• 2018-01-04, 09:12
  • 94
Kolla om dina leverfläckar är cancer

Jag har haft ett par leverfläckar som jag varit orolig för och var på vårdcentralen för ett tag sedan. En precis under bröstet som skavde och var jobbig, kunde inte ha någon BH alls och den började ofta blöda. Googlade och det skulle jag inte gjort. Mina symptom var ju malignt melanom på alla punkter och jag blev livrädd! Leverfläckar som blöder måste ni kolla upp. 

Har ni kollat upp era leverfläckar? Vart gick ni för att få hjälp?

Jag fick vänta någon vecka och då var det ändå en snabb tid på vårdcentralen, tydligen. Skulle det vara malignt melanom som är cancer är det inte bra, då är varje dag viktig. Den andra leverfläcken satt på ljumsken nära bikinilinjen, men den har också växt en hel del och kändes obehaglig. Titta även på varandra hemma, man kanske har något på ryggen som man inte ser. 

På vårdcentralen tittade de på leverfläckarna och de var helt ofarliga. Tack och lov. Men jag har så stora besvär framförallt av den under bröstet att jag bad att få ta bort den, men det tyckte hon inte alls eftersom det var en skönhetsgrej. 

Då ringde jag direkt till SKIN i Göteborg, som är en känd och seriös klinik som bland annat tar bort leverfläckar och jag fick en tid dagen efter. Helen Wolff som är klinikchef och specialistläkare/hudläkare har många års erfarenhet från klinisk hudvård, forskning med kompetens inom tumörkirurgi. Gissa om jag var avslappnad när jag var hos henne!

Jag trodde inte vi skulle ta bort dem samma dag, men allt gick så snabbt. Jag hann inte ens bli nervös! Hon tyckte absolut att vi skulle ta bort leverfläckarna, helt plötsligt lade hon bedövningar och det spände och sved lite bara. Sedan tog hon bort dem och det så snabbt så jag inte ens hann märka något.

 Vilket lättnad! Jag fick ha på plåster och inte få vatten på ett dygn på såret och allt har läkt fint.

Dessutom gör hon även botox och filler, men det kommer i annat inlägg. Älskar när specialistläkare jobbar både medicinskt och estetiskt.

Har du bekymmer eller oroar dig för en leverfläck som du vill veta om den är farlig eller inte så ska du kontakta SKIN! Du får proffshjälp direkt. Du kan verkligen känna dig lugn. Kliniken ligger på Lyckans väg 2b bakom Götaplatsen. Tel 031-778 07 50 

Fråga efter Helene och hälsa från mig. Det är även här min hudterapeut Caroline finns. Allt under samma tak.

Ps. Jag har nu fått brev hemskickat och leverfläckarna var ofarliga. Puh.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Maria 6 månader sen

Kände ett eksem liknande märke på mitt vä lår.. Lite rött och torrt och narigt. Trodde inte i min värld att det skulle vara cancer . Men efter ett prov, visade det sig att det var skivepitelcancer .. Jag kom tidigt och det op bort.. Blev helt nojig efter det och kollade mig hela tiden efter konstiga märken.. Och åkte in ett par ggr för att kolla, men allt var ok..

Maria 6 månader sen

Till ”Anna”.

Jag funderar på hur DIN begravning kommer se ut ???

(Gick ej att svara på den långa raden av avskyvärda kommentarer skriva av ”Anna”).

Smaka på din egen medicin säger jag utan att STRYKA dig medhårs.

Slicka medhårs Hahaha ????

Anna 6 månader sen

Glömde ju – tack för en bra blogg!

Anna 6 månader sen

Hej,
Viktigt ämne, min man (35 år)har också drabbats av mm i en leverfläck på ryggen som jag tyckte började kännas konstig. Det blev operation och lymfkörtlar togs bort men vi hade tur och det fanns ingen spridning.
Detta är ett viktigt ämne man ska stå på sig om man själv är orolig så att leverfläckarna tas bort och dem ska alltid skickas på analys! Man kan tex ha förstadie till mm och då borde också mer hud tas bort. Alla borde kolla upp sin hud med jämna mellanrum!

E. 6 månader sen

Om de blöder så är det inte ”en skönhetsgrej” att ta bort, spelar ingen roll att de inte är maligna. Hade du insisterat så hade de varit tvungna att hjälpa dig.

Camilla 6 månader sen

Så bra att du lyfte detta. Det är så viktigt. Har tänkt tanken flera gånger att åka o kolla mig regelbundet. Idag tog jag tag i det tack vare ditt inlägg. Ringde och fick tid redan idag, och i eftermiddag ska en leverfläck tas bort, och skickas till analys.
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

ÅH vad bra Camilla! Ska lyfta upp det igen, verkar vara ett ämne som berör många och många också som inte vågar gå och kolla för man vågar kanske inte vänta på svaret.
Men då peppar vi alla nu att kolla upp sina leverfläckar och även kolla på andra, lätt att man missar de på ryggen.

Stor kram och heja dig!

Marie 6 månader sen

2009 tog jag bort ett födelsemärke, det var mm. Dom skar bort 6×15 cm på min rygg samt tog bort lymfkörtlar som åxå innehöll mm, ny operation, bort med massor av lymfkörtlar, ej smittade. Blev friskförklarad nov 2013, fast sköterskan kände en knöl. 3 månader senare hade knölen vuxit, jag blev röntgad och det visade sig att jag hade fått spridd mm, ca 70 metastaser i lungorna och tumörer i armhålan. Jag har nu ätit bromsmedicin i snart 4 år. Jag är en spillra av mitt forna jag, behandlingen är riktigt, riktigt elak. Dessutom är prognosen usel för mm. Stort Tyvärr, jag vet att jag har en väldigt begränsad tid kvar att leva, den utnyttjar jag på bästa sätt, tänka positivt, umgås massor med barnbarnen, barnen och vänner som ger energi, undviker energitjuvar, jag njuter av livet. Jag har i min ungdom solat mig sönder och samman, priset får jag betala nu. Tänk på att alltid smörja in era barn! Håll koll på era födelsemärken, tag bort så fort ett märke ändrar utseende, växer eller blöder, jag hade aldrig upptäkt mitt på ryggen själv. Ja, Annika har samma cancer som jag har. Spridd Malignt melanom

Svar på kommentaren:
Karin 6 månader sen

ÅH stackars dig. Men du verkar livsglad och är en kämpe.
Ja, spridd malignt melanom är tydligen riktigt aggresiv.

Annica verkar lika positiv som du är, då äter hon också bromsmediciner kanske?

Inte konstigt hon mår så hemskt dåligt om det är så tuff behandling.

Du verkar ändå kommit till insikt och lever här och nu.
Härligt ändå!

Mari 6 månader sen

Tack Karin! Annika har det värre än jag. Om man nu kan säga så? Hon har gått på samma behandling som jag gör. Men det vanliga är att man blir resistent efter ca 7 månader. Jag är ett mirakel som behandlingen ff fungerar på. Annika har provat på ett stort antal behandlingar. Antingen har dom inte fung eller så har dom snabbt slutat fungera. Annika har det fruktansvärt. Jag har dessa behandlingar framför mig när denna lägger av. Vilket jag hoppas dröjer. Minna ”giftpiller” gör mig så fruktansvärt illa, men dom gör nytta!

Johanna Toftby 6 månader sen

Hej Marie, tack för din fina kommentar.
Vad stark du är! Vilken inspiratör som delar med sig av hur du valt att leva.
Förstått att spridd MM är fruktansvärt. Det som Annica också har som du säger…
Hon fick också i ryggen och det hade spridit sig till levern.
Man förstår inte hur ni orkar kämpa, men jag tror det är oerhört viktigt som du säger- leva här och nu och ta en dag i taget.
Bort med energitjuvar och bara umgås med de man tycker om.
Skönt att bromsmedicinerna funkar på dig.
Stor varmaste kramen till dig från mig!

Camilla 6 månader sen

Hej!
Vet du något bra ställe att rekommendera i Stockholm?
Får inte gå till vc då det anses bara vara för skönhetens skull!
Har en på örsnibben som jag vill ta bort men det finns för många osejösa kliniker Tycker jag.
Oj då sorry för stavningen.
Mvh
Camilla

Svar på kommentaren:
Marie 6 månader sen

Jag tog bort mitt födelsemärke på Cityakuten. Jag tror inte vc har rätt att neka borttagning, en allmänläkare har absolut ingen kompetens att avgöra om det är mm eller ej.

Helena 6 månader sen

Vårdcentralen tar inte bort kosmetiska förändringar som är ofarliga, då får man vända sig till privata kliniker. Det är för att offentligt finansierad vård inte ska bekosta ”skönhetsingrepp” om du förstår vad jag menar. Om du går in på https://www.pdf.nu så finns där en lista över privata hudmottagningar som du kan vända dig till.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Stämmer nog men inte alltid, jag hade en på ryggen som satt så dumt till precis vid jeansen, linningen. ÅH vad jobbig den var.
Då tog de faktiskt bort den. Men inte de andra jag hade som tom. blödde. Så det är nog olika läkare också.

Har man stora besvär tycker jag ändå att sjukvården ska bekosta för inte alltid man har de hundralapparna som det kostar. (eller mer)

Tack för tips!

Helena 6 månader sen

Jo så är det Johanna, sitter som illa till så att man skaver dom med BH-band, byxlinning, river upp dom med halsband etc. så brukar man vara frikostig och ta bort dessa även om de är ofarliga.

Sirpa 5 månader sen

§kindoktor som har mottagning i Mörby centrum. Jag går där och dem har melanom måndag någon gång i maj. Jag har mist min dotter som fick mm. Hon skrev bloggen Sabinas kamp och hon är med i boken Livet kan inte vänta. Kram

Cilla 6 månader sen

Har tagit bort fläckar som visade sig vara basilom, en ofarlig hudförändring om man behandlar den men jobbig ändå eftersom man inte får vara i solen :( Någon mer som har den sjukdomen?? Känner mig ensam ibland…

Helena 6 månader sen

Har dom på fler ställen i landet?

Paula 6 månader sen

Så bra, då väljer jag
Skin hudkliniken nästa gång! Tog bort flera leverfläckar på en en klinik där läkaren inte hade hud som specialite. Därför känner jag mig osäker då det inte gjordes en biopsi på en leverfläck som kliade så väldigt. Undrar om du Johanna gjorde en biopsi hos Skin på den leverfläcken som du var osäker på, även om vårdcentralen gjorde bedömningen att den var ofarlig?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Helene som är specialist bedömde med ögat att de var helt ofarliga. Men hon skickade dem förstås för analys. Fick hem brev att det var ofarligt.

Gå till någon som arbetar inom hud, cancer och tumörspecialist känns ju extra tryggt.

Malin 6 månader sen

Halloj.
Super viktigt ämne, Många som går och oroar sig utan att våga göra något.
Brukar inte va så rätt på men va får man betala för att få dom borttagna i Gbg?

Ina Nygren 6 månader sen

Hej Johanna… jag har aldrig skrivit inne hos dig förut…vill bara säga att du är verkligen en fin människa, både på ut och insidan ?… önskar att vi hade fler av sånna som du i världen ???

Annkin Erlandsson 6 månader sen

Bra ämne Johanna ?
Min sambo har precis gått igenom en tuff resa
Jag upptäckte en leverfläck på skuldran som hade förändrat sig o börjat blöda ?
Han fick snabbt hjälp av vårdcentralen som skickade remiss till hud på sjukhuset
Där tog dom prov o skickade iväg o sen blev de snabba ryck …
För de var malignt melanom☹️
Sen dags för operation, dom var tvungna att ta bort rejält runt omkring leverfläcken samt närmaste lymfkörtlarna.
Efter operation blev de infektion i såret så ytterligare en operation pust pust!!
Nu har dom kontinuerliga kontroller på hud samt röntgen för att se så de inte sprider sig
Tyvärr hade de spridit sig o ytterligare operation av lymfkörtlar under armen.
Oj oj vilken pers o vilken oro !!
Men nu har allt hållt sig lugnt o man får verkligen försöka njuta av livet som friska ?
Kramelikram från mej till dej ?

Ann Bengtson 6 månader sen

Kollade mig förra året. Känns skönt att få veta att det inte är något ❤❤!! Super viktigt att hålla koll!!

Anna 6 månader sen

Har Annica dött eftersom du inte stalkar henne längre

Svar på kommentaren:
Mia 6 månader sen

Johanna, lägg ut den här personens IP nummer och alla falska mail som hon garanterat använder. Dags att sätta fast människan, hon behöver vård.

Sabine 6 månader sen

Men va är du för ett ärkepucko???!!
Att det finns folk som du är skrämmande. Skärpning!!!

Anna 6 månader sen

Så klart man undrar eftersom det inte dyker upp några inlägg.

Jenny andersson 6 månader sen

Bedrövlig kommentar!? ?

Susanne 6 månader sen

Jag hittar inga ord… nu blev jag riktigt lessen. Hur kan man vara så otroligt elak? Känner mig totalt mållös.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Håll ut, ska ha tag på henne. Ni läsare ska få hjälpa mig, inlägget kommer snart.

Monica 6 månader sen

Men, ”ANNA?” du kan ju inte vara FRISK?
Helt galet, och vet du vad som gör det ännu mera skrämmande? Att jag skulle faktiskt vilja träffa dig och se hur du egentlig mår… Hoppas du inte har barn för gud vet vad du uppfostrar dom till till!
Har man ingen snällt och säga låt bli, eller läs inte bloggen jösses JAG kan banne mig inte förstå varför man läser och tom lämnar kommentar om man stör sig så mycket på tex Johanna eller Annica?

Anna 6 månader sen

Så man är sjuk för att man inte slickar alla medhårs? 4 väluppfostrade barn som inte skulle bete sig som varken J eller A.

Monica 6 månader sen

Anna , jag pratar inte om att ”slicka alla medhårs”, men ibland kanske man ska tänka om ! varv eller 2 hur man uttrycka sig, och vad man skriver och hur man skriver…

Monica 6 månader sen

Anna och JAG tvivlar faktiskt på att dina 4 barn är väluppfostrade , då du inte är det….

Susanne 6 månader sen

Johanna ?? ?

Charlotte 6 månader sen

DU Anna har inga barn! No way.. du verkar vara lite störd nämligen. OM du mot allt förmodan har barn så hoppas jag verkligen att socialtjänsten gör ett besök hos dig.

DU ska fantame skämmas så mycket så du borde stå på ett torg som förr i tiden så att alla kan få spotta på dig fin vidriga sak!!!

Kan låta hårt de här men det är i propotion till uttalandet Anna gav INGENTING!!!! Nu får jag gå o ta min blodtrycksmedicin. Fy satan så arg o upprörd jag är.

Anette 6 månader sen

Bra skrivet Charlotte. ANNA- sök hjälp. Eller också är du helt jävla dum i huvet.
Fy fan vad vidrig du är

Annica T 6 månader sen

SERIÖST
NÄ, jag lever men kämpar för det VARJE dag! Johanna stalkar inte mig, det är det värsta jag hört. Än värre att läsa en fråga om jag är död! Du anar inte vad ledsen denna kommentaren gjorde mig!!!!!!!!!
//Annica T

Cina 6 månader sen

Blir mörkrädd när jag läser dina kommentarer ”Anna”.
Ditt sätt att utrycka dig, ingen som helst empati, totalt känslokall. Du måste leva ett liv helt utan bekymmer, har du förlorat någon närstående i cancer? Hur mycket kunskap har du i detta ämne?
Det knyter sig i hela magen när man läser det du skriver…
Jag förlorade min syster i cancer, tre år senare gick min mamma bort i samma sjukdom.
Jag har två kusiner (systrar) som kämpar mot denna hemska sjukdom just nu.
Själv väntar jag oroligt på provsvar efter att ha tagit bort en ”ful” hudförändring för 2v sedan.
Jag har arbetat med cancerpatienter i många år, en del har avlidit i min famn….
Det är inte okey att utrycka sig som du gör, läs på, skaffa dig kunskap i ämnet och framför allt, lär dig att ”tänka efter före”

Anna 6 månader sen

A läs inte då. Man kan tro att denna sida är din med.

Jeanette K 6 månader sen

Fy, vilken läskig liten varelse du är! Jag hoppas verkligen inte att jag snubblar på den stenen du ligger och gömmer dig bakom. SKÄMS PÅ DIG!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Vidrigt är förnamnet. Men idag hoppas jag vi får napp/hjälp hos er alla läsare.
Inlägg kommer snart.

AnnaE 6 månader sen

Till Anna : En normal person hade ju skrivit istället : Hur är det med Annica? Hur mår hon?

Marie 6 månader sen

Anna. Tycker du inte det är märkligt när alla ifrågasätter dig, ingen håller med dig. INGEN här inne.
Du skriver saker som ingen frisk normal (psykisk) person skulle göra.

Får det inte dig att fundera på varför? Har du funderat på om du kanske behöver hjälp?

Jag skulle bli mörkrädd för mig själv nämligen.

Till dig Annica- vi är många som tänker på dig och tycker du är fantastisk!

Anna 6 månader sen

Så klart att ni inte håller med här. Ni vågar inget annat,medans jag vågar säga rakt ut. Där har du skillnaden på oss.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Nej ”Anna”. Ingen normal människa skriver så jävla korkade frågor och skit om döden. Du skojar med skrattgubbar-
har hon inte dött är? Fattar du hur jävla dum i huvet du är?? Till någon som kämpar för sitt liv?!

INGEN normal människa beter sig som du. Spelar ingen roll hur mycket du tjafsar om detta.
Skiter fullständigt i om du eller någon tycker jag skriver elakt. Du är inte värd något annat.

Ann 6 månader sen

Anna vågar säga rent ut ?? Fattar inte hur du är funtad.
Ta du hand om dina så väluppfostrade barn istället för
att sitta och skriva en massa dynga.
Stor kram till både Johanna och Annica.

Anna 6 månader sen

Jag har fortfarande rätt att säga min åsikt. Ni stalkar oss som inte tycker som er…

Klara 6 månader sen

Anna, bara genom att skriva ” slicka medhårs” då det heter ‘ stryka” medhårs talar för att du inte har alla hästar på plats. Egentligen borde vi som skriver till dig inte bemöta dig eftersom du uppenbarligen är sjuk, men det är väldigt väldigt svårt att låta bli när du har gått så jävla långt över gränsen.

Jag verkligen hoppas att Johanna får tag på dig med ev hjälp från andra så det går att reda ut OM du är psykiskt störd på riktigt eller ett elakt troll som behöver en rejäl utskällning Face to face så du får skämma ögonen ur dig.

Anna 6 månader sen

Bästa är att man kan skriva på flera sett. Men en person som är inrutad och inte kan gå utanför sin komfortzon kan kanske inte skriva på flera sett. Så du/ni tror att ni kan göra en utredning av att ses öga mot öga haha. Du fick mig att le. Sorry men ni vet uppenbarligen inte vad lagarna säger om ni skulle börja förfölja mig … kan säga att innanför mina dörrar kommer inga psykopater. Så håll er hemma och ni kommer aldrig hitta mig…

Monica 6 månader sen

VI stalkar dig ”Anna”? Den var ju, kul…
Det tar vård och rättssystemet hand om serru.
Och även utredningar tar, dom hand om.
Tror du verkligen på riktigt att nån, av oss skulle komma hem till dig och göra en utredning?
Så funkar det liksom inte, där ser man hur korkad du är, sorry för den.

Men på tal om lagar ”Anna” vet du vad lagar säger om personer som du som förföljer, trakasserar, förtal och mobbar, kolla upp det du, och en annan sak , kolla på stalker såna som dig så kanske du får en tankeställare, själv. Här kommer även länken… https://www.viafree.se/program/samhalle/stalkers

Sen fattar jag inte ang din åsikt? Är det din blogg eller, Johanna´s?
Gör en egen blogg i såfall… så länge den inte går på personangrepp.
Jag kanske inte heller alltid tycker det samma, alltid,
Men, känner jag att jag vill ha en åsikt, då gör jag det på rätt sett, åsikt är en sak men, det beror också på hur man skriver sin åsikt eller mening.!
Så, som du skriver,gör man inte, det är ELAKT och HEMSKT gjort av dig. fattar inte ens att du kan sova på natten, men psykopater, kan ju det! Av nån märklig anledning.

Anna 6 månader sen

Rättssytemet? Så du tror att ni bara kan säga till dom att göra en utredning? ?? Alltså förlåt men er kunskap är lika med noll. Uppenbarligen var det ni som skrev det och inte jag. För man kan inte ta lagen i egna händer och tvinga någon ?. Förföljer? Följer inte J lika mkt som ni gör. Är knappt här inne och kommenterar typ aldrig. Så läs på vad stalking betyder. Åsikt och mobbning är med vitt skilda saker. Om jag undrar om någon dött är inte olagligt. Märks att ni spelar över utan varken kunskap eller erfarenhet om det ni pratar om. Så hur gick det med anmälan på tjejen som hade skickat breven? Ni hade fingeravtryck men polisen la väl ner det.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

”Anna” du ska får se dina egna kommentarer på print framför dig. Du är den allra värsta stalkern jag någonsin haft.

Grattis.

Anna 6 månader sen

En annan sak. Tror ni blandar ihop mig med någon annan. För att ställa en fråga kallas varken för mobbning.. trakassera eller förfölja. Fler än jag som reagerar på vissa saker.

Monica 6 månader sen

”Anna” nej det tror jag verkligen inte, att dom kan , det tar tid. Det vet jag med.
Å som jag skrev ovan precis, så är det väl ingen här inne som tänker ta lagen i egna händer skulle aldrig falla mig in. bara att du tror det gör dig korkad, faktiskt.. Lite måste du ju hänga här efter som du kommer med nya kommentaren så fort nån av oss har skrivit nått…
Visa upp ditt riktiga ja istället och hör av dig personligen till Johanna, istället för ett påhittat namn… och Epost…
Jag vågar stå för vem jag är, gör du?
Och ja, jag hänger, ganska ofta här ;) gillar bloggen gör mig glad, bra recept, osv…
Varför hänger du här?
Men,nu ska jag göra mig klar för nattjobb. hejpådig och kolla TV3 vettja
Hälsningar Monica

Anna 6 månader sen

Får meddelande att jag fått svar, så inte så konstigt om jag går in och svarar. Så smart var du inte, korkad eller? Jag heter Anna ? Jag har inget att bevisa och har full rätt att vara var jag vill. Tar tid? Lär inte bli något av det. Snälla berätta för mig hur ni tror att ni ska hitta mig? Uppgifter lämnas inte ut om det inte föreligger mordhot och dödsfall. Sitter och skrattar åt er och funderar lite på hur hennes begravning kommer att se ut. Ska ni stå där och sörja en person ni inte känner ??

Monica 6 månader sen

Men snälla rara ”Anna” se själv vad du skriver.? Skriver man så om man har alla hästar hemma? Svar : NEJ du är ju inte frisk nånstans… vet inte ens varför jag svarar dig, jo kanske för att se att du fortsätter göra bort dig, skäms på dig…

Anna 6 månader sen

”Skäms på dig” säger gamla tanter. Du är inte mkt ute på nätet hör jag. Här säger man vad man tycker och tänker. Då är det fel på alla människor i så fall

Monica 6 månader sen

Fel på alla andra då eller? Å inte på dig?
Japp jag ör en gammal tant på 48år som är uppfostrad, på rätt sätt.. du deremot?? Dina föräldrar och ”barn ” skulle nig skämmas för din skuld, om dom såg vad du skrev!

Anna 6 månader sen

Dom är stolta ? Gå vidare och hoppa inlägg som inte passar dig

AnnaE 6 månader sen

Hur gammal är du då Anna?

Karin 6 månader sen

Anna ! Sjuka människa , du är ju för fan helt störd, mår verkligen illa av dina kommentarer ! Hoppas verkligen att Johanna kan sätta dit dig !

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Karin, det ska vi hjälpas åt med.

Anna 6 månader sen

Finns inget att sätta dit mig för. Ni kan drömma om det, mrn drömmen lär inte gå i uppfyllelse. Nu inväntar jag att Johanna själv ska knacka på. Ska bli ett trevligt möte?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Vet du vad Anna, möt upp mig så jag får se ditt tryne in real life. Vart ska vi ses? Bestämd dag och plats. Jag kommer direkt.
Jag har länge sagt stopp det räcker, ändå fortsätter du bete dig som en galning. Ett psykfall som inte ha alla hästar hemma.
Så våga möta mig, men det gör du inte. För du är ett jävla litet fegt troll.

Upp till bevis. Visa upp vem du är och stå för din skit så ska du nog få smaka på samma medicin tillbaka vad du gjort mot Annica.

Monica 6 månader sen

Eller knacka på hos Johanna om du vågar, så kan du visa upp dig, och prata lite , har du tur får du säkert en kaffe med, tror hon blir jätteglad, om du skulle, våga… men det tror jag inte troll finns ju bara i skogen… dom vågar aldrig visa sig, tyvärr.
Nej jag känner verken henne eller A…

Ann 6 månader sen

Anna det du skriver har inget med att ha olika åsikter att
göra som DU säger. Tycker det är helt ok. med att
ha olika åsikter. Men i ditt fall….undrar jag vad du har för problem.

Anna 6 månader sen

Skulle inte falla mig in att åka hem till folk bara så där. Är inte som dig ”en stalker”. Våga skulle jag, men skulle inte ens anstränga mig. Ja du bor uppenbarligen där eftersom du har erfarenhet av troll

Anna 6 månader sen

Johanna du har aldrig någonsin skrivit till mig tidigare, enbart i detta inlägg. Verkar vara några här som du tar fel på

Anna 6 månader sen

Johanna- Mot Annica? Första gången jag skriver. Innan ni anklagar folk hejvilt så ta reda på om det verkligen är samma person. Ni har uppenbarligen ingen koll.

Karin 6 månader sen

Anna ! Du behöver ett eget liv att leva , har säkert inget jobb , ingen man , inga barn , tråkigt !

Susanne 6 månader sen

Till Ànna`På allt du skriver nu märks att du är påtagligt stressad. Jag känner igen ditt beteende genom mitt jobb.
Nog lika bra nu för dej att dra sig tillbaka innan det blir riktigt otrevligt för dej. IPadresser går ju att spåra,
det gör ITavdelningen på mitt jobb ofta för att komma åt bluffmail. Så tro inte att du sitter säkert där.
Om du uppger ditt riktiga namn och telefonnummer så kan jag hjälpa dej med en Riktigt bra psykolog.

Märks att det har eskalerat inne i ditt huvud nu, och jag vet också hur farlig en sån person, utan självinsikt, kan bli. Så snälla sök hjälp!! För hjälp finns

Anna 6 månader sen

Så det har jag inte? Så alla andra som skrivet här har det inte heller? En rätt uttråkad fras

Anna 6 månader sen

Johanna: Du verkar tro saker men du har inte ren fakta. Du sprider lögner och hoppar på fel folk. En stalker är någon som terroriserar varje dag i månader / åratal. Vi har aldrig haft kontakt försök förstå det. Den tjejen som stalkat dig verkar vara hon som skrev breven. Vi har aldrig träffats eller haft kontakt på annat sätt. Börja tro att du fantiserar ihop saker för att få läsare. Är det därför polisen vänder dig ryggen? Just för att du inte har en riktig stalker

Karin 6 månader sen

Anna ! Man tänker ju att du är kvinna , men så är det kanske inte ?

Anna 6 månader sen

Ni kommer aldrig någonsin kunna bli poliser. Ni tror visst bara det är män som vågar uttrycka sig. Dra något gammalt över er. Ses när vi ses, aldrig ??

Britt-Marie Berg 6 månader sen

Kollar mig en gång om året,för jag älskar ju solen så då får man va extra försiktig.

Loella 6 månader sen

Jag har mycket leverfläckar och även tagit bort 5 st. Ska gå iväg och kolla mina igen snart, jätte viktigt?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Oerhört viktigt.
Kram

Cissi J 6 månader sen

Jag var för 3 år sen o kollade alla mina. Har ganska många både stora o små men fick svar att de var ofarliga. Men i min systers familj har hennes man haft cancer pga leverfläck o precis innan jul tog deras 18 åriga son bort en leverfläck o det var cancer så nu snart ska han börja behandlingar?. Så väldigt bra att kolla upp dem.
Kram Cissi

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Oj oj oj :-( Men så bra att kolla upp och få behandling på en gång!

KRAM

Carolin 6 månader sen

Måste tillägga hur viktigt det är att använda solskyddsfaktor. Sitter just nu i Dominikanska republiken och har varit här i 14 dagar. Spf 50 varje dag och jag är brun som en pepparkaka. Får förhoppningsvis behålla färgen längre också och inte fjälla. Viktigt viktigt att inte bränna sig!! #fuckcancer

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

ALLTID viktigt. Smörjer mig som en galning. Blek som en albyl i början men man får finare färg. Malignt beror oftast tyvärr på att man bränt sig och det kan ju vara från barn eller ungdom, jag tjatar tjatar alltid på mina tjejer men idag är vi ju mer upplysta. Hoppas jag.

Kommer skriva om det, går inte få in all fakta i ett inlägg för då blir det rörigt så därför jag fokuserade på hur man kan ta bort leverfläckar.

Tack för du skriver det här!

Ha en fortsatt trevlig semester, härligt det låter! Påsklovet firar vi i Karibien och Florida, ser så fram emot det!

Kram Johanna

Lina 6 månader sen

Hej!
Bra ämne.
Jag är själv helt full med födelsemärken och har varit hos många hudläkare under åren. Flera av dem har sagt att solskyddskräm kan vara värre på så sätt att det tar bort varningssignalerna, alltså att man blir röd, men strålningen blir densamma. Bättre att vara kortare stunder i solen och sedan ta på sig något svalt.
Hade varit intressant att veta vad din läkare tycker om det eftersom det finns olika bud.
Skönt att dina var ofarliga!

Karin 6 månader sen

Om du har leverfläckar som besvärliga typ blöder kliar.
Överdriv ordentligt.
Har själv tagit den på kirugen för många år sedan.
ring direkt till kirugen
Tog den några blir oftast inga spår.
Hud verkar inte bry sig gärna längre.

Bra att du tar upp det här.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Tack Karin! Ja det är superviktigt, man måste kolla varandra och se upp med märken som ändrar sig. Bråttom då.
Som du säger, man måste stå på sig. Handlar ju om att vara ute i god tid så man slipper cancer.

Karin 6 månader sen

Även om det var ofarliga som jag tog bort och man skickar alltid på analys sa
kirugen för att vara på den säkra sidan.
Det är rutin även om det kostar sjukvården några kronor extra.

Mia 6 månader sen

Bra ämne!! Viktigt att påminna alla om att vara noga med sina födelsemärken, usch är det inte malignt Annica har som spred sig överallt? :(

Madeleine 6 månader sen

Hur ser det ut efteråt? Blir det några ärr? Har några leverfläckat i ansiktet jag är lite orolig för. Med min känsliga irländska hud får jag vara försiktig och känner att det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Men har tidigare tagit bort en leverfläck på armen som var i riskzonen och det lämnade ett stort ärr.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Beror helt på hur djupt de måste skära, vissa är ytliga och man behöver inte skära djupt för man ser att de är helt ofarliga, viktiga är att kolla upp alla man är osäker på!

Marika 6 månader sen

Ja det bkir ärr även om de skär ytligt. Blir vita fläckar men kanske bättre än en brun bullig fläck. Man avgör själv. Själv tog jag bort en på benet som var ofarlig. Men har en stor sen födseln som endast är irriterande sommartid men tror fläcken, ett ärr skulle bli väldigt fult och stort där. Precis var behåbandet sitter, nedanför axeln. Inget som skaver så inga problem så.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Men det är faktiskt olika vad du har för läkning. Jag har ett ärr som inte ens syns, ett stort födelsemärke som de fick skära och sy! Så det beror nog på hur just dina ärr läker, hur djupt det skär och om du skyddar med solkräm efteråt.

Man får avgöra som du säger om det är ofarliga annars måste de ju bort på en gång. Viktigt att kolla upp om man är osäker.
kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…