• 2018-01-13, 14:00
  • 23

Efter en riktigt bra träningsvecka är vi värda en smarrig dessert! Nougatparfait med hallonsås och crisp gjorde vi förra helgen, åh hjälp, den blev så god! Vill göra den igen, haha.

Nougat är ju så gott, men med hallonsås blir det ännu godare. Krokantströssel strör jag över allt, ni vet det där goda ovanpå 88:an glassen. Min favorit.

Nougatparfait ca 8 port 

3 äggulor
3 dl grädde
1 dl florsocker
1/2 vaniljstång eller en nypa vaniljpulver
150g Nougat

2 dl frysta hallon
ca 1/2 dl florsocker
Skvätt vatten
Krokant (Finns vid bakhyllan där nötter finns)

Pudra med florsocker

Gör så här: Smält nougaten i vattenbad. Vispa äggulor med florsockret fluffigt. Skrapa fröna ur vaniljstången och blanda i smeten. Vispa grädden, inte för kraftigt. Vänd försiktigt ner nougaten i äggsmeten och sedan grädden. Klä en form med plast, häll i smeten och frys minst 5 timmar. Jag tog en avlång sockerkaksform.

Koka upp hallon med lite florsocker och vatten i en gryta.  Såsen kan du förbereda och ställa i kylen. Ta fram parfaiten i god tid, ringla sedan hallonsåsen över. Strössla krokantströssel över tallriken.

Servera!

Hoppas ni har en fin lördag, jag och tjejerna körde två träningspass i morse, Tabata och löpning och nu städar jag ut julen för fullt, nu ska rubbet ut. Har suttit en del med pappersarbete och det är så skönt att åka och lämna allt till revisorn. Puh. Härligt med helg efter en jobbig vecka.

Stor kram till er alla! (Outfit kommer sen som många frågat efter)

Kommentarer

Susanne 11 månader sen

Åh denna efterrätt måste testas!
Ser sååå god ut!

Johanna 11 månader sen

Den måste testas :)

A-M 11 månader sen

Var tvungen att testa detta. Blev så gott.
Tack för tips Johanna

// A-M

Malin 11 månader sen

Jag gillar verkligen dina recept, vi har lagat flera och det blir alltid såå gott!

Lajnda 11 månader sen

Mmm, ska testas ikväll – jag har gjort bedömningen att till och med jag kan lyckas med detta!! ?
(kastade bort två omgångar fudge i jul, som jag lyckades så bra med förra året) ?

Johanna Chaibi 11 månader sen

Efterrätten ser smarrig ut men jag har en helt annan fråga, varifrån är din runda spegel? Är på jakt efter en ?

Mellan 11 månader sen

Hej; Jag måste bara säga, jag gjorde pastan med kräftorna idag :) Alltså så gott, att jag nästan dog lite.. Tack för ett fantastiskt recept. Jag hällde i i lite av spadet som blev, tog i lite hummer fond från Mondana i såsen.. Det var den godaste pastarätt jag ätit på länge.. Skall lätt göra den igen. Tack för en bra blogg.
Fantastiskt arbete du gjort med Trollet, har hållt på lite med utredningar och förstår hur många timmar du måste ha lagt på detta. Bra gjort, Mer kärlek, minde hat.

Sandra 11 månader sen

Mmmm så gott det låter. Måste verkligen prövas ?
Du är så värd en lugn och bra helg efter en tuff vecka.
Ta hand om dig.
Kram Sandra

Så gott

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Ja så gott!

Ingrid 11 månader sen

Ser jättegott ut. Hur lång tid innan man ska äta tar ut den.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Minst 6 timmar, funkar före men då är den mjukare.

Helene 11 månader sen

Menade inte du Ingrid om när man ska ta ut den från frysen? Jag brukar ta ut parfaiten när alla börjar bli klara med varmrätten, när avdukning mm börjar bli klar är det dags att servera parfaiten. Jag brukar doppa formen i hett vatten, då lossnar den snabbt.
Kanske Johanna menade att man måste frysa den minst sex timmar, annars blir den väldigt lös?

Johanna Toftby 11 månader sen

OJ oj, hahah om du menar EFTER du tagit ut den? Ja då är det förstås inte 6 timmmar. ;)

Kanske jag inte skrev det men en parfait är ungefär som glass.
Ta ut den en stund innan du ska servera.

Kram JOhanna

Ingrid 11 månader sen

Ha ha, jag ser ju nu hur otydligt jag skrivit. Jo jag menade som Helena skrev. Tack för svar och en jättebra blogg.

Aldona Feeser 11 månader sen

Mmmm så gott ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Verkligen! ;)

Karin 11 månader sen

Sötsaker inget för mig , äter ytterst sällan efterrätter , men tror säkert att det är gott ! Det är så fint hemma hos dig , runda spegeln på väggen , jättefint ! Trevlig Kväll ! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Ja det är så kul att bjuda sina gäster på en god dessert :-)

Tack, den har jag haft ett tag men visst är den fin?

Kram och trevlig kväll!

Christina 11 månader sen

Oh jösses va gått de där lät! Måste göras till nästa bjudning då jag ska ha 5 tjejer på middag. Hallonsåsen kommer jag nog dock lägga brevid eller under. Ser trevligare ut.

Bloggen är kanon! ☺

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Tack snälla!
Ja därför jag ställde såsen brevid så häller man själv som vu gjorde.

Lycka till! Så gottt! ?

Ann 11 månader sen

Tusen tack för tips på jättegod efterrätt som jag skall bjuda på nästa helg! ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Vad kul! Hoppas de gillar :)

kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Har ni blekt tänderna någon gång? Anna på Göteborgs tandblekning ger er rabatt på presentkort som ni kan boka online. Presentkort på en proffsig tandblekning brukar vara en uppskattad julklapp, eller till er…