Charkbricka till fredagsmys

Äntligen fredag, yeah! Varför inte göra en härlig charkbricka till fredagsmys? Vi älskar charkbrickor och tjejerna tycker det är  mysigt att sitta och plocka. Man äter alltid med ögat så lägg upp fint på ett fat och duka fram.

Charkbrickor är populära sökningar här inne, det är så roligt att ni gillar all matinspiration här på bloggen.

Man kan lägga på det man tycker om, vi älskar goda ostar och längre ner finner ni vad vi har på just den här brickan.

Jag har olika sorters ostar, parmaskinka, salami (finns massor av fina olika i charken, ni kan välja vad ni känner för) och alltid en fin brieost för det är Marilyns favorit med marmelad. Alltid en Saint Agur,  lite jordgubbar och passionsfrukt, sedan tog jag stora päronskivor som jag rinvglade olivolja över och strösslade lite hackade valnötter på. Det blev galet gott.
Missa inte prova tryffelbrie, den är så god. De små oststängerna är gruyére som tillverkas i Schweiz och Frankrike, en hårdost med starkare smak. Favorit. Tryffelbrie är också gott.

De små krustaderna:

Räcker till ca 10 Krustader

1 dl creme fraiche
1/2 dl riven parmesanost
ett par baconskivor
1/2 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här: Stek bacon knaprigt. Rör ihop allt till en smet och portionera ut i de små krustaderna, klipp bacon i små bitar och strö över. Lägg i röran strax innan du ska servera annars blir krustaderna mjuka.

Så goda och är även gott till fördrinken om ni ska ha middag. Finns massor av charkbrickor på bloggen vi gjort, här är några. Man kan ju göra små och inte så mycket på om man vill.

(Denna hade vi igår, lagom när man bara vill ha en mindre bricka en vardag) Den runda brickan fick jag av tjejerna är julklapp.  Visst är den fin?

 

 

 

 

 

 

  1. Ja ostbricka va ju det jag längtade efter som gravid!! Det är ju så vansinnigt gott men nu är han ute och verkar inte tåla mjölk så nu kan jag likförbannat inte äta ost så länge jag ammar haha. Jag måste se det positivt – sen jag slutade med mjölk/grädde så är vågen glad….

  2. Jag har provat många av dina recept, hittills inte misslyckats med nåt, bäst gillar jag pajdegen med mandelmjöl, den gör jag jämt när jag ska göra paj, finns inte godare pajbotten! Dessutom älskar jag din inredning som jag skulle vilja se mera bilder på, du verkar ha ett väldigt fint hem =D

  3. Hej Johanna !Måste passa på att tacka dig för alla goda matrecept och inspiration till det mesta du lägger utGillar din blogg för den innehåller mkt gott och blandat .Med vänlig hälsning, Mona

  4. Så skönt att inte stalkern funnits med på ett tag.
    Men hon kanske är i Karibien 🙂
    Tycker så synd om Annica som ska behöva ta en massa skit.
    Stor kram till Annica och även du Johanna.
    Hoppas din anmälan leder till något.

  5. Ser riktigt gott ut får nog göras nån gång också.
    Har du något bra vin som passar till också som du kan rekomendera till.
    Ha en bra fredagskväll.

  6. Jag blev inspireradHade redan handlat men fick åka en sväng till. Brie och marmelad Testar två nya malmelader, päron/kanel och rabarber/ingefära. Trevlig helg!

  7. Du måste prova detta…. ta croustader och lägg i en bit mögelost och en klick hjortronsylt. Värm en stund i ugnen så osten blir lite geggig. Gudagott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..