• 2017-08-14, 13:43
  • 48
Rhodos

En liten semesterhälsning från oss här på Rhodos! Vi har det fantastiskt, bor på Sheraton hotell som ligger ca 5 km utanför Rhodos stad på västra sidan.

Hotellet är jättebra. Det är stort men inte opersonligt. Jag föredrar egentligen små hotell men charter är charter. Älskar kontraster och Lisa-Marie tycker allt är så fint, då blir jag glad.

Här finns allt. Vi vill gärna träna och jag kollade så det fanns bra gym och det finns det. Bra AC, flera löpband, bra crosstrainer och mycket vikter. I morse körde vi förbränning och kondition, det är en bra start att få röra på sig varje morgon innan frukost.

Sedan har man hela dagen framför sig.

Det är 33 grader varmt, Janne vet hur svårt jag har för när det blir för varmt men jag tycker det är skönt här. Blåser och det är inte den där kvava värmen. Kanske därför.

Idag är vi på andra sidan, Anthony Quinns bay! Första gången jag är här på den mysiga stranden, eller rättare sagt det är tre små stränder som ligger bredvid varann. Har ni varit här?

Kristallklart vatten, vita och beiga klippor överallt. Så vackert!

Ser i kommentarsfältet om detta med att jag är på Rhodos samtidigt som min yngsta dotter är här med  sina kompisar.

Att jag ska släppa taget och sluta vara hönsmamma.

Vi är alla olika föräldrar och detta känns helt rätt för oss. Marilyn fyller 18 i oktober så hade inte jag och hennes pappa skrivit på papper till resebyrån hade hon inte ens fått resa. Hon reser med sina klasskompisar och de är alla skötsamma och duktiga tjejer. Men jag vill finnas i samma stad första resan mina döttrar gör.

Vad som helst kan hända även när de är 25, men ju äldre de blir, desto mer erfarenhet. Lisa-Marie säger ofta att hon tycker det var bra att jag aldrig släppte iväg dem helt ensamma. Marilyn säger också att det är bra jag är här, så klart vi varken bor i närheten eller tvingar dem att ses. Vi hörs på sms bara.

Tjejerna klarar sig. Men jag och Lisa-Marie är också här och har en underbar semester tillsammans.

Ni får tycka jag är hönsmamma och ni får skriva precis vad ni vill. Vi är alla olika. Jag gör bara det som känns rätt som mamma för mina barn. Och jag tror faktiskt det ger dem trygghet.

2017-08-14 Johanna Toftby

Kommentarer

Sara S 10 månader sen

Du verkar vara en fantastisk mamma som ger dina barn en bra balans av frihet och trygghet. Kram

Maria 10 månader sen

Jag tycker att du gör helt rätt. Ger möjlighet till frihet men finna ändå där om det skulle behövas. Bra mamma helt enkelt ?

Bibbi 10 månader sen

Barnen är det käraste man har. Du är en kanon mamma.

Bibbi 10 månader sen

Tycker du er en bra mamma. Det finaste man har är barnen.

Marie 10 månader sen

Självklart att göra som Johanna! Det gjorde jag med, det gör man om man älskar sina barn. Dottern är ju inte ens myndig. Du ANONYM, hade Johanna inte följt med så hade du vänt upp och ner på både himmel och jord. För att du är bara en bitter, avundsjuk, liten tragisk människa, som försöker trycka ner dom som har det du inte har ?

Gourmettjejen 10 månader sen

Jag hade gjort exakt samma sak som dig! Du är en fin Mamma. Kram

Marita 10 månader sen

Jag tycker du är en fantastisk Mamma Johanna , det du gör nu är väl bevis nog , så mysigt där ser ut älskar Rhodos , han en fortsatt skön semester ❤️

Lena 10 månader sen

Det gör mig glad att läsa om så fina föräldrar.
Tryggt även för dem att du finns i närheten. Jag är själv mamma, dock en 50 plus, med en saknad ängla dotter :/ och en vuxen son , jag kommer alltid vara mamma hela livet!! Det dyrbaraste vi har ska vi vara rädda om <3 Var stolt :) Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Tack Lena och en varm stor kram till dig. ❤️?

Kristina 10 månader sen

ju mer de reser och ju äldre de blir får de erfarenhet. jag tycker du är en jättefin mamma som följer med men ändå håller dig på avstånd. tror nog din dotter och vänner inte har något emot att ha dig på rhodos.
jag tycker detta var en sååå bra ide att jag tar den rakt av. när mina barn blir så stora och de vill ut och resa så ska jag göra som du. nu är de dock 6 och 9 så det dröjer nog några år… haha
tack snälla för en trevlig blogg. bra blandning? Önskar dig en fortsatt fin resa

kristina

Katarina 10 månader sen

En sån mamma som du skulle alla ha!!!
Kram

Maria P - N 10 månader sen

Du är en toppenmamma! Jag blir ledsen när föräldrar tidigt börjar ”skryta om” att deras barn vill hellre vara med kompisar än med dem. Själv tycker jag det är sorgligt… Så klart att barnen ska ha kompisar men tid med föräldrar är viktigt. Det är viktigt att säga ” Jag vill faktiskt vara med dig nu”.

Anne-Christin Jonsson 10 månader sen

Du gör helt rätt tycker jag. Mycket kan hända och barnen är det käraste man har.

Solveig 10 månader sen

Det är så smart att åka med och bara finnas till hands om det behövs. Vansinnigt att skicka iväg unga människor själva.

Anette 10 månader sen

Ser helt fantastiskt ut! Tycker du gör helt rätt och önskar jag hade en mamma i stil med dig. Allt hade blivit så mycket enklare då…

Carolina 10 månader sen

Så skönt för henne att veta att finns i samma stad. Vilken trygghet!

Åsa J 10 månader sen

Alla gör det de tycker är bäst för sina barn. Jag tycker det låter toppen!!!!

Cissi 10 månader sen

Berättade om detta för min 23-åriga son. Han funderade lite sen sa han….det låter ju skitbra ju. ?

Babsan 10 månader sen

Hönsmamma är en mycket bra egenskap. Fortsätt så det har jag varit och är fortfarande till vuxna barn.

katja 10 månader sen

Tryggt och vettigt!

Sandra 10 månader sen

Så mysigt ni har det, härligt ???
Tycker du gör helt rätt. Du verkar vara en fantastisk mamma. Jag har fått stå på egna ben och klarar det mesta själv sen jag var 13 år och det känns idag. Hade behövt en trygg vuxen vid min sida i några år till.

Må så gott och ta hand om er
Stor kram Sandra ?

Maria Karlsson 10 månader sen

Heja hönsmamman ????
Tycker att det du gör är väldigt fint.
Tänk om flera föräldrar skulle göra så för sina barn, tror faktiskt att barnen uppskattar det även om dem inte säger det.
Ha en härlig semester.
//Maria

Mimmi 10 månader sen

Jag tycker det är en jättebra grej att göra som du gör! Kommer att göra samma sak när det blir aktuellt i framtiden, så tack för idén! :) De är inte så gamla när de är 18 och vi vet ju alla vad mycket skit som hänt på utlandsresor när unga ”fått fria tyglar”… Om jag var förälder till de andra tjejerna skulle jag känna mig så trygg och tacksam att du åkte med. Man känner sig nog alldeles fri och levande ändå när man bor på eget hotell med kompisarna även om föräldrar är på samma ort. Hoppas ni får en toppensemester allihop! :)

Jeanette K 10 månader sen

Jag tycker det är kanonbra, synd att jag inte tänkte på det…. min minsta råkade illa ut förra året då hon var i väg (hon hade fyllt 18 och det var inte hennes första resa), då önskade jag verkligen att jag hade funnits på plats!
Njut av sol och värme
Kram

Anna 10 månader sen

Jag tycker du verkar vara en kanon mamma????

Katja 10 månader sen

Jag hade oxå packat väskan och flyget, lagt mig på behörigt avstnånd!! Lättare att åka snabbtaxi än att sitta hemma och invänta lediga flighter om det skulle hända ngt ! Gud förbjude

suzanne 10 månader sen

Toppenbra att mamma och syrran finns i kulissen!

Pia Svensson 10 månader sen

Tycker du gör helt rätt! Låter som en toppenlösning för både dig och dina döttrar. Ha en trevlig senester❤

Marielle 10 månader sen

Bra där??

Mona 10 månader sen

Så grym mamma du är! Du har fått fina ungdomar, verkar gått bra för dem.
Men tror det är viktigt hur man lägger grunden.

A-C 10 månader sen

Brilliant idé! Jag var oxå en ”hönsmamma”, enligt vad vissa här inne tycker. Det gick finfint för min dotter, och OJ vad kul vi haft på vägen. Rock on!

Agneta? 10 månader sen

Njut av sol i värme☀️?Johanna?

MiaPet59 10 månader sen

Det är Johannas barn och hennes val tillsammans med döttrarna. Dom bor ju inte ens på samma ställe som den yngsta, så vad gapar en del över? ? man kan inte bara släppa iväg sina barn/ungdomar hur som helst. Man ser bilder från s k partyöar/ställen där tonåringar fullkomligt super bort både skalle och förstånd, vill man som förälder ha det så? Ingen normal förälder vill det…
Tycker inte man ska lägga sig i hur andra gör, inte så länge ingen far illa av det! Skulle en av döttrarna fara illa av hur Johanna valt att göra, ja då hade jag rivit upp både himmel och jord…men…nu slipper jag det ??
Njuuut på fina Rhodos…

Ann Bengtson 10 månader sen

Tycker det är en grym idé att göra som du gör, slippa sitta hemma i Svedala och oroa ihjäl sig. Att ni dessutom får en härlig semester är ju plus i kanten!!
Ha det så skönt i värmen ? ? ??

Ingmarie 10 månader sen

Hej!
Jag tycker du gör rätt.

Eva 10 månader sen

Åh så härligt! Att vara hönsmamma är bra, det är positivt betyder att man bryr sig. Du är en fin mamma och person <3

Anne 10 månader sen

Vad härligt ni ser ut att ha det! Duktiga ni är som tränar på semestern också.
Jag har själv inga barn, men jag tycker du verkar vara en riktig toppenmamma. <3

pernilla 10 månader sen

Tips åk till Tasos beach, klippbad med fastgjutna stegar och parasoll, mysig taverna med mkt god mat, beställ in lite smårätter. Inne i stan ät på Yamas, ligger nära bargatan. En annan mysig restaurang inne i stan är Niohorirestaurant. Inne i gamla stan i gränderna har ni ett litet litet hotell med en restaurang med jätte god mat som heter Marco Polo Mansion restaurang. Ett annat ställe inne i gamla stan Sissitio.

Carina 10 månader sen

Heja Dig <3 Jag hade gjort detsamma :)

Anneli 10 månader sen

Några läsare här verkar skriva enbart för att kritisera Johanna. Ser mönstret. Hade Johanna låtit hennes icke 18 år fyllda dotter resa ensam till Rhodos hade det blivit ett jävla
liv här inne.
Hur orkar ni med er själva?

Har sagt det förut Johanna men att ha utseendet med sig som du har, sedan sticker du ut och skriver från hjärtat- Bittra människor klarar inte det.
Sorgligt.

Önskar er en trevlig semester!

Svar på kommentaren:
anonym 10 månader sen

Håller med att det är fel att skriva om man vill bråka. Men hen som gör det kanske är jättevacker. Vad har Johannas utseende med det att göra?! Sedan är Johanna inte vidare bra på att ta kritik. Jag skrev en gång en vänlig sak och blev nästan utskälld. Det var obehagligt. Larvigt att tro att för man har olika åsikter ser man inte bra ut och är bitter. Själv är jag snygg och kan tycka olika så är det att vara vuxen. Men tycker att en människa som har värme till andra och har fin insida är en vacker och fin människa.

mona 10 månader sen

Fattar inte ens att folk kommenterar det. Hade du gjort tvärtom hade samma sorts människor kritiserat dig för att låta henne resa själv som minderårig. Kör ditt race.

Monika 10 månader sen

Men har folk tappat vettet totalt? Varför ska man klaga på en mamma
som reser enbart med kärlek och ansvar till samma land som sin yngsta dotter? Det är ju fantastiskt.
Är det inte det ena så är det det andra.
Johanna, du gör helt rätt.

Men det sticker väl i ögonen att du har möjligheten att resa iväg med din andra dotter. Ofattbart att klaga på en sån sak.
Klaga på föräldrar som släpper iväg sina tonåringar utan att bry sig istället.

Svar på kommentaren:
Susanne 10 månader sen

Håller helt med dej Monika. Nog inte många föräldrar som tar ett så stort ansvar som Johanna.
Det går ju faktiskt att kombinera, mamma och tonåring på semester.

Anna Persson 10 månader sen

Heja att alla får bestämma över vad som är rätt för dem själva. Jag älskar att umgås med mina barn. Kram på er <3

Kristin Segerström 10 månader sen

Hej Johanna! jag tycker du är en fantastiskt bra mamma som ser till att vara i närheten av äldsta dottern på hennes första resa! ( om det skulle behövas), men ser till att umgås med din yngre dotter och få egen tid med henne! ansvarsfullt och bra planerat! Ha en underbar semester! det ser super härligt ut på bilderna :) kram kram från Kristin

Helen 10 månader sen

Det gör du rätt i. Ha en underbar semester ???

Pia 10 månader sen

Att människor ens orkar. Alla gör det om är bäst för sin familj, punkt slut.
Hoppas ni alla får en fin semester. ❤️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Här ska ni få se bilder från balen. Jag kunde inte sluta gråta när Marilyns kompis Philip kom hem för att hämta henne och så körde de iväg. Så vackra och fina.…

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…

Här ska ni få se bilder från balen. Jag kunde inte sluta gråta när Marilyns kompis Philip kom hem för att hämta henne och så körde de iväg. Så vackra och fina.…

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…