• 2017-07-16, 17:19
  • 62
Nättroll, ge fan i Annica!

Jag accepterar väldigt mycket här. Detta är mitt liv och om vissa stör sig på det, okej, då får det vara så. För varje elak kommentar går det 20 snälla och då är det värt det. Dessutom avskyr jag själv bloggar där man inte kan kommentera fritt. Men det finns en gräns. Den gränsen är når någon ger sig på Annica som har det jobbigt nog som det är. Då blir jag förbannad.

Så för en gångs skull tänker jag nu göra ett undantag och leka polis bland kommentarerna just när det gäller Annica. Hon är riktigt dålig nu och behöver sin energi till att kämpa med viktigheter, inte behöva läsa elakheter från ett par avundsjuka människor som bestämde sig för att ta över kommentarsfältet i går kväll. Nästa undantag är att jag har blockerat dem nu.

Det kanske är så att Skara Sommarland tyckte att det var bra PR att ge Annica och hennes fina familj säsongskort när jag ringde. Vet ni vad? Det struntar jag fullständigt i. Vad jag bryr mig om är att Sommarland gör något bra för en familj som har det så jobbigt.

Jag önskar att jag kunde dela ut kort till alla som är sjuka, har det jobbigt eller bara vill komma dit. Men det kan jag inte och då prioriterar jag min vän Annica i stället för en anonym människa som skriver sura, bittra och elaka saker. Det är inte så konstigt, om man tänker efter. Att säga nej till säsongskort åt Annica med familj för att inte alla mina läsare kan få detsamma vore bara fånigt, tycker jag.

Jag är verkligen ledsen att höra om andra människor som har det tufft och som är sjuka. Men det ger inte någon rätt att spy galla över Annica som de här båda gjorde igår.

Tack alla fina älskade läsare som tog Annica i försvar, ni är underbara!

 

 

 

2017-07-16 Johanna Toftby

Kommentarer

Jenny 11 månader sen

Oerhört fint av dig Johanna att hjälpa Annika med familj❤️❤️❤️ Vilken otroligt fin vän du är❤️
Stor Kram till er båda och en rejäl kämpa kram till Annika.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Tusen tack <3

Marita hallquist 11 månader sen

Du är verkligen omtänksam Johanna. Jag har själv lungcancer och kämpar mot den med cellgift och tänker på alla andra även på Annika,hoppas det kommer att gå bra henne hon kämpar verkligen . En stor kram till er båda?

Anette 11 månader sen

Johanna du är ju en fantastisk vän till Annika ! Det ska du vara stolt över! ???

Ann 11 månader sen

Väl värt för a och hennes familj . Fint ordnat av dej j. Skulle aldrig vilja byta liv med a. Det är så ledsamt . Skulle bo i en skokartong utan el o vatten och bara tacksam för o va frisk . Att a har pool o hus är väl inget o va avundsjuk på eller inträde till skara . Herregud hon lever med massa cancer i hennes kropp. Ingen skulle nog vilja byta till det. Ett under att hon ens orkar le och vara så närvarande mamma hon verkar vara . Hoppas ni får en härlig dag på skara . Hoppas att du blir frisk A. Vi ber för dej ??

Tova 11 månader sen

…… missunsamhet är så fult och en av de värsta egenskaper en människa kan besitta – universum ger och universum tar och du som bara vill ha utan att ge blir utan i slutänden…

Hej! 11 månader sen

Jag tror inte att ngn missunnar Annica! Tycker som Lotta skrev att det är lite hårda påhopp. Tror de som skrev menar att man lan hjälpa en vän med vad man känner, laga mat/passa barn/fixa årskort på Skara, men måste allting blottas i sociala medier?
Man får inte glömma att det viktigaste är att hjälpa, inte att göra det för egen vinnings skull. Säger inte att du gjort det för egen vinning Johanna, utan mer generellt. När jag var svårt cancersjuk var de som hjälpte mig mest de som aldrig syntes/hördes eller behövde bekräftelse från andra att de gjorde något bra.
Kram ❤️

anonym 11 månader sen

Såklart man är snäll mot andra. Och vara elak mot någon som är dålig är hemskt. Men verkar dom som är taskiga vill ha den uppmärksamheten!? Så jag skulle inte ta upp det men det är din blogg. Jag tror dom elaka njuter av uppmärksamheten. Kram och hoppas Annica blir bättre.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Håller inte med.
Kommer aldrig acceptera hat och skit.
Det ska fram i ljuset för det är oacceptabelt att ge sig på en cancersjuk och har de inte fått lära sig hur man uppför sig får vi väl göra det.

Lotta 11 månader sen

Men nu hoppade du väl på mig lite oförtjänt..
Verkar som du tar åt dig Johanna, varför det? Blanda inte in mig i de som skriver elakt här.. jag skrev att folk va missunsamma! Jag tycker det är otroligt fint av dig att stötta din vän, och jag lider verkligen med henne- och alla andra därute som drabbats/drabbas av cancer! Och varför fick jag inte vara glad för deras skull för att de har en så fin tillvaro hemma. Varför hugger du?
Jag har en vän som är kroniskt sjuk. Lever ensam med två barn som delar rum i tonåren. De är hemma sommar efter sommar i sin trånga lägenhet, fick jag inte vara glad för Annicas skull då som har utrymme och så fint hemna, alla har det ju inte så. Är det hennes fel, neeej hur kan det vara det? ?
Tolka inte allt som kritik, eller påhopp..
Snälla..
Kram

Cissi 11 månader sen

Bra Johanna, du görhelt rätt som hjälper Annica och sprider ljus i deras annars så hårda tillvaro.
Hade gjort samma sak för min vän.
Annica, ni är sååå värda alla ljusglimtar ni kan få.
Stor kram till er båda, Johanna och Annica ❤️

Maria 11 månader sen

Hej! Tack för att du Johanna ställer upp för din vän! Ni som klagar över att det finns fler, andra, gamla, sjuka som också behöver hjälp: hjälp dem! Ni kan t ex skänka pengar till Min stora dag, ni kan bli besöksvän hos Röda Korset, ni kan prata med grannar, vänner som ni misstänker behöver hjälp. Gör något! Alla behövs!

Anna 11 månader sen

När man är svårt sjuk är det skönt att ha någon utanför den absolut innersta kretsen som orkar att fixa det lilla extra. Annika har Johanna!
Skriverier om hus och pool, förstår inte!?, det var ju innan,förmodligen såg deras liv och ekonomi helt annorlunda ut då. Vill man att barnen ska ryckas upp från sin trygghet och Annika lämna den plats där hon kan umgås med sin familj mellan sjukhusvistelser?!
Alla ni som skriver dessa onödiga och elaka kommentarer har förmodligen ( hoppas inte) inte gått igenom svårigheter i livet,eller… så har ni det och tragiskt nog hamnat i facken för Avund,Girighet och Vrede över den egna situationen.
Unna människor och var glad för andra ❤️

Anette 11 månader sen

Kan inte släppa det här med PR. Jag tycker att det är fantastiskt att företag skänker pengar till olika organisationer. Det handlar ju inte om att utnyttja situationen genom att få bra PR utan att ta chansen att vara med och påverka.
Tänker på tex cancergalan där företag som skänkt gåvor får sitt företagsnamn visat i tv…..skulle det också vara dåligt? Skulle det också vara att utnyttja de som är drabbade av den jävulska sjukdomen?
Näe såklart inte…det är ju helt underbart att företag är med och gör skillnad. Då applåderas det och alla är glada för bidragen som kommer in. Så varför är det helt plötsligt fel när lilla Skara med sitt Sommarland vill vara med och göra skillnad för en familj. Jag blir inte klok på vissa människor som ständigt pekar med sitt finger och är missundsamma mot andra. Stor kram till dig Annica och din familj.

Katarina 11 månader sen

Att ens komma på tanken att skriva om det är reklam eller ej, Who gives a shit!!!
Finns det någon som skulle vilja byta plats med Annica så räck upp handen. Jaså ingen som vill det ? Nej, tänkte väl det.

Helene 11 månader sen

Så bara för att Annica har hus o pool ska dom inte hitta på andra roliga saker??? Tror absolut familjen mår bra av att komma utanför huset och är så glad att Skara Sommarland bjuder dom!! Väl förunnat till en familj som har det tufft ❤❤

www.lillgammal.se 11 månader sen

Usch vad otäckt med nättroll som ger sig på redan utsatta människor med sitt hat!
Hoppas Annica och hennes familj får det underbart på Sommarland.
Kram

Agneta? 11 månader sen

Elaka, vidriga ni som skriver hemskheter!!!! lägg av!!! så dj-kla hemskt!!!
Johanna?fler av dig med stort hjärta❤️
Annica ha en kanondag med din fina familj på Skara sommarland❤️?

Lotta 11 månader sen

Tyvärr så är ”nätet” inte bara bra.
Man kan tycka att Skara är lite ute efter pr mest. Men, det är väl missunsamt. Härligt för Annica❤
Jag skänker pengar till djur, det brinner jag för. Men det är oerhört fint av de som inte känner Annica och hennes familj att ge dem en fin sommar.
Även om jag tycker att deras fina hus med pool slår det mesta! ?
Kram Annica och Johanna ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Nu handlar det inte ett skit om PR för Skara sommarland här utan JAG hörde av mig och frågade.
Lovar dig att de njuter av deras fina hus, men lobar dig att deras pojkar vill ut och träffa kompisar och göra andra saker i sommar som alla andra.

Alla hjälper/skänker till det man själv väljer, så du gör helt rätt i att du hjälper djur om du brinner för det.

Kram Johanna

Cecilia 11 månader sen

Har missat detta, men snälla, vad är det för fel på vissa?! Hur kan man vara missunnsam mot någon som är allvarligt sjuk, det är för mig en gåta. Annica och familjen lever med detta 24/7 och såklart är en sådan här present för dem helt ovärderlig med tanke också på att de inte har det så fett. Skäms!

Kenta 11 månader sen

Ni som är AVUNDSJUKA på ngt så fint som att Sommarlandet skänkt dom frikort….SKÄMS TAMEJFAN!
Annica…koppla bort alla dumma kommentarer. ..dom vet inte ett SKIT om hur DU har det..Kram/Kenta

Maria C 11 månader sen

Alla kan hjälpa någon, på ett eller annat vis. I stort eller smått. Det du gör för Annica och hennes familj, är bara värmande att läsa om! Känner henne inte det minsta, men blir så berörd av hennes/deras vardag ändå. Det är fint när någon kan hjälpa, hur kan någon bli avundsjuk över en sån handling?! För mig obegripligt!

Helena Lundby 11 månader sen

Jag är sjuk i en kronisk värksjukdom, ensamstående och lever på existensminimum. Men jag skulle aldrig aldrig missunna någon glädje. Så skäms på er nättroll. Tror på karma och den slår tillbaka. Du är en jättefin vän som hjälper Annica och jag önskar alla verkligen kunde se det. Kramar till dig Johanna o även så klart till Annica med familj <3

Svar på kommentaren:
MiaPet59 11 månader sen

Säger samma, har bl a kronisk värk pga tre olika sjukdomar, lever på existensminimum med 3 barn som nu är vuxna och utflyttade…men jag har aldrig aldrig missunnat andra glädjen om dom fått något. Jag har aldrig varit avundsjuk på att andra haft mer än jag själv.
.
Bara att se glädjen hos andra som får lite lycka i livet på olika sätt gör mig glad.
.
Så till alla missunnsamma troll, lägg ner. Ni gör er bara till åtlöje. Egentligen är det så fel att alls ge dom uppmärksamhet/respons, triggar oftast bara till mer skit från dom…

Emmelie 11 månader sen

Jätte bra skrivet och Annica med familj är så otroligt värda detta ❤️ och framförallt barnen som får åka och göra roliga saker med sin mamma och pappa och nära och kära. För att orka behöver de fylla på med bra energi och få göra roliga saker på sommarlovet som de kan skratta åt och minnas med glädje. All kärlek till Annica med familj ???

Cecilia 11 månader sen

Hoppas att ni får det riktigt härligt på sommarland Annica med familj!! Det är ni verkligen värda efter alla prövningar ni tvingas gå igenom.
Det märks verkligen hur många som känner för dig Annica och unnar dig det bästa! Stackars stackars dom som måste må så fruktansvärt dåligt att de enda dom förmår sig att skriva är rent elakt..
Många styrkekramar till dig vackra Annica och din fina familj!

Linda andersson 11 månader sen

All kärlek till fina Annica och hennes familj! Hoppas ni får det mysigt på Skara sommarland! <3 <3

Maria 11 månader sen

Skickar såååååå mycket kärlek till dig Annica!❤️ Hoppas ni får superhärliga dagar på Skara sommarland!
Vilken fantastisk vän du är Johanna! Kram!!!?

Susanne 11 månader sen

Bra Johanna!! Det gör så ont att läsa hur människor beter sig mot Annica, men även mot dej.
Jag tycker du gör helt rätt.
Att livet genomsyras så av bara ren ondska av några, sååå svårt att förstå och ta in att dessa människor finns.
Styrkekramar i massor till Annica Och till dej. Det goda vinner alltid över det onda.
Sommarland är kul!! Hoppas du får kraft till detta snart Annica, och att pojkarna får kul!

Susanne 11 månader sen

Som Stefan Einhorn skriver;
”Missunnsamhet är en helt onödig egenskap som tar bort en del av det goda i livet. För om vi kan glädja oss åt andras framgångar har vi betydligt många fler framgångar som vi kan njuta av, än om vi bara kan glädja oss åt våra egna”.

Du gör helt rätt Johanna som sätter ner foten för det här.
Stor kram till dig Annica och fortsatt härlig resa till dig Johanna

Svar på kommentaren:
Anonym 11 månader sen

Det var fint och gulligt citat❤️?!!
Klockrent och gott med fokus på det som är positivt!

Helen 11 månader sen

Bra Johanna ?kämparkramar till dig Annica ? Bittra personer lämnar jag därhän.

Katja 11 månader sen

Bra skrivet och njut nu hela familjen!

Annika 11 månader sen

All kärlek till Annica och hennes familj❤❤

Monica 11 månader sen

Man får se det som så att de som ger sig på Annica är sjuka och olyckliga.Har så svårt att förstå sådana människor.Det är väl roligt att Annica med familj kan få något att glädjas åt.Ja tycker du Johanna är en underbar människa vad gäller detta med Annica du får en stor bukett blommor av mig,dela den med Annica

Michaela 11 månader sen

Fy fan för folk o deras förbannade avundsjuka.

Annica behöver all pepp hon kan få. Och barnen behöver verkligen få leva o va barn oavsett om mamma är sjuk eller ej. Fint gjort av alla människor som peppar o stöttar Annica o hennes familj.

Maja 11 månader sen

Hej. Jag blir så varm i hjärtat av höra att Annica och hennes familj får något fint❤. Hon är värd allt gott så även Du Johanna som verkligen är en sådan fin och god vän❤. Stor kram till Er båda❤❤

Jenny 11 månader sen

All styrka och kärlek till Annica! Du och din familj är värd allt gott och alla avbräck ni kan få från denna vidriga sjukdom. ❤️❤️❤️

Henrik Olsson - Föreläsningar 11 månader sen

Det är oroväckande att se vilken bitterhet vissa bär på! :/

Marie Drevander 11 månader sen

Men vad är det för fel på vissa?!
Arg ledsen o upprörd över att sådana skitsaker skrivs fy

Anna Persson 11 månader sen

Galet. HUR kan man bara med att ens syssla med sådant här? Det bör väl vara varje persons skräck att bli sjuk om man har barn ( och givetvis annars också). Men de finns. Tyvärr kommer de alltid att finnas. Folk som inte kan glädjas med andra. Jag orkar knappt läsa allt denna stackars människa går igenom och ändå försöker ha humöret uppe. Hon och alla andra som kämpar är värda allt som bara finns. Bra Johanna att du reagerar och att du är en sån fin människa.

Annette Gunnesson 11 månader sen

Blir så arg och ledsen när man läser sånt här. Annica och hennes familj är värda allt gott. Dom kämpar så hårt. Hoppas dom får jätte jätte kul och trevligt på Skara sommarland. ❤️❤️??. Önskar dig Annica och Johanna en fortsatt fin sommar. ??ni är bäst ???

Åsa B 11 månader sen

Hej Annica med familj, önskar att ni ska få njuta så mycket som möjligt av sommaren och Skara sommarland! De som jobbar där är också människor eller hur? Säkert såg de möjligheten att stötta en familj som behöver det. <3

Sandra 11 månader sen

Jag blir så ledsen men framförallt ARG när nät trollen ger sig på Annica. Det är inte ok att ge sig på nån men i Annikas situation i nuläget…..HELT OACCEPTABETL! alltså jag kokar av ilska inombords och tårarna rinner.
Styrkekramar till dig Johanna ❤️ och såklart till Annica och hennes familj❤️ Är så glad över att dom fick årskort på Skara sommarland. Ett fantastiskt ställe ???
Att få göra nåt kul och vara med familjen i svåra stunder måste vara guld värt.
Hoppas dom får många goa dagar på sommarlandet.

Varma kramar Sandra ❤️❤️❤️

Mia 11 månader sen

På riktigt! Hur kan någon vara missunnsam mot Annica & hennes familj? Tänker på hennes barn & undrar hur folk är funtade när man blir upprörd över att de får åka till Skara. Antar att om de fick välja skulle deras val vara att deras mamma blir frisk och att de ibland får möjlighet att åka till sommarland och göra roliga saker en stund är de väl unnat.

All kärlek till Annica & Johanna som gör det hon kan för sin sjuka vän ❤️

Alexandra Johansson 11 månader sen

Människor är tyvärr idioter ibland! Stora varma kramar till er! ?

Charlotta 11 månader sen

Fy fan för er som inte kan bete er!!!! Sköt ert och skit i andra!!!!!?
Alla har olika livsöden och livet är inte rättvist! Lev ert liv och var glad för det ni har!

Camilla 11 månader sen

Mycket bra sagt Johanna. Blir så ledsen när dom attackerar Annica som har det tillräckligt jobbigt med sin sjukdom.
Att sen människor spyr galla för att hela familjen får säsongskort övergår mitt förstånd.
Varför inte istället glädjas åt att du fixade detta till en fin vän, nej då blir folk avundsjuka, bittra och fruktansvärt vidriga för att dom inte får något.
Annica och hennes familj är så värda detta och hoppas att ni får underbara dagar på Skara sommarland.
Kram <3

Andrea 11 månader sen

Den här diskussionen har ju tyvärr varit uppe tidigare. Radera skiten direkt och ignorera trollet är mitt tips! Det finns så mycket störda människor och de blir dessvärre inte normala av att läxas upp.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Raderar, blockar och lägger filter. Mobilt IP är bara att förflytta sig ett kvarter så har du ett nytt ip och kommentaren syns. Är tyvärr inte så enkelt som det låter, jag går in många gånger per timma men jag kan inte sitta varje minut och kolla kommentarer tyvärr.

Släpar gärna fram dem i ljuset istället och jag vet att Annica står bakom det.

Kram Johanna

Iréne 11 månader sen

Bra o fint gjort Johanna, både med säsongskorten och ”blockning” ? Energitjuvar finns överallt…tyvärr…men vi andra måste ignorera, markera vid behov och framför allt lyfta fram allt det goda…som är störst! ❤ Önskar Annika och hennes familj det bästa med allt – ni är sååå värda allt gott ni kan få! ???

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Nej jag ignorerar aldrig idioter som ger sig på en oskyldig cancersjuk människa. ‘
Aldrig.
Det ska fram i ljuset för sånt här ska stoppas.

Annica vill gärna jag skriver om det hur ledsen hon blir och då gör jag det.

Ingela Ersson 11 månader sen

Bra där! Man blir så trött på bittra missunsamma människor ibland. Kram till dig och Annika med familj ❤️

Sofia 11 månader sen

Man kan inte hjälpa alla, men om man kan hjälpa någon så är det allt!
Oavsett om Skara sommarland eller vilket annat företag och person väljer att ge något bidrag av vilken anledning – så är det absolut värt det!
Du gör vad du kan för Annica och det är guld värt.
Önskar Er alla en skön sommar och speciellt Annica som behöver mer kärlek och energi än någonsin nu❤️❤️❤️

Carola 11 månader sen

Bra Johanna. Bedrövligt att människor beter så illa. Kram

Barbro 11 månader sen

Önskar dej Annica bra dagar på sommarland med dina nära o kära.
Kram på er alla och du Johanna ska givetvis ha en också för allt som du gör för Annica.

Angelina 11 månader sen

Jag har själv inte läst det men kan tänka mig att det var elaka kommentarer. Varför i helvetes namn på ren svenska ska man sparka mer på en som redan mår så dårligt .Att det finns skinnstövlar det viste vi redan men vuxna människor nä fy fan säger jag bara .

Anonym 11 månader sen

Bra sagt?Johanna

Ann Rosrnquist 11 månader sen

Vilka konstiga människor det finns som inte kan glädjas åt andra. Bra gjort Johanna. Kram på dig och din fina vän Annica. Mvh Ann

Carolin 11 månader sen

Brukar inte läsa kommentarer igentligen men gjorde det i går och blev helt stum!!! Hur beter sig vuxna människor!!’ Att man inte skämms!! Mest pinsamt för dom! Skämma ut sig på det viset!!! Bra du säger i från varje fall !!!

Liselotte 11 månader sen

BRA rutet Johanna. Jag skäms, vilka idioter. Läste kommentarer igår och finner inga ord.
Stor kram till dig Annica, hoppas ni får kul på sommarland!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Här ska ni få se bilder från balen. Jag kunde inte sluta gråta när Marilyns kompis Philip kom hem för att hämta henne och så körde de iväg. Så vackra och fina.…

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…

Här ska ni få se bilder från balen. Jag kunde inte sluta gråta när Marilyns kompis Philip kom hem för att hämta henne och så körde de iväg. Så vackra och fina.…

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…