• 2018-01-11, 10:57
  • 19
Krämig pasta med gratinerade havskräftor

Här har ni en festlig och god pastarätt om ni gillar skaldjur. Finns det något godare? Jag älskar skaldjur och älskar pasta. Vi åt den i lördags och vi blev knockade. Så otroligt gott.

Kräftorna är gratinerade med örtsmör och pastan blandar man ihop med den krämiga såsen. Lägg kräftorna över pastan och njut. Tål ni inte skaldjur, byt ut tex mot mozarella som du delar i två delar och lägger en halv på varje tallrik.

Pasta med gratinerade havskräftor 4 port

8 stora havskräftor eller 2 humrar
2 klyftor vitlök
1 ask babytomater
2 dl creme fraiche
1 msk smör
1 msk honung
1 tsk vitvinsvinäger
400 gram spagetti
Färsk basilika
Olivolja
Flingsalt
Salt och svartpeppar
Skvätt vatten

Parmesanost

Pasta: Jag hade barillas Bucatini för det är tjockare än spagetti. Jättegod och passar till.

Örtsmör till kräftorna: 

200g smör (Rumsvarmt)
4 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk ljus fransk senap
2 krm cayennepeppar
2 tsk dragon
1 tsk basilika
1 tsk italiensk salladskrydda
4 msk finhackad persilja
Salt och peppar

Ställ in i kylen.

Gör så här:

Gör örtsmöret och låt det stå i kyl en stund. Dela kräftorna mitt i tu. Lägg i en form och klicka över allt smör på kräftorna.

Koka pastan i saltat vatten ca 10 min

Pastasåsen: 
Skiva vitlöken och fräs med olja i en gryta. Skär tomaterna i halvor och lägg i dem med vitlöken och fräs. Sänk plattan.
Tillsätt honung, vitvinsvinäger och koka ihop, tillsätt creme fraiche och späd med lite vatten. Låt det puttra ihop, smaka av med salt och peppar.
Gratinera kräftorna mitten av ugnen i 225 grader 4 minuter tills smöret smält. Det går snabbt. Smöret ska bara smälta.

Blanda ihop pastan med tomatsåsen, skär köttet från några kräftor i bitar och rör ner. (Ingen värme på plattan) Lägg sedan en kräfta som dekoration, toppa med färsk basilika.

Lägg allt på ett stort vackert fat och servera.

Riv parmersan och njut!

 

 

 

Kommentarer

Jenny 5 månader sen

Låter super gott?, som dina recept brukar vara, skall testa till helgen.
Kram Jenny

Susanne 5 månader sen

Så smarrigt det ser ut :-)

Carina Ekelund 5 månader sen

Ska det vara råa eller kokta kräftor till den hör goda rätten

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Kokta, annars blir det inte bra.
Men bra du frågar!

Kram Johanna

Karin 5 månader sen

Mums ! Vad gott det ser ut ! Fint dukat bord , som vanligt ! Ha en trevlig kväll! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Tack Karin! :-)
Ha en fin kväll, nu blir det mästerkocken!
kram Johanna

Ann-Louise 5 månader sen

Goda o toppen recept på din fina blogg! Har gjort mkt efter dina recept❤️ Ha en fortsatt fin kväll fina du❤️

Eva 5 månader sen

Härligt inlägg, ser väldigt gott och mysigt ut! Ha en fin kväll!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Tack det samma Eva!

Linda 5 månader sen

ÅH vad gott! Dina recept är magiska.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Vad kul att du tycker det.
Kram Johanna

Sussie 5 månader sen

Åh så smarrigt det verkar, kanske till helgen:))))
Vill jätte gärna se helheten av ditt matrum, såååååå nyfiken!
Fina kannan du fått av din mamma, vet vart hon köpt den? Super fin och framför allt med blommor i:))))

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Ja så gott är det, hoppas du gillar. Enkelt att laga.

Ja visst är den fin?! Ska fråga henne ;)

kram och ha en fin kväll.

Petra 5 månader sen

Ser helt magiskt gott ut!!
Kom på nu när jag såg bilderna att du har nog aldrig visat det slutgiltiga resultatet med det nya vita bordet? Eller så har jag kanske missat det? Det ser iallafall ljust och fräscht ut :-)
Tack för all inspiration med träning och mat! Det behövs verkligen efter allt frosseri den senaste månaden… :-)
Ha en fortsatt bra dag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Tack Petra! Nej, hahahha vet du. Jag har glömt det precis. ÄLSKAR mitt nya bord.

Ska visa mer bilder.

Ja, rätten är magisk.
Kram

Janne 5 månader sen

Så himla gott ??

Sara 5 månader sen

Tack för alla härliga recept!???

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Tack!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Den här ska jag baka idag! Hallon och rabarberkaka med knäckig yta, sätt flaggor i så har du en supergod kaka i midsommar som är snabb och enkel att svänga ihop. Jag…

Den här ska jag baka idag! Hallon och rabarberkaka med knäckig yta, sätt flaggor i så har du en supergod kaka i midsommar som är snabb och enkel att svänga ihop. Jag…