• 2017-01-23, 11:18
  • 32
Hur långt får kommentarerna gå?

Eftersom jag då och då får frågor om mitt kommentarfält och att jag kallar det öppet så tänkte jag berätta lite hur jag tänker. Och hur det faktiskt fungerar. Jag kan ju inte ha det öppet för precis vad som helst, då blir det ett klotterplank.

Vad tycker du? Var går gränsen för vad man ska släppa igenom i kommentarer?

Jag skriver ofta här att jag har mitt kommentarfält öppet. Alltså, jag granskar inte alla inlägg först för att ta bort det som jag inte tycker om. Jag tror att risken är väldigt stor att man blir ett levande filter som bara har kvar det som håller med om vad man själv tycker om man ska trycka ”godkänn” på vartenda inlägg. Dessutom tar det tid innan jag kan logga in ibland för att jag har en kund eller gör något annat och då får diskussioner aldrig fart för att det tar timmar mellan varje inlägg.

Men jag kan inte låta allting komma in på bloggen för det. Därför har jag ett automatiskt filter på kommentarerna. Det tar bort saker som inte får finnas. Utan det skulle kommentarfältet bli fullt av spam, spammarna är duktiga på att fylla på när de ser att det inte finns filter och kan ta över helt.

Sen finns det vissa människor som jag har spärrat för att de varit så elaka mot andra här på bloggen. Först brukar jag säga till att det inte är okej, men när de bara fortsätter och fortsätter ändå så måste jag plocka bort dem. Det är väldigt sällan det har hänt, men några har bara kört med nya namn och ny mail när jag kommit på dem en gång.

Just den grejen förstår jag inte riktigt, att köra under olika namn hela tiden. Ofta för att hålla med sig själv med annat namn. Jag ser ju att det är samma person som skriver. Kanske vet de som gör så att de egentligen inte har något vettigt att säga och måste få låtsashjälp?

Annars försöker jag låta folk hållas med sina åsikter så mycket det bara går. Och smågnabbas om de vill det. Och klaga på mig hur mycket de vill, men jag tänker svara på det när jag tycker det behövs.

Andra bloggare gör på andra sätt. Det är helt upp till dem, var och en bestämmer hur man vill ha det på sin blogg och vad som är okej. Jag tycker om diskussioner och reaktioner, gärna med mycket känslor. Det är inte min sak att försöka uppfostra vuxna människor, men det är jag som avgör hur jag vill ha det hemma hos mig.

Kommentarer

Anonym 1 år sen

Y

Frida Schneider 1 år sen

Det känns ju onödigt att skriva nåt helt annat i kommentarer som inte har med ämnet att göra

K 1 år sen

Det är ingen idè att tjafsa om detta, du vill inte förstå. Nu tackar jag för mig här på din sida. Lycka till med din blogg i fortsättningen, som oftast är bra och inspirerande, och hoppas alla dina problem löser sig. Hoppas detta oxå kommer med.

K 1 år sen

Det var det här jag försökte förklara för dig för några dagar sedan när jag kommenterade under inlägget om Marcus och Martinus, när du skrev att jag heter Katja, vilket jag fortfarande inte gör, och du anklagade mig för att ha skrivit 30 helsidor och 400 kommentarer. När du jämför mitt IP-nr med andra personen så förmodar jag att du ser att det inte är samma. Nu när jag skulle skicka iväg den här kommentaren så stod det ett helt annat namn än mitt, så problemet är fortfarande kvar. Hoppas min kommentar kommer med nu. En liten ursäkt från din sida hade inte varit fel. Ha en trevlig kväll. Tack på förhand.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Snälla snälla. heter du ”K” så skriv K om du vill.
Skicka INTE iväg kommenterar i andras namn.
Skulle jag skriva på en blogg heter jag Johanna och inget annat.

Ditt IP har ganska många kommentarer här och IP följs inte åt, det är namn som fastnat för en del som du ser TS har svarat.

Annika 1 år sen

Liten fråga – om man kommenterar och inte ser kommentaren direkt – vad är anledningen till det? Är det då inte någon slags koll innan den släpps in?
Bara undrar – inget annat.
Kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Står det ingenting när du skriver menar du?
En länk eller smiley med?

Annika 1 år sen

Jag skrev en kommentar på ditt senaste inlägg om slappa föräldrar men den syns ännu inte – dock från en annan. När jag skrev DENNA kommentar syntes den direkt.
Fattar inte Johanna… och nej, jag hade ingen länk eller smiley med.
Kram på dig!

Puky 1 år sen

Så länge kommentarerna är relevanta och inte bara skrivna för att jävlas så tycker jag att i princip allt ska gå igenom. :) En blogg med kommentarer känns mer pålitlig och ”äkta”.

Nilla 1 år sen

Hej Johanna?Älskar din blogg och har följt den länge,du är så inspirerande? Måste hålla med de andra det här med att namn är förvalt,just nu står det att jag heter Jenni och det är absolut ingen annan som använder min padda för jag bor ensam och har dessutom min padda låst,nåt galet är det?‍♀️

Marita 1 år sen

Läste på Monas Universum att de elaka kommentarerna mailar hon ett svar och bjuder in till fika och till största delen är det fejk adresser dvs de kommer i retur. Skicka ett mail till de som skickar kommentarer som kanske inte är riktigt OK och kommer de tillbaka så är man inte värda att vara med i kommentarsfältet.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Hej Marita, jag skulle aldrig orka maila och lägga ner tid på det. Är det troll får de stå för sina åsikter.
Jag ser ganska snabbt när det är fejk, det är de flesta mail om det är troll.

Men Mona gillar jag och hoppas vi ses snart igen!

Kram Johanna

Linda 1 år sen

Läste jag rätt nu?
Menar du att en del skriver i flera olika namn? För att sedan kommentera med sig själva?
Tror inte folk är kloka!

Anna 1 år sen

Tycker du har det bra som du har det Johanna! Blir falskt när andra släpper igenom lite vad man vill. Har skrivit många kommentarer på en annan blogg som förstås inte är elaka, men ifrågasatte en sak. Nej minsann, klart inte dem godkändes.

Jenny 1 år sen

När jag ska kommentera här nu är det förvalt orden Jenny och hennes mailadress..en hotmailadress…vill inte skriva ut den hennes webbisda!?? Varför är det så? Måste vara nåt fel? Jag brukar alltid skriva mitt namn Ulrika ovh min mailadress?

Tänkte bara apropå konstiga kommentarer. I övrigt håller jag med det du säger Johanna.

Svar på kommentaren:
Jenny 1 år sen

Jag är alltså inte den Jenny som det länkas till, det är förvalt för mig?

Mvh Ulrika

Katja 1 år sen

Har också varit med om det, men det stod Anki och en mejladress!!

Viv 1 år sen

Måste bara påpeka. Nu när jag går in står det förvalt Viv!? Och dennes persons mailadress?

Mvh Ulrika igen (som tydligen får heta både Jenny och Vi när jag kommenterar??)

Anna J 1 år sen

Det har jag också! Valde därför att inte kommentera, kändes osäkert.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Nej, jag har kollat detta med en tekniker och det är någon som har kommenterat isf på er enhet, det är inte någon annan bloggläsare som alltså lämnat avtryck.
Skriv i ert namn och ta bort det som står :) då blir det ju ert namn.

kram Johanna

Marie-Louise 1 år sen

Har också varit med om att det stod ”ifyllt redan”. Den gången stod det Katja som jag var tvungen att ta bort för att få dit mitt namn.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Verkar helt galet, är det inte en enda som kan ha kunnat varit inne på din dator?
Men det är ju bara att ta bort namnet och skriva sitt egna.
Ska be dem kolla upp igen.

Kram!

Marie-Louise 1 år sen

Nej Johanna, det har inte varit någon på min dator. Nu tog jag mobilen då står det redan ifyllt Magdalena Hammar och jag heter Marie-Louise. Enkelt att ta bort o skriva sitt eget men nåt galet är det. Visst hade du fått galet med mejl från en person du skrev om? (Du får gärna maila mig om du tror jag är någon annan så du inte tror jag skickat massa mail)
. Hoppas ni får klarhet i vad felet är.

Katja 1 år sen

Samma här. Ingen har varit på min Ipad!! Mysko! Hur kan det bli så?. Trodde det var hackat eller nåt. Det var igår eller dagen innan som det hände.
Tack för svar!

Katja 1 år sen

Ingen har varit på min Ipad heller. Omöjligt. Min sambo är civilingenjör och tror det kan ha med cookies att göra? Trodde först kontot/.Ipaden blivit hackad.
Tack för dina svar dock.

ullis 1 år sen

Johanna. Det här är när jag går in från min telefon. Den har inte lämnat min fick under dagen men det står olika namn förvalt varje gång. Så näe, du har fel där…

Kanske en förklaring varför folk kommenterar i olika namn/inte sitt rätta..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Nej det har inte med att folk kommenterar som spök, det är en helt annan grej. Jag ser direkt när man alltså skriver från samma IP, samma mail men ett och samma namn.
Detta är något helt annat som de nu jobbar med för fullt. Är man mån om att sitt egna namn ska stå skriver man förstås i det.

kram Johanna

Tailsweep 1 år sen

Vi har nu stängt av auto-complete på formulär på bloggen så nu bör det inte spöka alls med för-i-fyllning, hoppas det löser problemet!

Agneta 1 år sen

Varför har en del bloggare stängt kommentarsfält? Ofta står det även ”din kommentar väntas på granskning”

Svar på kommentaren:
Tyra 1 år sen

Att det står ”väntar på granskning” betyder att bloggaren vill titta på alla kommentarer och sen godkänna en efter en. Personligen tycker jag att stängda kommentarsfält med granskning bara visar att bloggaren inte klarar av att stå för det man skriver och inte helker klarar av debatt eller bli ifrågasatt. Då ska man nog fundera på vad man håller på med.

Anneli 1 år sen

Helt rätt! Som bloggare ska man inte sitta och välja ut sina kommentarer tycker jag. Hur många kommentarer släpper bloggaren fram till sin fördel och vilka ligger kvar?

Annika 1 år sen

Att granska inlägg är det inget fel på, men bloggare som har kommentarsfältet helt stängt tycker jag är tråkigt. Följer en som har det så och det är störande när man vill skriva något eller fråga om något.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Idag har jag fikat med Anitha, Annicas kära mamma. Vi bestämde vi skulle ses i Göteborg eftersom jag ofta är där och Anitha bor i Borås sedan ett litet tag. Anitha och…

Innehåller reklam och annonslänkar för Kicks och Ellos  Slår vi värmerekord den här månaden? Vilken sommarvecka vi har framför oss, ska ju bli ännu varmare i veckan. Lördag ska vi på ett…

Visst är det kul med snygga hundprylar? Nu är det äntligen premiär för The dashingdogs.se som har massor med fint till våra fyrbenta älsklingar. Jag älskar deras fina bäddar, kolla in kylbäddarna nu…