• 2017-06-19, 17:45
  • 93
Strålning nästa för Annica

Solen strålar, värmen är underbar och livet leker. Men inte för alla. Medan jag njuter dyker en stick av skuldkänslor upp. Samtidigt som allting känns så underbart sitter stackars Annica och får blodtransfusioner för att fortsätta att orka med sina cellgifter. Som om inte det räckte så kommer hon också att få strålningsbehandling mot en tumör.

Nu kan ni som varit med om samma sak hjälpa Annica! Berätta för henne hur det var, hur det kändes och vad som hände efteråt, hon vill väldigt gärna veta av er som har samma erfarenhet!

”Sommartider hej hej sommartider”… Å vilket underbart väder vi fått! Varmt, härligt och alldeles otroligt vackert med den klarblåa himlen. Tänk om man kunde få njuta! Jag lever mig i stället in i alls andras livsberättelse på Facebook och Instagram. Jag ler när mina närmaste vänner lägger ut härliga vackra solskensbilder. Men jag önskar innerst inne att jag också fick njuta.

De senaste dagarna har jag haft ett fruktansvärt dåligt HB, eller blodvärde. Jag är yr, det flimrar svarta små prickar för ögonen. Det susar i öronen och jag hör hjärtat slå. Detta är ett kvitto på att blodvärdet är lågt, jag hade 74 och man ska helst ha över 100. Så egentligen är det vansinnigt lågt. Det värsta är min yrsel. Tänk er att ni ställer er supersnabbt upp och blir kanonyr, så känns det för mig hela tiden.

Så nu när jag skriver till er sitter jag i en svart massagestol och får blod. Hoppas att två påsar räcker. Annars blir det ytterligare blodtransfusioner i veckan igen. Allt för att hjälpa att jag ska må bättre men vi förbereder även inför nästa vecka då jag ska få cellgifter. Då måste blodet ha blivit bra igen.

Innan jag fick blod i dag träffade jag min underbara läkare. Så skönt att hon planerar att jag ska fortsätta med cellgifterna som jag har haft ett tag nu. Så länge de fungerar mot de största och farligaste metastaserna så kör vi. Men det är en blandad bild som röntgenplåtarna ger och jag kan själv se mina metastaser växa i brösten. Det putar ut och det gör ont. Nu är planen strålning av det ena bröstet.

Är det någon av er bloggläsare som gjort det? Alltså strålats. Jag vill ha tips. Jag har ju även min underbara mamma att fråga, men det vore intressant att höra om någon ute har strålats just på bröstet? Gör det ont under tiden? Gör det ont efteråt? Ge mig tips, snälla!

Jag känner mig rätt lugn. Det känns skönt att vi har en hel del planer. Så länge vi har planer är vi med i matchen. Och jag vet hur det känns när man står utanför allting och inte har några planer. Det är fruktansvärt!

Men jag tror alltid det finns något att prova på. När min läkare inte längre har några planer så är det dags för alternativ medicin. Just nu får jag hjälp av sjukhuset så då är det ingen idé för mig att prova en massa annat. Jag lyder läkaren, jag tror att hon mest av allt vill hjälpa sina patienter. Jag känner mig så trygg med henne, hon är oerhört ärlig. Så snälla alla ni som ger mig tips om alternativ medicin, tack men nej tack, inte än. Det är bra att veta vad som finns men det är inget för mig än.

Nu hoppas jag mest av allt att blodet hjälper mig slippa må så skruttdåligt och att jag får njuta av en sommar tillsammans med min man och med barnen. Åh vad underbart det vore! För er som tror på samma sätt som jag, snälla be för min benmärg så den orkar med cellgifterna jag har. Så den får kraft att orka länge, så länge benmärgen är med och mina metastaser svarar så är jag med i matchen. Just nu är min benmärg helt uttröttad, det är därför mitt blodvärde är så lågt.

Plan B vill jag inte tänka på än, det är starkare cellgifter. Det är bra att plan B finns, men jag vill inte ha tyngre cellgifter än jag redan har.

Nu ska jag fortsätta med min blodtransfusion, sen åker jag hem till mina älskade barn.

Stor kram till er alla från ett soligt Göteborg

Annica

Kram tillbaka till Annica och hennes fina familj! Hoppas så innerligt mycket att alla behandlingar fungerar, blodtransfusion, cellgifter, strålning… usch vad mycket det börjar bli. Nu som hon verkligen förtjänat att bara få njuta av sommaren som alla vi andra.

Ni som kan berätta om era strålningsbehandlingar, snälla, svara på det Annica vill veta!

Uppdatering: Annica hälsar också att precis när hon hade skrivit klart texten till er så kom de in och berättade att hennes Trombocyter var väldigt låga, de är 19 och de ska vara över 100 och det är jättefarligt då hon kan få en blödning. Hon har alltså även fått hjälp med det idag. (Dropp) 

 

 

 

 

 

2017-06-19 Gästblogg, Johanna Toftby

Kommentarer

Mats 11 månader sen

Skickar många goooa varma Kramar ?

Svar på kommentaren:
Anna 11 månader sen

Hej Annica ! Du undrade om hur man mår efter strålning.. Jag kan berättade hur det var för mig.. Fick bröstcancer 2015 tog först en liten tårtbit o sen visade sig att jag hade metastaser i lymfan så hela mitt hö bröst togs bort.. Efter det fick jag jättetuffa cellgifter 6 st. Angående strålningen fick jag den 25 gånger efter ett tag blev jag alldeles skinnflodd brändes som sjutton fick en jättebra salva som hjälpte.. Men man slapp illamåendet tur.. Jag håller alla tummar för dig Annica ber varje dag för dig.. Du är så stark…

Anonym 10 månader sen

Många kramar till dej Annika och till din fam ,det är hemskt med denna sjukdom
Hoppas du kryar på dej.kramar Eivor

Cecilia 12 månader sen

Vackra Annica beundrar dig så för din styrka i allt det här svåra.
Hoppas innerligt att det snart vänder för dig!
Styrkekramar i massor!!

Angelica Åström 12 månader sen

Hej Annica!
Jag ville bara höra hur du mår,och hur allt går?
Du finns i mina tankar och böner!
Stor kram från Angelica

Sandra 12 månader sen

Länge sedan jag skrev fast du vet hur mycket du betytt för oss och vi tänker på dig. Han hälsar att det inte gör ont. Varje del i denna kamp har sin sak och du löser detta också. Stor kram
Sandra Mats

Anna Eriksson 12 månader sen

Hej fina Annika! Tänker på dig och din familj! Hur mycket ska du behöva utstå, det känns så orättvist. DU är en riktig kämpe så ge aldrig upp!!! Strålningen i säg gör inte ont men vissa patienter kan få en brännande obehagskänsla efteråt, ungefär som om man bränt sig i solen. Jag är sjukskötska och har jobbat en tid en slutenvårdsvadelning för Onkologi. Trötthet är det många som upplever efteråt, viktigt är att smörja in den strålade huden efteråt, ofta, flera gånger om dagen för att skydda huden!
Jättestor kram till dig och din familj, hoppas nu av hela mitt hjärta att du mår bättre och att det vänder! Och att du får njuta av den svenska sommaren med din familj!
Styrkekramar i massor????

Louise salomonsson 12 månader sen

Sänder varma kramar till dig Annika! Din fantastiska styrka är din framtid! ?

Lisa 12 månader sen

❤️

Ingrid Herold 12 månader sen

Kära Annika , jag fick bröstcancer februari 2016, en 8 mm tumör i höger bröst. Allt gick så fort, operation och sen när såret var läkt blev det 15 strålbehandlingar. Kan trösta dig med att detta gör inte ont, dessa underbara änglar som fanns på strålbehandlingen glömmer jag aldrig. Viktigt var att smörja och att ej utsätta det strålbehandladet för solen.

Svar på kommentaren:
Kristina 12 månader sen

Jag har strålat två gånger. Första gånger kände inget speciellt. Det var på axeln.halsen o ch armhålan.det hände inte så mycket efter åt.men andra gång en strålat jag huvudet och då tappa jag allt hår.jätte dålig balans.mer kan du läsa i min blogg ..det kommer gå bra. Du verkar vara lika stark som jag.

Cecilia 12 månader sen

Annica! Jag har följt dig länge här på Johannas blogg. Hoppas jag kan hjälpa dig med min erfarenhet av strålning. Först vill jag säga, du behöver inte vara rädd. Strålning gör absolut inte ont. Men du kommer bli trött. Jag har själv strålats med absolut maxdos mot bröstet, baksida rygg, armhåla och upp över halsen. Det känns inte överhuvudtaget det kan jag lova dig. Mot slutet av strålningen kan huden ta skada men den återhämtar sig bra och de som utför strålningen har stenkoll på dig. Skulle du känna att huden blir öm säg till dem så kan de hjälpa dig. Det som är värre är att du kommer bli trött, det smyger sig på och det kan hänga i några månader efter. Och det går inte att påverka. Allt du kan göra är att vänta ut det. Jag var inte beredd på det. Efter att fått starka cellgifter var jag inte beredd på att strålet skulle vara jobbigt och jag underskattade tröttheten något fruktansvärt. Men ändå, jämfört med vad du gått igenom så är det ingenting och det gör absolut inte ont. Du behöver inte vara rädd, möt det med ditt fina, goda, varma sinne. Det kommer gå bra!

Svar på kommentaren:
katarina 11 månader sen

Såå fint och ärligt skrivet!

Susanne 12 månader sen

Läser o tönker att varje dag få kämpa o bråka lida över en sjukdom .Det som glädjer mig När jag läser o ser hur många som stöttar ställer upp utlandsresor spa Roliga äventyr med pojkarna .ja allt kan inte var negativt .jag vill inte på något sätt förstöra eller lägga mig i för jag tycker man är värd allt detta .
Min största önskan är att alla ska få vara friska .
Flr att göra nin story så kort som möjligt
Dog först nitt första barn i min famn en stor fin pojke som inte fått tillräckligt näring i magen 11månader senare kom en vacker flicka till världen Jag skulke sättas i gp g flr att hon skulle klara sig Det hemskaste jag aldrig trodde skulle hända Hände hon somnade in i min mage innan förlosningen.
Vi fick aldrig lära känna våra älskade barn Jag vill inte i detta sammanhanget berätta hemska saker men ibland måste jag .min man tappade tron på allt precis som jag o även prästen hon insåg att under hennes klädsel fanbs en förstående människa
Efter det träffade jag en man jag fick två barn mef som misshandlade mig i 13 år även barnen slog han sönder Inget hjälpte poliser socialen rätten ja alla inget hjälpte oss .han fick 2månader i fängelset sen var han ute o jagade oss igen Vi rymde men han hittade oss barnen är mörkta flr livet o jag kan aldrig leva ett normalt liv igen pga alla skador rullstol 4 år…Unzer den tiden förlirade jag min syster i MS en sjukdom som är gaken som flrstlr alkt för en mönniska Hennes ditter var fravid när hon begravde siin egna mamma hon blev bara 42 år min syster varje dag saknar jag henne …Jag kommer aldrig bli frisk har nervskador i hela min kropp vi alka är olika o jag gläds med folk som får hjälp ..Jag bara hade önskat att bara någon en liten person hunde vjälpt mig Men har ingen Jag gläds att alla kan hjälpa Anniks Men tänk om alka kunde få en lite hjälp av brödet .
Jag är ej religiös men jag har konfimeras o dör dwlar man brltet lika
Jag önskar all lycka till hela familjen ..Detta har varit tankar jag burit på länge …
Sjukdomnar ör hemskt Men va rädda om varandra o hoppas att ni själva får hjälp om något drabbar er nått all kärlr( till er

Svar på kommentaren:
Susanne 12 månader sen

Bara gråter när jag ska skriva hoppas någon kan rätta till stavfelen

Marie 12 månader sen

Goa lilla vän ❤️ Hur mycket ska du behöva stå ut med? Det ena efter det andra. Lider med dig, tänker på dig och ber för dig. Nu tycker jag vi bestämmer att när du fått ordning på blod, trombocyter och strålning, då kommer din tid. Du kommer att må som en prinsessa ❤️ Stor kram till dig

Malin 12 månader sen

Tänker på dig Annica, sänder styrkekramar till dig.
Kram Malin<3

Mia Lönnkvist 12 månader sen

Hejsan jag är ett Jehovas vittne och vi har tillgång till en sjukhuskommite som har nära samarbete med läkare. I och med att vi inte tar blod så har vi fått råd av sjukhuskommiten att äta jordnötter om blodvärde är dåligt eller inför en planerad operation, därför att det påverkar blodvolymen positivt. Kram till dig och din familj Annica

Svar på kommentaren:
Eva 12 månader sen

Men snälla….. Med ett Hb-värde på 74 hjälper inga jordnötter! Du som Jehovas vittne borde veta att det finns andra alternativ till blodtransfusion dom ni kan få vid behov.

Inger Nyström 12 månader sen

Starka starka Annica din styrka kommer att hjälpa dig igenom detta helvete
det är jag helt säker på. Kramar till dig och din fina familj.

Karolina 12 månader sen

Min mamma gick igenom strålbehandling i våras och det har gått bra. Mest var hon trött av att pendla varje dag från Halmstad till Lund. Och alla dessa tankar som bara snurrar och snurrar.
Hon är noga med att smörja in bröstet flera gr om dagen, så tänk på det :)
Styrkekramar till dig och din fina familj ♥

Eva 12 månader sen

Kära fina Annica, jag tänker på dig och ber för dig. Kramar <3

Ullis 12 månader sen

Kära Annika!
Jag har gått igenom både cellgifter o strålning för bröst. Under själva strålnings veckorna kände jag ingenting, så var väl därför jag var så slapp med att smörja mig(som dom stark rekommenderade). När jag jag hade nån strålning kvar började klådan från helvetet, eftersom det blir som värsta solbrännan. Så smörj dig som nån här skrev flera ggr om dagen. Tänker på dig?

Kämpa på❤ 12 månader sen

Som blodgivare är de ”härligt” att se att de hjälper folk än om jag gärna hade sett att du hade sluppit. Inga erfarenheter som du efterfrågar men att stå som anhörig på sidan och stötta min bror då hans fru va dåligt de är tuff så en stor till alla runt denna familj och familjen förstås. Kämpa snart din tur att lägga upp härliga bilder på instagram ??

Eva 12 månader sen

Styrkekramar till dig Annica<3<3<3 Önskar av hela mitt hjärta att allt kommer gå bra!

Susanne 12 månader sen

Kanske en ytlig kommentar, men du ser ju fantastiskt vacker ut Annica. Att ha så lågt Hb och ändå se så fräsch ut, wow! Skickar styrkekramar till dig och din familj och hoppas att ni kommer få njuta av sommaren också. Kram

Pernilla 12 månader sen

Hej Annika. Har genomgått opereration och cellgifter och har precis nu avslutat strålning för bröstcancer. Kan tala om att i början så känns det som en kraftig solbränna och att det spänner över bröstet. Var jättenoga med att smörja in bröstet flera gr om dagen. Vissa kan få blåsor och sår. Jag fick det och blev omlagd med förband. Tutten svullna upp lite och gjorde ont. Behöver inte hända alla. Vissa fick inga besvär alls av strålningen ?. Har nu gått 2 v sen sista strålning och är lite svullen och har lite sårskorpor kvar på bröstvårtan men inte ont iaf?. Lycka till nu och hoppas att du kan njuta av sommaren?

Katarina lindgren 12 månader sen

Tänker på dig Annika, och ber för att din benmärg ska återfå sin styrka.
Kram kram fina du

Maria 12 månader sen

Kära Annica
Det smärtar att läsa om din situation i denna ljuva sommartid.

Många hälsningar Maria

Anonym 12 månader sen

Kämpa på styrkekramar ❤️ Får kraft av att läsa om dig, du modiga tappra fina kvinna mamma hustru o barn vännina till någon, jag tampas själv med kronisk bröstcancer ❤️

Kajsa 12 månader sen

Styrke kramar till dig Annika.Tänker på dig massor och ofta.Du är en enorm kämpe.

Catarina 12 månader sen

Finaste kämpe! Fortsätter att be för dig och skickar all kärlek till dig och din familj!

Helen 1 år sen

Tänker på er ❤️ Kramar?????

En annan Nina 1 år sen

Skickar en hälsning och en stor kram och hoppas så klart att strålningen hjälper efter att du gått igenom så mycket.
Känner med dig och din älskade familj
Önskar allt gott och mer därtill för dig.

Anonym 1 år sen

Kämpa på du är så stark tänker på dig och din familj kämpa vidare❤️

Anna 1 år sen

Många kramar till dig Annica! Tänker på dig! ❤️

Caroline 1 år sen

Jag har inte strålats men kommer snart behöva det:( jag har fått en tumör på nyckelbenet samt höftbenet och det gör ont, allt i skelettet gör ont. Nu hoppas vi att allt stabiliserar sig för dig när du får ordning på ditt blod. Man vill ju slippa sjukhus så mycket som möjligt vara med sina nära och kära, måste kännas extrajobbigt med så små barn de behöver mamma och pappa.Våra tjejer är vuxna nu 29 och 25 år de bor i en annan Stad 10 mil från oss så vi träffas jättemycket de är mitt allt älskar flickorna så mycket. Tyvärr så har denna skit cancer drabbat vår familj, jag lever med en obotlig lungcancer med metastaser i höger lunga, lungsäcken, höftbenet och nyckelben.Läser och följer dig du är en sådan underbar person som ger andra människor inspiration❤️Tacksam att du delar med dig här på Johannas sida ?Nu hoppas vi på att vi får en underbar Midsommar och sommar vi skall bara njuta och vara tillsammans i vår underbara sommarstuga! Vid en skogsjö.Vi skall blocka bär snickra grilla och bara må himla gott, och så håller vi tummarna för vår hälsa att vi får vara med våra familjer så mycket som möjligt. Styrke kramar från mig???

Mikaela 1 år sen

Hej Annika! Jag är en tjej på 36år som för en månad sedan avslutade strålbehandling mot bröstet. Själva strålbehandlingen går jättefort och känns inget. Du kan få en rodnad och bli lite irriterad på huden efteråt. Så smörjning varje dag för att underlätta läkning av huden. Jag använde mig av en vanlig oparfymerad hudlotion från Apoteket. Jag mådde bra under strålbehandlingen, kunde känna en viss trötthet men annars inga biverkningar. Nu är jag tillbaka på jobbet och jobbar för fullt igen. Du är grym och håller tummar att allt ska gå bra för dig. Du är en riktig kämpe ???

Mimi 1 år sen

Hej, Annica, jag är under upplärning (sjuksköterska, blivande strålsjuksköterska) på strålbehandlingen i göteborg och det är helt smärtfritt att stråla bröstet dvs att få strålning, men de flesta får hudbiverkningar, oftast milda som rodnad, vi på strålbehandlingen rekommenderar ex bh utan bygel, mjukgörande oparfymerad lotion, och kortisonsalva. Men allt kommer vi informera dig om, var lugn :)
Styrkekramar!!!

Monika 1 år sen

Stackars lilla Du och hela din unga familj. Jag känner er inte, men följer dig och hoppas och ber om bättring. ????????????

Annelie 1 år sen

Jag har aldrig strålat brösten, men knävecket strålade jag 30 ggr. Jag kan inte säga mer än att det blev lite brunt. Men jag använde Skillingarydsalva, den luktar inte så gott men den är jätte bra mot brännskador. Du kan köpa den på Granngården, jag tror den står på hund grejer. Men till och med läkaren tyckte den var bra, eftersom jag dessutom var ny op. på benet. Inga brännskador. Du kan också köpa den på Hälsokostbutiker, men den kostar dubbelt så mycket där.
Lycka till med allt du skall gå igenom, det är jobbigt att bara få olika behandlingar jag vet.
Skickar många varma kramar

Elin 1 år sen

Kram o styrka ?

Marianne 1 år sen

Gode gud hur mycket elände ska din kropp orka :-( tycker så fruktansvärt synd om dig, tänker ofta på hur mycket du kämpar.
Spridd malignt melanom är vidrigt.
Förstår att din kropp gtar mycket stryk efter alla cellgifter, men ska du även stråla samtidigt? Hur ska kroppen klara alla biverkningar då? Unga fina människa :-( <3

Carolina 1 år sen

?❤️ stor kram till dig Annica! Tänker på dig!

Yvonne Bojestig 1 år sen

Jag har strålats för bröstcancer, 25ggr under 5veckor. Det känns ingenting. Mot slutet blev jag väldigt röd o irriterad i huden. Tänk på att du smörjer det strålade området med en bra hudkräm, tex Locobase Repair innan under o efter strålningen.
Lycka till! Ber för dig! Kram

Ingrid 1 år sen

❤❤❤❤❤❤❤

Ann 1 år sen

Jag ber, varje kväll för din benmärg ? Kram från en barncanceröverlevare

Sara 1 år sen

Styrkekramar genom cybervärlden Sara ❤❤❤

Jannice 1 år sen

Min mamma har bröstcancer och har genomgått strålbehandling. Hon mådde bra, men var väldigt trött! Huden blev väldigt öm och hon fick tips av både sköterskan på strålningen och en väninna som strålats att smörja in sig med aloe vera efter varje strålning! Jag tänker på dig och din familj och hoppas av hela mitt hjärta att cancern släpper sitt grepp om er! Styrkekramar ?

Susanne 1 år sen

Styrkekramar finaste Annica ❤️

Ewa Svensson 1 år sen

Skickar Styrke kramar i massor ❤

Jillan 1 år sen

Hej Annica ❤️
Jag strålade mitt ena bröst i mars i år, 16 ggr. Det känns ingenting alls när man ligger där, och det tar bara några minuter per gång. Jag kände ingen irritation alls, blev bara lite varm och ”brun” på bröstet.
Håller alla tummar och tår för dig ❤️

Sandra 1 år sen

Jag ber för dig Annica❤️ Finner inga ord för vad jag ska skriva. Det är så orättvist allt!
Vad kan jag göra för dig mer än att be? Så maktlös man känner sig.
Blodgivare är jag med, även om just du Annica få just MITT blod så vet jag att jag kanske hjälper nån annan.

Hoppas du är hemma nu och få mysa med dina barn.
Kärlek och styrkekramar till dig. ❤️❤️❤️

Annica 1 år sen

Men så hemskt att läsa, du om någon har väl haft mer än tillräckligt att kämpa mot, nu måste det vara nog, många kramar!! Annica

Annika 1 år sen

Styrkekramar i massor ❤️❤️❤️

Susanne 1 år sen

Du är så beundrandsvärd Annica ❤ En fantastisk tjej.
Styrkekramar till fina du ❤

Christina 1 år sen

Tänker på dig Fantastiska Kvinna. ?????????????

Helen 1 år sen

Du har gått igenom så extremt mycket. hoppas verkligen strålningen hjälper. Ledsen att du ska behöva gå igenom det oxå.

Kan du inte få neulasta som hjälper immunförsvaret mellan cellgiftsbehandlingarna? Magnesium intravenöst är oxå bra. Vi kämpar med dig❤️ En dag i taget är ett steg närmare att bli frisk.

Elin 1 år sen

Hej Annicka!

Jag jobbar på strålbehandlingen.
Du kommer få mycket information när du börjar som är anpassade för dig, efter hur din prognos ser ut osv. Då kommer biverkningarna se annorlunda.Strålbehandlingen är en väldigt effektiv metod! Den kan öka överlevnaden i några månader/år . Du kan eventuellt bli mycket trött osv. Har du andra behandlingar så påverkar detta också din kropp ex. att du kan bli tröttare, illamående m.m. Var ute mycket i solljus och vila mycket, det är oftast en trötthet som inte går att vila bort.
Ät INTE naturläkemedel!! dessa kan krocka med din strålbehandling och minska effekten av den, gäller även efter avslutad behandling.
Jag ber för dig, kramar <3

AnnaE 1 år sen

Kram Annica ❤

Sandra 1 år sen

Du är en fantastisk människa Annika! All kärlek och styrka till dig ❤️

Maria 1 år sen

Tänker på dig & din fina familj❤️

Marita 1 år sen

Det gör mig så ont och läsa Annica ? Jag tänker ofta på dig och följer dig både på Fb och Instagram , stor varm kram till dig och din fina familj ❤️

Lotta 1 år sen

Jag ber till Gud att han ska ge dig kraft och styrka att orka kämpa mot cancern. Kärlek till dig Annica ❤️ ❤️

Sara 1 år sen

Blir så glad av din kämpaglöd! Ge aldrig upp – du kommer att gå segrande ur denna vidriga kamp❤️ Styrkekramar!

Ullis 1 år sen

Hej Annika,
Jag strålades på bröstet efter bröstcancer 25 ggr 5 dgr varje vecka i sträck. Gjorde detta varje morgon o gick sen direkt till jobbet. Alla sa man skulle bli så trött, men inte jag. Fick lite lite rodnad som solbränna o inget mer, gjorde absolut inte ont. Så tror absolut inte du skall vara orolig eller rädd för detta o tröttare än du väl redan är blir du nog inte. Många kramar och lycka till❤Du e en kämpe, du klarar detta

Maria Andersson Nylund 1 år sen

Hejsan
Jag har strålat ett av mina bröst pga Bröstcacer och jag var såå nervös. Skulle visa sig vara helt i onödan! Det gör absolut inte ont och inte efteråt heller. Man måste ligga väldigt still men det klarar du galant. Huden blir röd och bröstet hårt, det blev mitt i alla fall.
Vi känner inte varandra men jag följer dej och jag har erfarenhet av det du går igenom. Man måste ha gjort det för att verkligen kunna förstå. Jag förstår och jag kommer inte säga att du är stark, för jag vet också att det är det enda man kan vara och man blir så stark man måste. Men jag tänker på dej och jag hoppas det hjälper att du vet att vi är många. All,all,all styrka jag har kommer här till dej och just bara dej just nu. Har du ngn fråga så tveka inte att höra av dej. Väl mött. Maria Andersson Nylund

Christel 1 år sen

Massa styrkekramar ❤️❤️❤️

Cissi 1 år sen

KRAAAAAAM Annica ❤️

Britta 1 år sen

Du är en fantastisk tjej som kämpar o ser framåt hela tiden. Skickar styrka, energi, tro o hopp ❤❤❤

Kicki 1 år sen

Cellgifter är inge kul :( fick i tre omgångar 2015/2016.
Efter min stamcellstransplantation fick jag även strålning mot vänstersida hals och nyckelben. Under tiden jag strålades så blev ja väldig trött i en period men annars tycker jag att strålning är mycket lättare än cellgifter. Strålningen går ganska snabbt. När jag fick cellgifter gick det oftast åt en hel dag pga av olika strul och förseningar.

Annika 1 år sen

Önskar att allt går åt rätt håll nu och att du får bli frisk!! Sänder alla tankar, krafter och kärlek ditt håll! Stor kram

Susann 1 år sen

Hej.
Fick bc 2015
Op cellgifter och 16 strålningar i Borås.Kändes absolut ingenting gick åka vid två tillfällen och få 3 små tatueringsprickar och ställa in maskinen.Fick recept på någon salva man ska smörja med hade även aloaverasalva.Hade kanske tur men jag blev inte ens röd.Lycka till nu.

Charlotte 1 år sen

Ge aldrig upp finaste Annica ❤
Har just fått höra om en kvinna som fått beskedet om att det inte skulle gå bra.. men i sista stund så vände allt. Cancern är nu borta.
Skickar massa kramar och kraft ❤?

Heléne 1 år sen

Sänder styrkekramar till dig Annica.
❤️❤️❤️❤️
Sänder även styrkekramar till din familj ❤️❤️

Jessica 1 år sen

Lider med dej Annica! Hoppas du snart mår bättre och får fira sommar med din familj kramar ?

Clary-Ann Glandberger 1 år sen

Lycka till Annica! Du går igenom en tuff period i ditt unga liv! Vi får tro på mirakel! Gud är Miraklernas Gud! Håller upp dig i bön för att det skall gå bra, och att de envisa elakingarna skall försvinna. Kram goa Annica! <3

Marie Cassepierre 1 år sen

Styrkekram till dig, Annica! Ingen! skall behöva genomgå det du gör! <3

Katja 1 år sen

Styrka till dig Annica!

Iréne 1 år sen

❤❤❤

Rita 1 år sen

Gör ont o läsa om allt du får gå igenom. Håller tummar o tår för att du ska få bli så pigg att du orkar njuta av sommaren med dina fina barn o man. Du är en riktig kämpe som aldrig ger upp trots allt jobbigt du gått igenom. Kram på dig fina Annika o hoppas innerligt att det går åt rätt håll ❤

Ingela 1 år sen

Måste ställa en dum fråga. Vad har du cancer?

Lena 1 år sen

Tänker ofta på dig Annica. Du går igenom tuffa besked och kämpar med så mycket elände hela tiden.
Tycker ändå det är lite konstigt att du avstår all annan behandling när många blir friska.
Cellgifter är tufft för kroppen så det är inte konstigt dina organ lägger av.
Beundrar din styrka ❤️

Svar på kommentaren:
Katja 1 år sen

Finns det belägg för att många blir friska av alternativ medicin?

Maria 1 år sen

Respektera Annikas ‘tack men nej tack’ till alternativ medicin. Hon förklarar ju klart och tydligt var hon står i frågan just nu.

Ann-Charlotte 1 år sen

Antioxidanter kan tyvärr trigga canserspridning vid malignt melanom.
Vid många alternativa mediciner så används oftast just antioxidanter , förstår därför att Annika väljer att lita på just sin läkare som är expert inom detta område.
Många vet inte att antdoxianter är rena giftet för just melanom patienter, att äta vitaminer är alltså inget att rekommendera , och jag är helt säker på att detta har Annicafull koll på.
Tycker vi ska respektera hennes önskan om att inte skriva om alternativa mediciner .
All styrka till dig Annica, du är en sann hjälte, så stark mitt i all skitcancer .
Största styrkekramen till dig ❤

Bettan 1 år sen

Stor Styrkekram till Dig Annica!

Catharina 1 år sen

Vill rekommendera en olja som heter CBD-olja. Googla och se vilka underverk den har gjort för de personer som har drabbats av cancer. Man måste boosta kroppen när man genomgår cellgifter och strålning. Håller alla tummar att det går bra för dig ❤️❤️✊?

Svar på kommentaren:
Ammi 1 år sen

Håller med dig helt.
Kroppen tar mycket stryk med så mycket cellgifter.

Lena 1 år sen

Åh, söta Annica! ? Vad mycket elände du måste gå igenom! ?
Men strålningen behöver du inte vara orolig för, på mig kändes det inte alls. Efter drygt 20 ggr så tog skinnet stryk o då fick jag flåsor som när man bränt sig rejält men utan svedan. Bara du har en behå utan bygel (om du nu behöver använda en sådan) och som sitter skönt & använder salvan så kommer det att gå lätt som en plätt om du jämför med allt annat du varit med om.
Kämpa fina du! ? Varma kramar!! ?

Gisela Bollden 1 år sen

Hej Annica! Jag har inte strålars men min man har. Han sa att strålningen var lindrigare en cyten och gav förre biverkningar. Han blev mindre trött och mådde inte illa. Effekten av strålningen tog ett tag innan den bar maxad. Du behöver inte oroa dig, det kommer gå bra ?❤️

Kristina 1 år sen

Strålades efter bortopererat bröst och kände typ ingenting. Sägs att man kan bli trött av det. Kanske det, men tröttheten är ju där ändå och är ett mindre problem i sammanhanget. Heja dig! ❤

Ingalill Juhlin 1 år sen

Hej Annica!
Jag har följt dig via instagram och Johannas blogg en längre tid och tycker du är en verklig kämpe. Det hjälpte mig mycket att läsa om hur stark du är i din behandling, när jag själv drabbades förra året av bröstcancer. Jag har strålats för bröstcancer efter att dom opererat bort en tårtbit av mitt ena bröst. Jag kan inte säga att det gör ont att strålas. Det tar bara några minuter varje dag. Det blir en sveda på det området som strålats på bröstet ungefär som solbränna när man solat för mycket. Detta kom inte förrän jag nästan var färdigbehandlad och så efter behandlingen hade jag sveda och lite klåda också som soleksem. Men det är inget att oroas för med tanke på allt du gått igenom. Fick cortisonsalva att smörja med under behandlingen. En sak till var inte så sugen på mat heller under denna tid.
Hoppas verkligen detta kommer hjälpa dig och all annan behandling du får så du får bli frisk.
Tänker mycket på dig och följer dig på instagram hur det går för dig.
Kram Ingalill Juhlin

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

I onsdags, två dagar före studenten hade jag bokat in storstädning med HomeMaid! Så skönt att få hjälp med en riktig storstädning när jag hade fullt upp med allt annat som skulle…

I onsdags, två dagar före studenten hade jag bokat in storstädning med HomeMaid! Så skönt att få hjälp med en riktig storstädning när jag hade fullt upp med allt annat som skulle…

Oj oj vilka dagar. Eller vecka rättare sagt. Idag är det stora balen för alla studenter i Skövde, så kul tradition att ha den två dagar efter studenten. Då har man något…