• 2018-02-18, 10:45
  • 8

Vaknade halv tio idag, helt sjukt. Lucy går upp när vi går upp så hon väcker oss sällan. Men det är skönt att sova ut ibland. Så nu blir det kaffe och ut på en runda! Är ni ute och går varje dag?

Jag går varje morgon och ofta före frukost. Visst är det skönt att komma ut! Sover bättre och kilon försvinner om man förbränner före frukost. Jag har blivit av med 3 kilo nu, 3 är kvar. Men man märker mycket på kroppen när man tränar att det händer grejer. Jag gick upp en del i höstas när jag var sjuk, nu ska det bort. Men jag måste träna mycket för kosten och träningen går hand i hand.

Pratade mycket med Amanda, Jannes dotter om det igår för hon ville ha tips. Hon hade ingen energi och vi pratade om hur viktigt det är när man tränar att kroppen behöver bränsle. Kött klarar vi oss utan men energi är A och O. Ät vanlig mat även ris och potatis. Vitt kött och fisk och skaldjur.

Godis och kakor behöver man inte alls på veckorna, det kan man ta ibland men kroppen behöver energi om man tränar mer, sedan är alla olika, det ska ni tänka på om ni vill gå ner i vikt eller ökar på träningen. Jag skulle inte må bra av att äta allt utan kolhydrater och mer fett, jag har testat mig fram och vet vad som funkar.

Här kommer ett tips på en av mina godaste räkgrytor! Servera med ris, nudlar eller sallad. Det är räkor med grönsaker och kokosmjölk, den godaste som finns!

Är det för starkt för de små, skippa sambal oelek och chili. Det är jättegott ändå.

Räkgryta med kokosmjölk 4 port 

1 kg räkor stora med skal (ta gärna mer)
2 paprikor gul, röd
100 gram sockerärtor
1 liten purjolök
2-3 vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
1 msk kycklingfond
1 msk soja
1 tsk mango chutney
1/2 hackad chili
1 burk kokosmjölk
1 burk créme  fraiche
1 tsk sambal oelek
1 msk pressad lime

Gör så här: 

Skala räkorna, strimla paprikorna och purjolöken. Fräs grönsakerna gärna i kokosolja, tillsätt resten av ingredienserna utom räkorna. Låt koka ihop tills det tjocknar, låt stå och puttra en stund på svag värme. Smakerna sätter sig bättre. Vänd sedan ner räkorna hastigt, de får inte koka.

Garnera med persilja, pressa lite lime över.

Servera med ris, nudlar eller sallad till.

Njut av en god och fräsch räkgryta!

 

 

Kommentarer

ÅsaC 10 månader sen

Förr hade jag inte några problem med vikten, gick jag upp så gick jag ned dem lika lätt. Nu är jag mitt i livet och märker att det inte går att komma ned i vikt trots bra mat, inga söta saker eller snacks samt träning 3-4 gånger per vecka. Lite tröstlöst känns det.

Angela 10 månader sen

Går du oavsett väder? Året runt?

Ann-Sofie 10 månader sen

Hej! Tack för tips på god mat! Går promenad varje dag cirka 7-10 km. Tränar också. Har lagt om kosten o gått ned nästan 7 kg på 5 veckor. Minst 5 till ska bort. Äter gott ändå men betydligt mindre mängd. Mycket grönsaker och mycket fisk o kyckling. Restriktiv med potatis, ris o pasta. Faktiskt ingen pasta eller ris på dessa veckor då jag följer en kostplan. Men det kommer jag äta igen då jag kan träna för fullt igen. Har tränat väldigt lugnt dessa 5 veckor. Känns jättebra!! Blir inspirerad av att läsa din blogg måste jag säga! Kram Ann-Sofie

Maj Eriksson 10 månader sen

Det är 1:a gången jag skriver, men ville så gärna delge min räkgryta! Jag har lite senap, paprikapulver och curry i min och den smakar smaskens. Jag steker också 3 lökar och har i ! Undrar och tänker så på Annica! Det går så långt emellan! Tack för en inspirerande blogg!

Karin 10 månader sen

Ikväll blir det din pasta med oxfile och svamp , så gott !

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Åh vad gott! Den är ju så god.

Linda 10 månader sen

Älskar dina recept! Så gott detta såg ut.
Kan du inte skriva mer om hur du äter och tränar en vardag?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Tack Linda! Det ska jag göra!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar för Ellos  Har ni en fin fredag? Här i Göteborg skiner solen, om ett par timmar ska jag över till hotell Post för att fota inför ett stort event framöver!…

Har ni blekt tänderna någon gång? Anna på Göteborgs tandblekning ger er rabatt på presentkort som ni kan boka online. Presentkort på en proffsig tandblekning brukar vara en uppskattad julklapp, eller till er…