• 2017-08-30, 16:09
  • 180
Det vidriga brevet till Annica

Detta handskrivna brev fick Annica hem till sin brevlåda precis. Jag är chockad! Ledsen, vill skrika rakt ut. Kasta mig på golvet och det enda jag känner är stort HAT!!!

Varför, varför skriver man detta. Snälla jag kan inte i mitt liv förstå hur någon kan vara så vidrig och ond! Förstår du som har skrivit detta till Annica vad du ställer till med?

Just nu ligger Annica hemma och har ett riktigt helvete. Hon är fullproppad med morfin, hela hon är kaos. Hon vill av hela sitt hjärta överleva. Hon har tre barn, en man, en familj som behöver Annica. Och hon behöver dem.

Vet du att det sista man överger är hoppet. Det allra viktigaste för någon som är svårt sjuk är att aldrig tappa tron på ett mirakel, ett hopp om att detta kan faktiskt gå vägen. För med den inställningen kommer man långt. Man får aldrig sluta hoppas och man får aldrig sluta kämpa.

Annica blev väldigt ledsen. Du kan inte föreställa dig hur ledsen hon blev.

Jag gråter för Annicas skull, jag blev ledsen för hon ska inte behöva få läsa ett sådant vidrigt brev. Hon peppar tusentals till att orka, till att kämpa. Så får hon detta hemskickat i sin egna brevlåda.

Jag undrar hur du som skrev detta känner just nu. Mår du bättre när du fått en annan människa att må ännu sämre? Eller har du vett att ångra dig? Jag hoppas det.

Det lilla ordet förlåt kan betyda så mycket. Börja med det. Sedan är du på rätt väg för att börja sprida kärlek istället för hat och kommer märka att det är det bästa sättet att få kärlek tillbaka.

 

 

2017-08-30 Johanna Toftby

Kommentarer

Ingrid Nilsson 9 månader sen

Det skär i mitt hjärta när jag läser brevet någon skrivit till dig. Så mycket hat och ondska en enda person kan förmedla. I mina ögon är du en stark person, och jag tror att just din styrka kommer att ta dig igenom din sjukdom.
Jag vill även tacka dig för att du delar med dig av allt du får gå igenom i din kamp mot sjukdomen. Vi lyckligt lottade som inte har någon cancerdiagnos kan behöva ruskas om och inse hur lyckligt lottade vi är. Ge aldrig upp Annika, kämpa på så kommer det en dag då du går segrande ur detta och är en frisk stark och lycklig människa igen.

E 9 månader sen

Usch, usch, usch!!! Vet att jag egentligen borde tycka synd om brevskrivaren som uppenbarligen lider av fler sjukdomar än den som antyds men det tar verkligen emot! Hu!
I sin svåraste stund försöker man fortfarande dölja hur sjuk och rädd man är för att skona sina närmaste, orkar man le så gör man fanimej det, även om det bara är för att försöka glädja någon annan!

Josefine 10 månader sen

Lämna till polisen och be dem ta fingeravtryck m.m
Borde förhoppningsvis leda till någon sjuk jävla människa, fy fan!

Helen 10 månader sen

Styrkekramar till dig Annica ?⚘

Nina 10 månader sen

Kärlek och styrka till dig! ❤️

Linda 10 månader sen

Hej Annika
Låt inte brevskrivaren få ta den energi du och din nära har. Fokusera bara på er närhet och kärlek. Försök skaka av dig denna miserabla persons åsikter.
Brevet skulle gått till politiker, landsting och vården istället. Det är de som misslyckats att ta hand om denna brevskrivande person. Om det är sant att personen är dödssjuk så har denna person en dödsångest och är utan stöttande vänner. Där borde psykvården ha tagit vid. Om det bara är påhitt och förbannad lögn med avundsjuka som grund, så är personen inte frisk. Psykvården borde ha tagit vid.

Kämpa på och be någon annan läsa brev du får så att du slipper läsa de negativa, hatiska breven. Du behöver all glöd och positivitet du bara kan. Vi ”normala” på nätet önskar dig bara det bästa möjliga.

Linda

Ps. Till Brevskrivaren: Jag vet att du läser Johanna och Annikas blogg. Snälla sök läkarvård. Det finns stödgrupper i alla former . Du verkar behöva det!

Linda 10 månader sen

Wow, finner inte ord. Vad är det för fel på folk som skriver sådant här? Om man själv är sjuk borde man väl vara full av sympati för de som befinner sig i samma situation. Istället väljer man att bli avundsjuk för att man själv inte får den uppmärksamhet som Annika får. Du ger bitter en helt ny innebörd. Tips – glädj dig med andra istället för att gå under av avundsjuka så kommer du leva ett lyckligare liv.

Carolina 10 månader sen

All omtanke, kärlek och värme till Annika ❤️

Hanna i Varberg 10 månader sen

Jag är totalt mållös!! En person som beskriver sig som dödligt sjuk i ett brev och skickar till en annan människa som har en av jordens fruktansvärda sjukdomar. Det står för att du som skrev brevet inte kan hantera din egna sjukdom och vill lägga över dina känslor och din ensamhet på Annica! Fy fan vilken osmaklig och vidrig människa du är! Att du ens bemödar dig att formulera ett brev. Kram till Johanna och Annica.

Anna 10 månader sen

Jag blir väldigt upprörd när jag läser detta. Jag har flera gånger fått elaka kommentarer både på bloggen men också face to face, det har alltid fått mig att må snäppet dåligare. Men att skriva något sådant personligt till någon som redan mår dåligt är vidrigt och fegt. Denna person lider av avundsjuka, oftast gör elaka personer det. Men jag tror att man kan ändra sig och bli en bättre och snällare människa, bara man kommer ihåg ordet som föräldrarna lärt oss, förlåt.
Att Annica gått igenom så här många dåliga saker och ännu står upp på båda benen, visar hur stark hon är. Så låt inte denna elaka person ta över ditt starka liv och personlighet. Fortsätt kämpa, vi står bakom Annica till 100%.

Elisabeth 10 månader sen

Du som skrivit detta brev till Annika är så förbannat satans avundsjuk på allt stöd hon får från andra, du är avundsjuk för att Annika når ut till många genom att gästblogga på sin finaste vän Johannas blogg och du är avundsjuk på att hon har en vän som Johanna. Att ens komma på tanken att ens skriva ett brev som detta till någon som kämpar som Annika gör. Annika… all kärlek till dig och din familj, tänker så ofta på dig. Johanna… tack för att du lyfter fram detta näthat och att du stöttar din vän som du gör.

Britt-Marie 10 månader sen

Att man kan med och skriva ett sånt hemskt brev till en svårt sjuk människa. Hoppas du skäms nu brevskrivare. Många kramar till Annika. Kämpa på! Ge inte upp! Vissa idiot brevskrivaren att du klarar upp detta. Många kramar igen till Annika med familj ❤️

Annie 10 månader sen

Men såå sjukt o fruktansvärt gjort!!! Hur lågt kan man sjunka??? All kärlek till dig Annica <3 <3 <3

Elisabeth 10 månader sen

Fy f…n på ren svenska! Jag hoppas innerligt att personen som skrev detta brev kliver fram och får stå till svars för det vedervärdiga personen skrivit. Avundsjuka är tyvärr enda ordet som beskriver detta brev.
Alla hanterar saker på olika sätt. Annica, fortsätt hantera det som händer dig på det sätt som är rätt för dig! Ingen annan vet vad som är rätt för dig! Vi är många som tänker på dig och som vill stötta dig och din familj. Johanna, fortsätt vara precis som du är, en underbar vän som stöttar och hjälper. Låt inte elaka människor få förstöra det du gör. Jag hoppas att ni får klarhet i vem som gjort detta och att åtgärderna blir rejäla.

Eva 10 månader sen

Finner inga ord… Många kramar till dig Annica <3

Jessica 10 månader sen

Massa kramar till dej Annica

Susanne 10 månader sen

Till dig som skrev detta fruktansvärda brev;
Vad ville du uppnå?
Känns det bra för dig nu när du sparkat på en person som redan ligger?
Vad var ditt syfte?
Att du mår f

Svar på kommentaren:
Susanne 10 månader sen

Fortsättning på mitt inlägg nedan;
Att du mår dåligt själv har vi redan alla räknat ut.
Men, varför göra något så här fruktansvärt som du gjort???

Bra där Johanna att du tar tag i det. Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni får tag i denna personen.
Kram till dig Annica o Johanna ❤

Christina Andersson 10 månader sen

Bränn det brevet, så det Verkligen försvinner. Jag har läst det flera gånger nu för att försöka förstå vad personen har för sjukdom/lider av…Jag kom på det:
Svartsjuka! Finns ingen bot på och personer med denna sjukdom finner, tyvärr, lindring i att såra och få andra att må dåligt.

Jag känner inte dig Annica, men jag jag har medkänsla och tänker på dig och dina.
Mycket kärlek och värme från mig/Tina.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Vi kommer absolut inte bränna det. Har istället pratat flera gånger med polisen idag.
Och jag har en del aningar nu vem detta är.
Hoppas hen träder fram istället för att gömma sig, men fick många tips igår, mycket som stämmer in på det jag redan har.

//
Jag vet att ”du” som skrev detta brev läser just denna mening. Du har chansen att höra av dig nu innan det blir andra konsekvenser.

Michaela 10 månader sen

Finns så många vidriga människor därute!
Avundsjuka säkert. Och kunde Annica gjort det skulle hon tagit sin sjukdom och kastat på denna vidriga människa! Så den fått känna hur tufft Annica har det!

Cecilia 10 månader sen

Fina Annica försök att inte lägga någon energi på den här människan som mår så fruktansvärt dåligt så hen måste spotta ut ondska. Vi är väldigt många som känner och hoppas innerligt att det snart vänder för dig!!! Många varma kramar till dig finaste Annica!!

Marie 10 månader sen

”Mvh” Verkligen? En del personer blir uppenbarligen både bittra och avundsjuka när de drabbas av sjukdom. Det är tragiskt. Det blir som en extra sjukdom.

Själv han är mig alla dagar nära,
för var särskild tid med särskild nåd.
Varje dags bekymmer vill han bära,
han som heter både Kraft och Råd.
Morgondagens omsorg får jag spara,
om än oviss syns min vandrings stig.
”Som din dag, så skall din kraft ock vara”,
detta löfte gav han mig.

Lina Sandell Berg

Lollo 10 månader sen

Fruktansvärt för Annika att behöva ta emot ett sådant brev, men jag blir faktiskt bekymrad över hur brevskrivaren egentligen mår.

Kristina 10 månader sen

Så hemskt brev att få. Någon ond människa som vill såra. Ta hand om dig Annica. Önskar dig all lycka!

Cemilia 10 månader sen

Det är skrämmande vilken ondska och avundsjuka som finns bland människor!!! Men jag tror på karma och den som pekar ett finger åt någon annan, pekar tre fingrar mot sig själv. Du är en kämpe Annika och du verkar så snäll och Go, en ängel som du behövs på jorden!! ???

EB 10 månader sen

FY F*******N rent ut sagt!!! Annica, låt inte såna tragiska människor förstöra din kamp. Vet att det är lättare sagt än gjort. Och DU!!!! Stackars människa som skrivit detta, jag kan bara anta att du också blir sparkad på när du redan ligger? Beklagar det, men du sparkar faktiskt mest på dig själv! Gör gärna det, men dra inte med andra i ditt fall.

Ulrica 10 månader sen

Alltså man tar sig för pannan! Hur sjutton är man funtad om man ägnar sin energi på att skriva och posta ett föraktfullt och avundsjukt brev på detta sätt?
Vissa människor är felvaggade verkar det som.. tragiskt faktiskt!
Jag hoppas att Annica kan lägga det hemska brevet bakom sig så hon får ha sin styrka att orka med behandlingarna istället!
Stort kram till henne! Tack för din blogg som stöttar henne i det svåra!

Tvillingen 10 månader sen

Du din lilla fjutt som skrev brevet, tror du på fullaste allvar att Annica inte är medveten om att hon är dödsjuk. Utan du måste späda på det ytterligare genom att skicka ett brev på posten. Hon vet själv att det är riktigt allvarligt. MEN Hon kämpar tappert varje dag för sitt liv, och tack vare sitt hopp, tro och familj och vänner har hon faktiskt redan överlevt sin prognostid många gånger om! Så hoppet är det sista som överger en människa och man kommer långt med sin tro, det har hon bevisat många gånger om.

Sofie 10 månader sen

Den idiot som skrivit detta brev kommer brinna i helvetet! Det kommer slå tillbaka på den personen! Massa kärlek och styrka till dig, Annika! Försök fokusera på dig själv och din familj och strunta i denna tragiska och hemska människa. Massa varma kramar <3

Sandra 10 månader sen

Mitt hjärta brister och vad gör då inte Annicas när hon fick läsa detta vidriga brev!
Annica har väl det nog så kämpigt som hon har det, stöttande ord, kärlek och värme är det som Annica behöver nu. Inte nåt sånt här. Usch och fy bli så jäkla arg!
Vill bara ge Annica en varm kram, men få bli härigenom. Hoppas Annica att du känner min omfamning med kärlek och värme till dig.

Kram kram kram ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Emma 10 månader sen

Den som skrev brevet….måste vara Djävulen själv…fruktansvärd ond….trodde inte såna fanns på riktigt…sjukt sorgligt….heja er änglar som Johanna och Annica som kämpar för det goda, det goda kommer besegra det onda, så är det bara. Kramar till er alla goda fina människor.

Åsa F 10 månader sen

Usch man mår ju dåligt när man läser brevet. Hur dåligt mår inte den som skrivit det? INGEN ska behöva få ett sådant brev, allra helst när man är sjuk och bräcklig. Styrkekramar till Annica och hennes familj.

Anki 10 månader sen

Annica, ta ett papper o skriv några väl valda ord om brevskrivaren. Du kan göra det under flera dagar så kommer du nog på flera. När du inte kommer på några fler slänger du skiten i papperskorgen! Jag är sjuk själv o vet hur sårande fel ord kan vara. Men detta vidriga brev är det värsta jag läst o mitt hjärta brister för din skull ❤️

Isabell 10 månader sen

Jag tror detta är skrivet av en person som mår mycket dåligt själv tyvärr. Det ursäktar inte ett dåligt beteende men det lyser igenom att denna person är avundsjuk och vill trycka ner Annica som mitt i den svåra sjukdomen faktiskt får mer stöd än de flesta nog får med insamlingar, hårfix och ett stort nätverk. Annica om du läser, försök att inte ta åt dig av denna människa som mår så dåligt och är bitter.
Allt kommer att bli bra tillslut och jag önskar dig många år till med din fina familj och vips finns ett bot för denna hemska sjukdom! Kram från Luleå

Svar på kommentaren:
Nilla 10 månader sen

Håller med Isabell om att detta brev är skrivet av en person som mår dåligt. Personen känner sig säkert ensam och övergiven. Som sagt finns det inga ursäkter för att göra så här mot en medmänniska men jag hoppas att du Annika kan släppa tankarna på brevet och andra negativa kommentarer. Försök fokusera på allt stöd du får och på din fina familj. Cancerforskningen ger nya möjligheter varje dag så jag ber för att det ska komma en behandling som ger dig möjlighet att finnas många år till för dina barn.

Anna 10 månader sen

Ojojoj ?. Ja varför skriver man något sådant? En mycket sorglig figur, bitter och avundsjuk in i märgen… och i psykisk ohälsa. Vad kan man möjligen få ut av det här, att vara genuint elak? Riktigt illa är det…

Många styrkekramar till Annika, och hennes familj ❤❤❤

Eva 10 månader sen

Tyvärr en människa med så dåligt självförtroende, att gotta sig i andras olycka är i min värld det lägsta man kan sjunka till, som hen skriver är en dödligt sjuk människa o med dom orden har hen förklarat sig själv vem hen är …vi andra vet vad Annica går genom genom bloggen o era ord så inget att ge uppmärksamhet till för då får hen som hen vill tyvärr ….så Johanna ta bort detta inlägget sedan för att inte uppmärksamma en människa så hemsk!!

Bamse kram till Annica o Johanna <3

Svar på kommentaren:
Eva 10 månader sen

Alla som stöttar Annica är underbara glöm inte det :) kram

annette 10 månader sen

All kärlek och styrka till Annica,
Jag finner inga ord angående brevet, blir så ledsen och arg.

Emma 10 månader sen

Fy fan! Hur kan man skriva nåt sånt? Lägga ner sin tid på att vara elak, om nu själv också är sjuk, om det stämmer… Ondska!

Veronica 10 månader sen

All kärlek till dig Annika <3
De här brevet är så vidrigt att ja inte finner ord! Tragiskt viken hemska människa du är som skrivit detta !

Malin 10 månader sen

Finner inga ord för vad jag ska skriva om den onda människan.
Jag gråter när jag läser och tänker så på Annica som läser detta.
Kramar från Malin<3

Ulrika 10 månader sen

Går det inte att spåra vem som skrivit det vidriga brevet? Lämna till polisen och låt dom kolla fingeravtryck etc.
Varm kram till Annica❤

My 10 månader sen

Du är så fin Annica! Du är nog den starkaste person jag vet! Jag beundrar dig starkt!
Du är värd all kärleks om finns❤️❤️

Caroline 10 månader sen

Det jag kan se/urskilja när jag läser detta är en människa som är så otroligt bitter och som kanske nyss fått en diagnos och bara är arg på allt och dessutom avundsjuk på all uppmärksamhet och kärlek som Annica får från oss. Vilket man kan förstå. Men vad jag INTE kan förstå är hur man tar steget från att ta fram papper och penna o börja skriva till att verkligen gå o köpa frimärke o slänga det på brevlådan… Man verkar inte ha tänkt på att det faktiskt når fram till den tänkta personen och konsekvenserna det får. Jag förstår att du blir jätteledsen Annicka, men snälla, försök att inte bry dig om detta. Du har viktigare saker att lägga din energi på och detta är bara en avundsjuk människa. Ja, det är oxå tragiskt såklart men jag tänker så här… Du har en sjukdom som många förknippar med döden… Det har, om vi ska tro på det, denna personen oxå… men… Vad som skiljer er åt och vad som antagligen gör hela skillnaden på hur ni tar er igenom detta är att du är fylld av kärlek och ger så mkt kärlek och du har tron och hoppet …. Denna personen har inget av det och mår förmodligen så dåligt av det att han/hon vill att du oxå ska ända ner till botten där h*n befinner sig… Det är så fruktansvärt lågt och smaklöst att vara så som människa men det är därför du kommer att klara dig från detta… Även om det lär ta tid och kraft. Du kommer inte att dö för du har för mkt fint att leva för. Det har inte denna människan. Det är skillnaden. Vi är med dig. Alltid. Glöm inte det. Finaste Annicka <3

Homeofmilla 10 månader sen

Jag finner inga ord gällande brevet. Eftersom jag är på distans kan jag lätt säga att det inte är något att bry sig om. Men jag förstår dig Annica om du kände att det inte gjorde dig glad. Jag har en dokumentförstörare som jag gärna vill köra det brevet igenom. Ja med denna kommentar vill jag helt enkelt bara peppa dig! Klart du fixar det här ? och ett stort TACK för att du delar med dig av ditt liv. BAMSEKRAM ✊?

NinaH 10 månader sen

Alltså…?! Dödligt sjuk??? DU?!
Du verkar inte veta ett skit vad det handlar om att kämpa mot cancer. Vilket helv**e det egentligen är. Hur man själv lider och hur omgivningen lider med en, fast man så gärna försöker att kämpa och inte visa hur jävligt man egentligen mår. Hur ledsen, sönder, kraftlös och liten man kan känna sig. Fast ibland rämnar denna fasad, även hos den starkaste. Det är någonting oerhört, överjävligt det man går genom i kampen mot cancer. Jag vet, tro mig. Att ha nära och nära, men som i Annicas fall, okända medmänniskor som stöttar en och håller en uppe, är ju allt värt. Och så finns d et ju sådana som dig. Egentligen har jag ingen lust att ödsla ett ynka ord på dig, men gör ett undantag nu. Det är en dj**a skymf mot inte bara Annica, utan oss alla, som kämpar/kämpat mot cancer!
Ta 1 enda dag och genomlid det verkliga helvetet det innebär med cellgifter, strålning, starka mediciner, ja, dödskamp, helt enkelt… Så kan vi snacka sen. Nä, jag tror inte du din miserabla stackare skulle stå ut 1 timma ens. Du är en pytteskit i havet jämfört med vad vi cancersjuka kämpar/har kämpat mot. Sådana som du kan inte ta den hedern från oss. Ett av det viktigare som du saknar…
En varm kram till både Annica med familj och Johanna!

ÅmB 10 månader sen

Finner inte ord. Ofattbart att man kan vara så elak mot en medmänniska. Hur kan man gå över alla gränser så här grovt? Det övergår mitt förstånd. Sänder en massa kramar❤️

Svar på kommentaren:
Marita hallquist 10 månader sen

Håller fullständigt med alla dom andra som har skrivit förutom det första brevet. Det är vidrigt skrivet. Jag har själv lungcancer och har fått så mycket stöd från alla mina vänner och en super bra vård på karolinska i solna underbar personal. Jag tänker jättemycket på Annica och hennes familj och hur hon verkligen kämpar . Du kommer fixa det här, jag ger alls mina styrkekramar till dig. Stort lycka till ❤

Madeleine 10 månader sen

Herregud…. vad säger man till nåt sånt här? Bara att hoppas att vederbörande får samma helvete som Annica och att någon då strör ordentligt med salt i såren så att enkronan trillar ner. Brukar inte önska sånt till höger och vänster men i detta fallet…..
Snälla söta rara Annica… Ta hand om dig och dina kära. Det är det ENDA som betyder nåt. ♡♡♡

Oliven 10 månader sen

Jag blir blir bara ledsen när jag läser sånt här. Alla ska dö, vi vet inte när. Hur kan man sända negativa tankar o ord till någon utsatt människa? Det är för mig obegripligt, man ska väl i möjligaste mån peppa o värna om den som är drabbad av detta elände. Jag sänder alla tankar till Annica från hjärtat❤️. Kramar oliven❤️

Emelie 10 månader sen

Jag blev helt chockad…. Finns det ens människor som kan göra såhär?? Det är ju helt fruktansvärt och sååå kränkande!
Vad vill mäniskan få ut av detta??
Annica ta absolut inte åt dig, jag vet att det är lätt och säga och det kommer tyvärr alltid att finnas med på näthinnan men tänk så avundsjuk och svartsjuk den här människan måste vara på din kämparglöd och att du vågar dela med dig av vad du går igenom.
Vet bara vem du är genom bloggen men du fångar en totalt i din skrivt och jag tänker ofta på hur du har det.
All styrka och energi till dig! ❤

Camilla 10 månader sen

Fy fan… Hur kan det finnas så mycket ondhet i en människa och särskilt om det stämmer som hen säger- att hen har en dödlig sjukdom…
Man får försöka att inte bli arg även om det var min första reaktion… Detta måste vara skrivet av en person som lider oerhört mycket och även av avund…
Bli inte ledsen Annica utan fortsätt kämpa ❤️

Marika 10 månader sen

Men fyyyy ?
Tror absolut personen som skriver är sjuk. Inte i cancer dock. Rimligtvis någon psykisk sjukdom/störning. Ingen normalt fungerande individ författar ihop och postar (?!!) ett sådant brev till någon. Och absolut inte till en person som kämpar för sitt liv.
Personen i fråga är omöjligt fullt fungerande.
Det förmildrar såklart inte handlingen eller dess effekt. Men det kan trösta hjärtat. Majoriteten är empatiska medan någon procent saknar den förmågan. Låt inte den procenten sänka dig Annica och om det inte finns kraft att hålla emot. Låt oss andra, resterande 99 procenten lyfta dig.

Lotta 10 månader sen

Brevet säger mycket om hur trasig människan bakom är..tragiskt..
Annica känner inte dej men jobbar som sjuksköterska med bla cancerpatienter och vet hur oerhört tufft ni kan ha det!♥️♥️Till dej Annica o kämpa på och se till att få all hjälp stöd du kan få,mycket hjälp finns, glöm aldrig det! kram

Linnie 10 månader sen

Du som skrev detta du inleder med;

”Du vet väl att du kommer att dö?”

Ja kära galning – det vet vi alla. Ingen av oss kan dock veta exakt när och hur. Du har ingen som helst kunskap om Annicas sjukdomsförlopp och vad hennes behandlingar ger henne. Inte heller den styrka som Gud kan ge henne. Du har ingen aning. Absolut ingen aning. Starka människor med starka lag ikring sig har en outgrundlig förmåga att ta sig vidare och ur alla möjliga eländiga situationer. Så tror jag att det blir för Annica. Stör det dig att hon är söt, vacker, oftast glad och ödmjuk, har vänner och familj som bryr sig? Kan inte annat än tycka synd om dig även om jag skulle vilja hata dig men du är helt enkelt bara en ren tragisk trafikolycka hela du.

Kanske är du själv fysiskt sjuk som du skriver – att du är psykiskt sjuk råder det absolut ingen tvekan om. Att gå så långt så att man skickar ett snigelbrev till en cancersjuk person för att uttrycka sitt hat och därmed kanske på något sätt lindra sin egen ångest är för mig helt djävla otroligt.

Döden kommer till oss alla som sagt, ingen går fri. Ser ditt brev till Annica som en ren provokation. Personligen hade jag aldrig lagt ut min historia på sociala medier på det sättet men vi är alla olika och vi måste respektera varandra.

Camilla 10 månader sen

Först tänkte jag inte ens kommentera detta brev. För att den idiot, ursäkta som skrivit det är inte frisk! Det är väldigt tydligt! Men jag skulle aldrig i min värld hjälpa dig om jag visste vem du var. Hur kan du ha mage att sitta och skriva ett sånt brev till en redan svag människa. Som kämpar för sitt liv. Vad får du ut av att stampa ner henne ännu mer! Det hat o onska du måste ha i kroppen måste du söka hjälp för!
Att ens lägga tid på sånt där! Fy fan!
Tänker på dig Annika! Varje dag och hoppas att allt kommer vända snart, för din o dina nära! ❤️. Kramar

pernilla holmen 10 månader sen

jag blir både arg, lessen o förbannad, du ska inte ta åt dig Annica, inte bry dig o en sån otroligt elak människa, fattar inte hur man kan vara så vidrig som den som har skrivit brevet är, hur kan man ens kränka en människa på detta sätt???? men Annica kämpa vidare,,, vi finns för dig o Gud är god, håller alla tummar för dig o vi alla tänker på dig, många kramar till dig , o till dig Johanna du är en underbar o godhjärtad vän som finns För Annica,,, alla borde ha en vän som du, lika fin på insidan som på utsidan

Cissi 10 månader sen

?? HUR kan en människa vara så elak???
Stor KRAM till er båda, Annica och Johanna.❤️❤️
Ingen behöver ta sån skit. Usch säger jag bara ?

Sara 10 månader sen

Blir så ledsen av detta .Ge inte upp ❤️❤️❤️

Marie-Louise 10 månader sen

All kärlek och styrka till Annica , du är en kämpe och fortsätt kämpa <3
Jag önskar att du som skrivit brevet också får hjälp och har någon som bryr sig om dig, att ha en dödlig sjukdom kan inte vara lätt att kunna hantera. Behöver du någon att prata med när ångesten är för stor finns det många bra telefonlinjer. Bl a tror jag svenska kyrkan har någon.

Malin 10 månader sen

Finaste Annica, du får inte lyssna på en sån elak människa. Ta bara till dig av de goda runt dig. Tänker på dig. Kram!!

Marita 10 månader sen

Fruktansvärt man finner inga ord :(( stor kram till dig Annica vi är många som är med dig nu ❤️

Jessica 10 månader sen

Fruktansvärt att skriva så till nån. Hemska människa fy skäms.
Johanna ?du är en sann vän, jag hade sått upp för mina vänner med om dom hade fått ett liknande brev.
Kram på er

Therese Ståhlgren 10 månader sen

Vilken bitter människa!!! ?Hur kan man trycka ner en som redan ligger??
Ta inte åt dig Annika utan fortsätt kämpa! Tankens kraft är stor, så tänk att du redan är frisk!!! Tänker ofta på dig?
PS. Ta bort allt socker ( fast ver ju inte om du är en sockerrråtta?) cancern göds av socker! Kosten påverkar väldigt mycket.
Många Styrkekramar Therese

Ekenäsliv 10 månader sen

Jag måste skriva något som tecken på att jag läst… men egentligen är jag mållös och förfärad och chockad… är det inte straffbart att skriva sånna brev till nån..?
Jag gråter för det är så grymt och går under skinnet på mig…
Det enda som är sant är att det är en dödligt sjuk människa som skrivit det, på alla sätt och vis.

Svar på kommentaren:
Camilla 10 månader sen

Håller med! Jag visste inte vad jag skulle skriva. Men var tvungen att skriva nåt.

Maria 10 månader sen

Annica- du är en fantastisk människa , all värme och kärlek till dig ?Styrkekram ❤

Kicki 10 månader sen

Jävla dåre? Så mycket hat och avundsjuka som finns i dig som skrivet detta brev?

All kärlek och styrkekramar till dig Annica. Vilken kämpe du är❤️❤️❤️???

Vi är så många som tänker på dig dagligen och vill stödja dig i din tuffa sitation.

Stora kramar till dig Annica och till din fina familj❤️

Johanna! Bra att detta kommer fram! Sätt dit alla jävla idioter som har så mycket hat i sig!

Anna 10 månader sen

Denna människa kan inte vara frisk!! Värsta jag läst. All kärlek till Annika❤️

Pia Persson 10 månader sen

Det är så illa att man får kväljningar av denna vidriga människa som kan skriva ngt så hemskt. Hoppas att det blir polisanmält och att denna vidriga människa får stå till svars. Sanningen brukar alltid komma fram. Mina tankar går till Annica och jag sänder en massa styrkekramar till dig. Vi är många som stöttar och följer din kamp. Johanna du är en grym vän som står upp för Annica <3<3<3<3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Ska göra allt jag kan för att få fram denna människa.
Börjar med polisen i morgon bitti. Har brevet här hemma nu.

Kram Johanna

Johanna 10 månader sen

All kärlek och styrka till dig Annica. Du är en fantastisk kämpe och jag får en klump i magen varje gång det syns mitt fb flöde att johanna lagt ut ngt om dig. För tankarna går hela tiden om hur du har det och hur det går. När ska det vända… det är en fruktansvärd resa du och din familj går igenom och jag hoppas verkligen att det kommer att vända.
Att det mitt i allt detta finns människor som har mage att hugga på någon som redan ligger ner är för mig helt overkligt.
Jag sänder dig alla styrkekramar jag kan, du är fantastisk Annica. Sluta aldrig kämpa ?

Evamarie 10 månader sen

Den som skrivit det där är nog sjuk….i huvudet!
Tror knappast man skriver på det där viset om man är döende.Så fegt att inte skriva under med namn också.
Stor varm kram till dig Annika.

Ida 10 månader sen

Fy fan! Jag brukar inte kommentera men jösses vad det knöt sig i magen när jag läste detta, hur i h*lvete kan man ens tänka tanken att skriva ett sånt här brev?! Vidrigt!
All styrka till Annica!

Jennifer 10 månader sen

Du som skrivet det här brevet tror inte jag är så trovärdig. Att få sminka sig och känna sig fin är viktigt när man är sjuk. Det ligger en självkänsla bakom det och jag förstår Annica fullständigt som sätter på sig lite smink eller vill få semester med sin familj. Att få tillbringa tid med de man älskar är oerhört viktigt och det prioriterar Annica. Vem vill se bild på när man mår som sämst när det finns en vacker sida av alla människor oavsett om du är sjuk eller inte. Så all heder åt Annica som står upp för sin tro och för sin egen identitet! Vi står med dig Annica och ditt helande får vi tro för! Styrkekramar ???

Annika 10 månader sen

Nu har det gått för långt!!!!! Att Annica gästbloggar hos dig Johanna har ett alldeles för högt pris. Annica, logga ut och lägg all energi på att bli frisk istället. Låt Johanna rapportera med jämna mellanrum istället, så vi får veta hur du mår. Det finns ingen som kräver att du ska kämpa offentligt. Tanken var god från början att Johanna berättade om dig, men nu har det spårat ur!! Det är inte kampen mot näthat du ska vinna och bli en symbol för. Johanna, nu är ansvaret ditt, gör om och gör rätt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Näthat? Blir otroligt förbannad över din kommentar. Gör om gör rätt? på riktigt??

Annica har över 8000 följare på instagram. Över 2000 på Facebook. Hon har valt själv att lyfta upp denna jävulska sjukdom för att berätta om sin resa. Som har stöttat tusentals. Om du visste vad många som mailar henne. Som får tröst av det hon beröttar. Svårt sjuka som har funnit hopp efter läst det hon skriver om.
Detta vidriga brev skickades hem till Annicas egna hem. Till hennes brevlåda.

Nej, vi kommer aldrig vika oss. Kommer aldrig låta oss tystas ner på grund av hat. Aldrig.

Jag kommer släpa fram dem i ljuset varje gång det händer. Vi lever i ett fritt samhälle. 2017.
Vi har rätten att skriva om cancer, svåra sjukdomar om vi vill. För det gör skillnad.
Annica gör stor skillnad i Sverige och vi kommer fortsätta sprida ljus och kärlek.

Annika 10 månader sen

Jag instämmer i dina åsikter Annika. Klokt, omtänksamt!

Gunilla 10 månader sen

Så hemskt skrivet. Hur kan man skriva så!!!

Annika 10 månader sen

Nu har

Malin 10 månader sen

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Svar på kommentaren:
Malin 10 månader sen

Förtydligande. Det var alltså en massa hjärtan och massa kärlek till dig Annica!!! Såklart inte till det helt galet elaka brevet.

Anonym 10 månader sen

Jag trodde inte det var sant att någon kan skriva något så elakt men tyvärr fint det folk till allt. Kämpa på Annika. All kärlek till henne och Johanna. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Herregud jag blir mörkrädd för vilka människor de finns

Annika Welin 10 månader sen

Säkert sjuk men oxå avundsjuk. På att Annika råkar ha en vän som stöttar och hjälper . Som”känd”har man möjligheten att använda det till något bra. Alla har inte det,speciellt inte denna tjejen. Då ska man såra och göra illa i stället för att glädjas. Att någon som är lika sjuk som hon själv får hjälp och fördelar hon inte har. Men hat fräter och förstör. Om hon nu är så sjuk som hon säger, så får man bara tycka synd om henne. Hon verkar inte vara omgärdad av kärlek precis. Stackars tjej

Mia 10 månader sen

Så fruktansvärt?

Sissi 10 månader sen

Det var det elakaste jag sett någonsin. Försök glöm detta brev så snabbt du bara kan och kämpa på , du måste tro på att du klarar det och aldrig ge upp för det finns alltid ett ljus …… ?

Malin 10 månader sen

Finner inga ord… ?
Hemska människa och skriva så….!
All styrka till Annica med familj och så fin vän som du Johanna ❤️

Ann 10 månader sen

Polisanmäl!!!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Har brevet precis bredvid mig i en plastpåse och kommer gå ner i morgon.

Angelina 10 månader sen

Jag blev illa tills mod när jag läste detta . Jag mår fan illa när det finns sådana människor i detta land som kommer på den idén att bara skriva och skicka det till henne. En sjukom som hon kanske inte syns på utsidan eftersom hon inte vill visa sina barn detta hon gör allt för att överleva detta helvete som hon går igenom . Många kanske hade gett upp men hon vägrar verkligen för allt att överleva. Om du som läser detta som skrev det brevet kan jag bara säga att fy fan för dig att du finns och undra om du sover gott på natten om hon nu tyr sig till Gud för att få överleva så hoppas jag verkligen hon får hjälp medan du dör i din sjukdom . Idiot är väl millt att säga till dig. Jag hoppas dom kommer att bota dig Annika jag ber för dig. Kram

Susanne 10 månader sen

Jag tror inte detta är en människa som är dödligt sjuk, snarare en psykiskt sjuk person som vill ha uppmärksamhet.
Det gör verkligen ont att läsa detta brev, och för Annica kan man inte ens föreställa sig hur detta brev känns.
Såå sjukt och såå fruktansvärt att få ett sådant brev.
Annica! Detta är en sjuk person, vi är väldigt många som håller tummarna för dej och att det till slut slutar bra för dej. Jag är säker på att du fixar detta.
Stora kramar

MariaZ 10 månader sen

Hej,

Fy fan säger jag bara och jag svär sällan.

Gå inte ensam och lämna brevet i morgon Johanna, man vet aldrig med knäppskallar.

Kram till Annica och dig och era familjer <3, och bön också.

katja 10 månader sen

Näe, man finner inga ord!

Sofia 10 månader sen

En liten, sorglig och patetisk själ har yttrat sig. Avundsjuka, ja. På uppmärksamheten. Kanske har ingen sett Dig, Du sorgliga, bortglömda människa? Som spyr galla över att det inte finns en Johanna vid Din sida? Inte heller en mängd människor som ber och stöttar och skickar all kärlek till Dig? Kanske är det Du, som är mest ensam? Ledsamt i så fall. Men vet Du vad? Oavsett hur man mår eller vilka känslor som man bär och brottas med så är man ansvarig för sina handlingar. Och den här handlinge var ett lågvattenmärke och det finns faktiskt inte ett enda försvar. Du vet säkert det redan, men det sticker så i Dig att Du helt enkelt inte klarar av att låta bli att häva ur Dig de här elakheterna? Jag räknar inte med att Du svarar, men jag är till 200% säker på att Du läser allt. Flera gånger. Det här är Ditt enda sätt att märkas eller hur? Det är jobbigt att vara empatisk för man man även har medkänsla för såna som beter sig som skitstövlar. Precis som Du faktiskt gjorde när Du skrev och skickade dessa rader. Vad tänkte Du uppnå? Att berätta för Annica att hon har en sjukdom hon kan dö av? Vänta lite, jag tror hon förstått det. Det är därför hon kämpar för sitt liv och för att kunna fortsätta det med sin familj. Hon har något att leva och kämpa för, ett meningsfullt liv, och hon gör det med all sin kraft. Mår Du bättre när Du fått ur Dig dessa elakheter? Har Du fyllt Ditt liv med mening då?
Om Du är sjuk, jag menar inte bara mentalt, vad skulle Du vilja bli ihågkommen för? Om att skriva elakheter på det här sättet ger Ditt liv innehåll och mening, ja, då är Du än mer sorglig än vad jag inledningsvis tänkte.
Det finns människor i världen som skulle kunna bry sig om Dig med. Du vet ”det man gör mot andra….”. Fet kommer tillbaka. Ge kärlek och omtanke och du får det tillbaka. Ge hat och det är det Du möts av. Det är inte svårare än så. Prova och räck ut Din hand och prova. Det är skönt med värme och omtanke. Det känns gott när man ger och får gott. Smaka och se!
Jag tycker Annica och Johanna gör rätt i att gå vidare med Ditt brev. Din handling var avskyvärd. Men det finns, faktiskt, hopp för Dig med.

Till Annica. Min varmaste kärlek till Dig. Och Johanna, Du fantastiska. Ni är och gör gott. Fattar att det här är helt obegripligt och överj-ligt. Man känner att det vill koka över. Energin behövs till annat, lämna det vidare och fokusera på det goda. Det är det som vinner.
Vik hädan – dumhetens demoner ?
Styrkekramar ❤️

Svar på kommentaren:
Christina 10 månader sen

Så bra skrivet!! Jag blir så ledsen, arg o illa berörd o kan inte nånstans i min värld förstå varför…. All Kärlek till både Annica o Johanna!! Ni är Äkta o Varma o Alldeles Underbara???

Lotta 10 månader sen

Aldrig har jag väl blivit mer illa berörd av något jag läst? Jag önskar att alla vi som vill Annica och hennes familj allt gott, kunde ställa oss som en skyddande mur framför dem och se till att de har det så bra de kan?? Det hade blivit en gigantisk mur, det vet jag? Jag är så tacksam att du Johanna kämpar med att få fram detta vidriga troll i ljuset❤️ Alla vet ju att troll spricker av solljus!! Vi fortsätter att sprida värme och kärlek❤️?❤️

Annette Gunnesson 10 månader sen

Fruktansvärt skrivet. Vad hemskt att en människa kan skriva så hemskt blir så ledsen och bestört. Kramar till Annica. ? Även till dig Johanna som skrivet om det. Styrkekramar ?❤️

Carolin 10 månader sen

Nog det värsta jag någonsin varit med i elakhet! En bitter liten idiot som tycker synd om sig själv och ömkar sig i sin egen sjukdom….sorgligt. Jag tycker det är rätt att du lyfter fram det…ut med det till kvällspressen också. Någonstans kanske idioten kan känna sig igenkänd, eller handstilen kännas igen…Eller så är det kanske så, att denna människa inte har någon nära o kära omkring sig, pga sin personlighet. Bra Johanna! All kärlek till Annica <3

Svar på kommentaren:
Katarina 10 månader sen

Ja, handstilen. Brevet är skrivet med dålig svenska.

Gabi 10 månader sen

KARMA!!

Vill egentligen inte önska någon här i världen något av ondo.. Men när jag läser något så här hemskt kan jag inte ens tycka synd om den här sjukt rubbade människa som förhoppningsvis lever i mörker o total ensamhet… vill bara att karma hittar dem en dag o ger tillbaka 100 gånger..

Kärlek till Annica och hennes familj❤️

Katarina 10 månader sen

Fruktansvärt vilket vidrigt brev. Helt oförlåtligt.
Det finns så fruktansvärt många galna människor, det är hemskt.
Hälsa Annika med världens största KRAM

Agneta? 10 månader sen

Fruktansvärt brev!!!! Du vidriga människa!! Hur står det till i huvudknoppen??? Ja…inte står det rätt!!! Fy farao!!! Vidrigt!!!
Det skall polisanmälas….hade jag dig framför mig hade jag sagt mkt till dig!!!!! Fy farao?
Fina Annica? finns många crazy människor på vår jord!
Varma, stärkande kramar sänder jag till dig o familj?
Bamsekramar❤️

Love 10 månader sen

Detta brev och avsändare är så avskyvärt på så många sätt! Måste vara en riktigt sjuk människa som kan skriva så om en medmänniska. Jag önskar dig allt gott Annica! ❤️

K L M 10 månader sen

Åh va tråkigt så taskigt. Du A med familj kämpa kämpa..

Helena Bengtsson 10 månader sen

Men usch vilken vidrig människa. Jag saknar ord. Hur kan man ens få för sig att skriva ett sådant hemskt brev. Jag önskar verkligen Annica all styrka och allt gott, hon är en jättefin människa som även kämpar för andra – och så är även du Johanna! Ni förtjänar allt gott båda två. Sänd Annica massa peppande kramar och sänder detsamma till dig. Ni två underbara själar som sprider glädje omkring er! Ber av all min kraft om att Annica blir frisk – snart! <3 <3 <3 och JA mirakel finns!

Ulrika 10 månader sen

Kan vara så att hon/han känner sådant hat till sin sjukdomsbild att den medföra noll empati till andra av sina medmänniskor. På något sätt tror jag personen inte vill verka elak utan skriver klumpigt och hjärtlöst att även hen är drabbad av den hemska sjukdomen som medför smärta, ångest, rädsla osv och orkar inte längre hoppas, tänker mera som de första meningarna i sitt brev som hon skriver. Hen följer bloggen antagligen för att det finns ett behov av att följa Annika och det är bra. Med vänlig hälsning Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Nej du. Finns inget försvar alls från denna vidriga människa. Man skriver inte till någon att du ska dö nu.

Vilken jävla rätt har en människa att säga så till en som är så sjuk.
Detta är ingen som är svårt sjuk i en döende sjukdom.
Här pratar vi om den hemska avundsjukan istället.
Helt säker. För allt detta stämmer med det vi fått innan och exakt samma språk.

Renate Edelsvärd 10 månader sen

Men fy vad vidrigt ??? gå till polisen med brevet dom kan få fram fingeravtryck ?? hoppas ni får fast personen som skriver det sjukaste man läst i hela sitt liv ??
Kramar till Johanna och Annika ❤️❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Har brevet just nu i en plastpåse här bredvid mig. Kommer gå ner i morgon.
Kram

Maria tommila 10 månader sen

Du käre brevskrivare!
Att du inte har en susning om vad en canserdrabbad går igenom är helt klart!
De kan finnas jättebra och fina perioder då man mår bra och orkar allt! Man kan ha fått stora doser kortison och då mår man falskt okej ett tag!
Men det kan ändras på timmar !!!!
Efter en tuff behandling kan man bli jättedålig!! Man ska komma ihåg att behandling mot canser ger sig på HELA kroppen inte bara det sjuka ! Skulle tro att Annica inte skulle vilja annat än orka livet, men det kan ta all ork bara att existera!
Jag önskar ingen detta helvete inte ens dig kära oupplysta brevskrivare!
För tro mig det är helvetet på jorden!!
Kramar från en som tillbringar sin arbetstid på onkologen!!

Svar på kommentaren:
Rakel Thimberg 10 månader sen

Kram! Bra skrivet!

Rita 10 månader sen

Detta ska INTE tystas ner!!
Och ge dig inte förrän du hittat och anmält den som skrev detta Johanna.
Nån gräns måste det finnas, på vad folk skriver.
Den gränsen blir bara längre och längre pga att ingen gör något.
Mata inte trollen hörs det ofta,
kriminalvården får mata trollen för det är brottsligt att kränka och trakassera folk.
Kärlek till er alla ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Tack!

Så är det. Kommer ALDRIG tysta ner detta jävliga omänsliga beteendet. Aldrig.

Det ska ut i ljuset. Kommer aldrig tysta ner hat för jag ska visa vilken skada de gör. På så vis kan vi hjälpa de som faktiskt har ett sånt beteende.

Annette 10 månader sen

All min önskan om att Annika ska må bättre! Ber till högre makter för dig, Annika!

Trollet måste vara mycket ensamt utan vänner…….för att bete sig så illa, verkar vara mycket avundsjuka där……

Karin 10 månader sen

Jag känner igen det där allt för väl. Du som ser så frisk o fräsch ut hur kan du vara sjuk är något som följt mig de senaste 4 åren. Men de ser ju bara en liten promille av mitt liv. Tacka faan för att jag inte går ut om jag mår pyton och jag vill absolut inte att det fotograferas de dagarna. Då ligger jag under täcket i ett mörkt rum och gråter. Jag är nu inte i närheten av Annikas situation. Jag har ingen dödlig cancer (ännu) även om jag har cancer i urinblåsan men jag har andra sjukdomstillstånd som inte syns utanpå. Ingen jag upprepar INGEN har rätt att döma en annan person på hur de ser ut. Stå på dig Annica och du med Johanna. Känner verkligen med er.

Jeanette K 10 månader sen

Men fy vilken vidrig liten människa som har skrivit detta!!!! Jag blir alldeles matt och mörkrädd att det finns såna kryp bland oss… USCH!!

Åsa B 10 månader sen

Så fasansfullt att någon skickat detta hemska vidriga som ett vanligt brev, som man tror ska vara trevligt och uppmuntrande. Bra att alla som vill väl är så många fler, hoppas det kan vara en liten tröst. ❤️

Busan 10 månader sen

Kommenterar inte allt för ofta men nu måste jag. Är nästa mållös över elakheten i brevet. HUR kan man göra så? Jag tror vi alla förstår att detta inte är en frisk person, och då menar jag mentalt. Ingen människa som fått lära sig empati och med ett samveta gör så här. Men, jag måste ändå tillägga att mindre och mindre saker förvånar mig längre samtidigt som det skrämmer mig. Så mycket elakheter man ser på olika sociala medier är minst sagt ledsamt. Annika, all styrka till dig, din familj och vänner som kämpar för dig. Kanske är de det som denna sorgliga människa saknar, någon som tycker om hen och ger henne de stöd hen behöver.

Helena 10 månader sen

Vilket vidrigt brev till Annica som är så sjuk förstår inte hur man kan göra så.
Kram

Marie 10 månader sen

Man blir så illa berörd av detta brev.. vidrig skrivet och tycker att de borde polisanmälas och skulle ha kollats igenom av polisen efter fingeravtryck men sånt är väl tyvärr ingen prio hos polisen men ändå är detta trakasserier. Hoppas Annica slipper fler såna här brev.. hon behöver all sin energi till sig själv och sin familj just nu ingen sån här energi tjuv.. blir så förbannad..

Karin 10 månader sen

Fy fan vad vidrigt , hemskt ! Tycker du gör rätt som uppmärksammar och tar upp detta . Klart Annica skall få göra sig fin och glad när hon orkar . Vilken hemsk känslokall människa som skrivit detta , ingen empati .

Monica 10 månader sen

Vad är det för människa som skriver så där? Så fruktansvärt vidrigt.Finns inte ord som räcker till att skriva vad man tycker om personen.Stackars Annica att hon orkar.

Lina Åberg 10 månader sen

Annica, vi är med dig och vi ber för dig

Anna-Lena 10 månader sen

Bra Johanna! Ser en del som skriver att du ska tysta ner detta. Är ni inte kloka undrar jag?? Hur ska vi få hat att stoppas om man inte pratar om det. Nej, du gör helt rätt Johanna. Ut med skiten!

Linda andersson 10 månader sen

Men fy vilken vidrig människa som skrivit såna elaka ord!! All kärlek till fina Annica! Kramar

Mikaela 10 månader sen

Du ger dessa idioter som skriver det här energi! Detta är exakt vad personen vill.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Skiter jag fullständigt i. Kommer aldrig tysta ner sånt här jävligt. Vill Annica få ut detta skriver jag gärna. Fegisen skrev inte med sitt namn så då hamnar det här. Kommer släpa ut varenda troll i ljuset om det så behövs.

Anette 10 månader sen

Vidrigt att läsa detta brev! Denna människa kan ej känna empati!! Det går ju upp och ner med hur Annika känner sig är klart från dag till dag. Strålningen och cellgifter gör sitt . Det är klart att hon vill se fräsch ut , inget fel i det!

Svar på kommentaren:
Agneta? 10 månader sen

Bra Johanna?

Ullis 10 månader sen

Den som skrev detta brev:
Om du inte bryr dig om Annika. Tänk då på hennes barn! De är oskyldiga och behöver en stark mamma. En mamma som inte behöver mer motgångar. En massa som inte behöver gråta av ett brev som du skrev.

Maria 10 månader sen

Det krävs verkligen en stark person för att, som Annica, trots smärtorna och oron orka ta vara på det positiva i varje dag, våga ge sig ut på resor, fixa håret och helt enkelt LEVA. Den som inte har den inre styrkan utan att väljer den enkla vägen, självömkans väg, blir självklart avundsjuk när hen ser hur mycket gensvar Annica får. Synd att inte brevskrivaren låter sig inspireras istället och börjar ge energi istället för att suga, för om man vågar bjuda på sig själv brukar man faktiskt ganska snabbt få ta del av den kärlek som finns ute i världen.

Annika 10 månader sen

Så fruktansvärt vidrigt gjort!!! ??
All kärlek till dig Annica❤❤❤

En annan Nina 10 månader sen

Vilket hemskt brev. Usch och fy! Kan inte förstå att någon kan få för sig att skriva ner sådana ord till en person som mår så dåligt som Annika gör pga. sin cancersjukdom.
Riv brevet i tusen bitar Annika och försök att tänka på positiva saker och människor istället. Du är en kämpe av stora mått och förtjänar det bästa och massor av omtankar och kärlek.
Kramar om dig.

Linnie 10 månader sen

Ganska dumt att ge detta uppmärksamhet kan jag tycka. Personen som skrev detta är ju inte frisk på något sätt. (Om det nu inte bara är en ren hittepågrej för att dra läsare till bloggen).

Låt sånt här vara Johanna. Ju mer du förstorar upp det desto mer triggar du ett sådant beteende. Ja det ÄR synd om Annica – det är vi många som tycker, verkligen! Ibland tänker jag dock att det bästa för henne kanske är att få vila lite i sin sjukdom och inte visas upp hela tiden – men självklart bestämmer hon det själv. Hade jag varit dödsjuk hade jag legat väldigt lågt med sociala medier och så hade även dom flest i min omgivning gjort. Tror att det blir lugnare och mer harmoniskt då. Vi är ju alla olika dock så hon gör som hon vill.

OBS! Börja nu inte skälla på mig – vill inget ont i detta.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Linnie nej du har fel.
Annica har redan lagt ut detta. Sånt här sjukt, vidrigt ska ut i ljuset.
Kommer aldrig hålla med om att sånt här vidrigt ska tystas ner. Aldrig!!

Blir faktist ledsen över din kommentar.

Vi gör alla olika val. Om du visste vad många som har blivit hjälpta genom Annicas peppande, härliga underbara inlägg. Om du visste vad många mail vi fått där flera svårt sjuka känner hopp. Stort hopp, ger man kärlek får man kärlek tillbaka.

I dag är sociala medier något de flesta använder sig av. 2017. Stort sett alla har Fb eller instagram eller Snap, det är ju ett sätt att dela med sig, att inspireras, att få kontakt med andra.

Ska man då acceptera att få hemskickat ett riktigt psykbrev från ett svin som talar om att Annica ska dö? Nej.

Eftersom det var en fegis som inte skrev sitt namn hamnade det på bloggen istället.

Hälsningar Johanna

Nina 10 månader sen

Blir så arg?Varför sparka på någon som ligger,någon som kämpar så innerligt för sitt liv.Du sjuka människa,be om ursäkt stå rak i ryggen.Fy fan för dig!Ber för Annica och hennes familj.

Therese Lundholm 10 månader sen

Va fan är det för en sjuk jävla människa som skriver nått så hemskt? jag blir så ledsen och arg. Fortsätt kämpa och låt dom inte knäcka dig , det är så många som bryr sig om dig

Svar på kommentaren:
Therese Lundholm 10 månader sen

Så ta till dig all kärlek och styrka du får , tänker på dig och dina nära och kära ❤❤❤

Ulrika 10 månader sen

En sådan liten hemsk människa. Om det stämmer att hon också är sjuk så är det nog tyvärr avundsjuka som ligger bakom vilket inte gör det bättre. Fegt att vara anonym och ofattbart varför man känner att man måste göra så här. Vidrigt!!! Låt inte detta knäcka er – kämpa på. Gör dig vacker, njut när du kan och orkar, skratta och var glad när du kan. Det är du värd Annica!!!

Vickan 10 månader sen

Fy f-n vilken elak människa! Blir arg och ledsen för din skull Annika! Jag har full förståelse för att du vill vara fin, du behöver inte se sjuk ut bara för att du är allvarligt sjuk. Och gällande ”tiggeriet” så är det flera som har/haft insamlingar till sina sjuka vänner. Inget konstigt alls! Och det är inte alla konstigt att du under resan kunde, delvis, må bra. Du slapp ju alla vardagsbestyr, gå till dukat bord och bara vila och njuta! Det finns många människor som beskriver det precis som du gjort, mår bra (jämför med hur det är hemma) på resan men blir sämre hemma igen. Fortsätt kämpa och så långe det finns behandling så finns hopp! All styrka till dig Annika! ❤️

Anna 10 månader sen

SJUKA MÄNNISKA!!!! Vad är det för fel på personer som skriver ett sådant brev???? Annica försök att inte bry dig. Kämpa Annica! ❤️❤️❤️

Linda 10 månader sen

Elakt- bränn brevet o släpp detta, lyssna på alla vettiga istället! Kämpa på kramar till hela familjen!

Lisbeth 10 månader sen

Vidriga människa!!! ? Kämpa Annika ?

Gun 10 månader sen

Vilka sjuka människor det finns ? hälsa till Annica all kärlek till henne och hennes familj ?

Katja 10 månader sen

Jag finner faktiskt inga ord…dom flesta kommentarer är ju lätta att bara vifta bort,men detta är nog det sjukaste jag sett….
Annika,fortsätt kämpa,fortsätt sminka dig,fixa håret,klä dig fint,åk utomlands om du kan! Kul att få vara vacker och fräsch även om man är sjuk,men framförallt ge inte upp.Hoppet är det sista som överger människan.Tappar man tron då tappar man gnistan,gnistan som ger kroppen styrka att fortsätta! Kram till dig ❤️

Ann 10 månader sen

Det här är inte en frisk person som skriver utan någon som lider av någon form av personlighetsstörning. Därför kan man inte förvänta sig något förlåt eller ånger. Den här personen mår bättre när andra mår dåligt. Tyvärr förstår jag att det tar hårt Annica men försök att skjut ifrån dig brevet och orden. Den här personen är inte värd att nå dig på det sättet. Det finns fler bevis på mirakel och att tro bidrar till att bli frisk så det är inte ens sanning i brevet! Stor stor kram ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Nej detta är förstås inte någon som är frisk. Psykiskt. Men jag ska ha fram vem detta är, för Annica har fått detta förut med liknande formuleringar. Hon eller han är inte cancersjuk. Det är hemska avundsjukan som tagit över.

Andrea 10 månader sen

Återigen en sjuk, empatistörd människa som gör sig hörd – hellre ökänd än okänd, som man säger. Förstår verkligen din frustration men som jag sagt tidigare – att ignorera personer som denna är bästa medicinen då vederbörande helt säkert nu njuter av uppmärksamheten över att ha fått brevet publicerat på din välbesökta blogg.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Gör precis som Annica vill.

Kommer aldrig någonsin ge med mig att tysta ner hat. Aldrig.
Kommer släpa fram varenda skogstroll och vi ska visa att kärleken är starkare.

Annica 10 månader sen

Tyvärr får denna vidriga människa den uppmärksamhet hen antagligen vill, nu när ni publicerar brevet.
Det bästa vore ju att aldrig ge hen den tillfredställelsen, att visa att det skadar & sårar Annica mfl.
Det är ju uppenbart en mycket sjuk människa (på många sätt) som skrivit detta brev, så nån ånger tror jag tyvärr inte det finns i den människan…..
Jag blir så ledsen att det finns så onda människor så jag finner faktiskt inga ord.
All styrka & kärlek till dej Annica

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Ger mer än gärna personen uppmärksamheten. För trollpack ska inte gömmas undan, de ska fram i ljuset.

Denise 10 månader sen

Får man lov att dela detta på fb? Fanomi det värsta jag någonsin läst, tårarna bara forsar.
Många stora kramar
Denise

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Självklart. <3

Annelie 10 månader sen

Kämpa på du Annica, knepiga människor finns det överallt. Hen har säkert jätte problem själv som hon inte kan lösa. VIDRIGT!!!! Men jag tycker du skall be om hjälp att få det polisanmält, hen skall ju inte hålla på som hen gör.
Detta är rent fruktansvärt.
Kram Annica

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Jag ska hjälpa Annica med detta. Lovar <3

Pirkko 10 månader sen

Men herregud hur lågt är inte detta då.
Varför skriver man sånt idiotiskt…
Rejält bitter …oj oj

Kajsa Fasth 10 månader sen

Så sjuk människa som verkar vilja att ni lägger uppmärksamhet på hen och är bitter och rätt tydligt har den bittre blivit biten av karma! Annica är en kämpe medans personen med brevet är en självupptagen idiot!

Anna-Lena 10 månader sen

Dett var var ta mej fan det värsta jag läst! :-(
Johanna som hjälper dig, som stöttar både svårt sjuka och friska.
Ska hon få skit för det menar du??
Här osar det riktigt mycket avundsjuka. Hur i hela friden kan man vara avundsjuk på en svårt cancersjuk.
Tala om för någon att hon ska dö??

Jag tror faktiskt Annica har dessa tankar. Rädslan över att få lämna.
Men som Johanna skriver. Hoppet är det allra sista man överger.

Vidrigt skrivet av dig!!!!!!

Susanne 10 månader sen

Detta är helt ofattbart! Hur kan någon sjunka så lågt? Jag blir heligt förb…!!!
Annica, fortsätt kämpa och de dagar du orkar, piffa till dig, det piggar förmodligen upp dig något! Och du, försök att ha kvar hoppet! Jag kan förstå att det kan vara svårt ibland, men försök att ha det kvar! Vi är många som följer dig och inget hellre önskar än att du ska orka tillbringa mycket tid tillsammans med din familj och dina vänner!! Kram <3

Gunnel Engelin 10 månader sen

Ofattbart tragiskt att en människa kan häva ur sig sitt hat på stackars Annica och dessutom vara anonym. Feg som inte vågar stå för det hen skriver, det är skamlöst och vidrigt. Tala om vem du är och be om förlåtelse och sök sen hjälp.
Kämpa på Annica, vi är många som tänker på dig och din familj.
Kramar ❤️??❤️??❤️??❤️??❤️

Maggis 10 månader sen

Det vidrigaste jag läst.
Skäms hemska människa

Maria 10 månader sen

Det var det vidrigaste jag läst någonsin! Jobbar själv som sjuksköterska på Sshlgrenska med svårt sjuka/döende patiener, vi tar aldrig ur dom hoppet om att överleva, ljuger heller inte om vad olika undersökningar mm visar. Hur kan man vara så elak!! Bry dig inget om detta brev Annica, bara ett avundsjukt litet kräk som suttit och skrivit en massa skit!
Kämpa på som du gjort hela tiden, så länge det finns nya behandlingar finns det hopp, glöm aldrig det!

Ingrid 10 månader sen

Finner inga ord. Hur elak kan man vara. Helt sjukt!!!
Annika vi är så många som önskar dig allt gott. Kram

Pia 10 månader sen

En dödligt sjuk människa signerar personen sitt brev med och jag kan bara hålla med; en bara dödligt sjuk människa kan skriva ett så hatiskt brev…med fokus på ordet ”sjuk”

Anonym 10 månader sen

Å nej! Helt otroligt! Många, många kramar till dig Annica ❤️❤️❤️

Marianne 10 månader sen

Psyket nästa för dig som skrev detta.
Fattar du det?

Sigrid 10 månader sen

Tro kan försätta berg, det spelar ingen roll på vad man tror, det är vetenskapligt bevisat psykologiskt…Läs om positiv psykologi. Hoppet är detsista som överger människan. Godhet är också en drivande kraft, helig och kraftfull. Tycker så synd om den ensamma bittra människan som har skrivit brevet. Tänk att vara så fylld av hat. Annica vi är många, så många som kämpar tillsammans med dig med böner/styrketankar-sändergod energi, ja vad vi nu tror på-allt är av godo iallafall. Jesus står för godhet, stod alltid på de svagas sida, helade sjuka. Så säger historien, en vacker historia innehållande hopp&kärlek. Fortsätt att tro, det ger fina tankar❤️

Ann-Sofie 10 månader sen

All kärlek till Annica!❤️ HUR galen är inte denna människa som skriver något sådant!?! Fy vad gräsligt!!!
Hopp och kärlek till alla!❤️

Susanne 10 månader sen

Sjukaste jag läst!!!!!!! Johanna jag känner igen detta. Visst var den en galning som skrev liknande för ett tag sedan? Att Annica inte såg sjuk ut? Leta upp allt sånt!
En sån här människa ska inte komma undan detta.

Skickat hem till Annicas brevlåda också, herregud!!!!

Berit 10 månader sen

Finner inga ord hur en människa ‘Idiot’ kan skicka sånt här??Blir så ledsen för din skull Annika??Och även för johanna?
Önskar dig massa Styrke kramar Annika❤❤ kramar till ni .

Anneli 10 månader sen

Finner inte ord eller någon förklaring hur en människa kan skriva och skicka ett sådant brev :( Måste vara en människa full av avundsjuka och måste dessutom vara en otroligt ensam människa. Önskar är Annica slapp se allt sånt och bara kunde fokusera sig på sig själv och sin familj. Kramar

Monica 10 månader sen

Fy fan ! vad är det för fel på folk! Hemskt men tyvärr är nog den personen RIKTIGT RIKTIG SJUK i huvudet och inget annat,Ingen normal människa skickar såna rader… Ingen!!. Inte ens om man är jättesjuk själv i cancer…. Näää den personen borde rakt in på psyket eller rättspsyk,
finns inga ord!
Kramar till Annica med familj

Fru Blom 10 månader sen

Brukar inte kommentera men HJÄLP hur kan man bara???
Sjukt rakt igenom – vidriga människor de finns…
Kärlek, omtanke om varandra de är de enda rätta…

Carina 10 månader sen

Åh herregud. Det var det värsta jag nånsin läst!! Kan knappt tro att det är sant! Hur kan någon göra så. Det är för mig helt ofattbart. Så ledsen ända in i hjärtat att fina Annica fick läsa detta. Det är det sista hon behöver nu. Ofattbart. Många kramar till dig Annica, och Johanna.

Mia 10 månader sen

Finner inga ord!!!!!!!!!!!

Carina H 10 månader sen

Man blir stum.fattar inte att folk kan vara så jävla elaka,nåt fel i huvudet är det, kom bara ihåg att när vår son hade barncancer så haglade avundsjukan över en. vi var så lyckliga som fick åka taxi mellan behandlingar och vi fick vara hemma länge och vabba. hade jag kunnat välja så hade vi jobbat och åkt bussen och tåget.komentarerna bara haglade över oss, måste vara nån sort av avundsjuka eller annat fel, i vilket fall som helst så tänker jag på Annika med familj och vad dom genomgår, en enorm psykiskt press för alla inblandade.jag talar av erfarenhet .önskar Annika all ork genom detta. Kramar

Barbro 10 månader sen

Jag finner inga ord-hur korkad kan man bara vara.
Kram till dej Annica

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Vår älskade, modiga, starka Annica finns inte hos oss längre. Efter allt hon kämpat har hon fått somna in med sin fina familj hos sig. Tack för allt du gjort för oss,…

Här ska ni få se bilder från balen. Jag kunde inte sluta gråta när Marilyns kompis Philip kom hem för att hämta henne och så körde de iväg. Så vackra och fina.…

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…