• 2017-02-21, 16:36
  • 26

Här kommer ett gott lunchtips. Jag älskar italienska smaker och jag älskar pasta. Jag äter dock inte lika mycket pasta som förr, det får räcka med max någon gång i veckan eller på helgen. Ibland kan jag bli riktigt sugen på en god pastasås med tomater, den här lät jag koka extra länge så satte sig smakerna bättre. Smakrika köttbullar med parmesan och goda kryddor, detta måste ni testa!

Äter ni pasta eller skippar ni det helt? När jag var betydligt tjockare så åt jag pasta och bröd varje dag. Lite godis och glass på det så smög sig kilona på mig allt mer utan att jag märkte något. Det är så jobbigt när man blundar och inte vill se. Förrän bikinisäsongen kom och jag stod i provrummet och insåg att det var dags att få ordning på mig själv. Så vill jag varken se ut eller må igen.

Jag njuter fortfarande av pasta, bröd och godis, men bara någon gång i veckan istället för flera gånger om dagen.

Här kommer veckans godaste pasta!

Köttbullar i tomat-och zucchinisås 4 port

225 g nötfärs
3/4 dl smulor av färskt fullkorsbröd
1 ägg
3/4 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk italiensk örtkrydda
6 msk riven parmesan
1 finhackad gul lök
2 finhackadd vitlöksklyftor
2 gröna zucchinier i halvmånar
400g konserverade körbärstomater
400g krossade tomater
4 msk hackad färsk basilika

Koka valfri pasta (Lagar alltid på bönpasta men idag underbar vanlig pasta)

Gör så här: 

1. Blanda färsen, brödsmulor, ägg, lite peppar, italiensk krydda och 4 msk ost i en bunke. Forma till större köttbullar. Jag gillar när de är större och inte perfekt rullade. Känns mer hemmalagat.

2. Häll lite olja i en panna och stek köttbullarna på medelvärme i ca 15 minuter eller tills de har fin färg och är helt genomstekta.

3. Lägg de färdiga köttbullarna i en skål och låt skyn vara kvar i pannan. Upprepa med resten av köttbullarna.

4. Fräs lök och vitlök i pannan i 5 minuter eller tills löken är mjuk.

5. Rör ner zucchinin, tomater (med spad) och osten. Lägg i köttbullarna. Koka upp och sänk värmen, låt småputtra 40 min.

6. Rör ner hackad färsk basilika och garnera med basilikakvistar

 

2017-02-21 Johanna Toftby, Recept ,

Relaterade inlägg

Har ni julskinka kvar sedan jul? Det finns massor man kan göra! Jag hade en ganska stor bit kvar och skar ner den igår. Nu räcker det med julsmörgås även om det…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Hoppas ni har en fin lördag, jag vaknade 9 i morse, alltså hur skönt är det att bara sova ut hur länge man vill, jag hade sån…

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två…