Så gör du den godaste charkbrickan

Finns det något så gott som en härlig charkbricka? Jag älskar det! Varje onsdag har jag och tjejerna ”onsdagsmys” hemma. Det blir ett avbrott i vardagen, vi väljer tillsammans något extra gott att äta. Vi tittar på ”Sveriges Mästerkock” och äter något gott till.

När jag lade upp den här bilden på Instagram i går var det många som gillade och frågade var det var på charkbrickan. Jag ska berätta vad vi hade, men det är egentligen inte så märkvärdigt. Man tar det man gillar, helt enkelt.  

Jag har alltid gillat att duka fint och göra middagen lite extra mysig . Som ensamstående när barnen var yngre bestämde jag mig för att göra våra middagar lika trevliga som när vi var en större familj. Varför ska det bli deppigt och tråkigt bara för att man lever själv med sina barn? De är lika mycket värda att ha tända ljus på mysiga middagar som när du äter med din partner.

Jag får även en del kommentarer ibland på att mina middagar ser för perfekta ut. Kan de verkligen blir det? I så fall är det ju bara att vara lite slarvigare!

Var och en väljer själv. Om man vill inspireras eller störa sig är upp till var och en. Jag har det precis lika stökigt och rörigt som de flesta, men maten och dukningen är bland det bästa jag vet. Det finns inget mysigare än göra fint för någon annan. Barnen blev jätteglada i går över den här charkbrickan när jag ställde fram den på bordet vid tv:n. Det är ju så mysigt att sitta och plocka. Om någon gjort det extra fint är det väl bara roligt? Jag lovar er, ni som stör er, jag hade lagt upp det lika prydligt om jag inte hade bloggat. Och stolt visat upp det för mina vänner i stället.

Jag hade olika sorters ostar, parmaskinka, salami (finns massor av fina olika i charken, ni kan välja vad ni känner för) och alltid en fin brieost för det är Marilyns favorit med marmelad. Alltid en Saint Agur, lite jordgubbar och passionsfrukt, sedan tog jag stora päronskivor som jag hällde en god olivolja över och strösslade lite hackade valnötter på. Det blev galet gott!

Sedan gjorde jag krustader med en enkel fyllning jag vispade ihop. En halv burk creme fraiche med en halv deciliter riven parmesanost, stek lite bacon knaprigt, klipp ner och rör i. Häll i lite olivolja, salt och peppar. Strö lite hackad bacon över. Hur gott som helst. 

Lägg upp som du tycker är fint och njut!

 1. Så mysigt! Jag älskar också att fixa och skapa det mysigt i vardagen. Tycker om att duka fint och tänder alltid ljus när vi äter middag. Har ibland genom åren fått höra att jag alltid ”ska ha allt så perfekt”, men varför är det något negativt? Jag själv skulle aldrig kommentera när någon har det ostädat eller stökigt hemma! Så fortsätt snälla med att visa upp dina fina dukningar och tips på ”mysigheter”- jag inspireras verkligen!

 2. Det ser så himla smarrigt ut! För mig är det inspiration rakt av när du lägger ut bilder
  på fina dukningar, god mat, snygga kläder osv. Keep up the good work!

 3. Hej Johanna
  Fy va jag tjatar på dig nu;.) Men snälla pleace recepten på din hav åtta middag. Jag ska ha folk hemma och tyckte det såg perfekt ut. Kramar Anna<3

 4. Ser mycket gott och inbjudande ut! Jag tycker också det är viktig ned dukning och uppläggning. Även om det är vanlig vardag lägger jag upp fint och tänder ljus nu när det är mörkt – kostar så lite, men gör så mycket.

 5. Härligt med lite gott småplock mitt i veckan, ser fantastiskt gott ut.
  Det här är något att ta efter ! Det gäller att även piffa till vardagen lite o det lyckas du verkligen med.

 6. Hur kan någon störa sig på att det är för perfekt? Folk är roliga:) Tack för att du inspirerar och delar med dig av tips,recept mm Du har helt klart den bästa bloggen Johanna! Du är som en”veckotidning” man gillar väldigt mycket med inredning,smink och hårtips,träning,recept och även resor.Sen Lucy på det och dina fina tjejer:) Var glad att du tar perfekta bilder!! De enda som borde ”klaga” är väl din familj som inte kan börja äta innan du fotat klart..haha..

 7. Jag som trodde att vi läste din blogg för att vi gillar dina fina bilder o att få inspiration, inte läser man en blogg för att leta fel eller för att klaga på att bilderna är för PERFEKTA. Skärpning!! Tack snälla Johanna för allt du delar med oss o att du låter Annica skriva på din blogg. Jag beundrar er båda❤

 8. Ljuvliga bilder – man äter ju även med ögat 😉 Älskar dina matbilder..som du skriver om man tycker maten ser för perfekt ut så är det ju bara att slarva och stöka till haha Men nog är det trevligare att se fina bilder på mat och annat än att se på slarv och stök 😉 Älskar din blogg, du äger Johanna!

 9. Något annat som är gott att fylla krustaderna med är mjukost med jalapenjos. In i ugnen eller micron (funkar utmärkt) så att osten hinner smälta. Vänta gärna någon minut innan du kastar dig över dessa godingar…. Det blir lite varmt nämligen 😉

 10. Brukar aldrig kommentera, men blir heeelt stum när jag läser att folk retar sig på att det ser för perfekt ut, va?? Jag ÄLSKAR dina bilder och blir skitglad när jag ser matbilderna. Har läst din blogg från start och tycker att bloggen är jätterolig att följa då det är fina bilder och att du inspirerar, tack för det!! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..