• 2017-08-11, 13:27
  • 16
Natural Cycles, smart preventivmedel

Här kommer ett riktigt spännande tips till er. Natural Cycles är ett effektivt preventivmedel men också ett bra sätt att lära känna sin kropp på.

Jag brukar ofta skriva om hormoner och PMS och ni är många som berättar att ni känner igen er. Våra kroppar är fantastiska men det kan också var ganska jobbigt att inte hitta rätt preventivmedel, de flesta ger dessutom svåra biverkningar och humöret blir ännu värre.

Natural Cycles är fantastisk. Det är en termometer och en app som är ett säkert preventivmedel men också ett smart hjälpmedel om du vill veta hur just din kropp fungerar. Du tar tempen varje morgon före du kliver upp, skriver sedan in det i appen och där får du veta om det är en röd eller grön dag, alltså om du behöver använda skydd eller inte.

Men jag tycker att det är så mycket mer än ett preventivmedel. Jag vill gärna ha full koll på min kropp och eftersom kroppen ändrar sig med åren tycker jag det är svårt att veta ibland om mensen är försenad, är det ägglossning på gång eller vart är jag i cykeln. Det kan jag har mer koll på nu.

Vill ni ha ett säkert preventivmedel utan hormoner ska ni ladda ner appen HÄR. Ni som inte vill bli gravida och har svårt att hitta rätt preventivmedel- detta är något för er. Läs mer HÄR.

Appen ger dig även prognoser för kommande cykel. Mycket smart. Kom ihåg att Natural Cycles inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar.

 


2017-08-11 Johanna Toftby

Kommentarer

E.B 10 månader sen

Nc är suveränt om man använder den rätt. Och numera godkänt att kallas preventivmedel. Inte högre risk att bli gravid än vid andra metoder! Bra där Johanna!

Nakd 10 månader sen

Är detta en reklam som du står för? Vet du om riskerna med detta preventivmedel?

Svar på kommentaren:
A 10 månader sen

Troligtvis står hon för den ja, det ser ut så. Risker? Kan man bli sjuk av att mäta sin temperatur nej det tror jag väl inte va? Risk att bli gravid menar du? Klart att den risken finns alltid, även vid p-pilleranvändning och finns även personer som steriliserat sig och ändå blivit gravida, så ja klart risken finns att bli gravid men gör man rätt så är risken liten.

Susanne 10 månader sen

Detta skulle jag inte våga stå för som reklam, kan ju gå helt fel för någon. och En är en för mycket.
Inte helt bra testat….Denna reklam känns sådär…..

Carina 10 månader sen

Tror tyvärr inte på detta som ett preventivmedel – finns inga säkra perioder. Man måste alltid skydda sig.

Marie 10 månader sen

Googla Kolloidalt silver och visa Annica!

Läs även detta som jag hittade:

http://annikadahlqvist.com/2012/10/12/botad-cancer-av-kolloidalt-silver/

Marie 10 månader sen

Blir förvånad över hur en del reagerar varje gång Johanna tjänar pengar på reklam. Hur orkar ni bry er?
Bianca Ingrosso skriver om detta, även flera matbloggare har jag sett.

Sluta klaga, det är väl bara att skrolla vidare och läsa det ni gillar.

Svar på kommentaren:
Melanie 10 månader sen

Kanske handlar om vad det är för typ av reklam? Tänk efter innan du skriver! Vad är det för skräp hon gör reklam för?

Eva 10 månader sen

Fast Melanie, aldrig sett en Melanie här – det är så att det spelar ingen roll vad Johanna gör reklam för så är det någon/några som ska klaga och gnälla på det, handlar inte om Vad hon gör reklam för/vilken typ av reklam utan de retar sig på att hon tjänar pengar på reklam/samarbeten. Konstigt att det kan vara fel på Allt, att Allt kan vara så dåligt och skit? Varför skulle det vara skräp menar du?

Ann-Charlotte 10 månader sen

Man bör dock varna för det som preventivmedel, inte så tillförlitligt. Bra om man VILL bli gravid. Jobbat med det här i många år o vet konsekvenserna för många unga tjejer, men om kanske inte läser denna blogg. Svårt om man inte får påverka vad man gör reklam för, då blir det så här tokigt ibland.

Svar på kommentaren:
Anna 10 månader sen

Vad är det som är tokigt? Får inte Johanna påverka vad hon gör reklam för tror du? Tror nog hon kan tacka nej om hon inte vill göra reklam för saker hon inte tror på. P-piller är inte heller säkert till 100 % dessutom tål inte alla p-piller och alla vill inte sätta in spiral el p-stav exempelvis. Tror dessutom inte att appen funnits i många år.

johanna 10 månader sen

Både läkare o barnmorskor avråder från att använda appen men det kanske du inte bryr dig om? Allt för att tjäna pengar… Du borde se över dina samarbeten. Måste skit just nu…

Svar på kommentaren:
Anna 10 månader sen

Men ge dig…varför skulle läkare o barnmorskor avråda från det!? Klart det är inget hundraprocentigt preventivmedel, det är inget, men appen kan ju även vara bra för de som vill bli gravida då de ser vilka dagar det är störst chans. Är det så hemskt att Johanna får göra samarbeten och tjänar pengar.

Melanie 10 månader sen

Anna: Googla lite innan du svarar kanske? Herre Gud. Vilken sten har du legat under? Har du missat debatten om n.c?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Melanie kan du inte skriva ett och samma namn om du ska in här och klaga, måste vara jobbigt att inte veta vad du egentligen heter menar jag.

Anna 10 månader sen

Haha ”Melanie” jag har inte legat under någon sten, har full koll på N.C. och sett att många bloggare skrivit om det.. är det det du kallar för debatten? Jösses..

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Den här ska jag baka idag! Hallon och rabarberkaka med knäckig yta, sätt flaggor i så har du en supergod kaka i midsommar som är snabb och enkel att svänga ihop. Jag…