• 2016-12-13, 16:16
  • 45
Migrän från helvetet

Ingen bloggpaus….jag har bara haft den värsta vidriga migränattacken jag någonsin haft. (Har) Svårt att skriva om skiten för då får jag för mig det bara blir värre.

Mens är något vi kvinnor borde blir av med för alltid när vi fått våra barn. För dessa dagar går till historien. Migräntabletter, mörka rum, vila, iskallt vatten, ingen dator och massa tårar. Ångest, panik, ångest, attack. (Migrän alltså)

Tack gode gud att torsdag snart är här, Botox. Det får ALDRIG någonsin mer gå för långt mellan intervallerna. Aldrig.

Hade tid hos min fina vän Mini som skulle fixa mitt hår, fattar ni, sitta tre timmar och njuta och få ny fin färg… men det var så jobbigt. Fick gå och hämta ut nya migräntabletter med blött hår på apoteket och trycka i mig som ett psyko.

Som jag har längtat efter färg! Skönt att vara brun igen! Visst blev det skillnad? Skönt få bort torra, solblekta hemska längder.

dsc03862

dsc03902

Ni som har samma elände vid mens, hur gör ni för att överleva?

2016-12-13 Johanna Toftby

Kommentarer

Marie 2 år sen

Jag rekommenderar Fitline näringstillskott. Jag har använt den sen i augusti och min migrän är nu i princip borta. Kommer aldrig att sluta med den. Dessutom ger den mig många andra hälsofördelar.

Svar på kommentaren:
Marie 7 månader sen

Skicka ett mejl så kan jag rekommendera dig vad du behöver.
[email protected]

Ann-Sofie 2 år sen

Magnesiumtabletter, förebyggande naproxen 2 dgr innan mens samt en daith piercing på en speciell punkt i örat har hjälpt mig litegrann. Även att ta sumaptiptan eller zoomig nasal migrän nässpray I TID – vänta inte om man känner att det är på gång.
Superfin färg på håret!

Annika 2 år sen

Botox i panna och mungipor hjälper ju knappast mot migrän! ? men det låter ju bra..?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Låter bra?!

Botox tar jag för migrän var var tredje månad. Botox gör jag även för ta bort rynkor jag inte gillar.
Tänkte du på något mer?

Anya 2 år sen

Jag förstår att Johanna faktiskt blir hjälpt mot migränen av botox. Mer troligt att det är sprutor i pannan som hjälper, eller kanske sätts de någon annanstans.
Ingen missunnar dig att bli hjälpt Johanna, men du går ju i försvar för varje tvivlande kommentar. Ha en bra dag!

Camilla 2 år sen

Vill tipsa om PMS-podden!

http://pmspodden.libsyn.com/

Lisse 2 år sen

Jag har haft hormonell migrän i samband med mens i 15 år. Läste en artikel om att vissa p-piller inte ska ätas vid migrän och började därför äta cerazette (minipiller). Migränen försvann lika snabbt som mensen! Helt otroligt! Är ledsen dock att det tog 15 år innan någon kunde föreslå det från vården…
Lycka till!

Maria 2 år sen

Hej Johanna. Fick Pms migrän strax efter 40. Jag beställer alltid migrän medicin från USA, den enda som verkligen hjälper. Jag kommer skicka bild via messenger??

Camilla johansson 2 år sen

Har i många många pr lidit av denna migrän, börjat fundera nu om notorna med kan hjälpa mig, men undrar hur o var man kan få det utskrivet som recept, är ju jättebra, när man väl är där i helvetet så provar man allt.

Svar på kommentaren:
Camilla johansson 2 år sen

Sorry för felstavning

Sarah 2 år sen

Hej Camilla, vad heter den medicinen du skrev fanns i Usa, har testat en men den fungerade inte på mig. Migralex tror jag att den hette..Kanske har du ett bra tips här? Man blir ju fruktansvärt desperat.

Martina 2 år sen

Extremt konstigt att min kommentar inte kommer med, försöker för 3:e gången då ;-)

Kan det vara så att du har hormonell obalans i kroppen tex brist på progesteron?? Lyssna på intervjuerna med Mia Lundin i podden 4health eller kika in på hennes hemsida: http://www.mialundin.se Hon har också skrivit en bok som heter ”Kaos i kvinnohjärnan”, har precis börjat på den och den verkar otroligt bra, står mycket om många olika obalanser och även migrän.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack för dina tips, det är för du hade en länk med som den inte tar med tydligen.. men nu så!

kram Johanna

Nina 2 år sen

Hej Johanna! Vet precis hur det känns,jag har haft migrän sen jag fick min första mens och jag är lika ung som du. Det slår aldrig fel antingen några dagar innan,under eller ibland efter menstruationen. Jag tar medicin sumatriptan och det har hjälpt mig. Jag har även en kylmask liggande i frysen ,den är ju egentligen en ögonmask avsedd för att dämpa svullnad och mörka ringar men den är jätteskön att använda. Fy för denna vidriga sjukdom!

Carina L 2 år sen

Åh sååå jobbigt för dig, hoppas du blir hjälpt idag❤️ Jätte snygg färg!

Anns 2 år sen

Botox var tredje månad hos neurolog, förebyggande mediciner, migränmediciner och bettskena. Migränen kommer ändå varje vecka men inte flera dagar i sträck som tidigare. Har nu börjat med Bowenterapi och håller tummarna att det hjälper.

Mia 2 år sen

Betablockerare, Triptaner, kodein och massor av andra tabletter, nässpray och sprutor, har gått igenom allt. För ett par veckor sedan var jag hos Håkan och fick Botox, ställer nu mitt hopp tll detta. Jobbigt när halva livet består av migrän och många timmar som går till att ligga på badrumsgolvet. Hoppas det släpper snart f dig!!

Helena Linder 2 år sen

Hej! Jag är 42pr och äter cerazette, har ingen mens så det funkar superbra! Hade jätteproblem med migrän och mycket blödningar innan.

Linnéa Olsson 2 år sen

Hej Johanna! Är 21 år och lider av den här vidriga jävla migränen också. Innan har jag klarat mig helt på p-spruta men nu finns det ingen bukt på skiten alls! Kämpar med mitt jobb då jag inte riktigt får ihop det. De anser inte mig få botox men jag vet snart inte vart jag ska ta vägen…. medicin hjälper inte ett skvatt. Känns hopplöst och jag lider verkligen med dig! Hoppas du mår bättre när botoxen kickar in. Kram Linnéa

Karin 2 år sen

Med hormonspiral försvann mensen. Kanske kan hjälpa dig?

Marita 2 år sen

Stackars dig Johanna :( hoppas snart skiten försvinner. Så bra att Botox hjälper dig . Du blev superfin i håret. Vad för produkter ska man använda för torrt hår ? Jag har fint hår , känns även lite frissigt nu också på Vintern. Har du även ngt förslag på en riktigt bra glansspray ? Krya på dig Johanna ❤️

Anya 2 år sen

Ditt hår blev fint. Bra att botox hjälper dig, även om jag själv har svårt att tro på det. Dessutom är det väl väldigt dyrt?
Hoppas du blir av med migränen nu då.

Svar på kommentaren:
Ulrika 2 år sen

Jag har fått botox i snart tre år mot svår hormonmigrän. Betalar inte mer än vad den kostar att hämta ut, får alltså på recept. Vet många får det.

Anya 2 år sen

Ulrika, du som påstår att det bara kostar vad det kostar att hämta ut – det kan väl också vara väldigt olika, och dyrt? Inte säkert det blir så billigt för det, menar jag.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Varför letar du fel om folk är nöjda att bli av med sin migrän? Det är för mig en gåta!
Man får remmiss, alltså botox på recept så då betalar du bara ett maxbelopp, högkostanden.
Det är ett läkemedel som läkare skriver remiss tex från din VC som du sedan kan alltså få hjälp av en specialist (Neurolog) som lägger din botox för att bli av/lindra migrän som ofta är hormonrelaterat.
Lovar dig. Har du aldrig haft svåra, kraftiga anfall av migrän ska du inte uttala dig om botox. Jag vet hur illa det kan vara och jag vet också att många orkar inte ens leva med sin svåra migrän. Botox räddar livet, jag lovar så bara knip igen att det inte fungerar.
Handlar inte om vad du tycker eller inte, det handlar om att DU alltid ska tjafsa och tala om som en mästare här inne att det INTE fungerar. För där har fel.
Punkt.

Anya 2 år sen

Då får jag väl klargöra några saker.
Jag letar INTE efter fel.
Jag tror dig och andra när ni säger att det fungerar för er.
Och jag har aldrig haft migrän så jag vet inte hur det är. Men det är säkert hemskt jobbigt.
Jag är INTE ute efter att mästra någon. Jag försöker bli sams, och att vi kan stryka ett streck över diskussionen. Ha det bra och hoppas din migrän släpper snart.

Maria 2 år sen

Värmekudde på huvud och nacke lindrar i alla fall.

Svar på kommentaren:
Ulrika 2 år sen

Värmekudde mot migrän?? Skulle inte jag gjort.

Lina 2 år sen

Hej, be att få migränmedicinen Maxalt utskriven. Den innehåller triptan vilket är det bästa för sån migrän som du och även jag har. Skulle inte klara mig utan den tabletten en gång/månad?

Carina 2 år sen

Hej!
Stackare , inte kul.
Massa mediciner här med. Både förebyggande och akuta tyvärr. Var gör du din botox för migränen? Jag jar nog testat allt utom botox nu så kanske dax för det. Bor i Göteborg.
Kram
Carina

Inger 2 år sen

Föreslår att du kontaktar klinik som behandlar Atlaskotan och de får kolla om den ligger fel…. migrän kan komma därav…. Med vänlig hälsning, Venedig

Maria 2 år sen

Spiral föreslår jag har inte haft mens på två år nu.
Annars har jag hört om en piercing som man sätter i örat som är mot migrän.
Hoppas du blir bättre kram till dig

Svar på kommentaren:
ZRJ 2 år sen

Det er en daith piercing. Ingen evidens for det virker men mange har haft en positiv virkning. Ikke den flotteste piercing men kan den hjælpe ville jeg være villig til at prøve.
Selv har jeg nærmest aldrig hovedpine så føler virkelig med jer der har så store problemer

Louise 2 år sen

Men vilket fantastiskt hår Johanna!! Är det ditt egna?

Hoppas migrän släpper snart, värsta som finns.

Hoppas att du mår bättre snart

marita 2 år sen

ja hade spiral i 12 år ingen mens himmelriket….har du löshår?

Maria 2 år sen

Hej

Jag föreslår också p-piller faktiskt. Att äta utan uppehåll då. Det har hjälpt mig!

Med vänlig hälsning,
Maria

Jenny 2 år sen

Stackare, har det likadant varje månad.
Jag tar Sumatriptan och Diklofenak (supp), hjälper ganska bra.
Krya på dig// J

Emelie 2 år sen

Mot migrän kunde inte sjukvården göra nått mot mig, däremot finns det en specialist migränläkare i Linköping som efter flera år av migrän skrev ut medicin… Himmelriken!!! Bästa uppfinningen som finns, vila en timme efter tabletten så försvinner skiten…

Katarina 2 år sen

Har du testat ditt blodtryck? Jag fick betablockerare i somras och har varit migränfri i 5 månader efter att ha haft 4 dagars migrän i 7 år!!!! Ja du förstår säkert min frihetskänsla nu. Doktorerna sa att det var hormonellt och inte gick att göra något åt men så googlade jag och såg att man kunde bli hjälpt av betablockerare och döm om min förvåning när det faktiskt kickade in efter ca 6 veckor av att äta Betablockerare. Fråga din vanliga husläkare om råd men för mig är det himmelriket. Hoppas att du snart är kryare. Mvh Katarina

Anna 2 år sen

Har du provat mini-piller (Cerazette) som preventivmedel? Tog bort min mens helt och slipper nu pms. Värt att testa?

Svar på kommentaren:
Kristina Staude 2 år sen

Varnar gärna för både p-piller o minipiller, fick blodpropp i benet av p-piller för 17 år sen och massiv lungemboli av ”ofarliga” minipiller för 2 år sen. Lever ett aktivt liv, frisk i övrigt, normalviktig o helt otypisk för den som ligger i riskzonen. Glad att jag lever idag, det var på håret. Måste käka blodförtunnande resten av livet i förebyggande syfte dock, inte heller att rekommendera (jag hade gärna varit utan men de ger mig lugn i själen, behöver inte vara rädd för att det ska hända igen, menar jag – men biverkningar i längden – ingen aning…).

Funkar botox så tycker jag att du ska fortsätta med det. Krya på dig, vilket elände när det slår till sådär!

Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…