• 2017-07-26, 19:14
  • 81
Fredagen som Annicas mamma aldrig glömmer

Annica har skrivit hos mig och delat sitt liv med oss alla i ett par år nu. År av hopp, förtvivlan, tårar och kärlek. Det fantastiska mottagandet Annica fått av er alla har rört så många. Inte minst Annicas mamma Anitha. Nu är det dags att låta henne berätta sin historia om hur det är att vara mamma till någon som plötsligt blir så sjuk.

Ge nu både Anitha och Annica ert stöd, de läser och uppskattar allting, det lovar jag!

Det finns inte ord som räcker till när jag som mamma försöker berätta och skildra den vardag som blivit vår. Den där ödesdigra fredagen för snart fyra år sedan när vi mötte läkaren på KSS, han som fått axla ansvaret att berätta och förklara att Annica drabbats av malignt melanom. Spridd cancer. De sekunderna, de minuterna kändes som solen gått ned.

De etsade sig fast i mitt hjärta. Det hemskaste jag som mamma någonsin upplevt. För jag var helt maktlös. Kunde inte ens gråta, för allt knöt sig inombords och jag tänkte: nu måste jag vara stark och kämpa för min älskade tös.

Där satt vi förstummade, Annica, hennes make och jag. Med var också Samuel, som då var var bara en liten baby, som Annica behövde amma. Skräcken i Annicas stora, vackra ögon, den glömmer jag aldrig. Det är snart fyra år sedan, men jag minns denna dag med fasa, som i ultrarapid. På något sätt har vi levt vidare, dag för dag, fått den kraft som behövts. Kampen började då och fortsätter.

Solen skiner då och då trots allt igen och hoppet, tron lever stark. Så mycket värme, så mycket omtanke och så mycket kärlek!

(Bilden är från september när Annica var väldigt dålig och doktor Roger opererade ut den stora tumören i magen)

Mitt mammahjärta rörs av omsorgen för min älskade dotter Annica. Mitt i allt detta svåra är det så värdefullt att få uppleva hur medmänniskor, kända och okända, bryr sig om min Annica. För det hon tvingas gå igenom är omänskligt, ofattbart, obeskrivligt hemskt, alltifrån chockbeskedet för snart fyra år sedan och genom hopp och förtvivlan, väntan på livsavgörande besked, behandlingar som tar på all kraft och svåra operationer.

Så andas man ut en stund och hoppas att mediciner och cellgifter ska ge denna djävulska sjukdom motstånd, ta bort den från Annicas kropp. Malignt melanom är det mest lömska man kan föreställa sig. När vi trott att nu biter medicinen, ja, då boppar det upp nya metastaser, som nu förra veckan. Annica har fått strålning och blev tröttare än trött, förlamande trötthet som kallas fatigue. Som hon redan drabbats av efter över 70 cellgiftsbehandlingar och som efter strålning blev än värre.

Då när hon strålas för onda tumörer i ena bröstet, hittar de än fler i brösten och får utöka strålningen. Och Annica har ont att ligga på rygg för en ny tumör har boppat upp i nacken. Och när vi känner på den upptäcker hon en till, fast nu på halsen. Och nu ännu en på ryggen. Mitt i allt detta försöker hon, för sina goa killars skull, orka att vara mamma och leva ett ”vanligt” liv, vara med och heja på deras fotbollsmatcher, göra utflykter, fixa vardagen hemma.

Min sen barnsben glada dotter orkar inte alltid le längre även om hon intalar sig att leva i nuet. Bilderna ni ser är mest från stunder när hon orkar och känner sig piggare, men hennes kamp mot illamåendet som väller inom henne, den kämpar hon själv med.  Det är ofta nu, när hon får så mycket cellgifter och då är hon däckad i flera dygn. Hon kämpar med att få tvätt, städ, pyssel att fungera.

Så skriver hon då och då, men inte så ofta, men läser alla goa hälsningar från er alla. Böner och önskan om tillfrisknande, att många hör av sig, det lyfter och bär i en vardag ingen skulle vilja uppleva. Hennes Kristian är hennes stora kärlek och stöd. Så jag beundrar min svärson!

Som mamma känner jag mig hjälplös. Maktlös mot detta onda. Ber om ett mirakel att hon ska få bli frisk.

Annica kämpar en obeskrivlig kamp. De senaste dagarna har biverkningarna lagt sig och hon har kunnat vara ute med familjen. Men idag måndag var det dags för Sahlgrenska igen. För ny omgång cellgift och blodöverföringar. Hur orkar hon, min tappra tös?

Jag oroar mig och väntar att hon snart ska ringa och berätta om provsvaren. Måtte de ha nå’n bra lösning så det äntligen vänder.

Tack, tack alla ni som följer Annica. Värmen, kärleken, omsorgen, hjälpen att lindra en annars tuff vardag, allt detta är ovärderligt, så viktigt att nog ingen ens kan ana det.

Mamma Anitha

2017-07-26 Johanna Toftby

Kommentarer

Helen 10 månader sen

Skickar styrka och omtanke till er alla ? all kärlek till er ?⚘

Pia Persson 11 månader sen

Jag hoppas verkligen att din fina, kloka och vackra dotter ska få bli frisk. Tänker ofta på henne och hennes närmsta. Ingen ska behöva gå igenom detta hemska om och om igen. Styrkekramar till dig som också lever i denna rädsla och oro över din dotters sjukdom. <3<3<3<3

Magdalena 11 månader sen

Kära mor, som medmänniska och mamma är det inte svårt att känna väldigt mycket med dig. Som mor är det inte heller svårt att känna väldigt mycket med din dotter. Det gör så ont att tänka sig in i er situation. Jag har varit där jag också. Vi är många som finns med er. I våra böner.

Anonym 11 månader sen

Hej fina Annicas mamma! Hoppas innerligt att Annic
a ska få bli frisk. Känner er inte men skrev till Annika på messenger för ett tag sen att om hon orkar och kan så finns det fin hjälp i Tyskland och Finland att få. Det är dyrt men kan vara värt att prova. Hade själv än god vän till mig som vi samlade ihop 57000 till på Facebook år 2015 så att hon kunde söka vård i Tyskland. Önskar er all lycka.

Mvh

Ann

Camilla 11 månader sen

❤️❤️❤️

Anonym 11 månader sen

❤️❤️❤️

Maria 11 månader sen

Tungt besked för ett modershjärta! Tänker på er ofta?
Kram Maria

Therese 11 månader sen

Svar på kommentaren:
Anonym 11 månader sen

Jag blir så ledsen för Annikas skull ,..

M 11 månader sen

Snälla snälla. Be Annica att börja ta Cbd olja. Det kan hjälpa henne på många sätt. Sett både bevis på cancer och smärta etc. Finns sida på fb också!Omtanke och styrka!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Jag har försökt prata mycket med Annica om allt annat som finns men hon vill lyssna på läkarna nu och ta den behandlingen de vill hjälpa henne med och då får man inte mixtra med massa annat tyvärr.
Det får vi respektera för det är hennes kropp och liv.
Tack för din omtanke!
Kram Johanna

Jenny 11 månader sen

Tack för att du delar med dig ❤️ Jag önskar av hela mitt hjärta att din vackra dotter snart ska gå bli frisk. Det måste ske, det kommer ske! Ber för er alla ?
Alla mina varmaste kramar ❤️

Marie 11 månader sen

Kramar i massor ❤️❤️

Åsa 11 månader sen

Tårar rinner och jag önskar inget hellre än att Annica ska få bli frisk??❤️

Carina L 11 månader sen

Styrkekramar i massor till er så ni orkar kämpa! Vi ber att det ska bli bra besked!
Snart❤❤❤

Eva 11 månader sen

Fint och gripande…tårarna rann när jag läste. Tänker mycket på er <3 Kärlek, styrka och kramar till er <3

Sandra 11 månader sen

Tack Anitha för du delar med dig. Tänker på Annica så mycket och ber för att hon ska bli frisk. Sänder kärlek och styrka till er alla men främst till Annica i hennes tuffa och svåra kamp mot den hemska vidriga sjukdomen.
Kärlek och kramar i massor ❤️❤️❤️

Maria H 11 månader sen

Följer på avstånd och läser allt. Dina ord berör mig så oerhört! Tårarna rinner och hjärtat gör ont. Skickar massor med kramar, böner med hopp om ett mirakel❤️ Vilken fin och go familj ni är❤️ Tack för att du delar med dig Annika och tack Anitha för att vi även får höra från dig. Kämpa på?

Malin 11 månader sen

Förstår jag rätt att det började med malignt melanom i ett födelsemärke? Men det var ingen hudförändring eller hudcancer? Är det cancer med tumörer? Kan man operera bort dem? Följer Annika och gjort länge då jag är rädd för just hudcancer.

Michaela Lejonberg 11 månader sen

Hittar inga ord!
Ni kämpar allihop med det där monstret och hans kumpaner vid namn Cancer!

Fortsätt kämpa!!
Cancer ska inte få vinna en enda kamp till… PUNKT SLUT!!

En annan Nina 11 månader sen

Väldigt fint, gripande och kärleksfullt skrivet av Annikas mamma Anitha. Har haft cancersjukdomen i min familj, min mamma drabbades och kan förstå precis dina känslor och tankar.
Min största skräck är att mitt vuxna barn ska drabbas och vill inte ens tänka den tanken, önskar att det blir jag som drabbas istället eftersom jag fått förmånen att uppleva livet länge vid det här laget.
Tårarna rinner nedför kinderna när jag läser dina rader Anitha. Kan inte stoppa dem. Känner så mycket med dig och Annika och andra närstående samt hennes vänner.
Hoppas och ber om ett bra besked och ett tillfrisknande för Annika. Kramar om.

Linda 11 månader sen

Det går inte att läsa detta utan att tårarna rinner…. underbart att Annica och hennes familj har dig mamma Anita och resten av familjen så nära att ni alla kämpar med henne ge ALDRIG upp ni är helt otroliga och krama Annica från mig. Känner inte men följer er här på bloggen och ja blir sååå berörd av det ni delar med er av. Kämpa på ni är fantastiska❤❤❤

Yvonne 11 månader sen

Styrkekramar i massor till er ❤❤❤

Johanna 11 månader sen

❤️?❤️

Anna 11 månader sen

Önskar så att jag kunde trolla bort allt det onda ❤️

Anita Olofsson 11 månader sen

Åh så jag lider med er! Jag hoppas verkligen att allt ska bli bra och att ni alla får njuta av livet fullt ut!
Tusen kramar t er alla ❤❤?

Marita 11 månader sen

❤️❤️

Åsa 11 månader sen

Det ni alla gör igenom är så tungt så om vi på minsta sätt kan bidra med något som underlättar så är det självklart! Den kärlek och omtanke jag känner för er borde väl förvåna men den är självklar för mig. Annica som jag följt nu via bloggen är en hjärtegod fantastisk tjej som jag önskar allt gott!!
Mer än något önskar jag att ni ska slippa denna hemska sjukdom!! Kramar!

IZH 11 månader sen

Jag har följt länge men kommenterar sällan. Orden känns för små. Det är ofattbart för mig att livet kan te sig så olika. Vi går här alla bredvid varandra och andas samma luft, handlar samma mat och slänger sopor på samma berg men bär på sån olika bördor. Och vilken börda Annica…. Hujeda mig! Jag är dålig på att be men du är med i de böner som blir av.
Många kramar från en ”Svensson” med små lätta vardagsproblem.

Ann-Sofie Kemppainen 11 månader sen

Gör så ont i mitt mamma hjärta att läsa detta. Känner er inte men följer er på avstånd. Läser och en tår trillar från min kind ?? styrke kramar till er alla ??

Tette 11 månader sen

Jag var med min dotter för 6 år sedan när hon fick cancerbesked . Jag vet precis vad du pratar om. I den sekunden ska du vara stark o tröstande, o när vi skilts åt körde jag ut i skogen o skrek o grät .. livet kan vara stentufft

Brittan 11 månader sen

Styrkekramar i massor till er ❤??❤??❤

Anna 11 månader sen

Kan inte föreställa mig vad ni går igenom. Men jag tänker på er och skickar all styrka och kraft jag kan via mina tankar ❤️❤️

Linnea 11 månader sen

Följer er på avstånd. Önskar jag kunde skicka en massa värme och energi till er.❤❤❤❤❤❤❤

Maria 11 månader sen

Allra käraste ni ❤️ Tänker så mycket på er alla. Önskar er all kraft och kärlek i er fortsatta kamp ✨??❤️✨

Annie 11 månader sen

Föjer och läser bloggen! Det är helt ofattbart vad livet är orättvist ? Jag känner med dig, då jag miste min mamma för 13 år sen när jag bara var 17 år. Förfärligt att en sån sjukdom finns! ? Du är otrolig som kämpar på, tänker på både dej och familjen! ?

Titti Zandelin 11 månader sen

Kära kusin!
Förstår så väl er kamp ❤️
Har ju själv levat sidan om yngsta dottern i 33 år . En svår muskelsjukdom tog hennes kraft tidigt och att se sitt barn i rullstol när hon var två år var svårt. Men med tiden tacksam att den finns o kan vara hennes ben.
Ibland fattar jag inte själv att vi som mammor får mitt i allt sådan kraft o glädje ändå .
Både Annica o du är två av dom starkaste o kämpande människor jag vet . Förutom min egen lilla tjej.
Vad vore livet utan hopp , kärleken och hoppet
om helande och även en tröst mitt i allt att vår Gudstro bär .
Jag ber att Annica snart skall slippa detta och bli fullständigt helad . Tack till fina Johanna som stått vid er sida och som oxå själv fått erfara en svår förlust .
Jag tackar för var dag . I mitt eget liv och i mina käraste liv.
Ingen av oss vet stunden för uppbrottet utan vi njuter här och nu av det vi har runt oss
Kram

Maria P - N 11 månader sen

Tack för att du finns där för din dotter! Genom Annika och även Johanna lär vi oss att hjälpa & stötta varandra; inom familjen, släkten, i grannskapet, i världen.

Ulrica Karlsson 11 månader sen

?❤

Åsa K 11 månader sen

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Så fint skrivet!

kent 11 månader sen

❤??? Starkt Anitha.Är med er 24/7…..Fattas bara!Kram
Kenta

Pernilla Johansson 11 månader sen

Så stakt o gripande du skriver! jag tänker mycket på er familj. All styrka o kärlek till er?❤️

Annica 11 månader sen

Skickar så många styrkekramar som det är möjligt att skicka!

Christina 11 månader sen

???

Kristin Segerström 11 månader sen

Hej Anitha! så fina och förklarande ord, från ett oroligt mamma hjärta! jag har 3 barn och livrädd, riktigt livrädd! att någonting ska hända dem! min äldsta son hade fått konstiga märken på benet för några månader sen, den veckan i väntan på att han skulle få dem kollade av läkare var hemsk! jag kunde knappt existera.. hela jag föll inombords.. då märkena var kollade, det var inte cancer.. så fick även jag tillbaka livet kändes det som. Jag kan bara för en liten gnutta förstå det hemska ni i familjen går igenom! Annica är en helt fantastisk tjej som även orkar dela med sig och ge av sin historia, och sin positivitet och kärlek till oss som inte känner henne.. vi som bara sitter här över dator och läser om hennes liv. Jag önskar att hon snart får bli helt frisk och andas ut.. och få fortsätta leva sitt liv med sin familj i mer avslappnad och glädjefull form! <3 – Fuck Cancer-avskyr denna sjukdom som förstör så många människors liv.
Önskar dig och hela familjen en fin sommar, krama Annica från mig och säg att hon är bäst!

kram kram Kristin

Gunilla 11 månader sen

❤️?

Anya 11 månader sen

Varma styrkekramar till er båda ??.

Gunilla 11 månader sen

Så fint o rörande skrivet Anita.
???

Malin 11 månader sen

Så fint skrivet Anitha, tänker på er och sänder styrkekramar till Annica<3

Åsa Öberg 11 månader sen

ni är så otroligt fina kämpar fast jag ej träffat er irl
<3 <3 <3

Lena Boström 11 månader sen

❤❤❤❤❤❤

Erika 11 månader sen

❤❤❤

Christina 11 månader sen

Tänker på er så mycket! Vilken kamp!! Mina tårar trillar o jag förstår din känsla av maktlöshet o förtvivlan… Vill bara omfamna er o ta bort allt ont!! Er starka kärlek gör er starka tillsammans o jag ber för er o skickar kraft o kärlek❤️❤️

Catarina 11 månader sen

Så fint skrivet! Man blir verkligen tagen av din beskrivning! Jag ber varje kväll för Annica och önskar så innerligt att det skall vända till det bättre nu! All kärlek och styrka till er, ni är båda fantastiska kämpar och förebilder! ?

Sara 11 månader sen

❤❤❤

Anna Eriksson 11 månader sen

Massor med Styrkekramar till er alla och främst till Annika….Hoppas det vänder nu!! Kämpa och kämpa fina Annika, tänker ofta på dig och din situation tror på dig, kämpa kämpa och kämpa
Massör med kramar !

Malin 11 månader sen

Mitt mammahjärta gråter när jag läser din starka text. Omänskligt för er alla detta ni just nu går igenom. Styrkekramar till dej, barnen, Annica och Kristian ❤️❤️❤️❤️.

Annika 11 månader sen

❤❤❤

Ulrika Östholm 11 månader sen

Älskade fina kämpar. Ord känns så fjuttigt i den kamp som pågår. Så starkt och otroligt rörande inlägg av dig Anita ??? Ger er styrka att fortsätta kampen. Massa kramar

Susanne 11 månader sen

Anitha, så starkt och fint av dig att dela med dig.
Många kramar till dig och Annica med familj ❤

Ingrid 11 månader sen

❤❤❤❤❤❤❤

Carina H 11 månader sen

Ett rörande men fint inlägg, tänker på Annica med familj varje dag, skickar många styrkekramar till Er alla.

Linnie 11 månader sen

❤️ Detta inlägg berörde något oerhört❤️

Malin 11 månader sen

❤️❤️❤️Styrkekramar till hela Annicas familj ❤️❤️❤️

CeciliaB 11 månader sen

All styrka och kärlek till er!❤️

katja 11 månader sen

Styrkekram

Louise 11 månader sen

Många styrkekramar till er❤️❤️❤️

Helene 11 månader sen

Mamma Anitha, vilken lycka att Annica har Just dig som mamma! Du utstrålar en sådan värme och trygghet som så väl behövs när allt är så svårt, ni båda är sådana kämpar!

Nathalie 11 månader sen

❤️❤️❤️

Katarina 11 månader sen

Tack att du delar med dig❤️Du och din familj har fått utstå så mycket elände, sorg och oro så nu får det allt räcka! Jag tänker och ber för er ofta. Varma kramar till er alla ❤️

Barbro 11 månader sen

Varma kramar till er alla.
Ni finns alltid i mina tankar-önskar bara att man kunde göra något.

Anna 11 månader sen

❤️ Tänker på er.

Maria 11 månader sen

Emma 11 månader sen

Så fint du skriver, Anitha!
Precis som Annica alltid gör!
Hoppas av hela mitt hjärta att all cancer försvinner. Att Annica får leva ett långt friskt liv utan cancer med nära och kära. Och använda all sin erfarenhet, styrka, livsglädje, hopp och kärlek till att peppa andra i cancer. Denna jävulska sjukdom som skapar så mycket lidande för många sjuka och deras anhöriga.
Min bästa kompis dotter, 7år, har fått diagnosen hjärntumör i sommar, och genomgår strålning just nu varje vecka och håret har ramlat av och den enda viktiga är att hon blir frisk!!!! Tänker så på henne, och på Annica och önskar man med tankens kraft kunde få bort alla elakartade tumörer. Allt gott till dig Annica & Anitha, fortsätt tro och hoppas och se att solen fortfarande skiner ibland och snart snart är cancern borta ?Kramar ❤️❤️

Camilla 11 månader sen

Stora varma kramar till er!!!

Cissi 11 månader sen

Kommer att tänka på……blott en dag…ett ögonblick i sänder…❤️
Ni är sannerligen helt fantastiska. Den styrka ni besitter är så beundransvärd.
Ta hand om varandra, ni tappra krigare. ❤️
Kramar i massor till er allihop ❤️

Lotta 11 månader sen

❤️?Var rädda om varandra o den kärlek som binder er samman. Den bär er genom den tunga vardag ni har?Många varma kramar till er alla?❤️

AnnaE 11 månader sen

Sänder en massa varma cyberkramar ❤❤❤

pernilla holmen 11 månader sen

tycker så fruktansvärt synd om er alla, jag önskar innerligt att Annica ska få bli frisk igen, att få må bra o kunna leka o busa med sina barn, vara med sin familj o slippa lida o har ont, kan förstå hur hemskt det är för er som står bredvid oxå, tänker på er, många kramar till er

Linda 11 månader sen

❤❤❤Styrkekramar till er alla ❤❤❤

Susanne 11 månader sen

Ja usch vilken mardröm ni hamnat i. Vet hur det är med cancer på nära håll, men dock inte en dotter. Såå tufft ni har det.
Tänker på er varje dag.
Varma kramar och hopp om att detta ger sig.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Här ska ni få se bilder från balen. Jag kunde inte sluta gråta när Marilyns kompis Philip kom hem för att hämta henne och så körde de iväg. Så vackra och fina.…

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…

Här ska ni få se bilder från balen. Jag kunde inte sluta gråta när Marilyns kompis Philip kom hem för att hämta henne och så körde de iväg. Så vackra och fina.…

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…