• 2017-06-05, 09:30
  • 54
Annicas hemska helg

Det känns kluvet att njuta av livet ibland. Jag har aldrig mått så bra som nu. Kärleken, döttrar som det går bra för och klarar skolan och framförallt är vi friska.  Att fira födelsedag och allt annat härligt i livet känns så svårt när jag samtidigt tänker på alla som kämpar. Som stackars Annica, som kämpar och kämpar, och som haft en hemsk helg medan min egen varit underbar.

Vad kan vi egentligen göra för att hjälpa och stötta Annica och alla andra som har det jobbigt? Snälla, kom med tips!

 

I veckan fick Annica träffa läkaren som talade om att det finns nya metastaser i hennes kropp. Cellgifterna hjälper inte helt och cancern vägrar att ge med sig. Hon har gråtit och gråtit och känner sig så frustrerad över hur cellgifterna både fungerar och inte fungerar. En del tumörer har minskat samtidigt som andra har tillkommit. Nu ska läkarna försöka hitta en ny behandling till henne.

Livet är så skört och gränsen mellan lycka och olycka är så liten. Det är inte alls länge sedan hon var på semester som ni härliga läsare bjöd henne och hennes fina familj på. Då tog cancern också semester, verkade det som, och de fick en riktigt underbar resa med möjligheten att drömma om en till snart. Så mycket pengar samlade ni in till henne.

Nu är det vardag igen. Med små och stora problem och glädjeämnen. De små glada sakerna räcker för de flesta av oss, men när problemen är så otroligt svåra är det nästan omöjligt att njuta av vardagens fina stunder. Annica gör det så fantastiskt, orkar stötta andra när hon knappt klarar av sig själv samtidigt.

Jag vill så gärna göra något mer. Både för henne och för andra som har det svårt. Men vad?

Kom med era bästa idéer nu, vi behöver dem allihop!

 

2017-06-05 Gästblogg, Johanna Toftby

Kommentarer

L 1 år sen

Ketogen kost? Undvika mejerier/ gluten/ socker?

En annan Nina 1 år sen

Hur mår du nu Annika? Kram ?

Lisa 1 år sen

Fina Annica. Massor av kramar till dig ❤️

Sussi 1 år sen

Tycker absolut vi kan göra en ny insamling som kan täcka för matkasse en tid framöver, städhjälp, kanske ett årskort till något bad i närheten för hela familjen. Håller med att pengar inte kan bota någonting men om vi på något sätt kan underlätta för familjen med pengar så tycker jag att vi kör en insamling till?

Pia Persson 1 år sen

Jag tänker mkt på Annica och hennes familj. Ingen kan nog föreställa sig vad dem går igenom som inte själv varit i en liknande situation. Jag ställer gärna upp på en ny insamling till henne. Där hon och familjen kan bestämma vad dem vill lägga pengarna på. Kanske praktiska saker som gör vardagen lättare för dem. Ber en bön då och då för Annica också. Jag hoppas av hela mitt hjärta att hon ska få bli frisk!!! Många styrkekramar till Annica och hennes familj. <3<3<3<3<3<3

Sandra 1 år sen

Styrkekramar till fina Annica ?
Jag ber för dig. Önskar så jag bara kunde ”ta bort” den elaka cancern. Önskar jag kunde ta en del av det istället. Jag som inte ha några barn, nån man eller familj. Precis så här känner jag när barn drabbas, varför just ”dom”?! Bättre att jag hade fått det. Nu känner jag så för dig Annica. Men tyvärr funkar det ju inte så. Jag kan bara fortsätta be för dig, ha dig i mina tankar och hoppas att du känner min kärlek och värme genom cyber världen.
Tänk om jag kände dig mer och dina barn, då kunde jag ta med dom på olika aktiviteter eller hjälpa er i hemmet om det skulle behövas. Jag finns här för dig/er.

Kärlek och styrka
Kramar Sandra ????❤️

Anneli 1 år sen

Tänker på dig o hoppas att du snart får må BRA!!! Jag har inte cancer, men fick ett ”förstadium till cancer”-besked härom året. Det enda jag säkert vet, är att cancerceller göds av socker, så att under en tid helt avstå från rent socker, dolt socker, blodsockerhöjande mat o t om de flesta frukter, fokusera på grönsaker o bönor, fet fisk mm. Immunförsvaret börjar i magen, så jag skulle även ta prebiotika & probiotika för jag kan tänka mig att alla starka mediciner slår ut kroppens goda celler. Kram/Anneli <3

Veronica 1 år sen

jag skulle vilja tipsa Annica om att kolla upp Gerson-terapi som har botat tusentals människor från tuberkulos, diabetes, hjärtsjukdomar, allergier, migrän, cancer, mm, med hjälp av kostomläggning. Det är den enda metod jag själv skulle lita på som med juicer stärker och renar kroppen från alla gifter sjukdomen för med sig, ist för cellgiftsbehandling som dödar både goda och dåliga celler och slår ut kroppens immunförsvar.

Här kan man läsa mer om cellgifterna som sjukhusen förespråkar: http://www.thenhf.se/du-har-fatt-cancer-lakaren-ska-det-vara-lite-kemiskt-stridsmedel-fran-forsta-varldskriget/

Och här finns mer info om Gerson-terapin: http://gerson.org/gerpress/the-gerson-therapy/

Lehna 1 år sen

Ska med på din tjej resa till Palma i september. Kanske orkar Annika följa med. Jag och min vännina som ska med betalar gärna hennes resa ?

Linda 1 år sen

Jag har precis bett en bön för dig Annica ?? Hoppas ni får en fin dag med lite ljusglimtar ☀️?

Marie yammine 1 år sen

Jag läste en artikel från USA där dom bombade kroppen med massor av smoties av alla de tänkbara sorter av frukter,bär och grönsaker,och då pratar jag om ca 10-15 glas om dagen. Det gjorde underverk!!!

Cemilia 1 år sen

Jag hoppas så att du ska bli botad!! Vi behöver änglar på jorden också ?

Sara 1 år sen

Styrkekramar genom cybervärlden. ❤❤❤

Mo 1 år sen

Arcadiakliniken i Tyskland.
Kanske värt att kolla upp…
Varm kram till Annica!❤

Cilla 1 år sen

Jag tror också som många andra att möjliggöra för tid med barnen genom tex hjälp hemma är det bästa samt att försöka se till att barnen får komma i väg på olika aktiviteter. Att veta att barnen får vara med om roliga aktiviteter fast man själv inte orkar vara med kan ge ett lugn och minska stressen som finns att barnen måste får ha roligt mitt i allt det sjuka.

Sedan hoppas jag att du Annika fokuserar på det du mår bra av och inte känner att alla ”huskurer mot cancer”utan vetenskapliga belägg måste provas. Jag vet att cancerpatienter kan känna en stress med alla rekommendationer kring mat och olika drycker och motion som finns. Ät och drick och motionera på det sätt du mår bra av och orkar. Försök att fortsätta hitta stunder av glädje och lita på att det du gör är det bästa för att motverka cancern. Kram Cilla

Ceciliw 1 år sen

Jag har läst att cancerceller endast överlever i syrefattig och sur miljö. För att få kroppen mer basisk kan man ta 1 tsk bakpulver utblandat i vatten efter varje måltid, och för att öka syreupptagning krävs fysisk aktivitet .
Torkade aprikoskärnor ska också vara bra. Hoppas verkligen att du får bli frisk snart, tänker på dig

Lilla jag 1 år sen

Jag tror också att de som bor nära Annika kan hjälpa till med matlagning, matkassar, städhjälp, barnpassning . Sen att om Annika orkar att man bjuder familjen på middag och samlas och spelar spel och myser i den mån Annika orkar förstås. Att hitta på små saker som förgyller tillvaron i vardagen.

Karin 1 år sen

Tyvärr inga tips alls att komma med . Men ber och hoppas att du skall klara detta och bli frisk ! Kram

Maria 1 år sen

Jag är också troende! Ber av hela mitt hjärta om Guds omsorg.

Tycker också att en ny insamling kunde vara en hjälp just nu.

Kramen

Mikkan 1 år sen

Kära Annica, vill du att vi ber för dig?

Jag är inte alls troende men förstått att det hjälper dig i din kamp.
Hoppas läkarna nu har någon annan plan för dig. Du kan väl inte fortsätta få må så dåligt,
det psykiska är lika viktigt om du ska orka.

Säger som alla andra som tipsat, kontakta Annika Ljungberg. Hon är frisk från sin cancer genom druckit cellvatten.
Du måste nästan testa andra metoder nu när det inte hjälper längre med cellgifter?

Varm kram från mig

Svar på kommentaren:
Anna 1 år sen

Måste flika in här att Annika Ljungberg inte alls blivit frisk av att dricka cellvatten, hon har tagit samma medicin som jag tar och som gjort mig ”frisk”utan cellvatten (vad nu det är?) Medicinen heter imatinib och har kommit till tack vare idog forskning och den räddar nu livet på kml-patienter. Snälla, sluta upp med att sprida dessa konstiga idéer att cancer botas med vatten, juice m.m.
Vänlig hälsning
En ”frisk” cancerpatient

Carina selemba 1 år sen

Prata med Annica Ljungberg fd Rednex.
Hon kan tipsa om ett cellvatten som jag själv också dricker.kan vara något för Annica

Svar på kommentaren:
Carina H 1 år sen

Bra svarat. hade detta förslag själv, då jag idag har träffat Annica Ljungberg,kändes skönt att få träffa henne.och ber så hårt jag kan för andra Annika T.

Carina H 1 år sen

Föslagsvis prata med Annica Ljungberg fd Rednex. hon kan detta ända ut till fingerspetsarna. håller tummarna hårt.

Maria Kummu Buska 1 år sen

Jag skulle vilja skicka en böneduk till Annica hur får jag tag på hennes adress?

Christina 1 år sen

Jag ber för dig finaste Annica ❤️❤️❤️
Vill som så många andra hjälpa på nåt sätt o är gärna med på insamling som i alla fall underlättar vardagen för familjen. Livet är inte alltid rättvist o jag hoppas med själ o hjärta att det snart vänder❤️❤️❤️

Marie 1 år sen

Pengar är inte lösning på allt men hjälper väldigt mkt att underlätta vardagen, så en ny insamling där Annicas familj kanske kan få matkasse varje vecka, städhjälp , täcka upp förlust av inkomst, ngt roligt till barnen, eller vad man känner för. Bara vetskapen att man inte behöver tänka på om där är pengar , slippa den oron. Jag hjälper gärna till och skänker en slant, som sagt många bäckar små…..

Svar på kommentaren:
Helene 1 år sen

Låter som en fin idé om de själva vill ha den hjälpen. Ibland kan ju vardagssysslor vara terapi också. Jag skänker gärna mer.

Kristin Segerström 1 år sen

Jag håller med! kanske kan vi samla till det där i vardagen som underlättar! matkasse, en storstädning.. biobiljetter.. jag hjälper gärna till med en slant! kramar Kristin

Cecilia Johansson 1 år sen

Ja! Jag vill gärna vara med på en ny insamling så att familjens vardag kan få vara så bra som möjligt, det var en jättebra idé!

Cecilia Johansson 1 år sen

Annica är ju troende och uppskattar när någon ber för henne kanske kan vi bestämma en dag och ett bestämt klockslag då så många som möjligt sluter upp och ber eller tänker på henne ❤️ Jag själv är inte troende på ett bestämt sätt, jag menar att jag har inte en tro på Gud kanske men jag känner mig öppen i mitt sinne och tänker att tankens kraft är stor ? Jag ber för Annica ofta eftersom hon är troende och då känns det bra för mig också. Om fler tycker om detta enkla förslag kanske du fina Johanna kan bestämma dag och tid ? Kram till alla här ?

Helene 1 år sen

I höstas stod det en artikel om ny behandlingsmetod mot spridd malignt melanom ( uppsala nya tidning). Säkert att Annicas läkare vet om det men om inte? Har andra sjukhus andra behandlingsmetoder? Jag har ingen aning, blir bara så frustrerad och ledsen att en ung mamma ska vara så sjuk.

Lill 1 år sen

Annica,

Jag tänker på dig varje dag och önskar att det ska vända för dig. Allt som kan underlätta i er vardag är bra, tex städning, handling, matlagning mm.

Stor varm kram till dig!

Eliza 1 år sen

Åååå stackars…denna männsika va hon har fått gå igenom!!! Lider med henne,verkligen :(
Men samtidigt är det så nedrans många i detta avlånga Land som lider just av den hemska sjukdomen
i vissa fall till o med obotliga ,Cancern. Jag lider med dem ALLA människorna!! Varför ska man få må bra ibland känner man,när det finns andra som lider så fruktansvärt :( Annika fick ju 2 insamlingar,folkets insamlingar. En på 100.000 kr genom johannas läsare och en insamling på 20.000 genom en f.b användare som starta en insamling. Kort sagt 120.000 ! Väldigt mycket pengar som såklart räcker långt. Jag tror inte pengar e problemet utan nu ligger det väl i Läkarnas händer va det kan göra för att hjälpa Annika .När nu inte cellgifterna hjälper. Hon måste ju till en ny Akut behandling som biter och som hj,älper på hennes stackars kropp.Men tror att kärlek och omtanke räcker väldigt långt i detta sammanhanget – där man kan förövrigt de…kan känna sej hjälplös :p :((((

Svar på kommentaren:
Mia 1 år sen

Bra svarat ❤❤❤ Tycker också att alla de pengarna kanske kan användas t städ hjälp, mat mm…
Kanske barnaktiviteter…

Lovisa 1 år sen

Nä pengar har de ju redan fått så jag antar att Johanna syftar på andra saker, tex praktiska ting som underlättar vardagen. Det vore märkligt med en insamling till. Annica har stort stöd så det borde finnas folk i närheten som kan hjälpa till med matlagning, tvätt, städ eller trädgårdsgöra.

Anne 1 år sen

Stackars fina Annica. <3 Vad mycket hon måste stå ut med. Och hennes familj också. Hoppas läkarna kommer på en plan som fungerar bättre och som inte ger så hemska biverkningar.

Eva 1 år sen

Tänker på dig. Styrkekramar?❤️❤️

Carina L 1 år sen

Annica ber för dig❤

katja 1 år sen

Lider med dig fina Annica.
Ska be för dig. Styrkekramar!

Mikkan 1 år sen

Tycker också det vore kanske värt att testa göra något annat nu Annica än cellgifterna, om det poppar upp nya metastaser visar det tyvärr att den behandlingen inte biter.

Såg någon annan skrev här om när artisten Annika Ljungberg drack cellvatten, hon är idag frisk.

Vill du inte testa någon annan metod nu när inte behandlingen biter?
Jag hade nog inte vågat chansa att inte göra det.
Finns massor med tips och du kommer säkert få fler tips här hos Johanna nu.

Du är stark!

MiaPet59 1 år sen

Få god mat hem till sig, få storstädat en gång i veckan av någon så dom kan lägga all tid på varandra, ordna en underbar picknick där dom blir hämtade och maten fixas, spadag till hela familjen, någon kommer hem till dom och bakar bröd, bullar så doften av nybakat sprider sig i hela huset…t ex

Adela 1 år sen

Jag skulle gärna stötta en ny insamling till familjen, som skulle kunna gå till precis det dom själva tycker de behöver eller vill göra! ♥Att de själva får bestämma helt och att inte andra skulle komma med pekpinnar vad pengarna skulle gå till. Jättebra förslag att vissa dagar kanske de vill ta hem färdig mat, köpa städhjälp, att barnen får göra roliga saker, Annica kanske rentav skulle vilja unna sig massage för sin stackars kropp…ja whatever, vad som kan förgylla deras dag! ♥
Du finns i mina tankar Annica!! ♥♥♥
Många kramar!

Malin 1 år sen

Fina fina Annica, jag tänker på dig och familjen.
Styrkekramar från Malin<3

Frida 1 år sen

Jag tycker det kan vara värt att starta en ny insamling så familjen kan unna sig PRECIS VAD DEM VILL under denna svåra tid. Ekonomiskt stöd. Det underlättar så man slipper laga mat, man kan beställa god färdig. Man kan strunta i städningen och istället leja en firma. Barnen, liksom mamma och pappa kan få unna sig det lilla extra hela tiden för att klara av tuffa tider bättre. Annika, din kropp har visat sig stark, snart kommer nästa positiva vändning!

Svar på kommentaren:
Nilla 1 år sen

Håller med dig Frida! Låter som en bra idé att göra en ny insamling. Kanske kan Johanna fixa avtal med lokala restauranger?

AnnaE 1 år sen

Ja det va en bra idé! ?

Lotta 1 år sen

Artisten Annika Ljungberg (Rednex) bemästrade sin cancer genom att dricka cellvatten. Kanske vore det värt att prova. En tanke bara.
Tänker på dig Annica och allt du går igenom med tuffa behandlingar. Biverkningarna är hemska- jag vet då jag fått cellgifter med. Kram Lotta

Lillan 1 år sen

Vilken kämpe du är Annica. Verkligen med tanke på allt du gått/går igenom. Jag hoppas verkligen att dom hittar en bra medicin som ska hjälpa dej. Lider med dej och din fina familj. Massa Styrke Kramar till er allihopa. ❤❤

Jenny 1 år sen

Jag förlorade min make i denna hemska sjukdom för 2 månader sedan & att bara visa att man finns & kanske kommer med färdiglagad mat uppskattas jättemycket då även vi som är anhöriga är så enormt trötta av all rädsla denna sjukdom orsakar❤alla mina tankar till dig fina Annika❤❤❤

Gunilla 1 år sen

?❤️

Anna 1 år sen

Lider med dig Annica men du ska se att det vänder snart.

Ber <3

Marika 1 år sen

Tänker så mycket på Annica, dina biverkningar verkar vara hemska. Säger som ovan, klarar kroppen så tuffa biverkningar samtidigt som du ska orka kämpa mot cancern?

ååååå lider så med dig!! Måtte dina läkare hitta en ny behandling snart.

Ullis 1 år sen

Älskade Annica, vad du kämpar. Vad säger dom om cellgifterna? Är det värt att fortsätta?
Har du testat alternativa behandlingar? Jag skulle aldrig tvekat en sekund om inte den behandlingen man får fungerar.

Kanske ta hjälp av någon dietist som kan ge dig tips på hur man tar bort allt socker så inte cancern fortsätter växa?

Tänker på dig och ber för dig att du ska fixa detta.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

I onsdags, två dagar före studenten hade jag bokat in storstädning med HomeMaid! Så skönt att få hjälp med en riktig storstädning när jag hade fullt upp med allt annat som skulle…

I onsdags, två dagar före studenten hade jag bokat in storstädning med HomeMaid! Så skönt att få hjälp med en riktig storstädning när jag hade fullt upp med allt annat som skulle…

Oj oj vilka dagar. Eller vecka rättare sagt. Idag är det stora balen för alla studenter i Skövde, så kul tradition att ha den två dagar efter studenten. Då har man något…