• 2018-02-20, 19:29
  • 13
Grönsakspaj med ädelost

Den här gjorde jag igår, så himla god! Grönsakspaj med ädelost och en god sallad till. Smakrik och vegetarisk. Jag lägger i lite bönor i salladen så mättar det ordentligt. Mandelbotten så du slipper vitt mjöl, den blir så fräsch och nyttig.

Grönsakspaj med ädelost 6-8 port

Pajdeg:

3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
lite salt
40 g smör
1 ägg
skvätt olivolja

Gör så här: 

Rör ihop alla ingredienser och låt pajen vila i en plastpåse i kylskåp.

Fyllning: 

1/2 purjolök
1 röd och 1 grön paprika
1/2 squash
8 små babytomater
1 litet broccolihuvud
3 ägg
3 dl grädde
125 gram riven ädelost
2 dl stark god ost (Jag tog västerbotten)
1 tsk italiensk salladskrydda
paprikapulver
svartpeppar
salt

Gör så här: 

Gör pajdegen och lägg den i en plastpåse och låt den vila en stund i kyl. Tryck ut den i en pajform, gratinera den i ugnen på 175 grader ca 10 minuter. Ta ut en igen.

Strimla purjolöken, paprika, skär squash, broccolin och fräs i lite olja på hög värme några minuter så de får färg. Fyll pajen med grönsakerna.

Vispa ihop ägg med grädde, riv ädelosten och blanda i. Smaka av med salladskrydda, paprikapulver, salt och peppar. Vänd ner allt över grönsakerna i pajen. Täck hela pajen med riven ost och gratinera den i ugnen längre ner på 175 grader i ca 35 minuter.

Servera med en god sallad och gärna bönor i så mättar det riktigt bra. Pajen är vegetarisk med mandelbotten så därför jag gärna har bönor till för mer protein som är viktigt för att bli mätt.

Viktiga mail idag, oj oj så spännande detta är. Sitter fortfarande vid datorn med massa jobb, hoppas vi kan ta beslut i veckan. Lovar berätta när jag kan!

Kommentarer

Barbro 5 månader sen

Ser ju jättegott ut – men måste man ha fiberhusk i?Kan man ta något annat istället.Tusen tack för alla goda recept som du delar med dej av.
Ha en fortsatt bra kväll.
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Tack, det var så gott! Ta en kokosnötsmjöl istället om du inte vill ha fiberhusk. Man kan också ha pofiber, ta en msk mer isf.

Ha en fin fredag i morgon!

Kram

Cemilia 5 månader sen

Jag gjorde denna pajdeg förra veckan för första gången och tycker den var mycket godare än en pajdeg med vanligt mjöl! #5månaderutansocker

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Visst är det!

Man blir inte så där jobbigt mätt…det är grymt!

Heja heja!

Marita 5 månader sen

Åhh spännande vad du har på gång Johanna , lycka till vad det än är ❤️

Anette 5 månader sen

Älskar din blogg, får så mycket tips både mat och träning, gillar din inställning.
Kram

Maria 5 månader sen

Vi gjorde räkgrytan i måndags och 2 matlådor över.
Så mina kollegor hängde över min låda på tisdagen :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Vad gott! Den är ju så god!
Ha en fin onsdag!

Marielle 5 månader sen

Ser gott ut!

Kom att tänka på den där utmaningen, 100 squats om dagen, är den slut?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Tack!
Ja den är slut! Har skrivit om det men när man är med i utmaningar måste man ha koll på tiden.

Var med och kör träning nu på bloggen :)

Marielle 5 månader sen

Ok då vet, började vara med men blev sjuk och glömde bort det helt sen när jag blev frisk.
En annan fråga; har ni Milon på ditt gym och isf har du någon erfarenhet av dem maskinerna?
Ha en fin dag!

Lajnda 5 månader sen

Mmm, ännu fler recept! Vi har ”Johanna-vecka” och kör 4 av dina recept på rad. ?
Igår åt vi en makalöst god räkgryta och idag veg-lasagnen med grönkål (även om jag strulade till det som vanligt och fick kasta bort lasagn-plattorna och ta lite reserv-pasta från skafferiet). Mycket gott och annorlunda mot vår vanliga tråkiga snabba middagar. ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Haha det var gulligt sagt :)

Vad kul att du lagar maten, det ska vara enkelt men nyttigt på veckorna. Så viktigt med god och lagad mat.
Och du fixade det ju med extrapastan ;-)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Nu är vi framme i Malcesine! Vi lämnade Desenzano i förmiddags efter 5 härliga dagar! Ska ge er mer tips om ni ska hit men som vanligt är det bråttom, haha. Fattar…