• 2017-12-22, 09:34
  • 7

Dan före dan före dopparedagen. Nu börjar jag känna det där pirret i magen. Det är en kall och krispig luft ute, tänk om det kunde komma lite snö nu också.

Letar ni efter tips på dessert till jul har jag ett här. Jag älskar göra vackra tårtor men en kall och fräsch cheesecake eller parfait är gott efter all julmat. Den här enkla cheesecaken är så god och fin att ställa fram!

Så här gjorde jag förra året.

Pepparkakscheesecake 8 port
4 dl grädde
4 ägg
2 dl socker
400 gram färskost (philadelphia)
finrivet skal av apelsin
150 gram pepparkakor
riven vit choklad
Marsintomtar
Pepparkaksfigurer
Silverkulor eller något annat att strö, de söta snöflingorna som strössel är fint.

Gör så här: (Tre skålar som en vanlig cheesecake)

Vispa grädden fast för sig. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret fluffigt. Vispa ner osten och finrivet skal från en apelsin.

Vispa vitorna hårt i ny bunke. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen sist vitorna.
Klä en form med plastfolie. Häll i smeten i formen, krossa sedan pepparkakorna och stör rikligt över smeten. Ställ kakan i frysen minst 5 timmar, ta fram den och själp upp kakan med krosset nedåt.

Riv vit choklad över, sätt pepparkaksfigurer runt om när tårtan tinat något. Riv lite apelsinskal ovanpå, jag satte även tomtar och strödde lite silverkulor men man kan ju ta vad som passar till.

Relaterade inlägg

Har ni julskinka kvar sedan jul? Det finns massor man kan göra! Jag hade en ganska stor bit kvar och skar ner den igår. Nu räcker det med julsmörgås även om det…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Hoppas ni har en fin lördag, jag vaknade 9 i morse, alltså hur skönt är det att bara sova ut hur länge man vill, jag hade sån…

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två…