• 2017-01-18, 18:24
  • 102
Näthat och Bloggbevakning

Oj, vilket liv det blev för att jag publicerade en bild på Camilla som har Bloggbevakning. Jag måste erkänna att jag tycker att det är roligt när människor reagerar på det jag skriver, men det är inte lika roligt när jag blir anklagad för att sprida näthat. Allt som är kritiskt eller till och med lite elakt är inte mobbning eller näthat.

Vad tycker du? Var går gränsen för mobbning på nätet?

Jag känner att jag måste svara lite på alla kommentarer som kom in efter att jag nämnde Bloggbevakning och hade en bild på Camilla som ligger bakom just Bloggbevakning. Många reagerade väldigt negativt och tyckte att jag stöttade mobbning och näthat för att jag tycker att Bloggbevakning är lite rolig och ibland till och med gör nytta. Särskilt roligt är det när Camilla skämtar med mig, gärna lite elakt.

Jag har valt det här livet. Jag ville bli en offentlig person och jag tycker om att dela med mig av mitt liv, vad jag gör, tycker och tänker. Då får jag leva med att människor har synpunkter och att inte alla gillar vad jag säger eller tycker som jag gör. Tänk vad tråkigt livet skulle vara om alla gick och höll med varandra om allt hela tiden.

Nu följer jag inte Bloggbevakning hela tiden, men såvitt jag har sett är det alltid stora bloggar av offentliga personer som blir kritiserade och granskade. Till någon gräns får vi leva med det, allihop. Vi gillar ju uppmärksamheten och en stor bloggare lever just på uppmärksamheten i bloggen. Då kan man inte tro att alla måste älska det man gör. Att få kritik eller ta emot ett elakt skämt är också en form av uppskattning, tycker jag. Det betyder att någon har läst det jag skrivit, tänkt till och bestämt sig för att lägga tid på att reagera. Smickrande!

Det är något helt annat när en annan person drabbas. Jag reagerade väldigt kraftigt när människor gav sig på Annica, mycket mer än om jag själv hade fått höra samma saker. Annica vill inte vara offentlig alls, hon skriver ibland om sitt liv och sin kamp mot cancern här på min blogg för att ge andra sjuka och anhöriga lite extra styrka. Men det har inte Bloggbevakning gjort, tvärtom tog hon upp hur illa Annica blivit behandlad som ett varnande exempel på hur hemska människor kan vara.

Mobbning för mig är när många ger sig på en och samma person, när man sparkar nedåt mot någon som har svårt att försvara sig. Jag har inga problem att försvara mig. Eller för den delen att fullständigt strunta i någon som vill hacka på mig, som en viss annan bloggare. Det är nästan så jag ångrar att jag lade ned energin på att skriva den förra meningen till och med.

Näthat är något hemskt. Människor blir hotade, får höra att deras familj ska misshandlas, våldtas eller mördas eller andra sjuka fantasier. Skillnaden mellan det och att skriva att jag tipsat om en ful tröja är så stor att jag inte ens vet var jag ska börja om jag verkligen måste förklara det.

Förresten, om ni verkligen tycker att Bloggbevakning är så hemsk så är den en del av Nöjesguiden, en stor tidning och sajt som bevakar just nöjen och evenemang. De lyder under de pressetiska reglerna och har en ansvarig utgivare som kan kontaktas eller anmälas till Pressombudsmannen.

Eller så kan man låta bli att läsa det man inte tycker om, det funkar också bra. Själv tycker jag att det är bättre att man säger och skriver det man tycker direkt till den personen så hon eller han kan svara. Ingen mår bättre av att alla går omkring och snackar småskit om varandra.

Så passa på att säga vad du vill till mig och om mig i kommentarfältet!

2017-01-18 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Isa 1 år sen

Jag har fått lära mig att skratta med människor och inte åt.
Bloggbevakningen har säkert roliga och bra inlägg också, men mycket är verkligen inte ok. Det letas fel på andra som det gottas i grupp om. Popcorn poppas och man hånar andra människor och tycker det är roligt när de reagerar eller blir ledsna.
Jag tror faktiskt de flesta känner att det inte är ok innerst inne.
Tycker det är synd på något sett. Camilla ser ut att vara en härlig tjej på bilden och har bra kattsmak:) Men nej, bloggen tar för ofta fram den inte så smickrande delen i oss. Att trycka till andra och dessutom skratta åt det…..Önskar den vore mycket varmare.

Lisa 1 år sen

Men jag förstår inte vem som ser något nöje i att läsa Bloggbevakning. Och tycka det är roligt och underhållande. Elda på någon som förlöjligar och gör sig rolig på någon annans bekostnad.
Kan inte förstå. Och Johanna som rör om i grytan vid väl valda tillfällen och sedan beskådar och verkar nöjd med sin insats.
Nää, går man ut i tv och radio om näthat och mobbing och sen gillar just den skiten: Det är sunkigt och luktar illa!

Pretty Home Blog 1 år sen

Jag blir inte förvånad när jag läser vad du skriver Johanna! Däremot går du som vanligt rakt emot vad du tidigare skrivit om detta ämne men som vanligt vänder du kappan efter vinden när det är dig själv det handlar om. Men jag antar att det är helt annorlunda (ironisk) så länge någon annan än du själv blir utsatt.

Jag läser din text så blir jag mörkrädd! Att du som skall vara en förebild för unga tjejer idag som ofta blir utsatta för just elakheter och trakasserier på nätet, tycker att det är ok att man hänger ut vissa bloggare. Dessutom skriver du helt plötsligt att det är ok att skriva elakheter och att man får tåla det som känd bloggare!!!
På en arbetsplats så skulle det definitivt klassas som mobbing och trakasserier. Att du som talat om att det finns så mycket nättroll och beklagat dig över detta. Det är inte mer ok att sitta bakom en skärm och tillkänna ge sitt namn och skriva elakheter om andra, än vad det är att göra det som anonym! Att trakassera andra eller mobba är aldrig ok!!!!!

Det man kan förvänta sig av någon som är en bra bit över 40 år, är att man förstår och vet om att det faktiskt räcker med att en annan person upplever att dom blir mobbade och trakasserade för att det skall klassas som mobbing och trakasserier. Det är den som blir utsatt som bestämmer när dom känner sig trakasserade och det är deras känsla som räknas. Det är inte någon annan som avgör. Det är inte någon annans tyckande som gäller Inte du, inte dina följare och inte någon annan bloggare. Inte heller jag. Men att skriva att du tycker detta är ok det är så lågt och så dåligt att jag häpnar!

//Berith

Svar på kommentaren:
Fia 1 år sen

Men Berith, Johanna skriver INTE att hon tycker det är ok att bli uthängd eller att andra hängs ut. Vet du vad uthängd, att hängas ut betyder? Många verkar missuppfatta det och många verkar ha missuppfattat vad Johanna skriver, läs igen. Hon säger INTE att det är okej att skriva elakt. Hon säger INTE att näthat och mobbing är okej. Hon säger att det finns olika grader av näthat däremot, och att hon tycker att allt som är kritiskt inte är näthat o mobbing, och att hon som offentligt person får leva med att folk har synpunkter, och att hon tycker att man ska säga vad man tycker om någon direkt till den ist för till många andra. Jag håller helt med henne och förstår helt men det finns alltid folk som missförstår och drar associationer.

Pillan 1 år sen

Jag blir inte heller förvånad att just du gör denna kommentar Berith då du var en av de som till 100% stod bakom när en viss annan bloggare hängde ut Johanna offentligt. Det gillade du och njöt till fullo av det. Lite motsägelsefullt kan man tycka. Eller hur?

Anya 1 år sen

Berith FY FAN vad pinsamt! Jag såg också dina kommentarer, du var hemsk. Du hejade på så hatet mot Johanna blev tusen gånger värre när en bloggerska hängde ut henne.
Du är inte klok någonstans. Skäms på dig!!!

Stella 1 år sen

Ta selfie = näthat?

Ann 1 år sen

AG orka ? och jag är vaken.
Jag tar ingen i försvar. Gillar bara inte att
vissa ska framstå som så perfekta.
Och så kanske det inte alltid är.
För mej är det här…… vuxna i sandlåda.

Svar på kommentaren:
Eva 1 år sen

Är väl ingen som påstått sig vara perfekt!? Vissa personer har mer vett och sans än andra, vissa personer är mer pedanta än andra.. men ingen är perfekt och det finns nog ingen som anser sig vara perfekt heller. Du verkar trivas i ”sandlådan” annars går det ju att låta bli att läsa bloggar…men Jag tkr också det är sandlådenivå på en del.

Ann 1 år sen

Eva någon utav dom :)
Anser att i detta fall är det dubbelmoral.
Två andra bloggare så snabba med att kommentera
och visa sin avsky mot en annan person. Bloggbevakning på det.
Men det var väl syftet.
I det lugnaste vattnet……

Svar på kommentaren:
AG 1 år sen

Snälla lilla Ann. Sluta försvara en bloggerska som till och med nu ångrar sig för allt klantigt, vidrigt hon gjort.
Kanske dags för Johanna hänga ut henne i rubrik 4,5 gånger istället?

Orka. Vakna istället.

Eva 1 år sen

Ann – vad bloggbevakning skriver är inget som vare sig JT, Imrud el MC har något med att göra, är säker på att Cam själv läser bloggar och tar upp saker hon tycker är kul el konstigt el fel…tror inte att JT läser allt där hela tiden direkt och har koll på allt där. Att två bloggare kommenterade här var nog mer för att stå upp för JT och stötta henne, tycker inte att de skrev elakt om någon, mer sakligt, fakta, sant och bra. Antar att du ser syften och dubbelmoral på andra ställen, om Inte så säger jag också Vakna.

Ann 1 år sen

Bloggbevakning ? där många förlöjligas och hånas.
Om man läser kommentarer här som släpps igenom.
Så handlar det ju bara om en person. Var det syftet ?

Svar på kommentaren:
Eva 1 år sen

En person? Släpps igenom? när jag skriver släpps alla kommenterar fram direkt.
alla offentliga får tåla baksidan som Johanna skrev. Varför ska en bloggare ha rätt att hänga ut Johanna hela tiden? Tycker du det är ok?

Ann 1 år sen

Eva :) förstå mej rätt.
Säger man ena stunden att man är emot näthat.
Och sen godkänner såna kommentarer.
Hänger inte alls med på det.
Och det gäller flera bloggare.
Och så bra att det finns en ” Eva och ” Anna ”

Eva 1 år sen

Ann – Verkar finnas flera Eva här, minst tre, jag är inte samma E som ovan och inte den lite längre ner. Och det finns säkert flera Anna också. Visst många hånas på bloggbev. även Johanna, men var det så hemskt att hon tog en bild med Cam då hon kom fram i söndags på en biopremiär. Att många skriver om en person här kan ju ha att göra med hennes inlägg om bl.be och jt och ser det som ett bloggkrig. Johanna har inte nämnt något om det eller den personen! Kommentarer här godkänns ej utan de går in direkt, ingen moderering alltså. En del andra bloggar har granskning, alltså släpper bara fram de kommentarer de vill. Jag har aldrig sett Johanna näthata, men en del näthatar samtidigt som de säger sig vara emot det och hur fel det är – där råder dubbelmoral och olika upfattningar tydligen om vad näthat är.

Gunita 1 år sen

Löjeväckande, pinsamt och skämmigt. +40 , sa du , man kan tro att det är +20 som gäller här. Ger ni er inte förrän -den andra- ligger på psyk eller?? Jag såg vad en viss skrev om -Ensam mamma som gungar vaggan – och jag såg vilka glada tillrop du uttryckte i samband med det underförstådda. Det inlägget togs snabbt bort men , ni visade era rätta face. Hur många fel det är på -den andra bloggaren- så är det precis lika många fell på dig och dina *kompisar* som inte kan låta bli att rikta in tykna kommentarer så fort tillfälle ges. Att upphöja sig själv för att sänka någon annan , det finns visst ett namn för det. Konsten att vara snäll – av Stefan Einhorn , ett tips- läs den , förhoppningsvis kommer du på andra tankar och kan bli den förebild som du så väldigt gärna vill vara.
Eftersom du uppmanade oss att skriva vad vi tyckte så gjorde jag det. Ska bli intressant att se om du släpper in det?

Svar på kommentaren:
K 1 år sen

Bra där

Anna 1 år sen

Gunita LÄGG NER!!…din kommentar gick in direkt va, kanske är det den som har granskning på som har saker att dölja, tänkt på det!? Skriv åtminstonde sanningar om du ska skriva på bloggar, var inget troll. Det tog väl inte mg bort, och varför anser vissa att det var pikar mot någon, det kanske inte mg alls tänkte på. VEM är det som riktar in tykna kommentarer och ständigt insinuerar? VEM är det som ständigt upphöjer sig själv men också spelar offer och lyckas med det för ni är såå naiva och har blivit totalt lurade och manipulerade. Det är fan inte klokt, MM gör ett jävligt falskt inlägg med lögner för att åter smutskasta JT och vinna sympatier. JT har ännu inte sagt/skrivit ett ord om mm men JT får ta skit. Fanns ingen anledning att dra in JT när hon var arg på BBCam, det var inget förlåt eller ursäkt, det var VÄL uttänkt för att försöka sänka JT. GE ER!!

Johanna 1 år sen

Bra skrivet!
Hej Gunita
Du är en redig kvinna som vi säger i Småland :-)

Mia 1 år sen

Jag tänker nog att det handlar om time:ingen här. Du publicerade ditt inlägg precis efter MM. Från sidan, som en käftsmäll & utstuderat. Blev så förvånad, olikt den bild jag har av dig men såklart måste man ha vassa armbågar för att ‘lyckas’. Dock aldrig för att sänka någon annan som redan ligger ner.
Keep up the work :)

Svar på kommentaren:
Anna 1 år sen

Men herregud…Johanna tog den bilden i söndags, alltså EN el TVÅ dagar FÖRE MM publicerade sitt inlägg för att än en gång sänka Johanna ! Så den bilden hade kommit ändå ! Men dumt känner jag eftersom folk är korkade och paranoida och får för sig saker, så Jag hade inte publicerat bilden, men sluta anklaga JT för att mobba och vakna!!

Inger 1 år sen

Så bra, nu fick Du (igen) framföra ”skitsnacket” via Dina kommentarer. Bra, Du tycker nog att det var ett smart drag. Inte framstå själv som en mobbare men… Herregud säger jag vilken jävla ankdamm. Hon Nio- snart tiobarnsmamman har väl antytt femtio elva gånger att hon minsann vet så mycket o sanningen kommer komma fram jada jada. Herregud My har kanske legat med fel man, men är det bara hennes fel? Hon är singel, snygg o ligger med vem hon vill. Takes too to tango… Sen att hon gör ”allt” för ”rubriker” =trafik till bloggen, ja det är så det är, så gör Ni alla! Ni lever ju väldigt gott på detta. Låt henne vara, hon kämpar på, som alla andra. för att leva på detta! Vad har hon egentligen gjort Dig för ont? Förutom att berätta om hur Du var/är när det gäller? Å sen undrar folk hur krig uppstår….

Svar på kommentaren:
Anna 1 år sen

Men suck… Det är ju just det de gör, låter henne vara!! Att inte folk kan förstå det, det är HON mm som försöker få folk att TRO att andra bloggare trakasserar henne, hon ljuger om allt och överdriver ALLT för uppmärksamhet försök fatta det. Hon hittar på att Johanna skrivit inlägg om henne och hatat mot henne, men JT har ALDRIG skrivit inlägg om mm, MEN mm gör inlägg om JT för att vinna läsare och för att smutskasta JT. MM ljuger som sagt och det hon uppfattar och känner behöver inte vara sanningen/verkligheten, det finns bevis på en del som hon ljuger om på bloggar. Detta handlar väl inte om vem hon legat med! NEJ alla går inte över lik för rubriker! Sluta kalla JT för mobbare! Anser du att mm också är en mobbare då eller vad är hon? Heter du inte Moa idag förresten?

Johanna 1 år sen

Precis Gunilla!

Eva 1 år sen

ALLTSÅ NU MÅSTE NI GE ER! ” Bloggbevakning ” är en kul blogg och den 1:a bloggen jag läser på dagen. INGEN är mer utsatt än någon annan, ”spridda skurar” om man så tycker. Denna omtalade bloggerska, som vissa tycker synd om? Hon är en beräknande, manipulerande person, som drar den ena valsen efter den andra och är villig att ”bjuda upp”, vilket ni tackar ja till. Men hon kommer att göra ett misstag, för vidare smart är hon inte. Hon har betett sig mycket dåligt och den där offerkoftan drar hon på sig, lite för ofta. I hennes ställe hade jag skämts och inte visat mig mer på sociala medier, men det har hon inte vett till? Men hon trampar på i ullstrumporna, som om inget hänt. Ingen bra förebild för någon. Har hon något att förtälja av värde? Icke, Men hon gör ALLT för att SYNAS! Sanningen kommer alltid fram och då får hon stå där med skammen!
Tummen upp för Johannas blogg!

Katta 1 år sen

Vad pinsamt av dig Johanna.
Camilla har dem senaste månaderna fokuserat på att hänga ut en ung kvinna och hennes familj systematiskt.
Jag tycker att du borde tänka över för vad du står för.

Svar på kommentaren:
Fia 1 år sen

Men snälla…hängt ut en ung kvinna och hennes familj systematiskt!?? Och det är Johannas fel för att hon tog en bild med en bloggerska!? En ung kvinna ljuger om Johanna, och det är okej tycker du? Kanske bör du tänka över en del du också herregud.. Tur att ni får komma till tals här iaf.

Fia 1 år sen

Du har så rätt Johanna, allt är inte mobbbing och näthat och det kan inte vara kul att anklagas för att mobba och sprida näthat, det gör du inte alls! Många ropar mobbing, näthat, rasism lite väl mycket idag…Dubbelmoralen och lättkränktheten har inga gränser nuförtiden. Folk kan typ bli lynchade om de lägger upp en bild, använder ett ord eller uttrycker en åsikt som folk kan vrida till något fruktansvärt, sjukt. Gäller verkligen att tänka sig för idag vad man säger, gör, skriver eller fotar för alltid retar det mest oskyldiga någon, eller många.. alltid någon eller flera som hittar fel. Dock vill jag påpeka att jag inte försvarar varken mobbing, näthat eller rasism, det är alltid hemskt och fel (så inte folk uppfattar mig fel nu så man blir lynchad).
Du är grym Johanna, klok och förnuftig..hejja dej!!

Therese 1 år sen

Pinsamma är vad ni är, kamma till er och skaffa er ett riktigt jobb istället!!!!!

Lena 1 år sen

Så du tycker att näthat är när någon blir hotad m.m som du skriver ? För mig har gränsen gått för länge sedan. När syftet för den som skriver är att kränka, förlöjliga m.m. Och bara för att man är en offentlig person betyder det ju inte att man kan skriva vad som helst ”att det har man valt”.

Svar på kommentaren:
Maria 1 år sen

Bra skrivet lena sånt ska inte få finnas sprid kärlek o inget annat.

Annelie som läst länge 1 år sen

Alltid älskat din inställnig, du ger oss så mycket energi, glädje, tårar, tips, goa recept och bara älskar älskar ditt sätt att skriva. Känns som du ”pratar med oss” om du förstår.
Tror inte det är enkelt att bli en så stor bloggare som du blivit, klart det är tufft.
Men jag går in här flera gånger om dagen för jag gillar det! Inget annat.
Kram på dig

Sylvia 1 år sen

Jag gillar din blogg Johanna, och jag tycker inte att du verkar stå bakom näthat eller mobbing – tvärtom. MEN, jag anser att att man ska kunna tycka och tänka om i stort sett vad man vill, så länge man inte är elak eller sårar någon annan människa. Det är viktigt för ett fungerande samhälle att ha yttrandefrihet av många anledningar, men det betyder inte att det rättfärdigar påhopp och elakheter – aldrig! Sådant ska aldrig tolereras! Det tror jag de flesta tycker.
Det finns ett bra ordspråk som passar in här: ”Artighet är konsten att välja bland dina tankar”.

Monica 1 år sen

Hej Johanna, har läst på din och andras bloggar ett tag nu . Kan ni som bloggar och är osams inte försöka träffas och ha ett möte och reda ut alltsammans? Menar att ni har ju skrivit om att kvinnor skall lyfta varandra…Hade nog varit bra för er bloggtrafik allihop. Mvh Monica

Maria 1 år sen

En blogg, tycker jag, är en form av en dokusåpa, där bloggaren själv väljer hur följarna har rätt att interagera i ”programmet”. Vi får ta del av deras liv, de har en chans att tjäna pengar (stoooora) genom att berätta om sin vardag och ge tips som de förhoppningsvis kan stå för (ibland sponsrade).
Vi följare är (precis som bloggarna) inte mer än människor, med känslor, som reagerar på det vi läser utifrån vad vi själva har för ryggsäck och erfarenheter och värderingar med oss.
Det är såklart inte konstigt att vi med tanke på vad vi har med oss i bagaget stöttar olika bloggare på olika sätt. Någon kanske tycker att en bloggare är för känslig/gnällig/martyr etc, som hänger ut någon på fel sätt. Någon kanske tycker att en annan bloggare är mer smart och ger tillbaka med ett psykologiskt övertag då denne har lite mer livserfarenhet, mer skinn på näsan, mer rutin i att bemöta kritik – och kanske ett team av personer runt sig till stöd, som någon annan saknar…
De – bloggarna – reagerar på samma sätt som vi följare skulle gjort. Någon gör det klumpigt, någon gör det mer sofistikerat.
De är människor precis som vi och får ta konsekvenserna av sitt handlande. Allt som skrivs får fäste på någon som läser, på något sätt och våra bedömningar om en person speglar väldigt mycket våra egna värderingar. Man kan se på samma sätt på olika sätt, menar jag, beroende på vad man själv varit med om i livet. Och på det sättet kan man ha en förståelse för även någon som beter sig klumpigt och till synes elakt. Jag menar INTE att förminska någon i det här bloggkriget som uppstått och jag tror att måååååååååååånga tycker det är mer eller mindre spännande att följa. Människan har alltid älskat skvaller o skitprat, det här ett nyare sätt att få utlopp för det.
Jag kan se en person ”på andra sidan” som beter sig otroligt omoget och är förväntar sig att få förståelse för sitt handlande för att hen har det tufft.
Men å andra sidan ser jag en person som nog är rätt ”fed up” och har kapaciteten att ge tillbaka med mer sutbila metoder, men ändå väldigt tydliga signaler.
Ingen kommer vinna i det här. Vi är de vi är och för att ändra på oss måste vi VÅGA se på oss själva och på våra problem med ÖPPNA ögon. Det är sååååå lätt att lägga fokus på symptomen och då kommer man aldrig till orsaken.
Det är MIN uppfattning.
Å nu pratar jag om alla – inte bara bloggare, utan om oss själva! Vad vill du förmedla TILL DIG SJÄLV? Positiva tankar? Eller den som alltid letar fel på någon annan (för att slippa jobba med dig själv)?
Fundera på det. Kram!

Svar på kommentaren:
Isa 1 år sen

Mycket bra skrivet!
Jag personligen brukar oftast sympatisera med ”the underdog”

Maria 1 år sen

Tack Isa, lite rörig text men bra att du förstod vad jag menade.

Det är intressant att försöka förstå varför människor beter sig som de gör och varför. Pratar man mycket skit om en person så har man, tror jag, en låg självkänsla och är rädd att andra ska tycka mer om en själv om man (mot förmodan) lyckas förminska någon annan. Men att prata skit om någon annan är indirekt att prata skit om sig själv. TYCKER JAG. Att man då förminskar SIG själv o indirekt säger att man inte tror att ens egna kvalitéer räcker till. När man vågar fundera i de banorna, blir det lättare att istället fokusera på ALLAS styrkor, i stället för svagheter. Så mycket roligare tillvaro.

Amatörpsykolog De Luxe ;)

Maria 1 år sen

Jisses, jag skriver som en KRATTA! Jag menar att ”pratar man mycket skit om en person så har man, tror jag, en låg självkänsla, och hoppas att andra ska tycka mer om en själv om man (mot förmodan) lyckas förminska någon annan”- såklart inte att man är RÄDD att någon ska tycka mer om en själv. Hehe.

O sen en sak till. Någon skrev om mejladress som faller bort. Ja, det gör den för mig också om jag gått ur från bloggen o sen kommer tillbaka, då är det blankt i fältet, men om jag är inne och sedan lägger en ny kommentar, så finns uppgifterna kvar. Så är det i alla fall för mig här idag!

Lena 1 år sen

DU ger mig insperation, styrka,skratt,gråt,tankar,glädje…Listan kan göras väldigt lååång…
Underbart att DU är den du är!
Kram!!!

anna 1 år sen

Klockrent Johanna! Du är klok, vacker, ärlig, härlig och omtänksam. Skönt med din självdistans och att du inte tar åt dig av elaka påhopp men jag förstår även att det varit jobbigt för dig med alla lögner, påhopp och kränkningar. Och tyvärr kommer nog en del försöka kränka dig till max efter detta. Jag blir inte klok på hur en del reagerar och resonerar, sanslöst, blir mörkrädd. You go Johanna. Kram

Stella 1 år sen

Alltså, ni som babblar om mobbing och näthat, är ni på riktigt? En bild på camcam å att tycka hon är rolig. Ni måste va känsligast i världen. Anna Book med 14 olika alias?

Svar på kommentaren:
Linda 1 år sen

Förlåt att jag skrattar men årets roligaste kommentar! Hahahaha….

anna 1 år sen

Nej men lugn, dra inte in Anna Book här! Tror inte Johannas syfte med inlägget var att folk skulle kasta skit på andra.

Anna J 1 år sen

Fast… det här är väl ändå att mobba A B lite?
Jag blir förvirrad av allt det här. Människor far illa, känns så himla onödigt.
Johanna, din blogg har en fin feelgood-känsla tycker jag som nyligen börjat läsa här. Många fina tips, gillar dina recept. Vill gärna fortsätta läsa.

Fia 1 år sen

Håll A Book utanför detta! Snarare någon annan med olika alias.

Maja 1 år sen

Fattar inte vad ni pratar om öht. En ”skitig” bloggvärld?? Har hittat en del bra recept här, och följt Annica och vem som helst förstår ju att för att kunna försörja sig på bloggeri är det vi läsare som ska köpa produkter sukta och beundra

Trodde det var vuxna människor, men finns en del tecken på att det mer liknar skolgården. Synd

Svar på kommentaren:
Linda 1 år sen

Håller verkligen med. Ni är inte kloka här. Johanna lägger ut en bild men ni vänder upp och ner på hela jorden.
Såg förresten Annica även delat detta inlägg igår, följer henne på Facebook. Vad säger ni om det?
Allvarligt vakna!
Älskar din blogg Johanna, du delar med dig av massor med recept, träning, tips på fina kläder och lyfter både sorg och peppar andra som varit med om ångest mm.
Fortsätt stå för dina åsikter. Du är grym.

Lotta 1 år sen

Jag skulle vilja fråga er här inne som går på Johanna om att hon skulle hylla näthat hur ni ställer er till när en bloggkollega hängde ut henne 1,2,3,4 ggr?
Vad säger ni om den händelsen? Läste både M.C och M.I nu skrivit här om det.

Kan någon av er som skäller här svara på det vore det intressant.

Marie-Louise 1 år sen

Jag undrade just hur du skulle försöka styra upp den här situationen……Vem har rätt att tycka att offentlig mobbing är ok för att man är bloggare? Det går bra att trycka ner andra som inte är i ens egna närhet verkar det som….

Svar på kommentaren:
Anya 1 år sen

Styra upp?
Tycker du borde läsa Michaelas och Ilmruds inlägg nedan så kanske du kan räkna ut 1+1

Eva 1 år sen

Antar att det ör MM du pratar om?

marie-Louise 1 år sen

Anya, jag menade att styra upp att tycka bloggbevakning är ok. Att tycka att det till och med är roligt.

Lotta 1 år sen

Marie-louise! Johanna skiter uppenbarligen i bloggbevakningen?
Hon står för att hon valt offentligheten? All cred till henne! Måste man tycka som andra??

Eva 1 år sen

Snälla Marie-Louise…VEM har sagt att offentlig mobbing är okej? VEM har Johanna tryckt ner? Ge dig…du förstod ju inte ens vad J menade med att om man ångrar något så tar man bort det, förstår du fortfarande inte!? Skulle inte förvåna mig om du är en av hycklarna som mobbar själv, som tycker att vissa saker är näthat el mobbing mot vissa men inte mot andra, kanske en av dem som hånar folks utseende – DET om något är väl näthat…men tror inte snygga Johanna bryr sig om folk hoppar på hennes utseende det är ju bara så urlöjligt men DET är näthat.

Malin 1 år sen

Vem fan är camcam? Har jag missat ngt..igen;)

Cilla 1 år sen

Mobbarmy måste sluta upp med att stalka och hänga ut Johanna. Jösses vad hon måste se upp till dig. Vilja vara som dig. Helt sjukt att återigen länka till det mest vedervärdiga jag sett i någon blogg. Är hon besatt? Varför förstår hon inte? Man gör inte så. Om hon har något bakom pannbenet så tar hon bort alla inlägg om Johanna utan att skriva att hon gjort det! Stora kramar till dig Johanna. Du har inte haft det lätt med denna förföljelse.

Svar på kommentaren:
Fia 1 år sen

Exakt! Mitt i prick!!!

Isa 1 år sen

Bra att alla får tycka!
Var går gränsen för mobbning/hat på nätet?

Bara för att det finns människor som mordhotar andra så ska ingenting annat räknas?
Ska vi bara ha de värsta exemplen på näthat som måttstock?
Jag tycker vi som vandrar samtidigt på denna jord ska vara bättre än så och inte göra varandra medvetet illa alls!

Tycker vi ska behandla varandra med respekt och hylla att vi alla är olika. Tänk om det bara var tjockhudade och slipade människor som bloggade och syntes i media?

Från bla wikipedia:
Under senare år har mobbning bland vuxna, tilldragit sig mer uppmärksamhet. Mobbning bland vuxna involverar sällan våld eller hot om våld, däremot ofta exkludering från sociala sammanhang
Subtila påhopp och falska anklagelser/ryktesspridning är några metoder som mobbare använder sig
Mobbning är när någon blir illa behandlad av andra, flera gånger. Det kan vara elaka kommentarer, hot eller andra kränkningar.
Vuxna mobbare hävdar ofta att det inte är mobbning de ägnar sig åt

Det är mobbning när någon flera gånger blir retad, hotad, förlöjligad, slagen eller kränkt.

Mobbning kan vara elaka ord, viskningar, blickar och skratt. Eller om någon aldrig får vara med. Det är mobbning att sprida rykten om någon. Mobbning kan också vara elaka kommentarer på nätet. .

Mobbning är ett starkt ord för många. Kanske förstår inte de som mobbar att det verkligen är mobbning. På samma sätt är det med elaka skämt. Den som mobbar kan ibland skylla ifrån sig och säga att det bara var ett skämt. Men om någon mår dåligt av det, är det mobbning.

En enstaka taskig grej brukar inte kallas mobbning. Det är när det händer flera gånger och den som behandlas illa mår dåligt, som det räknas som mobbning

Svar på kommentaren:
Maria 1 år sen

Håller med dig, Isa.

O jag förstår definitivt att Johanna biter ifrån på sitt sätt genom selfien med sig o CamCam (som jag bara scrollat igenom sista dagarna, visste inte vem det var tidigare) använder sig av sin makt liiiiite för mycket (förlåt, men jag tycker det) genom att skriva SÅ MYCKET om vad som är bra med CamCam o dennes bevakning. Det hade i mina ögon räckt med en selfie o en underline med vem det var på bilden. Den hade i sig talat sitt tydliga språk. Att lägga till en förklaring med all text är ett sätt sparka på någon som redan ligger. Jag menar därmed inte att jag på något sätt håller med ”den andra”, för det beteendet är långt ifrån OK, men på något sätt förståeligt om man försöker sätta sig in i hur den personen mår. (inte så bra tror jag).

Du är för stark Johanna för den svagare och du har ett stort övertag. Använd det rätt. Kram kram

Nilla 1 år sen

Tycker det verkar bra med bloggövervakning. Mobbning på nätet är något jag inte alls förstår mig på. Det är väl sjuka, missnöjda personer som får utlopp genom att skriva något negativt, likadant som elever i skolan, som anser att de inte får tillräckligt med uppmärksamhet och mobbar de som anses svagare. Grymt sätt att visa det på enligt min uppfattning. Hur kan någon mobba stackars Annika, som gör allt för att få leva vidare med sin familj och små barn! Hur kan någon missunna henne lite omtänksamhet! Vidrigt!

Hannah 1 år sen

Grym är du Johanna! Du lyfter på locket och bjuder in, heder åt dig. Fega bloggare som gömmer sig bakom stängda kommentarsfält borde dra sig ur. Göra något annat. Jag anser att det är just dom som bidrar till näthat! Ingen chans att försvara eller ifrågasätta för då blir du spärrad. Det om något är skrämmande. Heja dig!!

Michela 1 år sen

Väldigt bra skrivet vännen speciellt med tanke på att du talar av egen erfarenhet då du fick uppleva det värsta: att bli offentligt uthängd vid tre tillfällen hos en annan bloggare med sitt namn som rubrik. Att sedan läsa de kränkande kommentarer som skrevs och veta att de som ifrågasatte och skrev till ”din fördel” aldrig släpptes fram skulle få vem som helst att koka av ilska.
Att vissa tycker att du kommer med vissa insinuationer (utan att ngt namn anges) om den bloggaren som gjorde detta mot dig tycker jag, om så är fallet, är en förmildrande omständighet i det hela. Det vore allt annat än mänskligt efter allt det som skrevs och efter att enbart kränkande kommentarer om dig släpptes fram (godkändes).
Nu tycker jag att den personen gjorde då ett stort misstag (vilket jag även förmedlade och bad henne ta bort inlägget) men hon valde då som nu att istället låta inlägget stå kvar.
Vill man flera månader i efterhand be om ursäkt för detta så gör man det genom att ta bort inlägget så att de skrivna ord inte längre finns kvar när man googlar istället för att länka till det och till just de kommentarer som man medvetet valde att släppa fram och som man genom att länka till återupplivar och får nya som gamla läsare att läsa/läsa om. Jag känner därför inte att den ursäkten känns genuin även om den är kanske så menad (vilket jag hoppas)
Om inte så borde inlägget bli borttagen nu då flera har haft åsikter om vilken offentlig mobbning den innebär när den är även vinklad bara åt ena hållet. Hoppas att den tas bort för det är inget man kan som bloggare vara stolt över att man har skrivit oavsett om man stod för det.
Jag står dock även för min åsikt att bloggbevakningen lite för ofta i mitt tyckande skriver på ett kränkande sätt. Hon borde (enligt mig) hålla sig till de inläggen som är skrivna med humor för de är riktigt underhållande för visst måste man tåla lite som bloggare. Fördelen hos bloggbevakningen är att alla kommentarer släpps fram och inte bara de som håller med vilket inte är en självklarhet hos alla.
Att hela tiden tänka på om man skulle vilja att det man skriver om andra skulle skrivas om en själv eller ens barn är ett rätt så bra mått för att känna efter var gränserna går för de flesta av oss.
Tycker, sist men inte minst, att man har rättigheten som bloggare och som läsare att skriva vad man tycker om olika fenomen och personer så länge det förmedlas med respekt. Blir nämligen trött på läsare som vill få allt att låta som ”mobbning” eller går på andra läsare som ”inte håller med bloggaren” och anklagar dessa för avundsjuka bara för att de ifrågasätter den som bloggar. Som italienska älskar jag diskussioner, så tråkigt om alla skulle tycka som mig och välkomnar andra åsikter så länge man förmedlar de med den respekten för att man behöver inte tycka likadant.
Det blev nog ett alldeles för långt kommentar men tycker att inlägget är väl skrivet och berör något som nog många har åsikter om samt väcker känslor.
Nu skall jag dock mysa vidare med mina små djur här hemma och hoppas att det där hemska inlägget med kommentarer tas bort inte för att bloggerskan inte står för det men för att hon ångrar offentligheten på det och de vinklade kommentarer och för att hon själv har fått uppleva på hur det kan kännas.
Det hoppas jag på <3

Svar på kommentaren:
Anna 1 år sen

Så bra skrivet Michela. Det Johanna fick vara med om för drygt ett år sedan är oförsvarsbart. Läste allt. Mådde riktigt dåligt av vad hon fick utstå, vilken normal människa gör så?

Kan ni förklara det ni som skäller här? Sedan alla kommentarer som hejade på i alla inlägg. Mådde illa.

Flera inlägg gång på gång med Johannas namn i rubrik. Johanna om någon vet väl hur det är att få skit?
Väx upp ni som klagar här. Tänk om.
Vakna som en annan skrev! Johanna är värd upprättelse om nån.

Eva 1 år sen

Bra skrivet men inte fan var ursäkten genuin Nejdå då hade hon bett om ursäkt via sms eller tel, syftet var att få fler läsare när hon tappat lite OCH för att jävlas och smutskasta. Hon tar nog bort det inlägget nu men vad gör det för skillnad när nu så många redan läst OCH då hon typ skriver samma sak i senaste dramainägget ju, påstår att johanna hatat mot henne i flera år konstigt att man inte sett att J hatat mot henne offentligt då..VEM är det som gjort det. Pinsamt och korkat och inte fan kan det finnas folk som verkligen tror att det var genuint förlåt, visst finns en del korkade och manipulerade…sen att hon har sina uppfattningar och känslor som inte är faktisk verklighet, själv hade ju jag försvarat mig och berättat Min sanning men det är väl rätt kanske som J gjort att tysta ut. Motsägelsefullt och skenheligt att be om ursäkt och samtidigt ljuga och smutskasta..sinnessjukt. Synd bara nu att hon får fler läsare av att vi skriver här.

Annie 1 år sen

WORD!

Madeleine Ilmrud 1 år sen

Jag skulle kunna göra VÄRLDENS inlägg om detta! Men väljer att avstå pga av att oskyldiga barn inte ska bli drabbade av vad vuxna korkade människor håller på med!

Ingen nyhet att saftiga rubriker ”säljer” eller att folk generellt är nyfikna när det är skvaller på gång! Den här världen, bloggvärlden kan vara ganska skitig. Den man tror är ens vän ena dagen hugger en i ryggen dagen efter. Det pratas, och där det är som mest ”tyst” där pratas det mest. Lite som i de lugnaste vatten ni vet… Och där det skriker som mest är det som värst. Det spelas in telefonsamtal, som sedan spelas upp för andra. Saker vrids och ja ”hej våra bästa år snart kommer Stefano Dimera inklampandes” (bra serie förövrigt om man kan bibehålla verklighetsuppfattningen!)

En del ringer själv upp redaktioner för att sälja sig själv och nått saftigt scoop som kan ge några extra klick i cyberspace. En del väljer att skapa egna påhittade historier för att skapa drama emellan människor. En del går över lik, bokstavligen över lik! Helt galet faktiskt!

Jag har lärt mig själv, den hårda vägen!

Jag är glad över att fått lära känna dig Johanna, och oavsett vad som varit innan eller inte så har VI nu pratat om det. Du och jag, utan att ta det officiellt på nätet. Herregud, livet pågår just nu! Det finns på riktigt, och det är skört, jävligt skört!

Jag tycker det är orättvist att hänga ut någon med namn på det sättet som du blivit uthängd. Och jag tycker det är illa att det fortfarande pågår. Hade varit genuint, ring upp personen! Eller ännu bättre bestäm träff och prata på riktigt, i verkligheten.

Vi är många som aktivt tagit avstånd till skitsnack, uthängning och ”hittapåvärlden”! Och ingen av oss kommer därför bemöta skiten mer precis som du inte heller ska göra! Och våga bara kalla oss för mobbare för det är precis det vi INTE är!

Nu höjer vi varandra, tar hand om varandra och skapar glädje!

Kramar till er alla starka kvinnor <3

Susann.N 1 år sen

Bra skrivet också till dig Michela. Blogaren som hängde ut Johanna som nu själv fått smaka på medicinen som du skrev.

Jojo minsann så kan det gå.

Eva 1 år sen

Jag som läsare uppskattar att ni bloggkollegor stöttar Johanna i det hon återigen utsätts för. Ville bara säga det.

Eva 1 år sen

Jag håller med Eva (En annan Eva) ! Bra skrivet Madeleine MEN jag tror tyvärr att dessa som kallar er mobbare kommer fortsätta med det, tror det bara blir värre tyvärr för nu kommer de se det som att ni är flera mot en. De som blivit manipulerade av alla versaler (stora bokstäver) och alla upprepningar kommer fortsätta tro på vad hen som ljuger, manipulerar och ringer kvällspressen säger och skriver. De kommer aldrig att fatta! Och hen kommer utnyttja detta till fler dramainlägg och snyft så att hon får fler sympatier o läsare, tyvärr… Sen gäller det att vara väldigt tydlig så att folk ska förstå, ironi t.ex är det många som Inte förstår.. så TYDLIGHET är viktigt för att budskap ska gå fram på rätt sätt och för att inte missförstås.

MosterM 1 år sen

Svårt tycker jag….gillar oftast det du skriver och har följt dig i många år. Får inspiration av din träning, mat och annat och det tackar jag dig för. Har också varit på bloggträff i Göteborg med dig och jag upplever dig som en positiv, bra, kul och affärsdriven person. Helt sant att man kan alltid strunta i att läsa det man inte gillar och kan delvis hålla med om att har man valt offentlighet får man ”stå ut” med viss nagelfarning och att andra har synpunkter. Samtidigt tycker jag att det aldrig är ok att vara elak, ljuga och skriva vidriga saker om person. Utan hålla sig till sakfrågan. Jag vet att alla har olika förutsättningar för hur man tar till sig kommentarer och ”kritik”, därför tycker jag det är onödigt med T ex tramsiga påhitt och att håna/häckla andra via nätet/bloggar etc som typ CamCam gör. Och speciellt om det finns personer som när de upplever det obehagligt ber CamCam lägga av för det blir för personligt och påverkar T ex familj och CamCam ändå fortsätter….Nä det känns liksom förlegat och kanske lite ”omodernt” att skriva en massa skit om personer, var de gör, hur de ser ut, förlöjliga och förminska etc. Det är mycket roligare att läsa positiva inlägg, eller riktiga/Sanna inlägg om livet det ger mycket mer energi. Att posera brevid någon eller något som är kontroversiellt oavsett för vem, ger ju en uppfattning om dig som person och dina värderingar, även om det inte var/är det du kanske ville uppnå. Ens personliga varumärke är viktigt även för dig och då kommer värderingar in. Alla har givetvis rätt till åsikter och självklart du också, någonstans i de här inläggen får jag ändå inte ihop hur du tänker och vad du ville uppnå. Jag har ju gillat att följa dig. Vi får se hur det utvecklas. Ha det bäst.

Eva 1 år sen

Så bra skrivet Johanna, du är så cool som jag skrev innan idag..och klok! Helt sjukt att du får skit och anklagas för att mobba och sprida näthat för att du tog en bild med en bloggare som kom fram till dig på ett event, jag förstod dock att du tyvärr skulle få skit..tydligen borde du ha smutskastat och hatat för att det skulle vara bra för vissa. Du har aldrig smutskastad andra bloggare offentligt, aldrig skrivit lögner om andra bloggare eller försökt trycka ner men ändå kallas du elak och att du sprider näthat, sjuukt! Jag förstod att du skulle få skit även för detta inlägg, dags för en del att vakna! Jag förstår inte hur en del resonerar och tänker…skrämmande, blir mörkrädd. Heder åt dig Johanna!

Svar på kommentaren:
Ingen stalker 1 år sen

Skriver som Eva, det är ta mig fan galet. Vill tanterna här att Johanna skulle kasta ut en bild på Camcam och skriva skit? elaka hemska camcam !!
nej men då hade ni gnällt över det. Hemska Johanna som skriver elakt om en människa.

Håller med dig här Eva. Johanna har aldrig hängt ut en bloggare i rubriken men det kanske är dags?? Vet både Johanna, Ilmrud, Systrar graaf har ganska mycket att berätta har jag hört.Kör vettja!

Maria 1 år sen

”There is a special place in hell for women who don’t help other women”

Svar på kommentaren:
Anya 1 år sen

Precis. Den bloggerskan som inte kommer få det lätt vet vi alla vem det är. Otrogen med väns man, bedrar nära vänner, utnyttjar allt och alla, ljuger, hänger ut folk för egen vinning, ringer pressen för få artikel, mytoman.
Listan är lång. Där snackar vi there is a special place in HELL for women don´t help other women.
Sanningen kommer fram.

AnnaE 1 år sen

Jag läste lite grann på bloggbevakning men nja det va inget för mej. Vi är ju alla olika och det finns olika bloggar och tur är väl det! ? Jag trivs bättre här inne på din blogg Johanna. ?

Maria 1 år sen

Detta eviga tjat om näthat.. det har funnits, finns och kommer alltid att finnas! Ska man acceptera det ? Nej! Självklart inte!! Gränsen för näthat.. hmm det får var individ avgöra själv. Vissa tål mer och låter de rinna av medans vissa återupprepar det så pass mycket så det blir hack i skivan, vissa ska lyfta upp det stup i kvarten och tycka synd om sig själv och jaga medlidande för saker som skett för 5 år sen..

Vill man inte bli kritiserad så kan man stänga av kommentarsfältetet om man bloggar..
Även kärringar skvallrar och har sig så fort man träffar kompisar.. Så den som har rent mjöl i påsen och aldrig sagt något dumt eller sårat någon får gärna vara den som kritiserar & gnäller annars kan man i min menig knipa käft!

( Lär mina barn att man inte snackar illa bakom ryggen på någon, säg det till personen istället )

marita 1 år sen

annica har facebook brukar läsa där

Therese 1 år sen

Den enda bloggare jag sett kan hantera personlig kritik i kommentarerna eller från andra bloggare är Katrin Z. Hon skiter helt enkelt i att besvara något, helt rätt taktik tror jag. Hannah G. skriver heller aldrig några fåniga ”mellan raderna” inlägg. Döda det med tystnad, enkelt. Insinuationer är MINST lika illa som öppen pajkastning. Mobbing kan i lika stor utsträckning bestå i subtila antydningar som öppna drev. Att tokhylla Bloggbevakningen varje gång hon skrivit något elakt om MM är ett solklart exempel på det. Underskatta inte dina läsare.

Svar på kommentaren:
Zara 1 år sen

Så rätt, så bra allt du skriver är så man ska göra precis som ovannämnda bloggerskor, Så gör vuxna kvinnor och en Mamma som skall vara ens barns största förebild! JoHanna du skriver själv att du är en tant på 40 + så du kanske ska börja tänka och betee dig som en då oxå!

AG 1 år sen

Hyllar bloggbevakning? är du sann??

Fråga hannah och maggan vad dom tycker om en viss lipsill som gjort sig osams med ganska många vid det här laget.
Du skulle svimma.

Zara 1 år sen

Dom plus MÅNGA andra bloggerskor och kändisar va på premiären oxå.. men gick Camilla fram till någon av dom som avstår från näthat och mobbing och ville ta en selfie? Nej för kaka söker maka och därför blev det just ni två som har samma åsikter vad som är mobbing/näthat och inte! Dom andra hade garanterat inte velat ställa upp! Sanningen kommer alltid fram och det kommer den även göra om dig J och då är det ju bra att du har ”cam cam” som backar upp dig ? lycka till

Ingen stalker 1 år sen

Men kära damer, tror ni Johanna letar upp Camcam? Tror ni hon skrek över hela salongen snälla kom hit!!
Jag som var där såg Johanna sitta länge med Hannah graaf-
dom verkar ha en del gemensamt. Just saying.

Therese 1 år sen

Hej AG! Jag skiter lite i vad denna ständigt omnämnda ”lipsill” har gjort och inte, min poäng var att K.Z och H.G. hittills är de enda jag sett som kan hantera drama i sociala medier på ett snyggt sätt.

Linda.S 1 år sen

Men Katrin Z kan inte kommentera all kritik och skit hon får, det är för mycket förstås. Blir mörkrädd när jag läser vad skit hon får.
Hannah har stängt kommentarsfält.

Eva 1 år sen

Therese – har JT verkligen tokhyllat bloggbevakning Varje gång hon skrivit om mm!?? NEJ just det! Johanna brukar ju döda med tystnad, och någon annan brukar insinuera en hel del eller hur. Vakna!..överskatta inte vissa bloggare utan öppna ögonen!! Zara – hur vet du vem Camilla gick fram till, om hon inte gick fram till flera?? Varför skrev du inte sanningen då? Vad är näthat för dig, näthatar du själv? Osar lite dubbelmoral om dig. Du tycker det är fullt normalt att be någon om ursäkt på blogg o IG Samtidigt som man smutskastar, det känns genuint o normalt, känns inte falskt och mer som att man vill vinna läsare och än en gång få smutskasta? Vakna för fan!!

Cecilia Johansson 1 år sen

Så bra skrivet ??? Detta vill jag säga till dig Johanna: Din blogg är en stor inspirationskälla den innehåller en så fin mix av olika ämnen , verkligen jättebra tycker jag! Älskar att du säger ditt hjärtas mening och står upp för det du tycker, det tror jag inspirerar många av oss tjejer/ kvinnor som följer dig ? Sluta aldrig med det ❤ Du berör, peppar, och glädjer….. You go girl ???

Camilla 1 år sen

Tycker du är töntig nu…..

Emma 1 år sen

Är man en offentlig person så kommer det alltid att skrivas om en så länge det finns något att skrivas om. Vilken tidning, skallertidning eller media skulle sluta skriva om någon bara för att personen känner sig obekväm eller kränkt? Nackdelen med att vara offentlig person, ja. Är det ett frivilligt val att vara en offentlig bloggare, ja. Finns det någon offentlig person som undantas från att skrivas om, nej.

Svar på kommentaren:
Josse 1 år sen

WORD!

Linda.S 1 år sen

Tycker du skriver bra! Smart bloggare som lyfter fram, tänk om alla vågade erkänna att man VALT att vara offentlig.

Madelene 1 år sen

Medelålders kvinnor har i mitt liv mer än skit o hets o sprida .Chockad över denna bild och fina bild o lägligt på bloggbevakning !Skäms!!!!!!

anne 1 år sen

instämmer carro.

Madelene 1 år sen

Så bra skrivet!

agneta 1 år sen

Bra skrivet Johanna?

Cilla 1 år sen

Det här är vad jag kallar en ärlig blogg. Erkänna att man gillar att synas. Bra gjort Johanna! Det som sedan skrivs i veckoblaskor och på andra ställen ingår liksom i det hela. Tål man inte att bli granskad så bör man inte blogga. Hårt men sådan är verkligheten.

Svar på kommentaren:
Eva-Marie 1 år sen

Håller med. Fjantigt att ha en blogg sedan tycka synd om den som skriver. Fattar inte det.

Lotte 1 år sen

Jag har aldrig någonsin läst Bloggbevakning men förstår att det rör upp känslor ;-)
http://www.lotte4.blogspot.se

carro 1 år sen

tycker att du beter dig sorgligt och aningen pinsamt, om inte annat så väldigt elakt

Svar på kommentaren:
Madde 1 år sen

Vart är det sorgliga nånstans? Att hon erkänner, är man offentlig får man tåla detta? Jag tycker nog tvärtom. Det sorgliga är offerkoftorna som gapar på uppmärksamhet men sedan lipar? Finner inga ord för det.
Är det bättre menar du?

Stella 1 år sen

Va? Vad är elakt? Mot vem? Har vi läst samma text?

Marie 1 år sen

Klockrent!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Idag har jag fikat med Anitha, Annicas kära mamma. Vi bestämde vi skulle ses i Göteborg eftersom jag ofta är där och Anitha bor i Borås sedan ett litet tag. Anitha och…

Innehåller reklam och annonslänkar för Kicks och Ellos  Slår vi värmerekord den här månaden? Vilken sommarvecka vi har framför oss, ska ju bli ännu varmare i veckan. Lördag ska vi på ett…

Visst är det kul med snygga hundprylar? Nu är det äntligen premiär för The dashingdogs.se som har massor med fint till våra fyrbenta älsklingar. Jag älskar deras fina bäddar, kolla in kylbäddarna nu…