• 2018-02-01, 17:05
  • 16
Goda chokladbollar

Finns det något godare än nygjorda chokladbollar? Jag brukar göra dessa utan vitt socker, det är lika goda om inte ännu godare. Passar perfekt att svänga ihop när sötsuget slår till.

Går snabbt att svänga ihop och man mår inte lika illa som efter en ”vanlig” chokladboll. Jag har precis fotat klart ett nytt recept till er och sitter och dricker kaffe. Och en god chokladboll.

Krämiga och alldeles underbara.

Chokladbollar med kokos 14 stycken 

10 dadlar, köp gärna de färska mjuka
1 dl hackade nötter, jag blandar. Ibland hasselnötter, mandlar.
1 dl rågflingor eller havregryn
1 msk kokosfett (eller olja)
1-2 msk kakao vill du ha mer chokladsmak tar du 2 msk
1 krm vaniljpulver

Gör så här: 

Ta bort kärnan från dadlarna, mixa ihop så det blir krämigt. Funkar med stavmixer om man inte har blender/mixer. Bästa är om de är rumsvarma så är det lättare att arbeta in sen.

Rör ihop alla ingredienser och rulla till små bollar. Rulla dem i kokos. Tips, ta lite kokosfett eller olja på händerna när du rullar dem i kokos, de fastnar mer kokos då. Vanliga chokladbollar innehåller med fett(smör) så därför de är lättare att rulla.

Ställ kallt och ta fram en chokladboll till kaffet och njut. Galet goda med nötterna!

Mixade dadlar ovan. En del tror chokladbollarna smakar dadlar, det gör de alltså inte!

 

 

 

2018-02-01 Recept

Kommentarer

Pia Göransson 4 månader sen

Prövade göra dessa chokladbollar idag. Himmelskt goda. Blir aldrig mer att jag gör vanlig igen ?

Caroline 4 månader sen

Jättegoda chokladbollar! Mina barn gillade dem också ?? Skönt att slippa sockret!

Hanna Hanna 4 månader sen

Jag köpte precis dadlar för att jag hade tänkt göra nåt gott utan socker så det här receptet hade perfekt timing!

Glömmer bort att klicka in här, (eftersom jag ju haft ett uppehåll) men blir lika glad varje gång jag gör det. Så trevlig känsla och inspirerande inlägg! ❤️

Cornelia 4 månader sen

Hej!
Undrar bara om oljan/fettet ska vara i smeten eller den mängd du skriver i receptet är till för rullandet i händerna? ?
P.S. Har idag beställt tre hårmasker med din rabatt. Hoppas de är så bra som alla säger! ?❤️

Susanna 4 månader sen

Har sett så många göra dessa nu, så nu måste jag baske mig testa detta. Tack för receptet Johanna!
Kram
http://www.jagraktuppochner.se

Barbro 4 månader sen

Hade du något liknade med kaffe i julgodiset som du tipsa om?Dom är ju jättegoda -särskilt när man lurar folk som inte gillar dadlar då är det bra.
Ha en fortsatt bra kväll. Hälsa Annica också man tänker ju på henne.

Fnulan 4 månader sen

Dom bjussar du väl på om jag kommer snart?? Kram fina Johanna

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Ja så klart vännen! När ska vi ses? KRAM

Malin 4 månader sen

Låtet jättegott med dessa chokladbollar.. men en fundering när det gäller nötterna du har i tror du set blir lika bra med typ solroskärnor eller något sånt då jag är allergisk mot nötter o mandel.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Självklart!! Ta solrosfrön, eller annat som tex solroskärnor… finns massor man kan byta ut mot.

Jag ska testa göra något gott till de som inte tål nötter.
Kram Johanna

Malin 4 månader sen

Kanon tack Johanna. Även för en bra blogg ??

Mellan 4 månader sen

Vill bara säga att jag testade ett av dina andra recept med mandelmjöl,hette nått liknande. Och de var verkligen super goda. Jag skall testa dessa också. Mitt barn som är 9 år och hans vänner älskar dem. Åh mamma kan du inte göra de där goa cocosbollarna utan smör? visst sa jag. Vi gjorde dessa ihop och barnen trodde inte sina ögon. De verkligen trodde inte att ingredienserna var dessa. Sen den dagen kan ingen här äta cocosbollar med smör.. Dessa är så mycket godare. Tack för receptet.
Måste säga också att den där kräftpastan har jag gjort 3 gånger?
Tycker att du har goa recept, testade även oxfilé pastan.??

Madeleine 4 månader sen

Ååå dessa måste jag testa, låter fantastiskt gott! Här blir det bak av bananbröd om en stund, ett supergott som funkar till både macka och fika, du måste prova’t:

40 g (0.75dl) mandelmjöl
40 g (0.75dl) kokosmjöl
20 g (0.5dl) vanilj proteinpulver
2 mogna bananer
0.5 dl naturell yoghurt
65 g lätt kesella
2 äggvitor
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
kanel efter tycke och smak
Jag lägger även i kardemumma när jag känner för det.
Valnötter ovanpå är gott oxå!

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Blanda därefter samtliga ingredienser i bunke med en stavmixer, klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll över smeten och grädda sedan i 45 minuter.

Lycka till ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack söta men de som känner mig skrattar nog nu…. just banan är det allra allra värsta jag vet. Förlåt ;)
Finns inget värre!! Sitter någon och äter banan på tåget som tyvärr många gör måste jag flytta mig.
Kräks nästan på riktigt… vet att det inte låter klokt men så illa är det.

Mamma och pappa vet inte varför men de säger att jag mådde dåligt av det som väldigt liten.
Puh nästan svårt att skriva ordet. Haha

Så detta är det enda jag inte ens kan smaka på. Äter allt annat.

Men ni andra kan göra receptet och tusen tack för att du tog dig tid.
Kram Johanna

Hanna Hanna 4 månader sen

Jag hade en klase med bruna bananer för ett tag sen som fortfarande var fina inuti så jag skivade dem och la in i frysen. Idag när jag la in bröd såg jag dem och undrade vad jag ska göra med dem. Det här lät ju supergott! Tar fram och låter de tina så kan jag baka imorgon. Tack!

Eva 4 månader sen

Jag tycker det låter jättegott Madeleine, ska testa. Tack för recept! Chokladbollarna ser goda ut också mums.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar för Lindex  Hej på er!  Just nu är vi på Stena Danica för ett roligt event med Stena Line och är väg mot Fredrikshamn. Janne är med och vi får…