Jul 2017 del 1

God fortsättning kära läsare, har ni haft en fin helg? Jag fattar inte hur fort det går men vi har haft en riktigt fin julhelg. Hoppas ni också haft det bra där ni har firat. I tre dagar har vi varit på middagar men det bästa är att umgås med nära och kära, få tid tillsammans. Det är julen för mig.

Julafton var vi här hemma hos oss, 21 personer. På juldagen åkte vi till mormor och hade en mysig eftermiddag. Idag på annandagen har vi varit på det traditionella julfirandet hos pappa- Viltmiddag. Jag har så mycket bilder så jag delar upp min helg i tre delar.

Jag har en del tips på dukningar inför nyår och massa annat nyårspepp! Är så taggad för nytt år, det är så mycket som händer.

Stort tack för att ni läser och skriver här inne och tack min kära familj för en underbar jul.

Jag älskar jul och dukningar. Det är mitt intresse, att göra fint och lägga ner min själ så gästerna får känna julstämningen. Precis som när jag var liten. Ombonat och den där varma stämningen som vi växte upp till.

Av Janne fick jag en fantastisk Guccisjal, jag blev så glad.

Fick även ett par söta örhängen från Caroline Swedblom. Jättefin form som jag gillar, varken för stora eller för små. Tack älskling för så fina julklappar. Av mig fick han ett par nya solglasögon,  sedan fick han kläder och lite nya produkter för ansiktet. Sånt där som inte män tänker på. Hehe.

Av mina älskade tjejer fick jag mycket till köket, har ju sagt att de inte behöver köpa något men de vill de så gärna göra. Jag fick en stor rund jättefin skärbräda, en ny kokbok. Älskar kokböcker man kan ha framme i köket. Nu ska det bli mer vegetariskt!

Den sötaste julklappen var denna från mina barn.

Av mig fick de ansiktsbehandling, massage, presentkort på NK och ZARA, sängkläder och lite sånt de behöver som de önskade sig. Älskar att köpa julklappar, jag tycker det är så kul att ge. Men det viktiga är inte mängden eller summor, det är ännu viktigare att barnen får en trygg och kärleksfull uppväxt.

Lisa-Marie gjorde fudge från Roy fares recept, smäller av! Även om julen är slut måste jag tipsa er om dessa. Godaste jag ätit. Syrrans barn hade gjort god knäck med turkisk peppar och gottebordet var fullt med godsaker. Mina pepparkaksmuffins med nötkrämsfrosting ska ni få recept på.

Dessertbordet var galet… så mycket gott så vi rullade fram efteråt. Vi gjorde en nutellasemifreddo men julig dekoration. Jannes ris ala malta som ingen slår honom med, mamma hade med sig saffranspannkaka, sedan juliga småkakor, förutom tårtor och godis. Haha

Barnens pappa och deras lillebror är inte med på bild annars är det hela gänget som var med på jul! Föräldrar med familj, syskon och alla våra barn. Underbart att få ha med alla i familjen. (På min sida) Jannes barn och föräldrar ska vi fira jul med i veckan.

Nu har jag tagit bort julpyntet på bordet och har jobbat med en del nyårsinspiration idag som kommer på bloggen. Men mitt julpynt och gran är förstås kvar länge till. Jag är inte snabb att slänga ut det, ska njuta länge till.

 1. Åh vad fantastiskt det ser ut!
  Härligt att se att så många på bild.
  Undrar om dom ljusstakar som du har på sista bilden där ”nyårs” dukningen ska ske, VART KÖPER MAN DOM LJUSSTAKARNA? Är dom oxå Jensens? Mycket snygga….
  Håller på att inreda ett rum till matrum som skulle vara fina till en dukning där inne!

  God fortsättning!

 2. Åh så fina, njutningsfulla, härliga bilder! Så fint och så vacker dukning! Jättefin Guccisjal du fick och fina övriga julklappar, själv fick jag inte en enda. Tack för alla bilder och inspiration! Kram

  1. Men varför? Var det något du själv bestämt eller fanns det ingen i din omgivning som du kunde byta julklapp med?
   Hoppas du ändock fick en fin jul!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..