• 2018-01-25, 15:28
  • 34

Helgerna blev både dramatiska och jobbiga för Annica som ni vet. Men en trygghet som hon ständigt kände känna kom från er, alla härliga läsare som stöttar henne både när det känns bättre och när allt rasar samman. Inte minst tog ni henne i försvar mot näthataren som kallade sig ”Anna” och som nu är polisens bekymmer. 

Annicas fina mamma Anitha vill få tacka er personligen och det får hon självklart göra så alla får veta hur oerhört mycket ni gör för Annica. Själv blir jag jättestolt när min blogg kan fungera på det här sättet. Wow! Annica ger andra styrka genom att orka berätta om sitt liv, sitt hopp och sin skräck. Ni ger henne kärlek och tröst med er omtanke och er hjälp, resan, julklappar och andra överraskningar. 

Och ni får kärlek tillbaka från Annica och hennes omgivning. Tillsammans kan vi göra så mycket för varandra!

Nu låter jag Anitha få ordet.
Johanna
// 

Ett nytt år, en ny kalender, oskrivna blad.

Varje årsskifte ger mig en hisnande känsla inför det nya året. Det gamla har passerat och satt sina spår, vi minns dagar av lycka och dagar vi kunde gärna varit förutan.

När jag tänker tillbaka på 2017, så går mina tankar till den mesta kämpe jag känner, min egen dotter Annica. För hennes skull, om jag hade kunnat, då hade jag förvandlat dagar präglade av smärta och ovisshet, förvandlat dem till dagar av glädje och hopp. Även om det känts hopplöst, svart, så har vi ändå fått se hur omöjliga situationer förvandlats till suveräna lösningar. Som mamma känner jag bara en enda stor tacksamhet!

Jag är tacksam att få vara mamma till min underbara tös, hon som lär mig så mycket. Genom henne har jag upptäckt konsten att kunna leva i nuet. Det är en ovärderlig förmåga.

Tacksam över att vi möter en fantastisk sjukvård på Sahlgrenska. Behandlande läkare, opererande läkare som räddat hennes liv när cancern härjat som värst. Tacksam för att de vågat genomföra helt ”omöjliga” operationer, två år i rad. Tacksam att de inte gett upp utan gjort sitt yttersta för Annica. Den tacksamheten kan jag som mamma inte ens sätta ord på!

Tacksam till personalen på vårt hemsjukhus som får rycka in när det akut behövs någon speciell insats som ex blodöverföring, liksom till den fantastiska Hemsjukvården, vars insats underlättar Annicas vardagsliv. När smärtorna varit som värst, då har de funnits, bara ett telefonsamtal långt bort.

Jag känner en så’n obeskrivlig tacksamhet också till er alla som följer Annica, här hos Johanna på bloggen och i andra sammanhang.

När det är kämpigt då är det extra fint att få uppleva att människor beder, önskar oss allt väl och skickar goa hälsningar. I höst när Annica mått riktigt dåligt och inte alltid orkat skriva, då har hälsningarna här på nätet, eller med posten och så vidare, betytt väldigt, väldigt mycket för henne, för oss. Det ger styrka, när man inte behöver vara ensam.

Och tack alla goa ni för allt fint som överraskade Annica till jul!

Och tack, riktigt många tack, för att ni förstått hur svårt det kan bli, ja, rent av ofattbart hemskt när allt detta snälla vi möter, plötsligt  skyms av ondska, som när nättroll skriver horribla saker, fabricerar lögner , så onda att man knappt kan tro att någon ens i fantasin kan skriva så.

Jag kan bara tro att denna människa är riktigt svårt sjuk och behöver genomgripande vård så att hon aldrig någonsin gör så mot någon annan. Johanna har gjort en hjälteinsats för att hitta personen som önskat Annica så illa – och Johanna har lyckats hitta nättrollet! Nu är det polisens sak att göra resten.

2017 har varit en berg och dalbana på många vis. Men en övergripande känsla etsar sig kvar. Tacksamhet!

Att det goda vinner över det onda, att vi alla får vara med och lägga varandras livspussel. Vi är viktiga, var och en. Och vad vi gör för våra medmänniskor, den glädje vi delar med oss, den omtanke vi ger – ett är säkert, vi får mångfalt tillbaka.

Tack, av hela hjärtat, tack!
För att citera Annica: ni är amazing!!
Mamma Anitha

 

 

 

 

 

Kommentarer

Sara Nilsson 10 månader sen

Nu undrar vi hur det går för Annica. Hoppas och ber att 2018 blir året när det vänder för Annica. ❤️❤️

Clara 11 månader sen

Du finns i mina böner.. ❤️

Cecilia 11 månader sen

Vad fint och kärleksfullt skrivet! Lider själv av en sällsynt sjukdom: Burning mouth syndrom som innebär neurogen smärta i munnen som innebär svåra kroniska smärtor som är väldigt svårbehandlad. Jag får kraft och styrka av att läsa om fantastiska Annica och hennes styrka och kämparglöd!! Nu är min sjukdom inte livshotande men det är ändå en svår resa att leva med svåra smärtor hela tiden som gör mig så begränsad! Tack vackra Annica för att du delar med dig av dina svåra prövningar i din kamp mot cancern. Du hjälper så många som också är drabbade av sjukdomar! Tänker på dig och hoppas att det snart vänder för dig! Många många kramar från Cecilia

katarina 11 månader sen

Såå fint du beskriver livet, så som det ser ut för er. Det är inte konstigt att Annica är en sån underbar tjej – med en så fin mamma! Jag vet ju att även din man, Annicas pappa, var en fantastisk medmänniska och förebild.
Önskar att detta året ska bli vändningen för er. Fortsätt att ta hand om varandra.
Kramar i massor! Till dig också Johanna!

Eva 11 månader sen

Vilken underbar mamma du verkar vara, ord skrivna med så mycket kärlek❤️ Varma kramar till dig och Annica! Önskar av hela mitt hjärta att detta år kommer bli bättre!

Lill 11 månader sen

Anitha, så fint du skriver om Annicas situation. Jag blev väldigt rörd.
Stor Kram till Dig och Annica ❤

Sara 11 månader sen

Så vackert och kärleksfullt skrivet. Sänder massa positiv energi till Er. ? tack för att du delar med dig så fint om din dotter. Ta hand om varandra därute. Kram Sara ?

katja 11 månader sen

Så fin mor och dotter. Ödmjuka kämpar är ni!
Kram

Anette 11 månader sen

Så fint skrivet av en kärleksfull mamma. Mina tårar kom! Kram❤

Gunilla 11 månader sen

Så fint skrivet Anitha?❤️?

Marie 11 månader sen

Så fint skrivet❤️❤️Sänder er alla styrkekramar o hoppas på att 2018,blir ett fint o bra år för er??❤️❤️

Mona 11 månader sen

Så vackert skrivet❤
Önskar er all lycka å kärlek?❤
Kramar till er❤❤

Louise 11 månader sen

Vilka fina, känslosamma ord.
Tänker ofta på dig, Annica och hoppas att allt elände nu vänder till en ljusare och hoppfull framtid. Stor kram ?

Anna 11 månader sen

Fina ni ❤️❤️. Önskar så att 2018 blir ett fantastiskt år för Annica med familj! Tack för att ni delar med er, det har hjälpt och betytt mycket för mig! All kärlek och många lyckönskningar ❤️❤️

Marita 11 månader sen

Så fint och kärleksfullt du skriver om din fina dotter , vi är många härinne som är med er , all kärlek till er och jag tror att 2018 blir Annicas år ❤️ Stor eloge också till omtänksamma fina Johanna ❤️

Erika 11 månader sen

Anna 11 månader sen

Ni är ofta i mina tankar?

Helen 11 månader sen

Underbara fina mamma Anitha, Annica o Johanna. Känner hopp och tacksamhet över att det finns så godhjärtade fina människor. Sänder er kärlek hopp och lycka ??? mina tankar finns ofta hos dig Annica. Många kramar till er alla ?

Maria N 11 månader sen

Tack för dina fina ord & tack för att du finns där för din dotter & familj!

B-M 11 månader sen

Så fint skrivet❤️Kraam?

Fredrika 11 månader sen

? Annica är ofta i mina tankar och böner. Ber om ny kraft och helande, glädje och frid trots sjukdomen ?

Marika 11 månader sen

❤️❤️??

Kerstin 11 månader sen

Så kärleksfullt skrivet av Annicas mamma Anitha ❤ Kram och styrka till Anitha också som fått kämpa med egen sjukdom❤❤ni är så tappra och alldeles helt otroligt enastående fina på alla vis ❤❤

Annica 11 månader sen

Så fint skrivet <3 Håller alla tummar att du skall må bättre, tusen kramar från din namne Annica

ellos 11 månader sen


Så vackert. Och så enormt bra att ”Anna” -nättrollet fick se att ondska inte kan härja fritt hur som helst. Utan att vissa, (Johanna i detta fall ) sätter stopp! Hur sjuk ”Anna” än må vara rättfärdigar det inte att ösa sådant hat omkring sig. Det är bara förbjudet.

Eva 11 månader sen

Blir rörd av dina ord. Massor av kramar till er❤️❤️❤️

AnnaE 11 månader sen

Annika 11 månader sen

Så fint skrivet❤️❤️❤️❤️
All kärlek till er❤️❤️❤️

En annan Nina 11 månader sen

…och Annica är amazing likaså mamma Anitha och Johanna. Fantastiskt berörande och vackert skrivet av Anitha.
Annica, du har en fin mamma du. ?

pernilla holmen 11 månader sen

Man blir så rörd av det fina du skrivit, vi kommer alltid att finnas för er många kramar

Berit 11 månader sen

Åh så fint skrivet???Styrkekramar till er ????

Anna 11 månader sen

❤️❤️❤️

Annette Gunnesson 11 månader sen

Så fint skrivet. ❤️❤️ Styrkekramar ??❤️❤️❤️??

Carro 11 månader sen

❤❤❤❤❤ Åh, vad vackert skrivet❤❤❤❤❤!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Vår älskade, modiga, starka Annica finns inte hos oss längre. Efter allt hon kämpat har hon fått somna in med sin fina familj hos sig. Tack för allt du gjort för oss,…

Har ni blekt tänderna någon gång? Anna på Göteborgs tandblekning ger er rabatt på presentkort som ni kan boka online. Presentkort på en proffsig tandblekning brukar vara en uppskattad julklapp, eller till er…