Squats i 50 dagar och kroppen är starkare

Idag har vi kört squats i 50 dagar om du varit med från dag ett. Kan ni fatta hur grymma vi är! Varje dag kör vi hundra squats och det är så kul att ni är många som orkar hänga med. Vi kör till dag hundra!

Hur går det för er? Känner ni skillnad? Visst är det lättare att köra många fler åt gången nu? När jag körde Body pump förra veckan märkte jag att det gick lättare att köra squats med stång och vikt tex.

För er som inte vet och undrar om vi har blivit dumma i huvudtet så drog jag igång en ny squatsutmaning för exakt femtio dagar där vi ska köra hundra squats om dagen i hundra dagar!

Nu när vi var i Sälen i helgen märkte jag stor skillnad när vi åkte utför. Jag orkade mer, orkade köra på  utan att få ont i ryggen eller blir trött. Just utför krävs mycket core och stabilitet men mycket styrka och balans. Det är så stor skillnad när man tränar styrketräning, kroppen blir starkare och rumpan är en stor och viktig muskel.

Oavsett om man är smal eller överviktigt behöver kroppen träna för att inte säcka ihop. Man ser ganska lätt på någon som är helt otränad och en som tränar. Men en person som är lite kraftigare men tränar kan ha mycket bättre och snyggare hållning än en som är smal och inte tränar.

Är du stark får du bättre och snyggare hållning.

Mysig helg med darling, vi älskar den miljön där uppe. Rogivande och roligt med skidåkning.

Fortsätt träna styrketräning och rör på er,  inte bara 100 squats om dagen, för det finns så mycket mer man kan göra. Skotta snö är ju en av den bästa träningen man kan få nu. Gratis och ute i luften, extra kul att träna tillsammans.

Vi hade en grym dag i backen igår, jag är ganska mesig med branta backar men jag får skärpa mig för jag gör ett jobb med Österrikiska turistbyrån och vecka tre åker vi till alperna! Jag fick mycket pepp av Janne som är duktig utför så nu jäklar ska jag också hänga med. Det är en underbar frihet att susa ner i backen.

Kram och sov gott

 

 1. Hejsan!
  Blev förtjust i dina skidkläder. Vad är det för märke? Köpte var?
  Ser fram emot Sälen om några veckor och hoppas kunna se lika snygg ut som du

  Kram från mig

  1. Hej!

   Det är Goldberger, jättebra märke som gör fina och praktiska skidkläder.
   Mina är från Blueco.se men osäker om de finns kvar. Googla annars på återförsäljare.

   Klart du är snygg!

   Kram Johanna

 2. Måste tyvärr avbryta, min gamla skada i ledbandet fick sig en törn i helgen så nu är det stödförband som gäller… 🙁

  Men din brieosttårta tänker jag absolut pröva trots snopna försök och roliga kommentarer! Tack för receptet har missat det tidigare.

 3. Härligt med skidåkning! 🙂
  Till något helt annat: Jag väntar med spänning o förtjusning på receptet på Chokladtårtan du skrev om 🙂 Tänkte kanske göra den till jul. Passar den som en jultårta förresten? Den ser i alla fall så grymt god o fin ut!!
  Ha en bra dag!
  Kram Linda.

  1. Ja, det är så härligt. Älskar det.

   Menar du den jag hade nu till Lisa-Maries kalas? Den kommer nu i veckan, hade en del annat som skulle ut först.
   Men snart!

   Kram och ha en fin dag du också.

 4. Vill bara påminna om att allt inte handlar om yta, om jag är stor och är trevlig är jag ju mycket mera attraktiv än en vältränad otrevlig. Ibland glöms detta bort.
  Ha en bra dag
  Stina

  1. Men Stina, vart har jag sagt att tränade är otrevliga?
   Alla får göra som man vill, det jag förespråkar är att röra på sig före än att inte röra på sig.

   Tycker inte det är ytligt att prata om hur viktigt det är med träning och motion. Menar att om man ser en som är smal så kan en som är lite överviktig vara mer tränad för man ser sånt på hållningen. Handlar ju inte om ytlighet, jag förklarar och tar ett exempel.

   Sedan är alltid det inre viktigt, men att inte röra på sig mår ingen bra av.

   Självklart är det bättre att vara trevlig än otrevlig 🙂 men nu menar jag ju träning och motion.

   Kram Johanna

  2. Tack för att du tar dig tid att svara Johanna, det var nog jag som överreagerade. Du har alldeles rätt.
   Du verkar både vältränad och trevlig =D

 5. Jag har hängt på & ser resultat 🙂
  Dock inte alltid 100 om dagen beroende på mitt knä om de varit ont men skillnad är de !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..