Hatet mot cancersjuka i mitt kommentarsfält

Tack alla fina härliga läsare som tar Annica i försvar när trollen visar sina fula nyllen! Det är skönt att se att kärleken alltid vinner över hatet. Och det är bara en anledning till att jag håller mitt kommentarfält öppet trots att det gör att små fega kräk kan utnyttja det ibland. 

Ni vet säkert vad jag menar, den galna människan (för jag tror bara det var en med flera namn) som påstod att Annica fejkar sin cancer. Nu hoppas jag att vi aldrig mer behöver höra något så vidrigt efter att ni alla kunnat se att hon inte har något hår kvar, bara en mössa med lite hår som jag sydde åt henne när hon låg inlagd på Sahlgrenska. Den har hon ofta hemma för peruken blir så varm. 

(OBS!! Gammal bild, ifall någon ska påstå att hon har ju sitt riktiga hår. Tycker bara att bilden är underbar på Annica. Hennes älskade yrke, att spela med alla barn och föräldrar)

Det var flera som undrade varför jag inte stoppar trollen från att vräka ur sig sånt och varför jag inte döljer det för Annica. Svaret är enkelt: Annica vill inte har någonting dolt för sig och jag förstår henne så väl. Även om hon är väldigt sjuk så är hon en vuxen kvinna. Hon vill inte bli behandlad som ett litet barn som man måste gömma en otäck verklighet för. Jag förstår att hon vill bli behandlad som oss andra. 

Vi ska respektera det. Vi ska också respektera att hon ville att jag skulle skriva detta. Vi tycker lika där. Jag vill också skriva. Sedan behöver ni inte gilla det jag skriver, alla har rätt att tycka. Men vi har också rätt att tycka detta är fel, ofattbart och riktigt galet.

Jag vet hur många som får kraft och styrka av Annica, jag får mail varje dag om hur viktigt det är att vi lyfter fram denna djävulska sjukdom, för det hjälper så många där ute att orka lite till. Även vi som är friska får kraft och perspektiv på saker.

Visst skulle jag kunna stänga kommentarfältet och förhandsgranska allting men oj vilken tråkig blogg jag skulle få! Om jag ens går ut med Lucy så skulle inläggen samlas på hög under tiden och inga läsare kan prata med varandra. Jag tycker inte om att läsa den typen av blogg själv, där det kanske inte kommer några kommentarer på flera timmar och sedan flera dussin på en gång. Då ska inte trollen tvinga mig till att ha en sån själv.

Den här bloggen är något som vi alla skapar tillsammans, ni och jag och Annica och alla andra, den ska inte styras av några få fega små galna troll.

(Gammal bild)

Några läsare blev riktigt arga på mig för att mitt kommentarsfält användes av folk som ville vara hemska mot Annica, men jag tar inte åt mig. Det är som att tycka att det är Postens fel om något får ett otrevligt brev i brevlådan.

Att sitta och låtsas som ingenting har aldrig löst några problem, mobbare i skolan eller på en arbetsplats ska inte bara få hållas heller. Visst kan jag blocka IP, och gör det, men alla troll har flera apparater som är kopplade till nätet eller också går man bara över till ett fik, eller grannen, eller tåget. Nya Ip finns överallt. 

Jag litar på er, de 99,99 procent där ute som är härliga och kärleksfulla människor.

Jag litar på att ni aldrig låter hatet vinna.

 

 

 1. Det är fruktansvärt att du ens ska behöva påpeka detta Johanna.
  De som skriver så elaka kommentarer, det är dom som är sjuka.
  Kramar till dig och Annica ❤️

 2. Helt ofattbart, vidrigt och fruktansvärt! Hur kan man ens ifrågasätta på det viset. Tror Annica hade gjort vad som helst för att få tillbaka sitt friska liv. Många kramar till dig Annica!

 3. Så sant! Nu håller vi tummarna, ber eller vad som passar oss för att Annika och hennes familj får fira en trygg, positiv och härlig jul tillsammans! Kramar till alla kärleksfulla cybervänner!

 4. Det stora problemet, som skapar hatarna, och de som misstror är att det finns de som fejkat sjukdom. Har själv råkat ut för en som avslöjades, och man känner sig dum som gett sitt stöd till en bedragare. Nu väljer jag i alla lägen att hellre fria än att fälla, och efter att ha levt i en relation där cancer var närvarande, till döden skilde oss åt, så ser man sjuka människor med andra ögon, det syns, det känns i luften även om den som är sjuk försöker dölja det.
  Och för mig råder ingen tvekan, att Annica är svårt sjuk. Och jag önskar henne all lycka och kärlek den tid som hon får vara bland oss. ❤️

 5. Kärleken övervinner hatet. Tillsammans är vi starka ❤️❤️❤️
  Kärlek och kram till dig Johanna och till Annica ❤️❤️❤️

 6. Ja känns så sjukt detta. Man vill ju bara att detta näthat försvinner för alltid. Ingen frisk människa skriver så.
  Och tyvärr, att leta efter IPadress hjälper inte eftersom man kan gå in på många.
  Önskar Annica ett tillfrisknande och till Johanna , du är guld värd som orkar allt detta med nättroll.
  Önskar dej en riktig God Jul!
  Och till Annica- Jag hoppas du får en bra jul med dina fina söner och man.
  Till nättrollen- dra er tillbaka och tänk efter… varför ge sig på en svårt sjuk tjej som bara vill få leva å vara med sina barn i deras uppväxt, vem kan tänka sig in i hennes situation!!

 7. Det är så sorgligt att det finns människor som inte tror att det finns sjuka som kämpar för sin överlevnad =( Önskar er en riktigt God Jul ! <3

 8. Kramar till dig Johanna❤
  Och styrkekramar Annica❤❤
  Önskar alla en fin jul med era nära och kära
  Kärleken övervinner allt

 9. Kärleken kommer alltid att vara starkare än hatet. Och det är synd att vissa människor bara mår bra om någon annan mår sämre. Jag önskar att Annica med familj får en härlig jul. Och God Jul till dug med ❤️

 10. Johanna , fortsätt som du gör. Vi som följer dig och Annica och är normat funtade människor vet att Annica går igenom ett helvete. Att inte få reagera och säga stopp verkar ju galet. Varför ska nättrollen få vinna? Och varför ska man inte säga ifrån? Jag har följt Annica och dig länge nu och jag har blivit glad, gråtit , och håller tummar tår för att Annica ska bli frisk. Skit i dumma människor Annica du har så många som finns här och som tänkar på dig. Kram på er

 11. Kram till er , Annica och Johanna ! Den hemska människa som skriver sånt är inte frisk själv ! Önskar dig verkligen Annica att du skall få en fin Jul med din familj och bli frisk !

 12. Bra rutet Johanna! Bra att du förklarar så att vissa som inte kan tänka själva förstår. Märkligt att så många inte förstår el har märkt att kommentarer går in direkt, att de visas direkt, att kommentarsfältet är öppet alltså. Säkert är det samma person, som troligtvis inte heter Anna, som skrivit liknande kommentarer förr..så sjukt, paranoia. Annica jag önskar att du får må bra över jul och att du får en underbar jul med familjen. Kramar till er alla <3

 13. Ja det är så vidrigt så man spyr ju. Jag förstår att du inte stänger av kommentarsfältet men jag tänker att nonchalera det är det bästa för sånt SKA ju inte få någon som helst uppmärksamhet. Små onda troll mår sämst av att inte märkas av och det är bara rätt åt hen (Övertygad om att det är EN sjuk individ som mår väldigt dåligt själv som gör detta).

  Önskar er alla en god jul med hopp om bättring och julglädje för Annica och hennes familj.

 14. Vem är denna vidriga, bittra människa som kan skriva sådana elaka kommentarer, inte kan hon vara tillfreds med livet i alla fall. Att ge sig på Annika som kämpar både dag och natt mot sin cancer och gör allt för att få vara med sin älskade familj.
  Du är så stark Annika som kämpar på och är positiv till livet. Hoppas verkligen att du får en underbar jul med nära och kära. Jag ber för dig God jul till din fina vän Johanna också som finns där för dig ⭐️ Carpe Diem och Kramar till er båda ⭐️⭐️⭐️
  Till ”Anna” vem du nu är (Sök hjälp!) NU. Du är i kris.

 15. Personer som kan vräka ur sig dumheter är inte klokt. Tror dock de får sitt straff- Karma. I gen frisk, lycklig, normal person skulle någonsin ge sig på tex fina Annika! Så lågt, fegt, svagt, sjukt och helt onormalt! Finaste julen önskar jag er!

 16. Hej johanna jag är int alltid och skriver i kommentarerna men ja blir så ledsen just för annikas skull . Har en pappa med lång gången prostata o ja kan ju säga man har allt annat för sej än att orka med dessa elaka människor att tro att man ens hittar på såna saker gör med ledsen stackars den människan hen måste det nog va synd o i stället . Kanske bättre hen inte går in och läser utan skaffar sej ett eget liv då om mannu ”stör sej ” på andras bekostnad usch säger ja bara
  Skickar största trettondagshelgs kramar oj blev lång ord till er alla och hoppas elakingen håller sej borta kramar om

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..