• 2017-09-05, 21:02
  • 107
Nästa mystiska brev om Annica

Tack alla ni som engagerat er sedan Annica fick ett hemskt brev hemskickat! Både ni som tröstat och stöttat och ni som försökt ta reda på vem som kan ligga bakom. Nu är det min tur att ha fått ett brev hem och jag måste säga att jag är mer förbryllad än någonsin. 

Brevet som kom hem till Annica var hemskt. Fruktansvärt! Det jag fick hem var i stället förklarande och ursäktande, men jag blir bara mer förvirrad ändå. Så förvirrad. En gammal dam skriver att brevet till Annica kom från hennes barnbarn – som precis dött i sviterna av cancer. Annica ska ha varit en brevvän till barnbarnet och brevet en sista hälsning. Att det i själva verket var fruktansvärt elakt visste inte damen om när hon postade det.

Om det stämmer så är det ju alldeles fruktansvärt. Aggressiviteten skulle bero på att hjärnan angripits av cancern. Men jag tycker att allting låter så konstigt. Annica har inte haft någon brevvän över huvud taget. Skulle alltså en döende flicka ha hittat på en historia och ljugit för sin mormor för att kunna göra en annan sjuk människa illa? I så fall är det hemskare än jag någonsin kunnat tro.

Brevet till mig är undertecknat, men jag känner inte igen namnet. Någon avsändare finns inte. Inga kontaktuppgifter heller. 

På ett sätt känner jag att jag inte vill veta mer nu, det känns verkligen otäckt. Vad är det som händer?! Samtidigt vill jag inte bara sluta, tänk om allt är påhitt och någon kommer att skicka fler elakheter till Annica? Jag har lovat Annica att berätta allt, kommer det mer brev vill hon veta det. 

Har ni några råd vad jag ska göra för att komma vidare? 

 

2017-09-05 Johanna Toftby

Kommentarer

Angela Dellden 9 månader sen

Dansar du det? Ser det framför mig, inte mig däremot. Men jag mår alltid bra.

Angela Dellden 9 månader sen

Du skriver ovan att DU vill se till att personen i fråga topsas.. Är du åklagare nu också? Just detta jag menar tex, låt de som ska sköta ditt jobb, hoppas det leder till något för Annicas skull men som vi alla känner till är polisen överbelastade av grova brott som läggs ner pga resursbrist, utan att man topsat misstänkta..

Angela Dellden 9 månader sen

Blir svårt för dig att få personen topsad, även om det vore rätt, polisen måste följa straffskalan, man kan inte topsa folk hursomhelst. Häpnar av detta jag läst, det är som en dålig bok av någon sjuk, allvarligt sjuk. Förvånas än mer av att dramat, som drabbar en sjuk människa (Annica) med familj, verkar ge energi och längtan efter mer uppmärksamhet till dig?! Det är faktiskt så att du ska alltid synas och höras vid hemska händelser, minns tex Lisa Holm, vore mer respektfullt för Annica att vara lite mer diskret och inte ta över som du gör.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Hej Lindy Hop, skönt att höra du mår bra!

Sandra 9 månader sen

Någon har ju försökt ”förfula” sin handstil i brev nr 2 så att ni ska tro att det är någon helt annan. Helt klart samma person i båda breven

Caroline 9 månader sen

Riktigt obehagligt. Jag tror det är någon riktigt sjuk människa. Fattar inte hur man kan göra något sådant om man inte är riktigt skadad :(

Eliza 10 månader sen

Det ser precis ut som om det kunde varit min mamma som skrivit detta brev just av den anledningen tror jag inte de minsta på att det kommer från nån yngre person,eller 40-plussare! Jag får en känsla av snarare att det är just som det står,att det är en allvarligt sjuk människa i första brevet som skrev till Annika.
Kanske var så illa som det stått/ å som det skrivits att hon var döende i cancer och tyckte att hennes sista grymt sjuka/elaka ord…skulle gå till Annika innan hon dör. Om det nu skulle va så här att hon nu dött i sviterna av cancer,som det andra brevet säger så är det oerhört tragiskt åt båda håll!! Jag tror INTE det är samma person! Man behöver inte va expert för att läsa av det brevet – tycker det går ganska bra ändå att förstå att det kan lika gärna va så som andra brevet tyder. Brevet för mig lyser igenom TRAGIK! Tragiskt elände! Ännu engång har en människa avlidit av sviterna av den hemska Cancern,usch!!!! Hoppas annikas öde vill henne bättre;)))))))

Eliza 10 månader sen

Jaa så sjukt så finns inte!!! Men gå till polisen ehh….ja det kan man ju göra MEN som någon nämnde, så är det JU många ärenden som läggs ner p.g.a att dem måste prioritera grövre brott som våldtäckt /mord o.s.v
kan ju hoppas de prio:1 detta :O :O :P

Ann 10 månader sen

Vore toppenbra om den ”misstänkte” kan topsas ( om inte se till att hennes DNA ändå hamnar i dina händer, Johanna sedan polisens)
ALLT är helt sjukt. Önskar att Annica kunde säga åt sin man att hon inte vill öppna någon mer post alls.. kan inte någon bespara fina Annica detta?men å andra sidan kanske hon känner att det är hennes rättighet att inte bli fråntagen detta med att öppna sin post. Jag finner verkligen INGA ORD att hon ska behöva vara med om det är. Hoppas att kärleken från ALLA oss andra räcker & är starkare.
Kram till er båda två❤️❤️❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Det är precis det jag håller på med nu. Ger mig inte i detta!

Stor kram

Anette 10 månader sen

Jag ställer mig frågan att varför skickade ”mormodern” brevet till dig Johanna? Varför skickades det inte till Annica? Hur luskade hon fram dig och din adress? Det verkar helt sjukt allting och det är en mycket sjuk människa som gör detta.
Är övertygad om att det är en och samma person som skickat dessa brev. Bra att det är polisanmält.
Kram till Annica och dig ❤

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

För att jag äger bloggen…
Ja sjukt är det. Minst sagt.

Kram

Eva 10 månader sen

Johanna skrev ju att personen gärna skulle ge sig till känna och höra av sig till henne. Att ta reda på någons adress är hur enkelt som helst, det går på ett kick, bara att skriva namnet på hitta eller eniro så får du fram adressen.

Anette 10 månader sen

Jag missade att Johanna skrivit att hon ville att personen skulle höra av sig till henne. Då förstår jag kopplingen. För jag fick inte ihop det innan.
Kram på er

Pia Persson 10 månader sen

Är nästan säker på att det kommer från samma person. Lämna över det till polisen!!

katarina 10 månader sen

Hej alla finingar. Jag tror som nästan hundra procent av alla som kommenterat att det är samma person som skrivit båda breven. Ett uselt försök att släta över ett fruktansvärt skrivet första brev. Tyvärr blev det inte som skribenten önskade…Tvärtom bara ännu hemskare. Mår illa. Vederbörande bör ge sig till känna och förklara sig! Både till Annica och Johanna. KRAM.

Lena 10 månader sen

Klart det inte stämmer om det skulle ha varit ett barnbarn borde hon sökt upp dig och varit förtvivlad!!…usch det är ngn psykopat…läskigt känns det tycker jag…Var rädd om dig …och Annika . Varm Kram <3

Eva 10 månader sen

Helt klart samma person som skrivit det första vidriga brevet! Fick säkert, som många skrivit ovan, kalla fötter och är rädd för att avslöjas. Tror med detta brev att ni lägger ner allt! Men, nej, gör inte det! Fortsätt med polisanmälan, denna person måste stoppas! Man får verkligen inte vara hur elak och vidrig som helst! Ångrar man sig så kliver man fram och erkänner, man fortsätter inte med ännu ett lögnaktigt brev! Försök att orka kämpa er igenom detta med näbbar och klor!
Stor varm kram till er alla inblandade ❤️

Svar på kommentaren:
Emma 9 månader sen

Håller med, tror och tänker precis som du, klart det är samma sjuka person i båda breven. Fortsätt polisanmäl, hoppas man hittar denna sjuka människa. Styrkekramar till dig Johanna och Annica.

Caroline 10 månader sen

Jag tror brevet från mormor eller farmor är fake. Jag tror någon vill spela er ett elakt spratt!
En stark känsla!
Allt är bara för sjukt och konstigt och en fruktansvärt hemsk värld vi lever i.
Hur kan man såra en annan människa? Oavsett om man är frisk eller sjuk, även om det är fruktansvärt lågt när man gör så mot en sån som Annika.
Jag får rysningar!
Styrkekramar till Annika! Kramar Carro

Johanna 10 månader sen

Jag hade gått till polisen även med detta brev! Många kramar till dig och Annica med familj ❤️

Svar på kommentaren:
katarina 10 månader sen

Det håller jag verkligen med om! Gå till polisen

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Redan gjort.
Kraam

Mimmi 10 månader sen

Njäe….med risk för att låta lite som nån sorts Leif G-W nu så måste jag säga att det där brevet inte verkar riktigt äkta… Enligt min åsikt och erfarenhet skriver äldre personer med en vackrare lite snirkligare stil. Det var mer noga förr att man skrev fint. Den här stilen ser ut som att en 30 till 40 plussare har skrivit. Och då får jag verkligen inte ihop det med barnbarnshistorien, för det förutsätter att ett spädbarn eller möjligen som Max en 5 åring skulle ha författat det första brevet…?… Tror minsann att det börjat hetta till runt fotknölarna på någon någonstans som nu försöker göra en pudel, men tyvärr blev det här mer nån sorts korsning av nån odefinierad hundsort…..Bra med polisanmälan! Fortsätt tänka på dig Annica och släpp inte in trollen i din tillvaro! Kram på er!

Svar på kommentaren:
Carro 10 månader sen

Exakt så går mina tankar med!!

Anonym 10 månader sen

Jag känner lika dant! Riktigt läskigt är det faktiskt att någon kan få för sig att göra sådär mot Annica! Massa styrkekramar till dig Annica❤️❤️❤️

Läsare 10 månader sen

Ja jag tror Detsamma, och samma som skickade hotbrevet gör ngt år sen. Samma person .. Men då fick de väl fram personen genom SKL på fingeravtrycken skrev väl Johanna…?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Just detta jag misstänker.
Vi har en kvinna på DNA på de breven och nu vill jag se till att en viss person tvingas topsas så vi får fram den personens DNA som jag tror det är.

Anya 10 månader sen

För att polisen ska kunna tvinga någon till topsning så krävs att straffskalan för brottet medför fängelsestraff. Det tror jag inte man får för att ha skrivit dessa brev, hur vidriga de än är. Frågan är om det överhuvudtaget kan brottsrubriceras – det är inte kriminellt att vara elak, taskig och skriva vidriga saker, även om det moraliskt och medmänskligt sett borde vara det. Polisen måste följa sina regler . . . men det är klart, får du polisen eller någon annan att tipsa den du misstänker så är det väl bra. Om det då är den personen så kan hon ju i alla fall få en varning eller nåt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Vi kan koppla dessa med andra brev som vi redan har DNA och som har tre brottsrubriceringar så jag hoppas verkligen vi kan få ett slut på detta nu.

Anya 10 månader sen

om du får dem att topsa skulle det stått (rättstavningen ändrade)

Busan 10 månader sen

Huuu ryser. Tycker ärligt talat detta är obehagligt. Kram till dig och Annika

Pirkko 10 månader sen

Ja inte dom jag vårdat iallafall

Charlotte 10 månader sen

Det viktigaste i denna historien och som kan frambringa något positivt är tycker jag att det kanske blir ett slut så småningom på hur folk tar sig friheter att skicka skit o hemska förtal till människor. Dessa sk nättroll blir rädda och tänker sig för innan fingrarna spelar på tangentbordet. Jag tycker det är jättebra att Johanna driver detta. Denna människa är ju psykiskt labil och kanske det blir en lättnad för ” hen” att det kommer fram så att vederbörande kan få hjälp o få börja må bra.

Eva 10 månader sen

Men herregud… det är definitivt samma person som skrivit breven, som fick lite panik och oro av att avslöjas och spåras upp så hen drog en efterkonstuktion i form av en snyfthistoria, både för att skydda sig själv och för att få er att känna sorg, dåligt samvete och för att glömma det. Nej nej inget barnbarn eller avliden som skrivit, barnbarn kan iof sig vara en vuxen men nej det låter mycket konsigt och är troligen bluff. Väldigt sorgligt om det skulle vara sant men det tror jag verkligen inte. Men det kommer säkert inte flera brev iaf.

Anki Kullman 10 månader sen

Du gör absolut rätt i som lämnar detta till polisen Johanna! För är det som det sista brevet säger, så kommer polisen att i sådanafall att verifiera det. Och det är dags att sätta ner foten!!!! Stor kram till Annica också?

Lena 10 månader sen

Hej Johanna o Annica!
Jag tror garanterat att det är samma brevskrivare som i det första brevet. Vad finns det för människor:( Blir så arg och ledsen.
Stå på er och ge er inte!!! Ta kontakt med SKL (Statens Kriminaltekniska Laboratorium)där kan ni göra en handstilsanalys. Det kostar lite men det kan det vara värt och vi är nog många som gärna hjälper till att ”sätta dit” vederbörande och hjälper er att betala:)

Varma kramar och tankar till Annica med familj och till dig också Johanna

Pirkko 10 månader sen

Har då aldrig hört att cancer kan orsaka aggressivitet.. har träffat och vårdat många sjuka..? skitsnabbt säger jag bara….

Svar på kommentaren:
Andrea 10 månader sen

Jo, hjärntumörer kan orsaka personlighetsförändringar och aggressivitet, det stämmer faktiskt :(

Marie 10 månader sen

Jo, det kan faktiskt bli riktigt illa med personer som har hjärntumörer, men i det här fallet är det två handskrivna brev utan riktig avsändare och det är något som inte stämmer.

Annica 10 månader sen

Till 99,9% så tror jag att det är samma person som skrivit breven.
Hon börjar bli rädd när ni närmar er att avslöja hennes identitet. Ett litet desperat försök till att avleda misstankarna från sig själv.
Lämna brevet till polis, den historien som hon diktat ihop där visar ju bara än en gång vilken tragisk person detta är.
Att någon kan bli så avundsjuk på någon annan så hon drar in en oskyldig, i det här fallet en cancersjuk Annica, kommer jag a l d r i g att kunna förstå.

Tillsamman är vi många som stöttar er, Annica med familj & Johanna.
All styrka & kärlek till er, kram

Malin 10 månader sen

Det är definitivt samma person…en oerhört elak människa som har massa problem o hat i sig. En människa som måste försöka förstöra andras människors liv för att den inte får ordning på sitt egna liv.
Kramar till dig Johanna & dig Annica <3

Maria 10 månader sen

Det är uppenbart att det nya brevet kommer från samma brevskrivare. En gammal person skulle aldrig skriva ”hen”. Eller ens orka skriva det precis när barnbarnet dött. Bara patetiskt. Vilken tragisk person!
Det är ju perfekt att få två brev att jämföra med, det blir lätt nu för SKL.
Lycka till med SKL, det kommer ge resultat som polisen kommer ha nytta av.
Det tog inte alls lång tid för mig när jag beställde en handstilsanalys via dem. Jag fick ett brev och hade ett vykort från personen jag misstänkte och via dessa kunde SKL matcha att det var samma person. Att det första brevet är skrivet med versaler och det andra inte, det spelar ingen roll, de har verktyg som gör att de ändå kan bedöma sannolikheten för om ett brev/text är skrivet av samma person.

Svar på kommentaren:
Linda 10 månader sen

Jag tänkte detsamma. Varför använda hen om barnbarnet överhuvudtaget, det stämmer inte. Definitivt skrivet av samma person. Hursom, kanske har ‘hen’ insett hur elakt det var och vill på detta sätt be om ursäkt. Tror inte hen kommer skicka fler brev. Kram

Maria 10 månader sen

Du kan själv ta kontakt med SKL (Statens Kriminaltekniska Laboratorium) och be dem göra en handstilsanalys, det kostar några tusenlappar, men det är det värt! (Har själv varit utsatt för ett förtal från en anonym brevskrivare och gissade vem det var och fick det bekräftat genom SKL). Vänta inte på att polisen skall göra detta, utan gör det själv och komplettera din anmälning med resultatet från SKL. Vi bidrar till detta genom en insamling, be so sure!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Tack snälla för tips!! Kommer jag absolut göra nu.

Jag ger mig inte i detta. Har starka aningar vem detta kan vara nämligen.
Kram Johanna

Helena 10 månader sen

”Första” brevet skulle det stå!

Helena 10 månader sen

Ge ingen mer uppmärksamhet åt den sjuka människan som skickat breven! Jag tror det är samma person. Förstå brevet kan vara skrivet med ”rätt”hand, sedan är det bara att byta hand för att ändra handstil.
Fokusera på det goda, på Annika.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Nej vi håller inte med de som tycker Annica eller jag ska släppa detta.
Jag har fått in tips nu så jag kommer inte ge mig.
Kommer fortsätta lägga ut för det ger oss massor med både tips och hjälp.

Kram Johanna

Linda 10 månader sen

Johanna skrev på Facebook att hon fått in tips, därför är ju detta helt rätt.
Ut med skiten så kanske fler kan komma in med tips!
Detta måste ju stoppas, jag tror det är en svårt psyksjukperson som behöver hjälp.
Allt i sista brevet är rent ljug. Helt hundra.

Anya 10 månader sen

Det är antagligen helt sant, det som står i det nya brevet, plus att mormodern vill be om ursäkt för vad som hände. Fånig kommentar från någon annan här att det är samma ”brevpapper”, det är ju en sida ur ett kollegieblock som man skrivit på, och sådana har väl många människor. För säkerhets skull kan du ju ändå lämna brevet till polisen, för den händelse det skulle komma fler.

Svar på kommentaren:
Ewa 10 månader sen

Men märka ord pucko! ” -brevpapper”. Kan du tänka klart så menar hon ju pappret som brevet är skrivet på.

Herregud.

Mvh
Ewa

Anya 10 månader sen

Pucko kan du vara själv ”Ewa”. Det sista brevet kan mycket väl vara sant, men inte säkert. Johanna skrev att det var undertecknat, då kan ni ju googla på namnet och poststämpeln, och eventuellt hitta personen, om det inte är ett alltför vanligt namn.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Nej nej alltså jag tror snart jag lägger ut brevet för ingen kommer någonsin tro detta är sant.
För det är gaaaaalet.

Inget riktigt namn. Bara en bokstav.

Anya 10 månader sen

Det var ju synd att personen inte skrivit hela sitt namn, det gör det förstås mer misstänkt att det är ett fake brev. Men man kan inte säga att det inte KAN vara sant, inte innan ni fått tag på brevskrivaren om det går. Du skrev också att du har en stark misstanke om vem det kan vara, Johanna. Be då polisen kalla denna till förhör, det borde de kunna göra. Hoppas det reder upp sig, och att ni slipper fler brev.

Malin från Malmö 10 månader sen

Hej johanna!? Följer din blogg men har aldrig kommenterat! Tycker som föregående, att du ska kväva detta i sin linda! Detta är en och samma person….. en väldigt sjuk sådan! Skulle vilja påstå att det är ett nättroll som har tagit ett steg längre! Hen är en stalker! Ge vederbörande inget utrymme och polisanmäl om det blir värre!!!!! Min pappa gick bort på nyårsafton (min mammas födelsedag), i sviterna av metastaser i skelettet (och övermedicinering av morfin på sjukhuset?), så jag vet precis vad Annica går igenom! All eloge till henne, att hon ens orkar stå på benen! Kämpa på Annica!??

Sigrid 10 månader sen

Den skrivstilen bevittnar att det inte är en äldre dam. Ej heller sättet att uttrycka sig.

Mia 10 månader sen

Johanna, jag tror att det är så att personen börjar bli lite rädd då du har antytt att ni har kommit en bra bit på vägen angående vem det är. Kör på och polisanmäla för sådant är inte ok. Annika ska inte behöva få sådana här brev. Kämpa på Annika, du är min stora förebild och är en kämpe ❤ Och Johanna, jag gillar dig skarpt med ditt engagemang och stora ❤Kram på er ❤

Anna 10 månader sen

Det är ju sjukt detta. Jag tror också att det är samma person. Tyvärr tror jag att när breven visas upp offentligt är det som att ”ge syre åt brasan”. Gud förbjude att det kommer fler brev, men om det gör det så försök att inte ge det uppmärksamhet. Då blir det istället som att slänga en brandfilt över brasan. Det här är förstås jättetrevligt för dig och Annika och helt obegripligt att det finns såna här sjuka personer.

Anna 10 månader sen

Den här människan är sjukare än vad jag trodde, om det nu är möjligt.
Jag tycker att du ska be att en psykiatriker tittar på breven, tror tyvärr att inläggen bara sporrar den här personen.
//Anna

Sara 10 månader sen

Jag får kalla kårar av det här. Två brev nu och skrivna på ett väldigt sjukt sätt. Och det är inte en gammal dam som har skrivit det. Syns tydligt att det inte är. Känns också väldigt kusligt att ta kontakt så ”nära” genom hemadressen. Man kan ju ta kontakt på andra sätt via bloggen, mejl, instagram osv. Väldigt otäckt att den väljer att kontakta på det viset privat och plöjer över det privata området och privata gränser och kontaktar via hemadressen. Jag får värre kalla kårar av det här än av en skräckfilm faktiskt.

Michaela Lejonberg 10 månader sen

Jkla autostavning…. Det jag skrev kan ju misstolkas…
Menar att det person som skrivit försökt ta Annica sista hopp och att Annica SÅRATS av allt inte att hon sårat…

Ber om ursäkt att jag inte kollade extra innan jag postat… Autostavning är inte d bästa alltid!
Men vi kan

Michaela Lejonberg 10 månader sen

Vilken sjuk människa! Troligen samaperson som ändrar stil bara. Varför inte skriva direkt till Annica om hon nu beklagar det är Annica som först och främst sårat och få tagit emot skit. Personen ifråga, försökte verkligen slutet ert sista hoppet ifrån Annica! Men tack vare dig Johanna, hennes familj och vi läsare som bryr oss ska hoppet verkligen få va det sista, som överger Annica. Hon är en fighter och vi alla ska hjälpa henne att fightas vidare!

Anitha Zandelin Bergqvist 10 månader sen

Kära Johanna!
Det här känns riktigt obehagligt. Nu har Du också fått post.
Du frågar vad vi tycker.
Jag hoppas att polisen vill ta ett rejält tag i det här, att man förstår att det behövs göras vad som göras kan. Få stopp.
Joo då, brevet till Annica var igenklistrat, förmodligen slickat.
Dna spår, fingeravtryck, går sålunda att jämföra de båda breven emellan, rent tekniskt.
En grafolog ser om det är samma skribent, även om man försökt ena gången texta och andra gången använda och vrida till en skrivstil . Detaljer avslöjar.
Polisen har sådana resurser att ta till centralt- om nå’n inom polisen vill förstå vidden av detta.
Vad vinner vi med då? Förhoppningsvis att denna/ denne någon får kalla fötter och slutar skriva.
Annica för en omänsklig kamp mot hemska smärtor, kämpar för att få leva ett helt vanligt liv som mamma för sina goa killar, försöker med all sin kraft och viljestyrka skapa en vardag med sin familj, trots denna djävulska sjukdom. Annica och de många andra, många, många medsystrar och medbröder, som liksom drabbats av cancer, de stöttar varann, peppar varann, bryr sig om varann.
Nå’n påstår, i det hemska brevet till Annica, sig själv vara dödssjuk, det har jag ytterst svårt att tro är sant. Då beter man sig normalt inte så elakt.
Och nu skulle denne dessutom hunnit avlida???? Den storyn känns från början till slut konstruerad.
Du som skrev till min älskade dotter Annica och till vännen, go’a Johanna, om du läser detta, så uppmanar jag dig allvarligt att OMEDELBART sluta! För tro inte för en sekund att du kan gömma dig bakom dina kryptiska förklaringar och inbilla dig inte att vi låter dig hållas. Jag vill inte riskera att en enda person ska behöva uppleva något liknande! Det är ett löfte att jag ska mobilisera krafter så att du bleknar både av skam och ånger om du inte upphör. Sluta skriva direkt!
Låt min Annica istället få glädjas över alla de som önskar henne allt gott.
Till alla er – tack, från hela mitt mammahjärta, tack. Ert engagemang, snälla, fina hälsningar, ni kan inte ana hur oerhört värdefullt det är!
Det visar på medmänskligt medkännande, det ger styrka och det skapar glädje.
Annicas mamma Anitha

Svar på kommentaren:
Anki 10 månader sen

Styrka till dig ❤️

Barbro 10 månader sen

Håller med All styrka till dej Anitha med dina nära och kära.
Kram ❤❤

Monica 10 månader sen

Du ber om råd vad du ska göra för att komma vidare. Här kommer mitt råd.

Om jag inte minns fel så skrev du någonstans att du skulle göra eller har gjort en polisanmälan. I så fall lägg ut diarienumret, det framgår av polisanmälan, här på din blogg och även på Facebook så kan den som tror sig ha ett tips hänvisa till detta diarienummer om de själva vill göra en anmälan. Inte nödvändigt men kan underlätta administrationen.

Jag tror inte att det är någon vild gissning från min sida att avsändaren till dessa sjuka brev kommer från någon som Annica känner och som av någon anledning är i behov av uppmärksamhet. Värt att notera är att breven ser ut att ha skrivits på exakt likadana papper, vilket tyder på att det med all sannolikhet är samma avsändare till de båda breven. Spara breven. Dessa kan vara viktiga vid en eventuell polisutredning.

Till dig fina Annica: Spara brevet du fick. Notera även tallriksunderlägget som det senaste brevet ligger på. Kanske du känner någon som har ett sådant?

All kärlek till Annica.

Svar på kommentaren:
Linda 10 månader sen

Jag tror underlägget är Johannas, från när hon har fotat brevet.:)

En annan Nina 10 månader sen

Men fy så otäckt och obehagligt kan nog inte vara en frisk människa som gör så där. Man blir ju lite chockad faktiskt. Stackars Annika som drabbas och som har tillräckligt att oroas av redan innan kan jag tycka. Ja, även du Johanna får ju en släng av sleven.
Lämna breven till polisen det är nog det bästa.

Sylvia 10 månader sen

Nu är jag ingen grafolog eller vad det heter, men ngn likhet i handstilarna kan jag inte se. Vilka bokstäver eller tecken är lika? Det ena textat, det andra skrivstil. Mycket svårt ändra sin stil, alltid är det ngt som påminner och jag kan inte se det. Så mormor eller farmor har postat barnbarnets ( som nu dött) brev eller? Så trist historia om det är sant, en dödssjuk skriver av sig till en annan sjuk! Men då kommer det inte fler brev!

Svar på kommentaren:
E. 10 månader sen

”S” är precis likadant i både breven. Eftersom ”S” skriver man på liknande sätt oavsett om det är textad eller skrivstil, så syns skillnaden tydligt. Den ”övre” delen av ”s” är mycket tunnare/trängre eller vad man ska kalla det. Den ”nedre” delen är rundare/större.
Dessutom syns det i båda breven att de är skrivna av någon som är ovan att skriva för hand- personens hand tröttnar efter ungefär samma mängd text (dvs i mitten) och skriver mycket slarvigare.

Heléne 10 månader sen

Släpp det.
Fokusera på det positiva i livet istället och på de man älskar.
Livet är för kort, för något annat!

Svar på kommentaren:
Evelina 10 månader sen

varför ska hon släppa det?? då ‘vinner’ ju idioten! Nä kämpa på och försök få fast aset!

Angela Dellden 9 månader sen

Toftby får näring och energi av händelser som detta, hon har ett enormt behov av att lägga sig i och ta över saker, att hjälpa någon är fint, men att göra det för sin egen vinning är helt annat.. Men vad hör hon inte för lite spänning samt uppmärksamhet, tanken har slagit mig att hon tom skrivit det 2a brevet(?)

Sara 10 månader sen

Fy, vad läskigt. Men visst ser det ut att vara samma ” brevpapper”? Helt säkert samma person. Ge inte denna människa mer uppmärksamhet i din blogg nu. Hen verkar riktigt otäck

Kram

Marita 10 månader sen

Usch så obehagligt polisanmäl omedelbart , det känns skumt detta , ta hand om dig J ❤️❤️

Therese 10 månader sen

Detta är samma person, håller med fler av er , gå vidare nu och uppmärksamma inte dessa konstiga brev, man tror inte det är sant, finner inga ord ?
Kram till dig och Annika !! ❤️

Anna 10 månader sen

Bara släng och skriv inget mer om breven här. Ge ingen uppmärksamhet alls till brevskrivaren!!

Helen 10 månader sen

Släpp surdegar. Mer kärlek o positiva tankar åt folket ? kram o positiva kärleksfulla tankar till er Annica o Johanna ?

Ann 10 månader sen

Polisanmäl

Lotte 10 månader sen

Alltså….. väldigt märkligt! Jag tror med på samma människa.
I vilket fall hoppas jag att Annica känner sig något bättre❤
http://lotte4.blogspot.se

Marie Lodin 10 månader sen

Finns nog ingen med cancer i hjärnan som är så långt gången som har kunnat formulera brevet Annica fick. Känner också att så lite uppmärksamhet som möjligt till brevskrivaren. Ni är fantastiska allihop runt Annica och naturligtvis Annica själv, ta åt er av det istället❤️

Jennifer 10 månader sen

Skriver en kommentar här oxå. Johanna, jag fick tips att detta är ingen äldre person som skrivit. En äldre brukar sällan uttrycka sig så som denne gjort i det sätt som det är skrivet på. Jag tippar som jag även skrev på fb att det handlar om en och samma person som ändrat handstilen lite grann. Men npgon äldre uttrycker sig sällan så här i svenska språket.
Så en polisanmälan till är iaf vad du bör göra.
Kram Jennifer

Svar på kommentaren:
katja 10 månader sen

Precis, orden är nog inte en äldre persons. Obehagligt.
Hoppas detta får ett slut och Annica som kämpar får må bättre!

Åsa 10 månader sen

Precis vad jag tänkte oxå…. vare sig stilen eller uttrycken kommer från en äldre person .Men att det finns så elaka människor !!

Andrea 10 månader sen

Titta noggrant bokstav för bokstav så ser ni att handstilen är den samma, särskilt bokstäverna ö och ä där prickarna är identiska i båda breven avslöjar personen.

Instämmer med det flera skrivit att riva breven och ignorera knäppgöken. ”Nätkärlek” är inget som biter på såna här människor och inget annat heller eftersom det sannolikt handlar om en personlighetsstörd individ i desperat behov av uppmärksamhet. Om du fortsätter lyfta fram personen kan denne i värsta fall triggas till att eskalera beteendet. Prata med någon sakkunnig inom psykiatri om du Johanna inte håller med, det är mitt bästa tips!

Malin 10 månader sen

Fan vad vidrigt …

Kan du inte igen lägga upp swish numret ? Till Annica alltså , så man kan swisha lite när man vill
Har tyvärr inte min swish historik kvar ?!?

Med vänlig hälsning,

Pia 10 månader sen

Johanna! Det finns så mkt sjuka människor. Låt dem inte ta din eller Annicas tid eller få den uppmärksamhet som de söker. Så fort ni öppnar ngt sånt här brev igen och så fort ni börjar förstå vad det handlar om, riv brevet omedelbart utan att läsa vidare. Ta tre djupa andetag och tänk tankar att det är sorgligt att så många människor är så sjuka, inte har ngn kärlek inom sig och är så små, men att de aldrig rår på oss som bryr sig om sina medmänniskor och vill varandra väl. Lägg brevet och tankarna i en papperskorg och lägg på locket. Där stannar det för alltid. Ta ett djupt andetag till och tänk att du/ni är så lyckligt lottade att ha så fina vänner i ert liv, som bryr sig om på riktigt, med mycket kärlek som omges runt omkring oss. De andra, tar inte plats i våra liv. De tar inte energi av oss och de finns inte i vår närhet, dem stänger vi ute. Långt bort från oss! Kram till dig och Annica! <3

Anneli 10 månader sen

Jag tycker du ska lämna det brevet till polisen, precis som det tidigare som var adresserat till Annica. Tror inte på historien om barnbarnet, hur kunde mormodern veta att det stog om brevet i din blogg??? Låter märkligt allting!!

Annelie 10 månader sen

Kära Johanna!
För mig är det solklart att det är en och samma person som har skrivit båda breven.
Vem som helst kan förvränga sin handstil och denna person har med all säkerhet fått stora skälvan när dennes första brev fått så mycket och oväntad uppmärksamhet. Säkerligen känner sig personen osäker på om polisen kan göra något och vill nu blåsa av all eventuell åtalsrisk.
Personligen tror jag att det bästa vore att nonchalera och ignorera.
Sådant här sjukt beteende förtjänar ingen uppmärksamhet.
Hoppas för Annicas & Din skull att det stoppar här och nu.
????

Ann-Charlotte 10 månader sen

Samma person som fått ångest. Lämna det vidare. Skona Annika, hon har nog av sin svåra sjukdom o är säkert helt införstådd med sin diagnos o prognos. Kämpa på Annika, hoppet hjälper vi dig att upprätthålla och ge aldrig upp. Du är en fighter?

Lotta 10 månader sen

Usch så obehagligt.. stackars dig nu.
Skulle låta det vara. Tror inte polisen kan göra så mycket, då det inte framförts hot. Mer tror jag på en riktigt trasig, elak och sjuk människa som jag inte skulle ge mer uppmärksamhet.
Fast samtidigt vill man inte gömma det. Jag hoppas att du/ni får va i fred och finna ro. Kan aldrig förstå hur mkt skruvade människor det finns där ute.. och det värsta är att de rör sig ju överallt.. vem är de.. vill man veta..
Massa kramar till dig Johanna som är en jättefin vän ?

Sigrid 10 månader sen

Känns som det är samma person som skickat de båda breven. En person som lider av något psykisk ohälsa/symtom, personlighetsstörning eller liknande. Jag hade nog inte lagt någon mer energi på detta mer än lämnat in även detta brev till polisen. Om det är en sjuk människa så kommer du aldrig ”vinna”. Tyvärr! Det kan finnas risk att det kan blossa upp ytterligare om ett tag. Har jobbat i psykiatrin i 15 år, känner igen tillvägagångsättet.
All styrka och kärlek till dig Johanna som är så fin med Annica❤️

Jessica 10 månader sen

Usch så otäckt kram

Maria 10 månader sen

Jag tror att det är från samma person och att det bästa är att inte ge denna person mer uppmärksamhet, oavsett vilka mail, brev eller annat som dyker upp. Sköt detta direkt med polisen enbart. Men är det en bra sak som kommit fram med dessa brev är det iaf hur mycket omtanke, värme och kärlek det trots allt finns. Och hur många vi är som tänker på Annika och hennes familj samt bara önskar att hon ska få må bättre.

Ann Bengtson 10 månader sen

Hade absolut lämnat det till polisen också!!
Sjukt!!

AnnaE 10 månader sen

Himla konstigt… Jag skulle gå till polisen med det brevet också.
Kram till dej Johanna och Annica ??

LottaF71 10 månader sen

Men jag förstår inte hur någon kan vara så fruktansvärt elak :((! Vad är det för fel på folk?! Hoppas verkligen att detta upphör genast! Vi behöver inte mer skit i vår värld! Räcker väl med eländet vi inte kan göra ngt åt!
All kärlek till Annika som kämpar med sin hemska sjukdom och all kärlek till dig Johanna som inte är tyst!
Kram <3

Carina Ekelund 10 månader sen

Ser ju ut som samma stil som i det förra.
Skulle inte bli förvånad om det är samma person som skrivit

Anette 10 månader sen

Känns som om det är flera personer som håller på ?? För hur kan en enda person va så sjuk i huvudet ?
Lämna in dem till polisen…
Kram till er båda ❤❤

Linda 10 månader sen

En psykopat helt klart.

Mia 10 månader sen

SÅÅÅÅÅÅÅÅ Sjukt!!!!!!!!!!

Susanne 10 månader sen

Men… vad är detta? Rent spontant så känner jag att brevet du fått är bluff och är från samma person som skickat till Annica. Men det är min spontana tanke. Handstil kan man ha olika. Hur som helst, personen ifråga har nog problem hon eller han behöver ta itu med.
Kramar

Svar på kommentaren:
Ulrika 10 månader sen

Susanne jag tror som du! Personen vill bara skapa mera uppmärksamhet genom att ändra handstil och försöka ljuga ihop en ny historia. Hon har stora problem.. Johanna och Annica sluta aldrig kämpa. Ni är bäst!! ☺

Susanne 10 månader sen

Precis Ulrika. Dessutom samma grå färg på linjeringen på pappret…

Gun 10 månader sen

fy vad hemskt du är så klok Johanna du kommer nog på nåt ,hoppas verkligen att både du och Annica får vara ifred nu kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Här ska ni få se bilder från balen. Jag kunde inte sluta gråta när Marilyns kompis Philip kom hem för att hämta henne och så körde de iväg. Så vackra och fina.…

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…

Här ska ni få se bilder från balen. Jag kunde inte sluta gråta när Marilyns kompis Philip kom hem för att hämta henne och så körde de iväg. Så vackra och fina.…

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…