Gör julskinkan till god pasta

Har ni julskinka kvar sedan jul? Jag hade en ganska stor bit kvar och skar ner den igår. Nu räcker det med julsmörgås även om det är gott, Janne tipsade om en god italiensk pasta som jag svängde ihop! Strimla ner skinkan och låt det koka med krossade tomater, vitlök mm så har du en riktigt god pasta. Jag älskar rester som man kan göra nya maträtter av.

Pasta med strimlad (jul) skinka

Strimla skinkan i mindre bitar
1 burk krossade tomater
2 krossade vitlök
1 msk tomatpure
1 nypa cayennepeppar
1 tsk honung
2 msk olivolja
salt och peppar

Riven parmesan
Färsk oregano eller basilika

Gör så här: 

Strimla julskinkan i mindre bitar. Fräs snabbt i oljan, sänk plattan och rör ner krossade tomater och resten av ingredienserna. Späd med lite vatten.

Rör ihop och koka på svag värme med lock i ca en timma. Funkar på kortare tid men ju längre desto godare. Smaka av och späd med vatten under tiden om det blir för tjockt.

Gnocci passar bra när det är sås för det fastnar i pastan, det är gott. Men man kan ju ha vad som helst, bönpasta är också gott.

Riv rikligt med parmesan och lägg på en oreganokvist så har julskinkan fått nytt liv igen genom en grymt god pasta!

Riktigt gott! Smaklig måltid!

LOADING..