Nytt matsalsbord, före och efter

Innehåller annonslänkar för Ellos 

Här kommer äntligen bilderna på hur vårt nya matsalsrum blev. Bordet är Bruno Mathssons Superellips med den svarta kanten och jag är så nöjd!

Jag letade länge efter ett stort bord som har kvalité och håller i längden, det gör verkligen Bruno Mathssons bord. Detta är 240×120 så vi kan sitta många på middagar. Älskar middagar med familj och vänner.

Letade efter ett bredare bord så man kan duka med extra allt. Älskar vackra dukningar. (Fällarna och mattan finns länkar till här i inlägget.)

Vad tycker ni?

Jag har tidigare haft högre bord, tyngre stil och stolar som jag älskar. Men det är kul att göra om, nu är det helt annan stil men ändå min stil. Viktigt att man behåller sin personlighet.

Bordet och stolarna har jag behållt och kommer inte sälja. Så många som frågar, men använder det faktiskt i ett annat rum och tycker för mycket om det för att göra mig av med det. En liten samlare är jag, puh.

Så här såg det ut för några år sedan. Hjälp, haha!

Dessa vita stolar och ett annat bord skänkte jag här på bloggen, en familj som behövde det mer än jag när jag köpte nytt.

Lite kalt och trist. Men man bygger upp sitt hem efter ekonomi, tid och engagemang. Jag har köpt mina möbler för egna pengar, lånat möbler eller köpt begagnat. Funkar hur bra som helst.

I början kanske man inte har något alls, men jag tror också man värdesätter saker mer i livet än om mamma eller pappa springer och köper prylar till dig. Får man kämpa är det en skön känsla när du kan köpa det du längtat eller sparat till och man värdesätter saker mer.

Här är mitt svarta höga bord. Vet att ni är många läsare som gillar den här stilen och tycker jag är galen som köper nytt bord. Men allt har sin tid, detta får vi inte plats många vid och det är kul att förändra.

(Kristallkronan hänger i köket nu)

Jag köpte mitt Bruno Mathssonbord på Sparsmakat här i Skövde, alltså vilken service. Ann-Sofie som driver den fina butiken är grym.

Hon kommer hem och kikar, hjälper dig med smakråd och sedan kör hon hem möblerna också. Härligt med drivna kvinnor! Vi släpade upp bordet och så här blev förvandlingen.

Roligt med ett svensktillverkat bord nere i Värnamo.

Kalt!

I början fick jag nästan panik. Så tomt och konstigt efter den maffiga, pråliga känslan innan. Men jag ville förändra och få in en nättare stil, samt få in fler gäster kring matbordet.

Ann-Sofie sa att det tar ganska lång tid innan man vänjer sig vid en ny stil, hon vill alltid att sina kunder ska få tid på sig, gärna låna hem möbler innan man bestämmer sig helt.

Jag köpte även nya stolar, Eames grå. Tidlösa, klassiska och vi tycker de passar bra till bordet. Också svindyra men hållbara. Nu älskar jag hela matsalsbordet och rummet är så mycket större och luftigare.

Men det kändes kalt med zebramattan så en fick vara i hallen (kommer bilder på hallen)

Beställde en fin och skön från Ellos HÄR! Färgen heter grå och storlek 200×290.

Visst blev det fint med mysig matta under? Nu börjar det bli mer Johanna här inne.

Beställde även flera sköna plädar HÄR som jag hänger över stolarna. Ombonat och mysigt. Grå, beige och vit är fint. De fällarna jag har finns HÄR.

Lucy har också två på golvet som hon älskar att ligga på.

På stolarna har jag små runda, svarta fällar från Sparsmakat. Blir skönt för rumpan och inte så kalt.

Jag tycker det är kul att pynta med fällar, snygga gardiner från golv till tak, massa ljusstakar och göra rummet personligt. Därför det känns rätt med enkelt moderna och klassiska möbler som är tidlösa.

Nu är det bara väggen till höger som inte är riktigt klar. Jag inreder i perioder, kör järnet ett tag sedan måste jag pausa för kreativiteten tar slut, haha.

Älskar rummet mer och mer, vi sitter här flera kvällar i veckan och vid jul fick 12 gäster plats vid bordet.

Satsa på tyg, plädar, fällar, ljus. Det blir mer personligt. Tyg från golv till tak blir maffig känsla, jag tycker det är vackert med mycket tyg, har inte en enda vanlig gardin tror jag men det är också sånt jag köpt allt eftersom. Blir ruinerad om man ska köpa 30 meter tjockt tyg till ett rum, haha

Sitter även med alla bilder från hallen, det ska ni också få se snart. Nu blir det kvällsthe sedan natti. Träning i morgon bitti, följ mig gärna på johannatoftby på insta/stories så hänger ni med vad jag gör på dagarna.

Stor kram på er!

 

 1. Superellips är ju så snyggt och passar verkligen in fint hos dig! Jag letar nytt matbord nu när småbarnsåren är över, så nu skulle det kunna vara ett alternativ även här 😉 Njut av många härliga middagar vid er nya matplats! Kram Anna

 2. Så snyggt och stilrent. Du har så snyggt och fin smak. Alltid kul att kika in på din blogg och få lite tips och insperation. Ha en fortsatt fin kväll

 3. SÅ snyggt! Du är så duktig, håller med dig ang köpa prylar. Vet en kompis som är vuxen och egna barn, får allt hon pekar på av mamma och pappa.
  Bortskämd och gör likadant med sina egna barn som tvingar mamma köpa allt de pekar på.

  Ser fram emot hallen!

 4. Ja du har verkligen en god smak, jättesnyggt. Beundrar dig för att du är så kreativ och duktig på alla sätt. Fantastiskt med sådana människor som verkligen jobbar sig uppåt. Ni är några med bloggar som jag följer. Så inspirerande personer och du är en av dom. Härliga recept och träningstips bjuds oxå på, testat flera.
  Ha de fortsatt bra och lycka till med allt.
  Kram

 5. Snyggt men föredrar nog det andra bordet och stolarna.
  Men vilken tur att smaken är olika, på så vis blir allt sålt 🙂
  Mattan är jättesnygg, snyggare än komattan 🙂
  Är kul med nya möbler, får hem min nya soffa om en månad…

 6. Åhhh vad SNYGGT det blev, gillar den nya stilen på matrummet!!!
  HELT i min smak Den var fint innan men nu med klass!
  Håller faktiskt på med ett rum som som vi nyss målat och ska göra till ett matrum, så TACK för tipsen!
  Ser framemot ditt inlägg om din ”nya” hall, BARA ÄLSKART!!!!
  Inredning , I’m in heaven❤

 7. Dina inredningstips är inte bra för min plånbok… får så många idéer 😉

  Men som du så klokt påpekar, då man sparar till någonting man verkligen vill ha så är känslan underbar då man når fram, ytligt eller inte!

 8. Åå ser super fint ut, gillar det nya bordet med en lättare känsla och hela rummet blev som nytt! Älskar dina inredningar och man blir alltid sugen på att förnya sig här hemma. Tack!

 9. Jättesnyggt! Har liknande möbler i köket. Mina kommer från Mio och är billigare för alla som inte kan/vill köpa originaldesign.

 10. Mycket fint! Är så nyfiken på var dina fina tavlor kommer ifrån. Gillade motivet så mycket, Med vänlig hälsning, Inger, även pomeranianägare

  1. Nu smiter jag in här och svarar och hoppas det är ok:)

   Om du menar tavlorna till vänster på bilderna är dem av Annika Reinhold som gör de så kallade ”Tuttlisorna” men även tar emot beställningar utefter kunders egna önskemål (minns jag rätt är det Johanna på ena tavlan och på andra Marilyn, Lisa-Marie och en liten blomknopp som symboliserar hennes lilla änglapojke)
   Du hittar mer på http://www.annikareinhold.com (släkting till mej, har själv en del tuttlisor hemma:))

   Mvh Cissi

   1. Haha, all reklam tar jag bort men detta är självklart ok!
    Jag kan lägga ut mer men om du söker tavlor i sök längst upp kommer det upp massor, dessa tavlor är dock jag och mina barn, Annika är så duktig!
    Just dessa går inte att få exakt, men hon har ju massa annat! Underbar konst så hör av dig till henne.

    Kram Johanna

  2. Oj…sorry Johanna *smått skamsen* tänkte inte så långt som att det var reklam (är ju inte i branschen) men Lovar tänka på det till en annan gång:))
   Kram Cissi

   1. Men nej nej nej!!! 🙂

    Ska förklara.Du anar inte vad många som kastar in reklam här, Anders Bagge tex blockar de som skriver reklam på hans insta.
    Det är inte kul att ha en reklamplats åt andra.

    MEN detta är ju meningen, Annika har ju gjort dessa åt mig och jag älskar dem.
    Så det var jättebra att du tipsade.

    Kram Johanna

 11. Supersnyggt allt utom bordet, känns så 80-tal. Hade själv valt ett icke vitt kanske lite kraftigare bord, men smaken e som baken. Men du kan verkligen inreda 🙂

  1. Ullis, tror inte du har koll på trender 😉
   Superellips från Bruno Mathsson är inte 80-tal.
   Klassiskt, svindyrt och svenskt. Tidslöst.

   Snyggt Johanna!

  2. Nä just det Linda hihi. Hade ett superellips på 80-talet som jag sålt och jag veeet det är hett nu igen. Men för mig är det 80-tal. Du är väl kanske inte lika gammal som jag….

  3. Tycker inte detta bord från Bruno Mathson kan sättas in i ett fack, blir hur man stylar och inreder. Johanna kan det där med att inreda så hon sätter sig personliga touch vilket blir snyggt och elegant!

   Riktigt snyggt Johanna

 12. Håller helt med, bortskämd är det sista jag är, man värdesätter allt mer när man får kämpa.
  Helt hundra sånt påverkar våra barn.

 13. Mycket finare, även om det förra var snyggt.
  Förstår du vill ändra, bordet är ju big wow!
  Trendigt och snyggt! Förstår det får plats många kring det.

 14. Hur fint som helst. Bordet kostar väl över 33.000kr men en känd designer och som du skriver, tidlöst och klassiskt.
  Väldigt elegant och modernt.

  1. Bruno Mathssono är känd designer och har kvalite… tillverkat här i Sverige. Därför det blir dyrt.
   Kul att gynna svenska marknaden tycker jag.
   Han kommer från Värnamo, väldigt känd formgivare och har massor med fina, kända möbler.
   Bland annat detta klassiska Superellips.

   Jag tycker det är superfint Johanna!

 15. Jättesnyggt, även om jag tycker det ”gamla” var snäppet snyggare. Men var sak har sin tid. Kan du inte fota ditt köksbord? Har för mig att du har ett sånt jag är på jakt efter

 16. Vad fint!! Exakt den mattan beställde vi igår till vår nya soffa fast den i kamelbrunt. Då är det bevis att den är snygg när du valt en sån! 😉 kram Ann-Sofie

 17. Jättefint, möbler från Bruno Mathsson har stått på min önskelista i mååånga år! Det är ju möbler som håller en hel livslängd, om man så vill. (Men som sjukpensionär går det ej längre att spara pengar som när man jobbade, nu blir det mest att försöka få ihop så den lilla pengen räcker månaden ut!) Blev verkligen fint med bordet och stolarna! Så roligt att se! Om du skulle tröttna på zebramattan så skulle jag väldigt gärna vilja köpa den! ;-)) Älskar allt som är zebramönstrat och i svart/vitt!

  En fråga, har jag missat att du skulle ha en tävling om ett armbandsur, eller har jag kanske drömt det?!
  Har legat på sjukhus ett tag, så hade inte möjlighet att gå in på dator där. Men jag kan ha blandat ihop det med någon annan blogg också!

 18. Snyggt och stilrent! Vi är på väg mot ”tvärtom” nu i vår matsal:) Har haft vårt Superellips i hur många år som helst och det är fortfarande lika snyggt (kvalité=hållbart) och snarlika stolar. Nu längtar jag efter lite mjukare och mer ombonad stil efter flera år med denna. Men precis som du, så ska vi inte heller göra av oss av med det vi har – man vet aldrig när man vill göra om igen och detta möblemang ska få flytta in i köket.

 19. Jasså?? Var det till dig stolarna försvann från fönstret på sparsmakat??☺️ Var och provsatt och blev sugen på dom med….Jättesköna och snygga!!☺️

 20. Blev jättefint undrar var du gjort av det fina svarta bordet du hade tidigare, är det möjligtvis till salu? Anette

 21. Konstigt att så många reagerar när en möbel kostar mycket pengar! Men det är knappt någon som reagerar när det kostar 10 000kr att hyra en stuga på Gotland, eller att man betalar 15 000kr för en vecka i fjällen eller att många familjer åker till Thailand för 100 000kr runt jul!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..