• 2018-01-13, 14:00
  • 24

Efter en riktigt bra träningsvecka är vi värda en smarrig dessert! Nougatparfait med hallonsås och crisp gjorde vi förra helgen, åh hjälp, den blev så god! Vill göra den igen, haha.

Nougat är ju så gott, men med hallonsås blir det ännu godare. Krokantströssel strör jag över allt, ni vet det där goda ovanpå 88:an glassen. Min favorit.

Nougatparfait ca 8 port 

3 äggulor
3 dl grädde
1 dl florsocker
1/2 vaniljstång eller en nypa vaniljpulver
150g Nougat

2 dl frysta hallon
ca 1/2 dl florsocker
Skvätt vatten
Krokant (Finns vid bakhyllan där nötter finns)

Pudra med florsocker

Gör så här: Smält nougaten i vattenbad. Vispa äggulor med florsockret fluffigt. Skrapa fröna ur vaniljstången och blanda i smeten. Vispa grädden, inte för kraftigt. Vänd försiktigt ner nougaten i äggsmeten och sedan grädden. Klä en form med plast, häll i smeten och frys minst 5 timmar. Jag tog en avlång sockerkaksform.

Koka upp hallon med lite florsocker och vatten i en gryta.  Såsen kan du förbereda och ställa i kylen. Ta fram parfaiten i god tid, ringla sedan hallonsåsen över. Strössla krokantströssel över tallriken.

Servera!

Hoppas ni har en fin lördag, jag och tjejerna körde två träningspass i morse, Tabata och löpning och nu städar jag ut julen för fullt, nu ska rubbet ut. Har suttit en del med pappersarbete och det är så skönt att åka och lämna allt till revisorn. Puh. Härligt med helg efter en jobbig vecka.

Stor kram till er alla! (Outfit kommer sen som många frågat efter)

Relaterade inlägg

Såg ni mellon? Jag gillade båda som gick till final! Idag har vi tagit en skön sovmorgon, Lucy ligger bredvid mig här i soffan och sover och jag letar inredning. Vill hitta…

Innehåller annonslänkar  Så kul att göra om! Nu är de rosa stolarna på plats, alltså de var ännu snyggare i verkligheten. En riktigt skön fåtölj. Jag gillar att färgen är annorlunda än…

God morgon måndag! Känns som det blir en ljus och fin dag, så skönt att dagarna blir ljusare för varje dag nu. Blir piggare och vill ut och gå på morgonen. Lucy…