Zell am See, dag fem

Zell am See! Där har vi bott i två nätter nu, alltså alla byar vi upptäcker är ju bra så jag vet knappt hur jag ska skriva. Har ni sett filmer från min instastory så förstår ni. Vi har cyklat massor och vid Kaprun är det grym cykling både uppför alla berg men även plant längst sjön om ni vill ha enklare cykling.

Igår och i förrgår blev det många mil på cykel och magiska vyer, jag får ofta nypa mig i armen när vi ser alla bergstoppar med snö, alla stup och det vackra landskapet. Jag älskar Österrike!

Vi bodde på ett svenskägt hotell i Zell am See som heter Traube och där kan jag rekommendera deras mat på brasseriet på hotellet. Vi åt den godaste hamburgaren jag ätit. Chiliburger! Vi har även badat i den vackra sjön som man även kan dricka från, så rent och klart vatten.

Min kropp funkade perfekt på den här cyklingen, jag kraschade totalt en dag när vi klättrade brant uppför förra året med tunn luft och i hettan så nu hade jag laddat med snabb energi i fickorna och var väl förberedd.

Här kommer bilder från Zell am see!

Älskar den bilden på Jannes pappa. 73 år och cyklar som en galning uppe i alperna.

Vet ni att när det känns som det rullar nerför och du tänker- åh vad skönt. En backe… nej nej. Då stannar cykeln om du slutar trampa för det går hela tiden lite uppför. Haha.

Helt plötsligt dyker det upp ett hotell med en restaurang mitt bland alptopparna. Det blev ett självklart stopp på vår bergscykling då vi var hungriga och törstiga.

Och vilken lunch!

Ska ni till Zell am See, åk upp till Kaprun och stanna vid hotel Künstleralm! Maten är fantastisk, miljön är oslagbar och paret som driver hotellet lagar maten själva från grunden. Detta var det bästa vi har ätit på hela resan. Vill ni prova på att cykla och åka skidor i alperna på sommaren ELLER vintern ska ni bo här!

Thank you Frank Eßer and wife for a fantastic lunch and a very nice tour around the hotel. So nice rooms and the view were spectaculare!! We will try to visit you on are way back home from Italy!

Världens godaste schnitzel.

Älskar den bilden.

My love!

Zell am see och lite mat efter vi cyklat och vilat en timma. Helt slut igår, haha.

Men det var skönt att fixa sig och ta på finkläder istället för smutsiga cykelkläder och oljiga ben.

(Adlinks) Ljuvlig klänning! Det var många som frågade efter den på instagram igår. Klicka hem sommarens sötaste klänning HÄR. 

Fördelen efter många mil på cykel. Vi äter vad vi vill, tänker inte alls på kalorier. Semester och vi rör på oss. Njuter av både mat och god dryck.

Glöm inte Brasseri Traube som ligger på hotellet vi bodde på. Maten var amazing och toppenservice!

Igår var sista kvällen Jannes pappa Pelle var med, vi tog in en flaska rött från Österrike och hade en mysig kväll där vi bara satt och pratade om allt. Idag har vi sagt hej då och han har kört vidare upp mot Tyskland och vi ner mot Italien. Tack för härliga dagar tillsammans!

Här är hotellets ägares stiliga son som serverade oss igår. Han spelar hockey i Zell am See och är dessutom Frölundafan så gissa om dessa två hade en del att snacka om. Hans pappa är svensk (Göteborgare) och mamma från Österrike. Tack för en trevlig kväll!

Nu ska vi ge oss ut. För nu är vi i underbara Malcesine!

 

 

LOADING..