Tips på Gran Canaria

Är ni på Gran Canaria eller ska åka dit? Vi var där två gånger förra året, det var toppen! Inte så lång flygresa, det tar bara runt 6 timmar och ska man vara en vecka är Gran Canaria perfekt. Vi var där på sportlovet och påsk och åker gärna tillbaka. 

Vi bodde på den södra sidan, det är mer solsäkert där just den här årstiden. Vi åkte med Tui och bodde i Puerto Rico högt upp på ett berg. Hotellet heter Rio Vistamar och jag kan verkligen rekommendera det. (Nej, detta är inte ett sponsrat inlägg bara för att jag gillar något, vi betalade allt själva)

Hotellet var toppen. Det enda jag skulle kunna klaga på lite, om jag anstränger mig, är kanske att det var en hel del upp och ner i alla trappor.

Nog för att det är bra för motionen, men bo hellre något högre än våning 3 som vi bodde på. Alla våningar är lika högt upp, alla har utsikt. Men frukosten och receptionen är på våning 8 och 9.

Här kommer bilder och några tips. Hotellet hade all inclusive, det var faktiskt allra första gången vi bodde på all inclusive. Jag gillar inte riktigt sådana hotell, men det gick inte att boka något annat på det här hotellet så vi gillade läget.

Men dra mig baklänges! Det var riktigt bra mat. Nu förstår jag vad ni menar ni som bott där och pratat så mycket om deras mat. Hjälp alltså, maten var amazing! Massor av olika rätter, kockar som stod och stekte köttet precis hur vi ville ha det. Fräscht, gott och alldeles för mycket, haha. Desserterna var ingen lek.

Vi valde ändå att äta ute stort sett en gång varje dag för att få lite variation och se lite annat. Ni måste äta på Big Horn i Puerto Rico. Gå upp en trappa vid Harleys, ta vänster. Mysig restaurang med helt fantastiskt kött. Vi var så nöjda!

Jag tycker kvällarna kan vara lite svala så ta med byxor och en kofta.

Vi tog en utflykt till Mogan en dag, vilket litet vackert paradis. Där solade vi hela dagen och gick sedan och strosade i hamnen och tittade på alla fiskar. Vackra blommor överallt.

Hit ska ni åka på en utflykt. Båt eller buss.

I Mogan måste ni äta fisk nere i hamnen. Vi åt en grillad tonfisk, jag älskar tonfisk och den här var så god!

Tips på en annan utflykt, ta taxi eller buss (taxi är billigt) till öken borta vid Maspalomas. Bli inte chockade över nudiststranden som ni går förbi bara. 

Det var mäktigt med all sand, vilket landskap! Tjejerna älskade att se detta.

Ta sedan en god lunch efter sol och bad vid strandpromenaden, vi tog egentligen första bästa restaurang, men den var riktigt bra. Man sitter precis vid havet och lyssnar till bruset och tittar på människorna som går förbi medan man njuter av modern club/loungemusik som spelas på restaurangen.

I Maspalomas finns det massor av shopping. Hur mycket som helst!

Två dagar var vi på Anfi del Mar som de flesta som varit på Gran Canaria pratar om. Den kritvita stranden med klart vatten och den vackra ön som är byggt som ett hjärta.

Det var så vackert och härligt! Ni kommer att älska det. Missa inte Club Maroa, där var vi en heldag. Det ligger ute på ön, man går över på den vita bron. Där var vi även när vi var där i påskas. 

Man hyr solsängar för omkring tolv euro och har allt där innanför. Trappa ner till havet, fina duschar och lyxig service. Beställ bara dryck vid sängen så kommer de. Detta tycker tjejerna var jättemysigt. 

Vi åt även lunch därinne, jag kan rekommendera deras hamburgare som var så bra men även goda sallader. 

Solen är stark! Man fattar knappt, men den bränner på ordentligt så ni måste smörja mycket. Vi hade både solskyddsfaktor 20 och 30 som vi smörjade med hela tiden. Åker ni dit den här tiden är man blekare än blekast. 

Vi gick powerwalk varje dag och sedan kan man njuta mer av maten. Älskar röra på mig när vi är på semester. Det är också avkoppling tycker jag. Går inte bara ligga på en strand hel dagarna, ge er ut på en runda så får ni ser mer! 

Vi åt frukostbuffén uppe på takterassen varje dag istället för nere i restaurangen, där är det mer folk och det är en vacker utsikt uppe på taket. Härligt sitta där och äta en nygjort omelett med kaffet och titta ut över Atlanten.

Vi är så nöjda, vi hade verkligen en underbar veckas semester och har laddat batterierna ordentligt.

Visst är det härligt att resa, jag älskar det! Extra kul att dela med mig av våra upplevelser till er. 

Nu laddar jag för alperna, om två veckor åker vi skidor nere i Österrike igen, ser så fram emot det!

 

 1. Någon som kan tipsa om pålitlig transfer till hotellet? Vi valde bort det som tillval då flyget landar på kvällen och vi tänkte att det nog tar en jäkla tid att åka med Ving’s transfer som ska stanna på alla hotell längs vägen.

  1. Det går fort med buss! Inga direkt stopp efter vägen när vi åkt dit(bott på hotellet intill) smidigt och bra! När man landat bara att gå fram till Ving-personalen som står vid utgången på flygplatsen så pekar det på rätt buss. Supersmidigt!

  2. Sen var det inga stopp alls för oss när jag tänker eftertransferbussen gick direkt till hotellet, likaså när vi skulle hem. Jättesmidigt! Taxi är superbilligt men dom kör som galningar! Tro mig, har varit där en del.

   1. Ja vi åkte taxi flera gånger om dagen, men det är som alla andra semesterorter. Men billigt är det 😉

    Jag tror mer på att hyra bil, det är ju underbart att ha egen bil och ta sig runt när man vill. Det ska vi göra nästa gång.

  3. Jag trivs på många ställen.
   Åker sällan till exakt samma ställe när vi åker med tjejerna. Just detta var fantastiskt från början till slut och då är vi kräsna.
   Riktigt bra hotell och när vi bara vill ha varmt och skönt var detta bra.
   Billigt är kul när man reser på semester 😉

   Resa är underbart! Vi har många platser att besöka så nu får vi vara hemma och jobba ett tag.

  4. Härligt! Man kanske ska testa detta hotell nästa gång vi åker dit. Var det havsutsikt från hotellrummen? Kan du inte visa bilder, om du har, hur rummen såg ut?

   1. Det var magisk havsutsikt! Finns massor med bilder i inläggen 😉 Jag ska kolla om jag har bilder, fotade som en galning från balkongen för det var så fint.
    Sängarna var riktigt bra. Vi sov jättebra, alltid nöjd när det är fräscha badrum och sköna sängar.

  5. Har sett alla bilder tror jag, men minns inga specifikt från rummen. Ska kika igen! Låter bra. Det ska vara fräscht och trevligt tycker jag med. Ska inte kännas sunkigt!

  1. Håller med, du ser jättefin och trevlig ut. Har inte läst din blogg tidigare men blev lite nyfiken på hur du ändrade din livsstil? Har själv gått ner 25 kg men har de senaste månaderna kommit in i en svacka och känner att kilona börjar smyga på. Nytt, stressigt jobb har gjort att jag delvis gått tillbaka till gamla osunda vanor. Om du har tips på hur man kan bryta mönstret tar jag gärna emot dem. Funderar på att börja springa.

 2. Tusen tack för fina tips!
  Vad trevligt ni verkar ha haft det.
  Vi åker till Gran Canaria imorgon och skall bo i Las Meloneras 🙂

  Ha det gott!

  Mvh, Anneli i Dalarna

 3. Älskar Kanarieöarna har varit där många gånger. Puerto Rico är mitt favoritställe. Visst är det mycket trappor att gå i, men det får man ta som motion 😉

 4. Tack snälla för jättebra tips. Vilka fina bilder och vad underbart ni haft det!
  Du inspirerar, du borde göra samarbeten med resebolag.
  Krama om Annica, tänker mycket på henne.

  1. Tack Pernilla!

   Runt 20 grader tror jag, vi badade mycket men det är kallt innan man vänjer sig, haha. Jag är en badkruka så jag springer inte i.
   Havet är inte så varmt den här årstiden men desto varmare sol. Den steker kan jag säga.
   kram Johanna

 5. Underbara bilder du bjuder pa!
  Jag skulle vilja rekommendera Mexico, Playa del Carmen, underbart paradis, perfekt värme och en härlig havsbris som svalkar lite. Bali är ett annat tips, underbart vackert, vi bodde i Nusa Dua, lite lugnare ställe med fina hotell.

 6. Hej Johanna
  Underbara bilder !!
  Vi ska till Puerto Rico om en vecka..längtar..blir så inspirerad av din blogg.
  Jag rekommenderar också Mexiko ! Vi var på den lilla ön Isla Mujeres, fantastiska stränder (bättre än Thailands stränder anser jag) lugnt o trevligt,underbara människor.
  Kram nilaM 😉

 7. Härliga bilder! Vår familj har haft lägenhet på Anfi del mar i 20 år och det är verkligen underbart, brukar åka dit två ggr varje år. Perfekt resmål när man bara kan vara borta en vecka, kort flygresa, ingen tidsskillnaden osv.
  Tack för en fin blogg!

 8. Hej Johanna!
  Vad fina bilder, ser så mysigt ut. Har kikat lite på hotellet.
  Är det svårt att ta sig till Mogan, hört så mycket gott om det.
  Undrar också hur man tar sig till hjärtformade ön, ser också underbart ut ❤
  Tack snälla för alla tips, kram Berit ☀

  1. Tack Berit.
   Det var så bra allting, vi är verkligen jättenöjda och skulle lätt åka tillbaka till samma hotell.

   Vi tog buss ca 15 min en väg till Mogan och båt faktiskt vägen hem. Det var kul att se allt från sjösidan också. Alla orter ligga nära så det är superenkelt att ta taxi eller buss till varje ort. Vi betalade 15 euro för alla fem när vi åkte bussen och 30 euro för båten.

   Till den hjärtformade ön som ligger på Anfi del Mar tar bara max 10 minuter med taxi. Vi betalade 6.50 euro 🙂
   Du måste besöka Anfi minst en gång och även Mogan som ligger åt andra hållet.

   Kram Johanna

 9. Hej! Underbart, vi var där två veckor i december. Längtar tillbaka när jag ser bilderna. Om man tar taxi till Mogan så tänk på att det finns två Mogan. Puerto Mogan, är den mysiga lilla byn vid vattnet. Mogan ligger en bit upp i bergen. Oftast säger man Mogan om båda, men det är ju synd att komma fel! 🙂

 10. Hyr bil och åk i bergen,fantastisk naturupplevelse, kom precis hem från gran canaria . Kvällarna är lite kalla så ta med långärmat ni som ska dit ! Ha det gött

 11. Jag och min man bodde på ett hotell för enbart vuxna i Puerto rico, i november, som heter Servatur Casablanca. Ett toppenhotell med jacuzzi på stora balkonger. Vill rekommendera det varmt och likaså restaurang Oscar nere i hamnen. Jättegod mat och fin service. Vi tog taxi till stranden i Amadores som var finare än den i Puerto rico, kostade bara några euro. Vill dit igen….

 12. Härliga bilder och bra tips! Kul att ni var så nöjda. Jag jobbar som flygvärdinna på TUI ☺️ Vi har ett av våra crewhotell i Puerto Mogan och jag älskar det stället! Så mysigt att strosa nere i hamnen bland alla fiskebåtar och gränder. Håller med om att det är ett måste att besöka!

 13. Älskar Gran Canaria och Puerto Rico! Har varit där flera gånger och ska dit en vecka i maj. En restaurang som vi tycker är bra är Beach club, ligger i anslutning till strandpromenaden mot Amadores.

 14. Jag och min man bodde på det hotellet när vi var där i december och det hade precis öppnat igen efter en total renovering. Vi älskade det! Kram

 15. Hejsan Johanna! Vilka härliga bilder från er semester :). RIU Vistamar har verkligen genomgått en kanonförändring till det bättre och erbjuder något av det bästa som just Puerto Rico kan erbjuda när det gäller hotellboende. Hotellets nyrenovering stod klar i december 2018.
  Vi själva bor och jobbar här nere åretrunt sedan många år tillbaka och jobbar även från många av hotellen i dalen så här har vi har verkligen något att jämföra med, Vistamar kan verkligen rekommenderas.
  Om det skulle bli Gran Canaria och Vistamar/eller annat hotell i framtiden så hör gärna av dig om du och familjen vill komma på behandling hos vårt team, vi är södra Gran Canaria enda Skandinaviska team av massörer, spaterapeuter, massageterapeuter och idrottsmassörer.
  Önskar dig en finfin dag där hemma 🙂
  P.S! Idag har den varmaste (eller svettigaste;) ) dagen här i Puerto Rico sedan November förra året, pheeew..
  Kram från mig och Gran Canaria 🙂

  1. P.S! (Igen).
   Kommer ni ner igen och önskar andra tips på vad se och göra här på ön så har jag maaaaaassor av gömda pärlor som man som turist aldrig ser eller kanske inte ens vet om att det/de existerar 🙂 , bara att höra av sig i sådana fall 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..