Ljummen nudelsallad med chiliräkor

Igår var vi sugna på allt annat än kött eller mastig mat, älskar asiatiskt så det fick det bli. Kul att äta ute men ännu godare hemma, dessutom spar du mycket pengar. Älskar gå ut och äta men ni förstår vad jag menar. När tjejerna var yngre så hade jag inte många kronor över så vi gjorde ofta god mat hemma och dukade fint, ibland bjöd vi hem vänner och det är väl vardagslyx om nåt.

Ljummen nudelsallad med heta räkor är så fräscht och gott så ni anar inte. Smakerna….!

Jag hade den på min asiatiska buffé i våras när tjejerna var här men den är ju god att äta som lunch eller huvudrätt också. Ibland kan jag tycka frysta stora räkor är ännu bättre,  när man inte ska sitta och plockäta. Nudlar är också billigt så här får du en lyxig men nyttig middag för 4 personer under 200kr.

Ljummen glasnudelsallad med heta chiliräkor:
300 gram räkor
250 gram glasnudlar
3/4 dl fisksås
1 lime, rivet skal och pressad saft
1 -2 msk strösocker eller valfri sötning
2 pressade vitlöksklyftor
3 tsk sambal oelek
2 tsk riven ingefära
1 liten rödlök, skär tunna klyftor
1 litet broccolihuvud, skär av buketterna
1 rejäl klyfta vitkål, riven
1 stor näve böngroddar
Bladpersilja
Rapsolja till stekning

Gör så här:

-Koka upp vatten och dra från plattan. Lägg i nudlarna snabbt tills de börjat mjukna. Häll dem i ett durkslag och spola kallt vatten så blir de perfekta.

-Blanda räkorna med sambal oelek, ställ åt sidan

-Blanda fisksås, limeskal, pressad lime, socker, vitlök och ingefära till en dressing. Ställ åt sidan.

-Hetta upp en wokpanna. Häll på olja och fräs rödlök, vitkål och broccoli på hög värme i ca 2 minuter. Tillsätt nudlarna och stek ca 1 minut.

Häll sedan på dressing, lägg på räkorna, och böngroddar. Vänd runt så allt täcks av dressingen.

Smaka av med lite salt och dekorera med persiljebladen.

Amazing!

(Hade tyvärr inte systemkameran, ber om ursäkt för bildkvaliten.)

Från när jag hade asiatiska middagen.

 

  1. Älskar din blogg! Är inne här flera gånger om dagen, gillar att du alltid har lååånga blogginlägg, plus att du skriver blandat. Älskar dina recept dessutom, gjorde lakritspannacottan på nyår! Amazing! Jagade lakritspulver i hela Kungsbacka,slut på Ica så det är fler som läser din blogg:)Men till slut så…
    Kraaaaam

  2. Åh så gott det där lät!!! Ska definitivt pröva detta i veckan som kommer. Planerar matsedel varje vecka som vi inte följer strikt men för att det ska funka med träningen och ekonomiskt. Enkelt att ha klart för sig, typ matkasse….
    Pluss att man vet vad man stoppar i sig och inte färdig mat.
    Träning och kost hör ju liksom ihop!!!!
    Spännande o följa din blogg 2018 ochse vad för spännande inlägg det blir :))))
    Kram Sussie

  3. De är sallader, soppor och fisk som gäller hemma hos oss också efter all den feta julmaten (och då äter jag inte ens skinka). Tänk att man går på den niten varje år…

    Tack för recept, igen! Detta ska definitivt provsmakas 🙂

  4. Själv beställde jag en kasse med vegetariskt från ”Linas” innan jul som kom igår. Första gången jag beställt. Är ingen vegetarian o älskar kött men har börjat tänka att jag ska äta lite mindre o vad kan inte vara bättre än att införa detta på de nya året tänkte jag. Ser bland recepten att där finns nåt som heter ljummen nudelsallad med ingefära så det är tydligen nåt som många verkar gilla ☺

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..