• 2017-11-22, 14:43
  • 55
Annica saknar allt sitt hår

Annica har tappat allt sitt hår nu, till och med sina fransar. Hon har varit väldigt ledsen för det och känner sig ännu sjukare när hon inte heller har sina fransar kvar, även om hon förstås gör allt för att överleva.

Nu kom hon hem till mig så jag kunde hjälpa henne med lära henne hur man sätter fast lösfransar och hur man får mer ögon igen genom att sminka på rätt sätt.

Jag har hjälpt många cancersjuka som tappat både hår och fransar och jag vet hur mycket bättre de mår genom att få känna sig lite fina. 

Att någon pysslar om dem, sminkar dem får deras självförtroende att växa och då orkar de kämpa ännu mer. Nu lämnar jag över till Annica, jag vet hur mycket ni väntat på en uppdatering från henne. 

Kram Johanna

Så många kommentarer om att tappa håret är ”bara lite hår”… för mig var det betydligt mer än så. För mig var det en del av personligheten, för mig var det mitt självförtroende, hur ytligt det än låter. Och jag har alltid haft väldigt långt hår. Jag har haft svårt för att klippa håret då jag älskat mitt långa blonda hår. Och sen ögonfransarna… att det kunde kännas så mycket värre.

Det känns naket, och väldigt tomt. Jag som alltid har mycket smink på mina fransar… jag kände mig ännu sjukare nu på nåt sätt. Håret hade fixat sig genom en jättefin peruk som ser på pricken ut som mig, tack vare underbara Rosemarie som visste hur jag såg ut innan.  

Så hon fixade en riktigt Annica-peruk. Det kändes bra fram tills fransarna släppte. Jag hade vant mig med peruken men nu ytterligare hår som lossnade. Det var oerhört jobbigt! Vad jag grät för varje frans som släppte. Så oerhört knäckande. Trodde inte det skulle vara så jobbigt som det var när fransarna släppte!

Jag frågade Johanna Toftby om hon kunde hjälpa mig på nåt sätt. Självklart, tyckte hon, och så träffades vi. Hon hade så gulligt varit iväg och köpt lite smink men även nya fransar. Som jag såg fram mot detta. När vi träffades började Johanna sminka mig och redan då såg vi att kajal räcker för att få en känsla av att jag har fransar, sen såklart fransar är fransar. Så vi fick dit fransarna och wow så skönt, nu kände jag mig som Annica igen.

 

Jag har alltid förr burit mycket kajal men när jag började gå hos en go tjej i stan, Kimberli heter hon, så satte vi fransar och då slapp jag måla mig, helt underbart! Men nu är detta ett jättebra alternativ när man inte har några fransar, enkelt och smidigt med kajal. Och om jag vill vara extra fin så har Johanna lovat mig att hjälpa mig sätta dit fransar. Hon är såååå duktig Johanna, och att hon vill hjälpa mig är så supergulligt! Så äkta.

Och att träffas, prata smink, fika, tjejgrejer liksom det uppskattar jag verkligen. Tänk att man kan med lite smink och fransar förvandla så man inte bara ser ut som förut utan att man även känner sig hel inuti. Jag beundrar alla som går utan peruk för peruk är oerhört varmt. Jag beundrar er som kan och vill gå utan smink. Som tycker det är mindre viktigt.

Beundransvärt att vi alla är så olika. Men jag mår bra när jag får lite smink och en nyplattad peruk- that’s me!

Nu sitter jag på sjukhuset och får cellgifter och snart ska jag även få blod då mina blodvärden var dåliga. Kan varit därför jag mått så illa säger dem. Oavsett så blir det bra för förhoppningsvis blir jag piggare.

Måste ju bli lite piggare inför advent. Ska pynta högt och lågt med alla våra stjärnor. Jag älskar advent och julen. Vore enormt härligt att få veta innan dess om dessa cellgifter fungerar. Då skulle allt vara perfekt. Men jag leker med tanken fram tills det svaret för det är mycket roligare att vara glad.

 Kram från Annica

 

 

2017-11-22 Gästblogg

Kommentarer

Magdalena 6 månader sen

Jag har skrivit en bön på svenska kyrkans bönewebb. Alla ni som tänker på Annika, gör så ni också.

https://be.svenskakyrkan.se/#!/id/291271

Lena 6 månader sen

Så fin du blev Annika! Och fina johanna! Önskar er en fin jul ❄???

Sara Nilsson 6 månader sen

Hur går det för Annica??? Hoppas och ber om en fin jul för Annica tillsammans med familjen.

Michelle 6 månader sen

Hej gina.
Kom in på din sida då jag själv kämpar med en sjukdom, har du tagit hjälp med naturliga preparat också för att hjälpa kroppen!? Har du läst om forskningen som pågår på karolinska pm selen??

Inger karlsjö filipson 6 månader sen

Attans skit att du är så dålig nu igen!?
Dina ögon speglar din livsvilja har jag alltid tyckt
vare sig du har smink eller ej! Känslan o nakenheten utan fransar
kan jag inte fatta! Ses vi på torsdag för en kram?.??

Mia 6 månader sen

Jag har järnanemi och när mina järndepåer går ner så mår jag illa och kräks dagligen. Så be dem kolla både hb och järnvärdena om det kan hjälpa. Lycka till!!

Paula 6 månader sen

Så fin du blev Annica, jag önskar dig all lycka och en fin jul.
Johanna, du är en fin vän.

/Paula

Amie 6 månader sen

Så underbart att få ”känna sig fin och iordninggjord” ..att få kunna ha det som val när man vill och orkar. Man känner sig lite lite piggare på något vis. Och du är verkligen jättefin Annica! ? Kram till Dig och jag önskar dig en mysig och fin advent när det blir dags.

Cissi 6 månader sen

Snygg som en ?. Heja dig, kämpa på!❤️

Cemilia 6 månader sen

I Uppdrag granskning gjorde de ett reportage om löshår och precis i början går de ut på stan med en sax och frågar Svenska tjejer om de skulle klippa av sitt hår mot betalning. Alla säger nej!! De som säger det är bara lite hår är nog ingen med lång hår!! Det viktiga är att du mår bra och känner dig fin, vad andra tycker…. inte så viktigt, folk tycker så mycket hela tiden! ?

Camilla 6 månader sen

Även om jag inte känner dig så tänker jag på dig och din familj och skickar massor av kramar. Kan inte ens föreställa mig vad du går igenom. Men du verkar vara en riktig kämpe och jag tror på dig. All kärlek och kraft till dig och din familj ❤

Malin 6 månader sen

Känner du dig fin med smink o peruk så är det så, mår man lite bättre av det så känner man sig friskare. Jag förstår dig Annica. Jag håller tummar o tår att cellgifterna funkar o att du får fira advent o jul hemma med familjen. All styrka o kramar till dig. Även till Johanna som ställer upp och finns där för er ❤️❤️❤️❤️

Pia Persson 6 månader sen

Så härligt att få känna sig fin och jag tror att man känner sig friskare då :) Fint gjort av Johanna. Hoppas nu att dina cellgifter hjälper och att du kan få en lugn och fridfull jul med din familj. Kram och mina tankar finns hos dig varje dag!!

Brittis 6 månader sen

Massor med kramar till både Dig, Annica, och även till Johanna. <3

Cecilia 6 månader sen

Jättefint ?❤️??

katja 6 månader sen

Din upplevelse är ju din! Så fin du är, både in och utsida. Fin vän i Johanna har du. Ja, som sjuk kan man få höra korkade kommentarer. Som sjuk har man ju endast en önskan, att bli frisk. Nu hållar Vi tummarna för goda besked innan jul!
Styrkekram

Carina L 6 månader sen

Så fin du blev Annica. Johanna du är fantastisk.

Anna 6 månader sen

Så fin du är Annica! ❤️? Och så fint gjort av dig Johanna! Kram! ❤️❤️❤️

Agneta? 6 månader sen

Kram❤️Åhh så fin du är?

Sara J 6 månader sen

Fina Johanna å fina Annica ❤❤❤

Annelie 6 månader sen

Smink är så viktigt, man mår bara sämre om man låter bli. När jag hade min cancer 1994 fanns det bara peruker i syntet, dom var inte roliga. Rosmari gjorde en åt mig också hon var duktig redan då, men jag hade en underbar keps med en riktigt snygg brosch i den hade jag mycket. Jag målade ögonskugga och kajal men inga lösfransar det var svårt att få dit dom. Men visst mår man bättre när man får hålla sig fräsch, så jag förstår dig.
Hoppas nu att dina cellgifter fungerar så du får må bättre, och fira en advent i lugn och ro. Du skall vara glad att du har Johanna till kompis som kan hjälpa dig med det lilla extra.
Kram och krya på dig.

Sara 6 månader sen

❤️❤️❤️

Eleonor 6 månader sen

Det är jätte fint gjort av dig Johanna.
Det finns en organisation som heter Look good fel bettet som vänder sig till cancersjuka kvinnor. Just för att man vet, om man känner sig fin så mår man bättre. Där får man lära sig hudvård, makeup och även att knyta sjal. Jag tycker det är helt fantastiskt att dessa finns. Så be inte om ursäkt för att du försöker må bättre ?
LGFB finns på våra större sjukhus.

Majsan 6 månader sen

Så snygg du är!!!! Styrkekramar till dig<3

Susanne 6 månader sen

Så snygg du är Annica!! ja håret är min identitet också. Det är ju såå viktigt!!
Jag har en lungsjukdom å vet hur man kan känna sig, men jag tappar ju inte håret p ga det.
Kämpa på!! Du fixar detta också. Du verkar ha ett `jävlar anamma`i dej
Håller både tummar å tår för dej!
Kram snygging

Jeanette 6 månader sen

Så härligt att duktiga Johanna pysslar om dig ❤️ Ni är så fina båda två ?

anna 6 månader sen

vad snygg du blev annika, riktig pingla

Pernilla 6 månader sen

Du är jättefin, Annika! O såå stark!!
Kramar till er

Marika 6 månader sen

Sååå gulligt av dig Johanna??❤️Du är så fin Annika och nu SKA de nya cellgifterna funka??❤️

Kenta 6 månader sen

????

En annan Nina 6 månader sen

Du blev så fin Annica. Johanna är verkligen en omtänksam vän till dig. Hoppas ditt tillfrisknande går framåt så fort det är möjligt. Hejar på. ?❤️?‍❤️‍?

Helen 6 månader sen

Underbara fina Annica ?all styrka och positiv energi till dig, och Johanna, vilken underbar vän ?⚘

Helen 6 månader sen

Förstår dig precis. När ögonbryn o fransar faller av är inte kul. Hade mössa inomhus. Minns en 27 gr sommardag när peruken åkte på. Extremt varmt. Så bra att du kan platta peruken. Jag fick inte använda värmeverktyg alls på min peruk. Din peruk ser verkligen ut som ditt egna hår. Superfin. Förstår dig verkligen både gällande hår och smink. En frisk person kan inte förstå till 100 % vad sjukdomen innebär, behandlingarna och biverkningarna. Du blev verkligen jättefin efter Johannas sminkning. Tror många med mig känner din glädje efter Johannas fix. Håller tummarna att cellgifterna biter och att håret börjar växa ut fort när du är färdigbehandlad. Första stråna ger sån glädje!! Kämpa på fina Annika❤️

Lotta 6 månader sen

Åh vad fin du är Annika♥️ Hoppas du får en fin advent!!! Bamsekram till dej!

Sandra 6 månader sen

Tack Annica för du orkar och ta dig tid att skriva till oss.
Jag förstår din känsla med håret, att det bli ens personlighet. Jag vet bara själv när jag gått till frissan (typ vartannat år) för att klippa topparna och ibland lite till. Känns som jag ”tappa” mig själv helt. Älska mitt långa hår med (gå såklart inte jämföra med vad du gå igår igenom nu)
Känner så starkt med dig.
Fin vän du har i goa Johanna ❤️

Styrke kramar och kärlek till dig ❤️

Kram Sandra

Annika 6 månader sen

Så fin du blev Annika! Fransar och hår gör mycket för ens självkänsla. Så härligt att du har Johanna som kan hjälpa dig med lite piff???
Kram❤️❤️❤️

Catarina 6 månader sen

Kära Annica, du är så fin! Men det mest fantastiska med dig är din oerhörda styrka som inspirerar så många!
Ber för dig varje kväll och sänder massor med kramar!❤️❤️

Catarina 6 månader sen

Kära Annica, du är så fin! Men det mest fantastiska med dig är din oerhörda styrka som inspirerar så många!
Ber för dig varje kväll och sänder massor med kramar!

Marie Carlberg 6 månader sen

Så underbart att du får hjälp med att känna dig fin ! Det är ju otroligt viktigt när man mår dåligt . Hoppas och tror att din behandling hjälper dig . Beundrar dig för ditt positiva tänkande . Tror att även det har bra effekt .
Varma kramar min vän ?

Cecilia 6 månader sen

Vad vacker du är Annica!
Beundrar dig för din styrka! Kämpar själv med sjukdom vet vad det betyder att få känna sig fin! Varma Kramar Cecilia

Mimmi 6 månader sen

Du behöver inte alls förklara dig om sminket, håret eller ”piffet”. Det är precis det du ska göra om du mår bra av det! Du ska sminka och piffa och dona med allt som ger dig glädje eftersom det är så mycket bättre än att du känner dig låg och sjuk. Sjukkänslan är bara skit och bidrar inte med nåt positivt annat än drar ner dig. Allt som ger glädje ska in i livet, om det så är fransar, berg och dalbanor eller bara att skratta ihjäl sig åt nåt tokigt med någon man tycker om. Glädje sätter som vi vet igång en massa bra processer i kroppen. Allt som ger positiva vibbar är bonus parallellt med behandlingen. Så du behöver inte ursäkta dig för hårets eller sminkets betydelse, utan fortsätt rakryggad med allt som känns kul och som du orkar med! Kör på tjejen, blicken rakt fram! Du fixar det här! Kram! :)

Karina 6 månader sen

1000 kramar❤❤❤

Lotte 6 månader sen

Jag förstår dig, jag känner mig naken bara jag inte har kajal för jag är så ljus runt ögonen. Å varför skulle inte du få känna dig fin som alla andra❤ Lyckos dig som har en sån fin vän som Johanna :-)
http://lotte4.blogspot.se

Marie Eriksson 6 månader sen

❤️?

Serenity 6 månader sen

❤️

Therese Lundholm 6 månader sen

Vilken underbar vän du är Johanna ❤ Annika vad härligt att få bli lite ompysslad , det förtjänar du som är en sån kämpe och du är jätte fin . Många styrkekramar till dig ❤❤❤

Annie 6 månader sen

Åh du är så fin och en sån kämpe Annica. Vet precis hur du mår och känner då jag stått bredvid en cancersjuk. Att tappa hår och fransar måste vara oerhört jobbigt. Må du få en fin advent utan illamående och andra biverkningar! ❤️ Kram även till Johanna Mvh Annie

Malin klaar 6 månader sen

Gud vad kul och se henne igen… Och du som är så stöttande. Du är guld värd… Som stöttar och finns där för henne.. ???

Lisa 6 månader sen

Kram till dig, din kämpe ❤️

Malin 6 månader sen

Du är så fin Annica! Glad advent. Kram/ Malin

Anki 6 månader sen

Annika, förstår dig till 100% ?Själv har jag opererat mig för hjärntumör så inte nog med ett stort ärr så har jag tappat håret i stora tussar?Många kommentarer är ja, men du lever. Jo, absolut! Men tänk efter innan en sån kommentar vad ni själva ”klagar” på. Inte säger jag då, ja men du lever ju…Kram till Annika o Johanna?

Viv 6 månader sen

❤️

Barbro 6 månader sen

Vilken lycka du har Annica som har Johanna som hjälper dej så du känner dej så fin som du blir.Alla skulle ska henne som vän.
Tänker dagligen på och önskar att man kunde göra något.
Kram på dej men även Johanna du får en kram också.

Helena 6 månader sen

Annica! Självklart får du sörja ditt hår och ögonfransar. Du blir fråntagen det som ” är du” och jag förstår dig. Ni verkar haft en fin dag ihop. Det är fantastiskt att du känner människor som ger dig omtanke och kärlek mitt i den kamp du befinner dig i❤
Vi känner inte varandra men jag tänker på dig så ofta. Läser allt du skriver eller hälsningar genom Johanna. Och var kväll ber jag för dig och din familj. Särskilt ber jag om att du ska få känna dig omsluten och möta människor som tar väl hand om dig. Att du inte ska känna dig ensam och rädd. Jag hoppas att din behandling gör att du mår bättre! Kram Helena i Jönköping.

Eva 6 månader sen

Fina ni är! Så fin du blev Annica, jättefin peruk! Kram <3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar för Lindex  Hej på er!  Just nu är vi på Stena Danica för ett roligt event med Stena Line och är väg mot Fredrikshamn. Janne är med och vi får…