropade hela vägen; Alla vinner!!!
Så stolt han sen var att ha sprungit, så stolt kan bara en treåring bli. Jag som mormor rördes i djupet av mitt hjärta. De tre killarna, Annicas älskade ungar, de sprang för livet, de sprang för sin mamma. Och inte kunde jag, trots all glädje, hålla de förargliga tårarna borta. Mina barnbarn sprang för framtiden, för livet med sin mamma.
Varje kväll ber de aftonbön och vädjar till himmelens Gud att göra mamma frisk. Och jag tror på riktigt att hon blir det. Så många är vi runtom i vårt land, ja, runtom i världen, som följer Annica, som ber för henne, som önskar henne frisk.
Och som lille Samuel ropade;
Alla vinner! Vinner, om denna djävulska sjukdom kan bemästras och utotas precis som man förr fick tbc så gott som utrotad här i Sverige. Forskningen går framåt med jättekliv och alla ni som var med i projektet med era startpengar, som sprang eller gick själva, eller som Annica sprang för, ni bidrar till att Canserfonden kan jobba vidare. Tack snälla ni alla för vad ni gör. Och tack för att ni peppar och bryr er om Annica. Det är ovärderligt.
Annicas mamma Anitha

Svar på kommentaren:
Christina 3 år sen

Blir så berörd av dina rader… Känner din smärta o din enorma kärlek. Kampen tillsammans… Pendlandet mellan hopp o förtvivlan.. Sån tur att ni har varandra!!!
Skickar kramar i massor<<3<3

Mia 3 år sen

Blir så berörd, så vackra ord som letar sig in till det innersta i mitt hjärta. Annica är verkligen en kämpe.
Kram

Sara 3 år sen

Åh vilken kämpe till dotter du har. Helt fantastiskt att läsa. Kram Sara ❤❤❤

Matilda 3 år sen

FANTASTISKT bra jobbat!

Marita 3 år sen

Du är min stora idol Annica ❤️
Wow vilken kämparglöd du har.
Du kommer fixa detta A det känner jag på mig . Fortsätt kämpa ❤️

Mia 3 år sen

Grattis Annica
Vet du om hur otrolig du är? Helt makalös, du sprang för alla dessa som kämpar mot denna fruktansvärda sjukdom, du sprang när du själv kämpar mot denna vidriga sjukdom. Alla behandlingar du gått igenom och fortfarande gör…så sprang du ändå. Helt otroligt starkt gjort.
Sen tänker man på alla dom som är så eländiga och som inte kan springa för dom är lite hängiga pga liiite snuva eller bara känner sig som att dom håller på att bli förkylda. Jisses…du har slagit dom med hästlängder Annica.
Fortsätt fighten Annica, en dag har du slagit den här skitcancern på käften!
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Vår älskade, modiga, starka Annica finns inte hos oss längre. Efter allt hon kämpat har hon fått somna in med sin fina familj hos sig. Tack för allt du gjort för oss,…

Reklam för min bok  Jag är helt omtumlad över mottagandet för min första bok, ”30 om dagen – En livsresa”. Jag har varit i tv och tidningar och överallt för att berätta om…