• 2018-02-08, 11:25
  • 20

Vilket väder! Solen skiner och det är så där perfekt vinterväder ute. Blir glad bara av att titta ut, ska väcka liv i Lucy som sover på stolen bredvid mig här så vi kommer ut på en promenad.

Har precis druckit en jättegod smoothie med hallon och passionsfrukt som jag måste tipsa er om. Jag tog i ingefära och även aroniabär vi har i frysen som pappa plockade i höstas i farmors trädgård. Så nyttiga bär.  Vet att de kan vara lite svåra att få tag i men gör smoothien ändå. Den är galet god och uppiggande!

Är ni sjuka är det svårt att få i sig mat, men vätska är viktigt. Jag tycker det är lättare att dricka smoothie med massa bär och nyttigheter om jag är sjuk, känns fräscht och gott.

Hallonsmoothie med passionsfrukt 2 glas

4 dl mandelmjölk eller valfri vätska
3 msk turkisk eller rysk yoghurt
3 dl frysta hallon (koka upp innan om de är importerade)
3 msk aroniabär eller blåbär
1 passionsfrukt
3 tsk riven färsk ingefära

Gör så här:

Skala en bit ingefära och riv på fint så du får 3 tsk ingefära. Häll i vätskan i mixern. Dela en passionsfrukt och skrapa ur köttet och häll i. Lägg i alla ingredienser och mixa ihop ordentligt så det blir tjockt. Späd med mer vätska om du inte vill ha det tjockt men jag tycker det blir godare när det är fluffigt som milkshake.

Ni anar inte hur gott och fräscht detta blir. Och supernyttigt!

 

2018-02-08 Recept ,

Relaterade inlägg

Gillar ni smoothie? Jag älskar det! Tar det efter träning eller som mellanmål, känns uppiggande och fräscht. Älskar när det är ingefära i, tror det gör mycket gott för kroppen. Gör alltid…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Hoppas ni har en fin lördag, jag vaknade 9 i morse, alltså hur skönt är det att bara sova ut hur länge man vill, jag hade sån…

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två…