• 2018-01-23, 20:11
  • 12

Detta lagade jag till lunch igår och måste tipsa er. Ugnstekt kycklingfile som jag marinerade och gjorde en vitkålssallad med majonäs, ingefära och vitlök. Alltså det var så gott! Jag älskar vitkål och det är väldigt nyttigt med kål, dessutom billigt. Jag gillar fräsch mat som både är hälsosam, billig och enkel att göra.

Här har jag lite majonäs i men brukar ofta göra kålen med olja och vinäger. Gratinera tomater med riven parmesan över och grilla färsk sparris med havssalt och olivolja.

Så gott!

Detta är gott till vardag men funkar även till helgmiddagen, då skulle jag kanske lägga till hasselbackspotatis eller bakad potatis med vitlökssmör. Slurp!

Kyckling i ugn med coleslaw och gratinerad tomat och sparris  4 port
4 fina kycklingfileér

Färsk basilika

Marinad till kycklingen
1 dl soja
1/2 dl sweet chili
1/2 dl neutral olja
1 hackad vitlök
1/2 tsk chilipulver
salt och peppar

Gör så här:
Blanda ihop marinaden i en bunke och lägg i fileérna. Ställ i kyl en timma. Ibland har jag bråttom och en halvtimma funkar.

Sätt ugnen på 220 grader. Ta upp kycklingen från marinaden, lägg dem i en ugnssäker form och stek kycklingen i ugnen ca 20 minuter tills den fått färg.

Medan kycklingen är i ugnen gör vitkålssalladen.

Vitkålssallad (Coleslaw) 4 port
300 gram strimlad vitkål (Ca 6 dl grovriven vitkål)
3 msk majonäs
3 msk creme fraiche
1/2 tsk chilikrydda eller en 1/2 hackad chili
2 tsk finriven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk honung
1/2 pressad lime
Salt och peppar

Gör så här:
Strimla vitkålen fint, lägg i en skål och salta och peppra lite. Låt stå en stund.
Skala och pressa vitlöken, lägg i resten av ingredienserna i en skål. Krama ur vitkålen, det är lite vätska.

Lägg i vitkålen med det andra och rör runt. Blanda noga så allt blandas, smaksatt med ev mer peppar och salt.

Gratinerade tomater med parmesan
Dela två stora fina tomater och lägg i en liten form med olja. Peppra, salta och riv rikligt med parmesanost. Gratinera i ugnen 220 grader ca 15 minuter.

Grillad sparris
Fräs färsk sparris med olivolja, svartpeppar och havssalt i en panna på hög värme några minuter tills de fått färg.

Lägg upp coleslaw på en tallrik,lägg på kycklingen, tomat och sparris.

Dekorera med färsk basilika.

Hur gott som helst! Du får i dig protein, massa nyttigheter från kålen och tomaterna doftar och smakar gudomligt.

 

 

 

Kommentarer

Agnetha 10 månader sen

Hejsan!
Detta åt vi igår kväll, marinaden till kycklingen var fantastisk god, ska prova den på fläskfilé och lägga på grillen också framöver. Tack för goda recept och all träningspepp.
Med vänlig hälsning Agnetha

Gourmettjejen 11 månader sen

Så gott!!! Jag tycker det är smarrigt att riva ner ett äpple i coleslaw också.
Önskar dig en Lovely day. Tack för all energi och inspiration du ger oss läsare!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Tack snälla!

Det är nog gott :) Jag personligen har svårt för frukt i mat, har alltid haft… men vet många gillar det!
Ha en riktigt fin torsdag, här är det kaffe och på väg till gymet.

God morgon!

Fitne.nu 11 månader sen

Det här får bli lunch till imorgon

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Hoppas det smakade bra!

Eva 11 månader sen

Åh så gott! Johanna kan du inte visa lite bilder från hur din hall blev då du gjorde om i den skrev du, skulle vara kul att se. Trevlig kväll!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Det kommer nu i helgen! :)
KRAM

Nina 11 månader sen

Men jag dör så gott! Tack för dina fina recept, detta blir det i morgon.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Hoppas det smakade bra! :)

annika karlsson 11 månader sen

hej,sen några år tillbaks läser jag flera bloggar delvis på grund av mitt missbruk av alkohol blev jag sjuk.har aldrig kommenterar någon blogg det som fick mig att skicka denna kommentar var era filmer från er resa i österriket.jag läser din blogg men att läsa och höra en person är väldigt olika eller tvärtom.har tittat på era filmer flera gånger och jag blir så glad.kärleken jag ser mellan er är fantasig .sen vet jag att du stöttar maskrosbarn där mina döttrar fått mycket hjälp när dom var yngre och sen även att dom har varit ledare för andra unga.dom är ungefär i dina döttras ålder du har träffat någon av dom.sen vill jag även ge dig eloge för allt du gör för annika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Hej Annika, tack snälla för din fina kommentar.
Beundrar dig för att du väljer att skriva här.

Jag vet hur sjukdomen alkoholism fungerar. Har varit väldigt väldigt nära den med en annan anhörig.
Jag brinner för maskrosbarn och ska dit i år igen, de är fantastiska! Vad fint att dina barn är ledare där och kan stötta andra.

Vad kul att du gillar våra filmer, haha det stämmer nog att det är så, man kanske har en bild framför sig hur någon är, därför jag gillar att vi filmar mer och mer. <3

Annica är en sann inspiratör, jag vill så gärna hjälpa henne och det hon gör för andra genom att dela med sig av sin sjukdom är fantastiskt. I morgon kommer det ett fint inlägg från hennes mamma Anitha. Missa inte det.

Stor kram till dig, tack för att du ville skriva här hos mig.

Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar för Ellos  Har ni en fin fredag? Här i Göteborg skiner solen, om ett par timmar ska jag över till hotell Post för att fota inför ett stort event framöver!…

Innehåller annonslänkar för Ellos  Tack för alla kommentarer kring Lucia, roligt att ni inte blev bortskrämda av min Luciasång på instagram. Älskar verkligen den är dagen, försöker se och lyssna på så…